View Full Version : SSL Duende sada i za PC
http://www.solid-state-logic.com/music/duende_downloads.html
SandRob
28-11-2006, 08:17 PM
http://www.solid-state-logic.com/music/duende_downloads.html
cekaj!
pa ti ga imas?
jesi zadovoljan s njim?
presrecan...konacno mogu da stavljam koliko hocu stripova dobre kompresije, a uad sad koristim samo za "karakteristicne" plugove :)
imao sam frku da je pravio probleme sa prethodnom kartom (Presonus Firepod) - moja krivica je sto nisam gledao spisak kompatibilnih kartica. sad sam uzeo rme fireface 800 i sve sljaka odlicno, bas sam sinoc probao i bez problema napunio njegov dsp (32 mono, 16 stereo) + uad...
SandRob
29-11-2006, 08:14 AM
presrecan...konacno mogu da stavljam koliko hocu stripova dobre kompresije, a uad sad koristim samo za "karakteristicne" plugove :)
imao sam frku da je pravio probleme sa prethodnom kartom (Presonus Firepod) - moja krivica je sto nisam gledao spisak kompatibilnih kartica. sad sam uzeo rme fireface 800 i sve sljaka odlicno, bas sam sinoc probao i bez problema napunio njegov dsp (32 mono, 16 stereo) + uad...
super. bas mi je drago da ti sve lipo radi. :da:
a je li pulsar konpaktibilan?
koliko sam zapamtio, jeste....
http://solid-state-logic-en.custhelp.com/cgi-bin/solid_state_logic_en.cfg/php/enduser/std_alp.php?p_accessibility=0&p_page=1&p_cv=&p_pv=2.86&p_prods=76%2C86&p_cats=0&p_hidden_prods=&prod_lvl1=76&prod_lvl2=86&cat_lvl1=0&p_search_text=&p_new_search=1
DEMONIO
29-11-2006, 11:41 AM
Kakva divna vest!
Preko kog si ga narucio? Sam ili Artyst, Sky ili shta vec?
Color
05-03-2007, 04:31 PM
Pure, kakvi su ti utisci nakon nekoliko meseci koriscenja??
Jesi ga poredio sa E i G EQ od Wavesa?
Pure, kakvi su ti utisci nakon nekoliko meseci koriscenja??
presrecan sam....channel strip koristim na bukvalno svakom kanalu u svim projektima koje sam od kupovine uradio...nisam se nesto mnogo igrao sa master bussom na masteru posto uglavnom imam vec neki smisljeni setup za master...
za svaku preporuku...pogotovu za nekoga ko vec ima UAD-a...
Jesi ga poredio sa E i G EQ od Wavesa?
nisam ja, ali je ortak koji ih redovno koristi uporedio i SSL mu je bolje zvucao...ajd videcu ja da uporedim...mozda bismo mogli da odaberemo neke fajlove pa probamo na njima....
idekius
06-03-2007, 04:19 PM
Duende sam video kako radi kod gazda Lacky-ja... i stvarno sam bio impresioniran... na prvih nekoliko pogleda, odlichno!!!
Waves-SSL takodje super radi i uopste nije naivan plug! Daleko od toga! Ako je verovati clanku iz novog "Music Magazin"-a (na zalost, autor texta nije potpisan i uopste mi nije jasno da li je taj test radjen u Srbiji, ili je preuzet iz nekog inostranog chasopisa... pre bih rekao da je u pitanju ovo drugo, posto SSL-i 4000 u Srbiji i ne nichu bas kao pecurke posle kishe, a i SSL-ovi inzinjeri se ne srecu u svakoj kafani :) ) cak su i SSL izinjeri padali na A\B testu... fajlovi sa hardware i sa Waves SSL. Dakle, ljudi koji SSL poznaju u prste, nisu umeli da naprave razliku...
Master Buss kompresor je na njihovom testu pokazao razlichitost (ne i nedostatke), ali eq i chanal su bili neverovatno verni...
Znam da bi mnogi rado ispljuvali pohvale plug-in-u, ali... zna se kome treba verovati... barem ja znam kome verujem kad su takve stvari u pitanju ;)
He, he... mnogo mi je bilo smesno kad sam chitao interviju u kojem Dave Pensado kaze kako je za glas Kristine Agilere koristio Waves C4 kompresor, a za vokal pevachice Pink Princeton Digital 2016 room... Mislim, verovatno je on blesav pa jos uvek nije shvatio da to nema gustinu, izrazaj, ili sta vec... :mrgreen: Oni koji rade npr. LJiljanu Arlaukovic, to naravno odlichno znaju, pa im sve ne valja :rolleyes::mrgreen:
Elem... Da se vratim na temu o testu WAves SSL-a iz "Music Magazin"-a...Treba prochitati... test je u poslednjem broju...
Velika zamerka na nedostatak potpisa autora text-a...
Ja Waves SSL cesto koritim... narocito chanal... za dobos... za svasta nesto.. :)
Meni se itekako svidja...
Sto se tiche Duende, na osnovu onoga sto sam kod Shimeta mogao da vidim i chujem, na osnovu procesorske snage koju poseduje... ( 4 X Analog Devices Sharc S DSP procesora od po 333 MHz...), na osnovu poverenja koje izaziva originalni algoritam sa SSL-ovih C Series digitalnih konzola... kupicu ga prvom prilikom... i necu razmisljati "jel' bolji on, ili Waves SSL", posto se radi o dve razlicite sprave... soft emulaciji analognog stola i originalnom algoritmu sa njihove digitalne konzole... Stvarno kod mene izaziva divlje fantazije :D chinjenica da moze da se kombinuje i jedno i drugo. Pritom, Duende rachunaru oduzme minimum snage CPU-a (kao i svaki FW uredjaj), pa CPU moze da se koristi za druge stvari... izmedju ostalog i za WAves SSL...
Ovi sa GearSlutza su vise puta vodili rasprave na tu temu... sve sto iz toga moze da se zakljuci je da nije u pitanju ista stvar...
Nadam se da ce gosn Pure imati vremena i strpljenja da se malo pozabavi i uploaduje nam fajlove na slushanje. Bice zanimljivo... Steta je sto je gotovo nemoguce te iste fajlove, sa istim setovanjima, zbudziti i na pravom SSL 4000 i SSL C-200... To bi tek bio trip... Hmmm... mozda kolega Manley moze da izmuva nesto po tom pitanju? :rolleyes::)
I meni je waves SSL super, ali ne ocekujem da bude bolji od pravog, DSP Ssl-a. SAmo je pitanje odnosa cena/kvalitet.....
A mogu, recimo da uporedim BF simulacije UREI i 'prave' simulacije na UAD-u...... razlika je na uad-ovoj strani poprilicna.
Posebno sto, kao sto vidim, SSL priprema i nove plug-inse za duende, koji su vise nego zanimljivi.....
idekius
06-03-2007, 06:56 PM
A mogu, recimo da uporedim BF simulacije UREI i 'prave' simulacije na UAD-u...... razlika je na uad-ovoj strani poprilicna.
Pa i sam si rekao da je i UAD emulacija... sta drugo? I to na ne bas mocnom chipu, a ni savremenom chipu... i nije problem u UAD-u kao UAD-u, vec u tome sto je verovatno bolji algoritam... isto tako dobar algoritam, da je neko hteo i imao interesa, je mogao da se odradi i za CPU.
Ja recimo Altiverb smatram vrlo ozbiljnim reverbom i ne favorizujem UAD Plate 140 kao bolji... vec... koristim po potrebi i jedan i drugi... zavisi sve sta i kako... za sta...
Ne treba smetnuti sa uma da je u Waves SSL upleo prste i sam SSL... Iza Duende je takodje SSL...
Inace, ono sam (mozda preterano) napisao u malo ostrijem tonu je zbog tendencije da se na domacem net-u ,od strane "sveznajucih" likova, cesto chuju kategorichne i iskljucive izjave... zakljuchci izvedeni iz ko zna chega... ako pogledamo sta kazu ljudi sa mnogo bogatijim CV-om... hmmmm... recimo da su kud i kamo odmereniji...
Kako zvuci Waves SSL u odnosu na pravi 4000, to ne znam, nisam imao prilike da uporedim... dok ne saznam, ipak moram da vise, ili manje, verujem necijem misljenju (ne potpuno, naravno), a na to chije mi misljenje deluje merodavnije utiche ono sto je taj covek uradio, pa uvek radije poslusam nekoga ciji minuli rad uliva respect, nego napaljenog malog Jovicu koji je utripovao da zna sve :):D
Psiha i trip... predrasude... umeju da budu chudo... nedavno sam jednom nasem renomiranom kompozitoru hteo da pustim pesmu koju je masterovao Bob Ludwig i u startu mu rekao sta pustam... Sluchajno sam pogresio fajl i pustio svoju verziju masteringa... na PC-u... Ovaj je u startu raspalio sa "Eto!!! Odmah se chuje!!! To kod nas ne moze da se dobije... obrati panju na ovo, ili ono... cujes tu finocu?"... zapenio chovek do te mere da me bilo sramota da mu kazem da sam pogresio fajl :)
Dakle... predrasude, psiha... rade svoje... :)
Nije bas ista pricha kada ti komentar o nekom efektu daje neko kome je sve dostupno i pristrasnost je zbog toga najcesce iskljuchena i neko ko se ukakio od srece jer je uspeo da skupi pare za npr. jedan EQ (ili mu je neko dozvolio da na nechemu malo radi), pa i sam veruje i ubedjuje okolinu da je to najbolja stvar na svetu...
Verovatno zato oni prvi imaju najcesce mnogo opreznije i odmerenije izjave i (kada ne mogu nesto da probam, ili u nesto nisam siguran) pre cu da se povedem za njihovim izjavama... a ko hoce da procita, danas... na svu srecu... ima i gde da prochita...
Ja se zbog toga i trudim da budem uzdrzan i ogradim se od komentara vezano za sprave na kojima nisam radio (a na vecini ozbiljnih nisam, a SSL sam video samo na slici:(, kao i vecina. ). Malopre bratu objasnjavam kako to da sam narucio preamp iz inostranstva koji nisam probao - sta da probam, sa cim da uporedim, kad ce sigurno za klasu biti bolji od svega sto imam sad? Jedino da odem u Barbu, Hammer ili negde gde ima ozbiljnog outborda pa 7 dana snimam, slusam i tripujem o ovome i onome...... sve je dobro dok se ne uporedi sa boljim...
BTW, ovih dana zavrsavam (tacnije nastavljam) istrazivanje o cuvenoj halucinaciji vezanoj za sabirnice iz softwarea....mogu samo da kazem da ce biti jaaaako zanimljivo:D
Tao da, super su i Duende i Waves a bogami i SSl:D
idekius
06-03-2007, 07:27 PM
Evo jednog testa Waves SSL-a koji je gazda Vrach svojevremeno postovao... test koji mi deluje prilicno normalno... i hladne glave...
http://www.resolutionmag.com/pdfs/REVIEWS/wavesSSL4kcollection.pdf
Moritz
06-03-2007, 11:07 PM
Imao sam priliku, zahvaljujuci gosn Vladi Negovanovicu i njegovoj dobroj volji, da poredim SSL iz X RACK serije i Waves SSL kod kolege sa foruma (Alpha) u njegovom studiju dok je miksao Teodorin album. Konkretno smo poredili EQ i kompresor, i generalni zakljucak je da su pogodili boju SSL-a ali sve drugo je prilicno daleko od prave stvari, znam da se ovde vise diskutuje o Duende-u ali mi se ucinilo da vam moze bito od koristi. Mozda ce kolega moci bolje da kaze posto je proveo vise vremena poredeci.
Ja sam slusao,istina ne tako studiozno,i Waves i Duende i mogu vam reci da waves uopste nije los plug,po mom misljenju je to FANTASTICAN plug...ali razlike izmedju Duende-a i njega definitivno postoje,sto je i logicno...Duende je ipak ispred...ali,isto tako mislim da ih uopste i ne treba porediti jer to nisu "simulacije" iste sprave vec dve totalno razlicite stvari...u svakom slucaju cu Duende prvom prilikom,bez ikakve dileme uzeti,a do tada cu raditi sa wavesima s kojima sam stvarno prezadovoljan....
Moritz
07-03-2007, 09:55 AM
U prilog tome sto kaze Zmaj ide i to da sam SSL tvrdi za DUENDE da to nije simulacija nego pravi SSL, algoritmi preuzeti iz C 200 konzole. Koliko sam ga cuo na demonstraciji prilicno su me ubedili, i mislim da stvarno vredi tih para ( mozda i vise) .
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.