Log in

View Full Version : Domace Akapele....

Dean Milenkovic
01-12-2006, 10:56 PM
Dobar Dan,

Kao prvo i prvo bio bi red da se predstavim. Ime mi je Dean Milenkovic i trenutno zivim i studiram u Orlandu, floridi. Studiram u Real world Education Full Sail(www.fullsail.com (http://www.fullsail.com)) smer "recording arts" tj za zvucnog inzinjera.

Moj prvi post bice zahtev. Izvinjavam se, ali mora se.

Da li ima iko domace vokale, suve i neobradjene... Do sada nailazio sam samo na hip hop ali ti me iskreno ne zanimaju. Ako iko ima i moze da ih podeli( sa dozvolom artista za moje bezprofitne remix-e)!

P.S. Takodje me zanimaju notni zapisi domacih pesama. Iako vecinu mogu da sviram po uvetu, verujem da nisu u pravom molu ili kako se to vec kaze na srpskom.

Hvala puno
Dean

Tomislav
01-12-2006, 11:23 PM
Nevjerojatno...O fullsailu sam davno čitao na internetu, i gledao stranicu. Nevjerojatna stvar... Kako si dospio tamo? Ja ti oko akapela ne mogu pomoći ali bio bih ti jako zahvalan kada bi mi malo u par rečenica barem rekao kako si dospjeo tamo i kako je zasad?? Tamo vidim neke mac labove...bolesne stvari. Jel ti imaš rpistup svim tim 'učionicama'.
Ispričavam se što je ovo off topic, al stvarno me zanima, a forum je razno...

Dean Milenkovic
02-12-2006, 05:43 PM
Jedan od najbrizh programa na svetu je-to je sigurno. "Real world Education"... Casovi su po cetiri sata i isto tako labaratorije. Medjutim obican dan nam je 12 sati. 2 casa i lab. ili cas i 2 lab.

Oprema je vrhunska. Radili smo na ghost console 24 sa 8, i mnoshtvo outboard gear. Radili smo sa roland Fantmom i raznim sound modulima na novim G5 Intel... Mnoshtvo softvera shto je samo razvijeno za ovu skolu. Sledeci mesec ulazimo u svet Pro tulsa i docepacemo se i SSL konsole. Na sajtu vozesh videti studio A b C ...Ja trenutno radim najvishe, tj van shkole u Dubbing stage, jer je to nashe skrosvishte za ljubitelje filmske muzike i zvuka. Tu miksamo soundtracks i sound effects.

shto je najbolje uce nash ponashanju u studiu, biznis strana u industriji plus shto ovog meseca ucim kako da nameshtavo trake. Znaci analog ...Skola je neuporedivo jaka. shto se tice inzinjeringa je najjaca. Sa muzike strane je u prvih pet. Odmah posle Berkley i Julioard-a. ni SAE nije toliko losh, bio sam u njihovom studiu, medjutim ljudi shto rade tamo me ne impresionarijau. znash ti mozesh imati najbolju opremu, ali ako nemahs dobre ljude da te uce njoj onda si ..

ako imash jopsh nekih pitanja ili neshto da te zanima u vezi opreme ili samog aduio polja pitaj..Da mene nehsto zanima, pitacu vas....

Zato sad ajde dajte te vokale breee..

Oggy
02-12-2006, 05:53 PM
Male su sanse da ce i jedan izvodjac to da dozvoli. Cisto, da ne gajis lazne nade...

Onaj ko to i bude zeleoo, verovatno ce da ti posalje snimak koji niti tehnicki niti interpretativno zadovoljava kriterijume "ozbiljnog" snimka.

Mislim cak da ovo nije pravo mesto da tako nesto trazis, jer niko od nas to ne sme da ti da bez saglasnosti.
Bolje je da smislis cije vokale zelis, kontaktiras direktno njega i objasnis mu zasto ti treba i kakva je njegova korist od toga.

Pozdrav!

perun
02-12-2006, 06:07 PM
Male su sanse da ce i jedan izvodjac to da dozvoli. Cisto, da ne gajis lazne nade...

Onaj ko to i bude zeleoo, verovatno ce da ti posalje snimak koji niti tehnicki niti interpretativno zadovoljava kriterijume "ozbiljnog" snimka.

Mislim cak da ovo nije pravo mesto da tako nesto trazis, jer niko od nas to ne sme da ti da bez saglasnosti.
Bolje je da smislis cije vokale zelis, kontaktiras direktno njega i objasnis mu zasto ti treba i kakva je njegova korist od toga.

Pozdrav!

Pa, ne radi se o tome... Nego, koja je njegova referenca? Sta, zato sto neko zivi, tj. studura u USA treba na nevidjeno da radi nekakav remiks!!!??? Problem nije u tome da li neko moze ili ne, hoce ili ne nesto da da, vec koja je sustina pravljenja jednog takvog (kakvog?:confused:) remiksa?

Ja se secam da smo svojevremeno, na samom pocetku, radili dosta remiksa, ali to je bio sastavni deo necije "strategije", a radjeni su odmah nakon ili u toku pravljenja albumama, sa jasnom namerom!

Dakle, malo je nejasno, sta ti u stvari zelis Deane!? I sta nudis izvodjacima ili producentima? Nisi Bob Clearmountain, a ni Timbaland, pa da neko zna sta ga ceka, naprimer!...:confused:

Tomislav
02-12-2006, 06:07 PM
Jedan od najbrizh programa na svetu je-to je sigurno. "Real world Education"... Casovi su po cetiri sata i isto tako labaratorije. Medjutim obican dan nam je 12 sati. 2 casa i lab. ili cas i 2 lab.

Oprema je vrhunska. Radili smo na ghost console 24 sa 8, i mnoshtvo outboard gear. Radili smo sa roland Fantmom i raznim sound modulima na novim G5 Intel... Mnoshtvo softvera shto je samo razvijeno za ovu skolu. Sledeci mesec ulazimo u svet Pro tulsa i docepacemo se i SSL konsole. Na sajtu vozesh videti studio A b C ...Ja trenutno radim najvishe, tj van shkole u Dubbing stage, jer je to nashe skrosvishte za ljubitelje filmske muzike i zvuka. Tu miksamo soundtracks i sound effects.

shto je najbolje uce nash ponashanju u studiu, biznis strana u industriji plus shto ovog meseca ucim kako da nameshtavo trake. Znaci analog ...Skola je neuporedivo jaka. shto se tice inzinjeringa je najjaca. Sa muzike strane je u prvih pet. Odmah posle Berkley i Julioard-a. ni SAE nije toliko losh, bio sam u njihovom studiu, medjutim ljudi shto rade tamo me ne impresionarijau. znash ti mozesh imati najbolju opremu, ali ako nemahs dobre ljude da te uce njoj onda si ..

ako imash jopsh nekih pitanja ili neshto da te zanima u vezi opreme ili samog aduio polja pitaj..Da mene nehsto zanima, pitacu vas....

Zato sad ajde dajte te vokale breee..

Hehehe imam pitanje... Kako si dospio tamo? Koliko ko?ta? Kako si se upisao ili ?to već? Stra?no mi je dobra ta stvar, moj frend je dobio bro?ure kad su vidjeli njegove 3D radove, ali on je sada u Zg. pa od njega ni?ta ne mogu dobiti... :D

DaBear
02-12-2006, 06:20 PM
Pa, ne radi se o tome... Nego, koja je njegova referenca? Sta, zato sto neko zivi, tj. studura u USA treba na nevidjeno da radi nekakav remiks!!!??? Problem nije u tome da li neko moze ili ne, hoce ili ne nesto da da, vec koja je sustina pravljenja jednog takvog (kakvog?:confused:) remiksa?

Ja se secam da smo svojevremeno, na samom pocetku, radili dosta remiksa, ali to je bio sastavni deo necije "strategije", a radjeni su odmah nakon ili u toku pravljenja albumama, sa jasnom namerom!

Dakle, malo je nejasno, sta ti u stvari zelis Deane!? I sta nudis izvodjacima ili producentima? Nisi Bob Clearmountain, a ni Timbaland, pa da neko zna sta ga ceka, naprimer!...:confused:

Pa ovde ima da se nadju akapele gde hoces! Cak ih stampaju na plocama i CD-ima.
Ako neko uradi neki novo remix i da "drugi zivot" pesmi - a desilo se to dosada puno puta...svima dobro!
Ima i brdo web sajtova sa akapelama....radi po principu razmene (ti njima jednu-oni tebi drugu) ili platis nesto sitno...ali IMA SVE i SVI...to DJ-i koriste za specijalne mikseve, ili ubacuju preko nekih instrumentala (mash-up)....
dokle god se ne proda 10-20'iljada..nece niko da se buni.!!

A ako si sam prodao toliko, bez reklame, onda disko kuca uzme pa izda lepo, plati reklamu i proda 100 'iljada...

Samo kod nas niko nema / neda akapele....ovde ima puno remiksera i svi dobiju po kopiju vokala, tako da se ne zna ko je "procurio"...:mrgreen:

perun
02-12-2006, 06:34 PM
Pa ovde ima da se nadju akapele gde hoces! Cak ih stampaju na plocama i CD-ima.
Ako neko uradi neki novo remix i da "drugi zivot" pesmi - a desilo se to dosada puno puta...svima dobro!
Ima i brdo web sajtova sa akapelama....radi po principu razmene (ti njima jednu-oni tebi drugu) ili platis nesto sitno...ali IMA SVE i SVI...to DJ-i koriste za specijalne mikseve, ili ubacuju preko nekih instrumentala (mash-up)....
dokle god se ne proda 10-20'iljada..nece niko da se buni.!!

A ako si sam prodao toliko, bez reklame, onda disko kuca uzme pa izda lepo, plati reklamu i proda 100 'iljada...

Samo kod nas niko nema / neda akapele....ovde ima puno remiksera i svi dobiju po kopiju vokala, tako da se ne zna ko je "procurio"...:mrgreen:

E, Vrach... A sto mene quote-ujesh??? Hahahaha...

DaBear
02-12-2006, 06:38 PM
[greska...a i sta ima veze..bitna je poruka!:mrgreen:

De si nema te neko vreme? Kako ide instalacija, jel ste povezali sve...?

perun
02-12-2006, 06:44 PM
[greska...a i sta ima veze..bitna je poruka!:mrgreen:

De si nema te neko vreme? Kako ide instalacija, jel ste povezali sve...?

cuti... ne pitaj! ide kako mora! hahaha... Malo smo se vise posvetili poslu oko zvucnika, nego studiju, mada smo nakupovali svasta nesto. lagano se kocka sve to, polako!;)

Dean Milenkovic
02-12-2006, 08:52 PM
Hvala na mnogobrojnim odgovorima,

Inace PERUN, nemam referencu, vec samo razlog. Muzika...Imam viziju za te remiks i ceo taj projekat. Inache tacno je nisam Timberland, ali znam ljude shto su snimali s anjim i znam njegove tehnike. Medjutim, mene ne zanimaju velika imena niti pare. Ja samo zelim da uradim remikse za moje zadovoljstvo i ako se svidjaju izvodjacu onda prica pocinje.

vidim velike broj greshaka u danashnjoj industriji, posebno kad se radi o kinti. Ovo treba da bude kompliment izvodjacu jer neko voli njihove vokale toliko da zeli da stavi svoj pecat kreativnosti na njihov rad bez ikakve cene. Mislite da cu ja da prodajem te remikse? Zarada me ne zanima.

nOOb-e, skolarina je $43000 i celokupan program traje 12 meseci. Uosyalom dobijesh Associate za 12 umesto 36 meseci, shto je standard na fakultetima u americi.

DaBear, gde se shtampaju akapele? Da li postoji mogucnost kupiti neshto takvo? Razumem za strane, poshto sam radio print down za akepele u obliznjem studiju. Da li se domace rade? Poshto ne verujem da se isplati izvodjacu da uradi neshto tako

Hvala,
Dean

LACKY
20-12-2006, 09:37 PM
Sta pr..te, ako imate da date nesto momku dajte mu!

perun
21-12-2006, 01:31 AM
Sta pr..te, ako imate da date nesto momku dajte mu!

Pa, daj mu ti, ko ti brani... Imas dosta toga, ionako! Biber, Maru Drndaru :D i slicno...

Danny Lou
21-12-2006, 01:10 PM
ljudi a od koga bih mogao traziti "Rudi"?

i da li neko zna od vas ko je to radio?

hvala na svim infos!

DaBear
21-12-2006, 08:46 PM
ljudi a od koga bih mogao traziti "Rudi"?

i da li neko zna od vas ko je to radio?

hvala na svim infos!

Jel Rudi od Bebi Dol? ja (bar) ne znam nekog drugog rudija...Ako je to - cisto sumnjam da neko ima vokale..to je radjeno pre 20 i kusur godina! Sasha Habic je inace producirao, aranzirao, svirao itd....Tad se sve radilo na trakama (2 incha), teshko da neko ima neke kopije.!

alavuk
21-12-2006, 10:42 PM
Jel Rudi od Bebi Dol? ja (bar) ne znam nekog drugog rudija...Ako je to - cisto sumnjam da neko ima vokale..to je radjeno pre 20 i kusur godina! Sasha Habic je inace producirao, aranzirao, svirao itd....Tad se sve radilo na trakama (2 incha), teshko da neko ima neke kopije.!

a sta je radio vejvoda ??? nista ? blenuo u habica ??? nacicu sad tu plocu ...

evo iskopao sam ...
rudi dance mix
aranzman i producent : Goran Vejvoda

Original

Baby Love (Obrada)

Producenti : Vejvoda/Ilic

Aranzman : Dragan Ilic

Snimatelj za rudi original i rmx : Sasa Habic (Studio 5)

Snimatelj za Baby Love : Rade Ercegovac

DaBear
21-12-2006, 10:59 PM
a sta je radio vejvoda ??? nista ? blenuo u habica ??? nacicu sad tu plocu ...

evo iskopao sam ...
rudi dance mix

Original

Baby Love (Obrada)

Producenti : Vejvoda/Ilic

Aranzman : Dragan Ilic

Snimatelj za rudi original i rmx : Sasa Habic (Studio 5)

Snimatelj za Baby Love : Rade Ercegovac

moguce, mozda sam malo pobrk'o...nisam pogledao plohu! Hvala na azurnosti!

alavuk
22-12-2006, 03:21 AM
nema problema :]

Danny Lou
22-12-2006, 06:58 PM
da od bebi dol, ne znam ni ja nijednog drugog rudija :) eh sad... stvarno bih volio doci do tih vokala... iskreno tekst mi je nekako konfuzan ali melodija vokala je stvarno inspirativna ... :hyper:

dajem litar krvi za te vokale...:mrgreen: