Log in

View Full Version : Izotope Ozon3

LAMPASH
29-11-2006, 12:31 AM
Zanima me vashe mishljenje o (ne)kvalitetu ovog plugina.
Fino je to shto su svi alati(EQ,vishepojasni comp.,analizer spektra,maximizer,
mastering reverb,stereo imaging,harmonic exciter) lepo strpani u jedan plug.
Dakle,da li ste koristili ovaj plug za mastering i kakvi su utisci,posebno me
zanima o EQ-u i vishepojasnom kompresoru?
Negde prochitah da ga Bob Katz hvali,posebno njegov dithering.

lesha
29-11-2006, 12:33 AM
pominjali smo vise puta bas taj dithering, potrazi po forumu..

Rhino
29-11-2006, 02:34 PM
Kontraverzni ozone, svi ga nesto pljuju i upale isti ti....
Nije losh tool sve u svemu ako ga kombinujes sa drugim plugovima. Ja npr nikad ne koristim njegovu kompresiju i eq, nego kombinujem sa npr timeworksom i recimo equiumom ili ursom.
Sve u svemu moj vst favorit za napucavanje rms je i dalje timeworks mastering plugin, on mi ubjedljivo namanje farba zvuk. Ali i najlakse "produva" isto tako...

Max
29-11-2006, 02:42 PM
Kontraverzni ozone, svi ga nesto pljuju i upale isti ti....
Nije losh tool sve u svemu ako ga kombinujes sa drugim plugovima. Ja npr nikad ne koristim njegovu kompresiju i eq, nego kombinujem sa npr timeworksom i recimo equiumom ili ursom.
Sve u svemu moj vst favorit za napucavanje rms je i dalje timeworks mastering plugin, on mi ubjedljivo namanje farba zvuk. Ali i najlakse "produva" isto tako...

Prilicno se slazem i dodajem ...... Ozone je super alatka , samo moras da , kao i za sve , naucis da radis sa njim

Pozdrav

stigma
29-11-2006, 04:10 PM
Iz moga skromnog iskustva - iskoristi multiband kompresor i pojacivac signala a ostalo batali...

Max
29-11-2006, 05:42 PM
po meni batali multiband , ali je eq iskoristiv , kao i stereo prosirenja koja jedino ovde imaju podele po frekvencijama , dither je super , limiter manje vise ......

Pozdrav

LAMPASH
29-11-2006, 06:40 PM
Auuuuu koliko suprotnih mishljenja:)

Max
29-11-2006, 08:43 PM
he he he he ...... da znas koliko si postova slusao sa ozooonaaa .... :D

Salim se , ono sto mogu da ti garantujem je da mozes da uradis super post sa njim ......

Pozdrav

Arthur
30-11-2006, 12:39 AM
i ima jako korektan exciter kome to treba. meni je eq, onako.. limiter nikako, a multiband ionako ne volim. Dobar je taj stereo imaging, stvarno

OFF
30-11-2006, 12:53 AM
po meni batali multiband , ali je eq iskoristiv , kao i stereo prosirenja koja jedino ovde imaju podele po frekvencijama , dither je super , limiter manje vise ......

Pozdrav

Nikad nisam obracao paznju na dither, stavim onaj UV22hr na kraju i to je to. Jel' neko cuje razliku u tim softverskim ditherima? (ja- ne, mada se nisam ni trudio)

LAMPASH
30-11-2006, 02:27 AM
Nikad nisam obracao paznju na dither, stavim onaj UV22hr na kraju i to je to. Jel' neko cuje razliku u tim softverskim ditherima? (ja- ne, mada se nisam ni trudio)
Chuje Bob Katz a ja mu verujem:)Sigurno chovek ne halucinira:)

stigma
30-11-2006, 02:21 PM
Oxford ili L3 je sigurno bolji maximizer ali MB kompresor mi je zakon za master jer ima za svaki band one grafikoncice sta je meni dosta bitno:)

perun
30-11-2006, 02:25 PM
Sigurno chovek ne halucinira:)

Ne budi tako siguran!

Ne pricam o ditheru, vec o Bob Katzu!;)