View Full Version : Akg K240 Studio
filip
28-11-2006, 08:25 AM
...da li su namenjeni SAMO za mix, ili mogu sluziti i kao "monitor" pri snimanju? Potrebne su mi te sluske u oba slucaja, ali kao monitoring bitno mi je da znam da mikrofon ne bi trebao da hvata nista iz slusalica (naravno, govorim o NORMLANOJ glasnoci u sluskama)....
Pozdrav za sve!
...da li su namenjeni SAMO za mix, ili mogu sluziti i kao "monitor" pri snimanju? Potrebne su mi te sluske u oba slucaja, ali kao monitoring bitno mi je da znam da mikrofon ne bi trebao da hvata nista iz slusalica (naravno, govorim o NORMLANOJ glasnoci u sluskama)....
Pozdrav za sve!
AKG 240 sigurno ne sluze za MIX i skoro je nemoguce mixati na njima kao i na 90 % slusalica , nemas dobru percepciju stereo slike , odnos basa i jos milion stvari zbog kojih je tesko mixati na njima ..... mozda za neki demo , pa cisto da ne uznemiravas ukucane ......
sto se AKG 240 tice , dosta su " tihe " i tesko ih je pogurati , a u intervjuima i kritikama ih cesto smatraju prevazidjenim u odnosu na novija AKG resenja .
Sto se tice monitoringa , posto su otvorene dosta izlazi iz njih , tako da nisu preterano pogodne za pevaca , a posto su tihe , pevac ce ti cesto govoriti da pojacas jer nema kontrolu onog sto radi ....
Po meni , ove slusalice mozes koristiti za svoj monitoring , ako snimas u istoj prostoriji , pa moras da iskljucis zvucnike , i kao pomoc pri mixu , tj da cujes neke skrivenije detalje , koje se cesto na slusalicama bolje pokazu ..... i kao jos jedna kontrola za mix .... ( ako nesto tu zasmeta , sto nisi cuo na moitorima) .... eto toliko ....
Pozdrav
Po meni , ove slusalice mozes koristiti za svoj monitoring , ako snimas u istoj prostoriji , pa moras da iskljucis zvucnike , i kao pomoc pri mixu , tj da cujes neke skrivenije detalje , koje se cesto na slusalicama bolje pokazu ..... i kao jos jedna kontrola za mix .... ( ako nesto tu zasmeta , sto nisi cuo na moitorima) .... eto toliko ....
Pozdrav
pa za takvu stvar ja bi opet preporucio beyerke... + bole usi kakav vakum prave pa nema spill-a ni mrvu na normalnoj jacini :)
@KVU ..... naravno ......
...... ja sam shvatio da covek vec ima te slusalice ..... a ako ih nema , preporucujem nesto drugo .... Beyerke ili sl .... o tome se dosta pricalo na forumu .....
Pozdrav
filip
28-11-2006, 09:31 AM
nemam, a trebam nesto hitno da pazarim
hvala
hvala
beyerdynamic dt770 pro
i nema greske
Manley
28-11-2006, 10:33 AM
hvala
Sennheiser HD25
filip
28-11-2006, 10:57 AM
Sennheiser HD25
24000+ din mi je mnogo
Manley
28-11-2006, 11:12 AM
24000+ din mi je mnogo
nema 24000din nema dobrih slusalica...prosto ko pasulj
zvincic
28-11-2006, 12:43 PM
sto se AKG 240 tice , dosta su " tihe " i tesko ih je pogurati , a u intervjuima i kritikama ih cesto smatraju prevazidjenim u odnosu na novija AKG resenja .
tihe?
samo ako imas monitor (600 ohmsku) verziju...
k240 studio je jako lako gurnuti da budu JAKO glasne...isto kao i k271 studio...
savjet koji bi ja dao....pusti kvalitetu zvuka kod slusalica (pod uvjetom da pricamo o normalnim akg, beyer, senn...studijskim slusalicama)...sve one zvuce odlicno.
ali, ako uzimas za sebe, gledaj OBAVEZNO da probas i da su ti udobne za nositi...
a ako uzimas za studio, uzmes po jedne od svega :D
za ilustraciju, na moju glavurdu supraauralne akg (k240, 271) pasu savrseno dok su mi beyerice (dt100, dt770) neudobne....sa kolegom je potpuno suprotna stvar, beyerice mu savrseno pasu al ne voli akg...
tihe?
samo ako imas monitor (600 ohmsku) verziju...
...
Da u pravu si .... monitor verzija ..... ali ne bih ni voleo da ih cujem glasne ..... :D
Pozdrav
nema 24000din nema dobrih slusalica...prosto ko pasulj
e vidis.. a koji se ono jos neke Sony-jeve sluske spominju dosta medj' producentima za mixanje? isto tako negde oko 300e cini mi se
pozdrav
STUDIOTON
28-11-2006, 02:52 PM
Ja imam AKG K271S i to su super sluske za snimanje
idekius
28-11-2006, 03:29 PM
Meni slusalice nisu preterano vazne. Za snimanje koristim neki bezvezni Sony, jer lepo dihtuju, pa, kada pevach hoce glasan zvuk, mogu da ih opanjim, a da ne ulaze u snimak...
Kud i kamo bolje i visokobudzetnije Beyerdinamic DT 880 (http://www.thomann.de/gb/beyerdynamic_dt880.htm) trenutno stoje u fioci, jer im prekida jack, a ja sam lenj da to resim... :) sve danas-sutra... one se odlichno chuju, ali... mnogo ulaze u snimak, ukoliko pevach trazi da se napanje slusalice... vise sluze da se, eto, mix proveri i na njima... za provere prilikom editovanja traka i tako to...
Neznam ko i sta misli, ali... nikako nisam za mix na slushalicama...
filip
28-11-2006, 05:14 PM
beyerdynamics dt770 pro kupljen....
Hvala na preporuci, za sada potpuno zadovoljan!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.