Log in

View Full Version : What The F* Ljudi?

Rhino
28-11-2006, 02:45 PM
Znaci sve na compu radi ok...
Ali... Kad pokusam da renderujem trake sa insertima ili sendovima (radi ustede cpu-a) to ne da ne lici na te komp/efx ili stogod nego uzas!:banghead:
Ima li neko pojma?
Ne mogu da nastavim mix jer mi cpu pikuje na 90% sa svim popaljenim.
Latency vec povecana skoro do max radi ustede istog, nuendo je u pitanju.

idekius
28-11-2006, 03:41 PM
Znaci sve na compu radi ok...
Ali... Kad pokusam da renderujem trake sa insertima ili sendovima (radi ustede cpu-a) to ne da ne lici na te komp/efx ili stogod nego uzas!:banghead:
Ima li neko pojma?
Ne mogu da nastavim mix jer mi cpu pikuje na 90% sa svim popaljenim.
Latency vec povecana skoro do max radi ustede istog, nuendo je u pitanju.

Nije mi jasno... koristim fx freeze opciju u Nintendu i radi mi o.k... :confused:

balthazaar
28-11-2006, 04:28 PM
mislim da si ga "zbunio"...nisu meni nepoznata ta "zbunjivanja" nuenda, pored masu opcija i funkcija, taj program često voli ničim izazvano, da prostite, da kenja..

Rhino
28-11-2006, 06:01 PM
Bilo da radim freeze, bilo da radim render u 80% slucajeva sound pocne da distorzira, gain se pojacha za 5-6-7db i sve ode u k**.
U ostalih 20% radi ok.
Sve ostalo normalno. Eto to je moj nuendo:cool: .
Ajd probacu da instaliram cubase, otvorim projekte i vidim kako ce to sve da izgleda tamo.

lesha
28-11-2006, 06:07 PM
ako ne budes uspeo, ne gine ti upgrade procesora..

kejkz
28-11-2006, 07:14 PM
Imao sam slican problem, ali ne sa zvukom neko sa zauzecem hard diska kada se pustaju projekti koji imaju u sebi smrznute trake.

Resenje je bilo jednostavno: cim sam rasteretio hard disk, odnosno kada sam ostavio vise prostora na glavnom, sistemskom disku, i malo rascistio disk sa projektima, problem je kao rukom nestao. Takodje, stalno, pogotovo ako radim na vise paralelnih projekata sa velikim fajlovima, defragmentujem hard disk zbog ovakvih slucajeva. Mada sam gotovo siguran da i ti to radis, proveri da nije slucajno to izvor problema!

Rhino
28-11-2006, 07:38 PM
I sa sx-om isto.:mad:
I kako cu sad?

@kejkz: Nije do defragmentacije. I ja sam imao nekad istu frku sa hardom, mada se ne sjecam najbolje kako sam to sredio.

@lesha: Kakav CRNI upgrade procesora?

Rhino
28-11-2006, 07:41 PM
mislim da si ga "zbunio"...nisu meni nepoznata ta "zbunjivanja" nuenda, pored masu opcija i funkcija, taj program često voli ničim izazvano, da prostite, da kenja..

Ocigledno nije do nuenda kad mi evo i cubase radi slicnu stvar.
GRRRRRRRRR:banghead:

Pozdrav

lesha
28-11-2006, 07:52 PM
@lesha: Kakav CRNI upgrade procesora?
kazem ti, ako ti nista ne pomogne skupljaj pare za jaci procesor..

LAMPASH
29-11-2006, 12:29 AM
Ovo prvi put chujem,ajde navedi shta posedujesh od hardwera.
Sigurno moze da se reshi bez upgrade-a cpu-a.
Mada problem zaista zvuchi bizarno.
Da li ti se to deshavalo i ranije sa istim hardwerom ili od skoro?

balthazaar
29-11-2006, 09:20 AM
a rhino, možda ti neki of efekta koje si stavio pravi problem?Da nisi možda koristio nešto prvi put u tom miksu?

mandrak
29-11-2006, 10:35 AM
Meni se par puta desilo da kad freezam audio trake u nuendu, ne mogu otvoriti taj projekt:banghead:

Rhino
29-11-2006, 02:03 PM
Suludo ljudi, suludo. Sve je radilo ok sa istim hardverom i softverom, cak sto vise sistem mi je u vrlo dobrom stanju i sada.

Od hardvera imam athlon XP 2500, asus 7v8x tako nesto, geeforce 5200, hdsp 9632, 1.5 gb ram, 2x hdd 160 + 120gb

LAMPASH
29-11-2006, 05:23 PM
Pa ako ti ne predstavlja problem reinstaliraj lepo windows.
Hardwer koji imash je sasvim dovoljan,a mozesh i da overklokujesh taj procesor
na 3200.
Pozdrav!

Rhino
29-11-2006, 06:17 PM
Ufff, frustrirajuce mi je to s obzirom da mashina radi. Mora da postoji neki bezbolniji izlaz. Uzdam se u to jos.....