PDA

View Full Version : Waldorf Micro Q

Elf
01-12-2006, 10:54 AM
Kod god ima da kaze neshto o njemu neka kaze,zanima me.
Uzimao bih ga,pa me zanima subjektivno mishljenje,karakteristike znam...

PozZ

clusterchord
01-12-2006, 11:27 AM
najjeftiniji nacin da imas zvuk od Q.

ako gledas Q seriju iskljucivo kao zamjenu za analogni tip soundova, odnosno "virtual" analog, onda je prilicno hladan i tanak za to.

medjutim, po meni to je pogresan pristup jer je to u biti jedan vrlo mocan i kompleksan digitalni sint koji ima svoj specijalni karakter. pa ja to gledam kao prednost.. npr. za comb filter padove, sweep-ove i sl. ambient soundove. svidja mi se sto ima i wavetable-ove pa kombiniras i tu sintezu sa klasicnom, moze zvucati vrlo "metalno".. ali drugacije od XT-a koji mi je vise tvrd i "suh", a ovdje Q filteri daju mekocu..

htio bih jednog dana imati Q-Rack. zbog potova..

relis
01-12-2006, 11:52 AM
Slazem se. Q je poprilicno "hladna" serija zvucno, al kamo bi dosli da svi sintevi zvuce 'toplo'. Ja bi mQ kombinirao s nekim matrix-om 6 ili 1000 i da vidis veselja za male novce.

Cluster, moj frend (tu je iz Zaboka) ce mozda (vjerojatnije da hoce) prodavati svoj Q rack u ne tako dalekoj buducnosti. Neobavezno velim. Sam' da znas...

Don Solaris
01-12-2006, 06:34 PM
Nego ba? gledam malo ovu njemačku Ebaju, slabo ima ovih Q i Q-rack. Evo već neko vrijeme pratim, niti jedan "?uti" nije oti?ao. Uglavnom se prodaju one specijalne verzije (obojan u plavo) i uvjek bude barem po jedan Q+, svakih 2-3 tjedna.

@Relis: ako već voli? VA, za?to ne pogleda? malo Ion. Ima zanimljive "filtere" i odličan routing - gotovo sličan AN1x, ali ne?to jači (a AN1x je do sada imao jedan od najkompliciranijih routinga među VA). Skini si manual za Ion. Ja sam 80% da ću ga kupiti, vjerovatno u Americi / eBay, sada je već pao na nekih 400$ za one u praktički novom stanju.

Elf
01-12-2006, 07:26 PM
Hvala ljudi na informacijama!

@clusterchord

Tachno to shto si rekao mi i treba.Chuo sam demoe sa Waldorfovog site-a i to je to shto mi treba.Za sada...A posle bih mozda jurio little phaty-ja...Al' o tom potom...

relis
01-12-2006, 07:56 PM
@Relis: ako već voli? VA, za?to ne pogleda? malo Ion. Ima zanimljive "filtere" i odličan routing - gotovo sličan AN1x, ali ne?to jači (a AN1x je do sada imao jedan od najkompliciranijih routinga među VA). Skini si manual za Ion. Ja sam 80% da ću ga kupiti, vjerovatno u Americi / eBay, sada je već pao na nekih 400$ za one u praktički novom stanju.

Eh, vec bi Ion bio ovdje da sam si ga nagledao. Imao sam Micron (to sam kupio impulsno, nakon 30 min isprobavanja), ali joj meni, ne znam.. Nije to zvuk za mene. Nemoj da te odvracam, al meni ti sintevi stvarno nisu nesto. Sve to super kad vidis specifikacije i mogucnosti, al 'bate kak je to hladno dok se svira. Nije mi dozivljaj. Nema kemije. Plus, tipke su srot.

Don, nije da bas obozavam VA, al mislim da ova moja dva (SN2 i Virus Classic) stvarno nisu za bacit. Zasad mi trebaju za neke stvari koje imam u planu, a poslije cu vidjet. Ne bi vise kupovao VA (nedao Bog Novation-u napraviti SN3!:D ), ali ne vjerujem da bi ove svoje mogao pustiti.

Bez brige, idem polagano u meni pravom smjeru; MS20 i Pulse plus su doma, al ono pravo je 'sitnicu' preskupo za sad (jos kad bi znao koje je to ono pravo:rolleyes: , ali koje god, preskupo je:D ...).

BTW. Kupi Ion-a novog! Po koliko su u Austriji u klangfarbe-u, oko 650 eura?!? Ne isplati ti se iz Amerike. Ko zna u kakvom bude stanju, greske, drugo napajanje itd.

clusterchord
01-12-2006, 08:49 PM
Eh, vec bi Ion bio ovdje da sam si ga nagledao. Imao sam Micron ali .. .. Nije to zvuk za mene. Nemoj da te odvracam, al meni ti sintevi stvarno nisu nesto. Sve to super kad vidis specifikacije i mogucnosti, al 'bate kak je to hladno dok se svira. Nije mi dozivljaj. Nema kemije.. slazem se u potpunosti. svirao sam ga u ducanu, i bio sam totalno razocaran.

Don, ako te zanima VA koji je najvise "VA", tj. najblize imitira (neke) od analogika pravih, onda bi ti najtoplije preporucio Nord Lead 2X. stvarno najmuzikalnij od svih tih sprava. pazljivo sam radio sweepove po filteru, usporedjujuci i sa nord lead3 i virus c, i definitivno je najkremastiji, tj. sa najmanje digitalnih artifakata. ako bih uzimao sint da bude "virtual" analog, to bi bilo to.. vrlo je punchy, odlican za sekvence, arpeggio, dok mu lagano mjenjas filter cuttof ili decay, cak i padove radi solidno.. instant classic.

virus mi je bio ok za trance, ali isto sam se prilicno razocarao. mislim ima tih par svojih tipicnih soundova koji su mi mrak, ali opcenito sve je to tanasno, uskog je bandwitha, ugasis te juhaste efekte i.. ne ostane ti nista - nit pravog fokusiranog, tvrdog basa, niti masti u midlu, niti ostrine ili svile u visokim. e sad, ako radis neku stvar ili stil gdje njegov karatker tocno sjeda.. super. inace si obro bostan.. vjerojatno bi mu pomoglo snimit ga kroz neki karakterni preamp, kao API ili neku cijev..

od svih tih sprava, mene osobno najvise me privlaci Nord Lead 3 ili Q-rack, i to kao digitalni sintevi sa svojim karakterom, a ne lose zamjene za analogiju..

@Elf: drago mi je da smo bili od pomoci., ;)

Elf
01-12-2006, 09:02 PM
A meni je drago da delimo mishljenje oko 2x-a,poshto mi je to takodje jedan od prioriteta... :D

relis
01-12-2006, 09:28 PM
virus... vjerojatno bi mu pomoglo snimit ga kroz neki karakterni preamp, kao API ili neku cijev..

Dobro si me sjetio, htio sam to pitati! Ima li sto u tu svrhu za kupiti a da ne kosta bogatstvo? Do 500 eura mozda.. SPL stereo Vitaliser Mk2 ili Charisma 2, neki "combo" kompresor, rabljeno...? Dal je za tu cijenu uopce bolje od sofvera?

goasia
01-12-2006, 09:40 PM
dva put sam ga imao, prvi put kada je izasao a sad skoro sam ga zakacio u nekoj trgovini ... nije dugo ostao kod mene .. sta je dobro u micro Q? ..skoro nista ... jeftin plugin zvuk , srtavicno los user interface ...
cak Wakdorf XT je bolji u emulaciji analognih zvukova ... inace cenim Waldorf , posedujem XT i Pulse Plus , nameravam kupiti Microwave 1 V2. mozda cak i Wave , ali Micro Q je jedan od najgorih sintisajzera koji sam imao ... veoma tanak i plastican zvuk , mod matrix je solidan al dzaba kad je sam tanak ...
iritirajuci operativni sistem , zbunjujuce kontrole, ocajna izvedba , knobovi su real shit ....
navodno isti soundengine kao kod Q i Qrack(nista nisam mislio lose:)) , u Waldorfu su navodili da 90% Q sounda moze i Micro Q da odradi ...
ako hoces povoljno VA sound nadji Nordlead 1 Virus A ili ako se ima za Nord dvojku ...

Elf
01-12-2006, 10:19 PM
dva put sam ga imao, prvi put kada je izasao a sad skoro sam ga zakacio u nekoj trgovini ... nije dugo ostao kod mene .. sta je dobro u micro Q? ..skoro nista ... jeftin plugin zvuk , srtavicno los user interface ...
cak Wakdorf XT je bolji u emulaciji analognih zvukova ... inace cenim Waldorf , posedujem XT i Pulse Plus , nameravam kupiti Microwave 1 V2. mozda cak i Wave , ali Micro Q je jedan od najgorih sintisajzera koji sam imao ... veoma tanak i plastican zvuk , mod matrix je solidan al dzaba kad je sam tanak ...
iritirajuci operativni sistem , zbunjujuce kontrole, ocajna izvedba , knobovi su real shit ....
navodno isti soundengine kao kod Q i Qrack(nista nisam mislio lose:)) , u Waldorfu su navodili da 90% Q sounda moze i Micro Q da odradi ...
ako hoces povoljno VA sound nadji Nordlead 1 Virus A ili ako se ima za Nord dvojku ...

Volim kad chujem razlichita mishljenja.To za losh meni i potove sam chitao i na SOS-u...A NL2x je odavno u opciji,samo sam ze zaintrigirao MicroQ-om jer je dosta jeftiniji.
Ipak se isplati vishe ona fora da malo vishe sachekam,ali zato kupim bolju makinu,tj. NL2x. :)

clusterchord
02-12-2006, 12:02 AM
Dobro si me sjetio, htio sam to pitati! Ima li sto u tu svrhu za kupiti a da ne kosta bogatstvo? Do 500 eura mozda.. SPL stereo Vitaliser Mk2 ili Charisma 2, neki "combo" kompresor, rabljeno...? Dal je za tu cijenu uopce bolje od sofvera?puno toga. pogotov ako trazis karakter, i dodatnu boju, a ne transparentnost.

prvo sto mi pada napamet je TL Audio 5051 Ivory2. (470eur export, gore kod mise). kao mic preamp ga ne volim, dosta prljav, ali D.I. ulaz i kompresor su solidni. mozes varirati koliko ces "prziti", ima fleksibilnu kontrolu gain staging-a na nekoliko mjesta - bitno kad trazis neku specificnu kolorizaciju.. najbolje na njemu je cijevni poluparametric EQ. daje neku bas toplu boju - snimao sam sa mk1 warwick baseve, rhodes i nesto malo sint bas, i svidjelo mi se sto mi je 5051 donio u pricu. kompresor je prilicno transparentan ako ga ne tjeras puno, nije vrh ali radi.

zatim imas SPL Channel One (oko 600eur kod mise). nisam radio s njime ali ljudi ga dosta hvale. kakvu kolorizaciju on donosi neznam, ali je on solid state, osim pretpojacala koje je cijevno. sto moze biti super. ili, ako bas moras stereo - Charisma 2. nije bas fleksibilno rjesenje. na papiru izgleda zanimljivo ali nisam probao.

zatim, Universal Audio SOLO/610. on je vise klase od ove dvojice, jer je oko 600eur export, ali je samo pretpojacalo. iako imas vec neko solidno pretpojacalo, Manley tube D.I., mono ispod 500 eur. stereo verzija oko 700eur. to vec spada u visu klasu.

super jeftino pogledaj cijevne pedale od electro Harmonix-a. ja imam LPB 2ube pretpojacalo, stereo, odlicno radi sa sintevima, ali malo rusi one najvise visoke - znaci ide super za bas linije, sekvencere i mutnije leadove/padove..

clusterchord
02-12-2006, 12:05 AM
Ipak se isplati vishe ona fora da malo vishe sachekam,ali zato kupim bolju makinu,tj. NL2x. :)
neces zazaliti.

Elf
02-12-2006, 11:37 AM
Definitivno se cheka NL2x...

relis
02-12-2006, 12:37 PM
Ako si tako odlucio, neka bude... Al moram reci da bi moj izbor bio rabljeni Virus b. Basevima ne moze dostici nordove, to je istina, ali neznam sto bi jos dao u prilog Nord Lead-u 2x. Svirao sam ga samo nakratko i slusao neke pjesme napravljene samo na njemu u sklopu nekog contest-a i stvarno ima specifican zvuk koji mi se dopada, ali meni definitivno nije masina bolja od Virusa za produkciju. Mozda je za sviranje, ne znam.

Ne bi se slozio sa Cluster-om (thnx za odgovor) po pitanju efekata. Kad ih ugasis, zvukovi i te kako ostaju "puni". U vecini slucajeva efekata ni ne treba. Dobro, oni preseti koji su zamisljeni kao "evolving" pomocu efekata, naravno da kad ih ugasis, ne ostane nista od njih. Ali virus nije VA tipa Q-a ili Supernove (u nekim aspektima) koji doslovno pocivaju na efektima. No dobro...

Elf
02-12-2006, 06:53 PM
Da mogu da biram,sigurno bih uzeo i Nord-a i Virus-a...
Ali sad mi je najbitnije da uzmem synth koji po karakteru(zvuku) najvishe odgovara nashoj muzici...Ovih dana bih trebalo da chujem Nord-a,pa cu onda tako najbolje znati.

Elf
13-12-2006, 10:11 PM
Kaparisan NL2X! :D

Uzdravlje!