PDA

View Full Version : Akg K240 Studio

filip
28-11-2006, 08:25 AM
...da li su namenjeni SAMO za mix, ili mogu sluziti i kao "monitor" pri snimanju? Potrebne su mi te sluske u oba slucaja, ali kao monitoring bitno mi je da znam da mikrofon ne bi trebao da hvata nista iz slusalica (naravno, govorim o NORMLANOJ glasnoci u sluskama)....

Pozdrav za sve!

Max
28-11-2006, 09:16 AM
...da li su namenjeni SAMO za mix, ili mogu sluziti i kao "monitor" pri snimanju? Potrebne su mi te sluske u oba slucaja, ali kao monitoring bitno mi je da znam da mikrofon ne bi trebao da hvata nista iz slusalica (naravno, govorim o NORMLANOJ glasnoci u sluskama)....

Pozdrav za sve!

AKG 240 sigurno ne sluze za MIX i skoro je nemoguce mixati na njima kao i na 90 % slusalica , nemas dobru percepciju stereo slike , odnos basa i jos milion stvari zbog kojih je tesko mixati na njima ..... mozda za neki demo , pa cisto da ne uznemiravas ukucane ......

sto se AKG 240 tice , dosta su " tihe " i tesko ih je pogurati , a u intervjuima i kritikama ih cesto smatraju prevazidjenim u odnosu na novija AKG resenja .

Sto se tice monitoringa , posto su otvorene dosta izlazi iz njih , tako da nisu preterano pogodne za pevaca , a posto su tihe , pevac ce ti cesto govoriti da pojacas jer nema kontrolu onog sto radi ....

Po meni , ove slusalice mozes koristiti za svoj monitoring , ako snimas u istoj prostoriji , pa moras da iskljucis zvucnike , i kao pomoc pri mixu , tj da cujes neke skrivenije detalje , koje se cesto na slusalicama bolje pokazu ..... i kao jos jedna kontrola za mix .... ( ako nesto tu zasmeta , sto nisi cuo na moitorima) .... eto toliko ....

Pozdrav

kVu
28-11-2006, 09:19 AM
Po meni , ove slusalice mozes koristiti za svoj monitoring , ako snimas u istoj prostoriji , pa moras da iskljucis zvucnike , i kao pomoc pri mixu , tj da cujes neke skrivenije detalje , koje se cesto na slusalicama bolje pokazu ..... i kao jos jedna kontrola za mix .... ( ako nesto tu zasmeta , sto nisi cuo na moitorima) .... eto toliko ....

Pozdrav

pa za takvu stvar ja bi opet preporucio beyerke... + bole usi kakav vakum prave pa nema spill-a ni mrvu na normalnoj jacini :)

Max
28-11-2006, 09:21 AM
@KVU ..... naravno ......

...... ja sam shvatio da covek vec ima te slusalice ..... a ako ih nema , preporucujem nesto drugo .... Beyerke ili sl .... o tome se dosta pricalo na forumu .....

Pozdrav

filip
28-11-2006, 09:31 AM
nemam, a trebam nesto hitno da pazarim

hvala

kVu
28-11-2006, 09:42 AM

hvala

beyerdynamic dt770 pro

i nema greske

Manley
28-11-2006, 10:33 AM

hvala

Sennheiser HD25

filip
28-11-2006, 10:57 AM
Sennheiser HD25
24000+ din mi je mnogo

Manley
28-11-2006, 11:12 AM
24000+ din mi je mnogo

nema 24000din nema dobrih slusalica...prosto ko pasulj

zvincic
28-11-2006, 12:43 PM
sto se AKG 240 tice , dosta su " tihe " i tesko ih je pogurati , a u intervjuima i kritikama ih cesto smatraju prevazidjenim u odnosu na novija AKG resenja .

tihe?

samo ako imas monitor (600 ohmsku) verziju...

k240 studio je jako lako gurnuti da budu JAKO glasne...isto kao i k271 studio...

savjet koji bi ja dao....pusti kvalitetu zvuka kod slusalica (pod uvjetom da pricamo o normalnim akg, beyer, senn...studijskim slusalicama)...sve one zvuce odlicno.

ali, ako uzimas za sebe, gledaj OBAVEZNO da probas i da su ti udobne za nositi...

a ako uzimas za studio, uzmes po jedne od svega :D

za ilustraciju, na moju glavurdu supraauralne akg (k240, 271) pasu savrseno dok su mi beyerice (dt100, dt770) neudobne....sa kolegom je potpuno suprotna stvar, beyerice mu savrseno pasu al ne voli akg...

Max
28-11-2006, 02:00 PM
tihe?

samo ako imas monitor (600 ohmsku) verziju...

...

Da u pravu si .... monitor verzija ..... ali ne bih ni voleo da ih cujem glasne ..... :D

Pozdrav

kVu
28-11-2006, 02:41 PM
nema 24000din nema dobrih slusalica...prosto ko pasulj

e vidis.. a koji se ono jos neke Sony-jeve sluske spominju dosta medj' producentima za mixanje? isto tako negde oko 300e cini mi se

pozdrav

STUDIOTON
28-11-2006, 02:52 PM
Ja imam AKG K271S i to su super sluske za snimanje

idekius
28-11-2006, 03:29 PM
Meni slusalice nisu preterano vazne. Za snimanje koristim neki bezvezni Sony, jer lepo dihtuju, pa, kada pevach hoce glasan zvuk, mogu da ih opanjim, a da ne ulaze u snimak...
Kud i kamo bolje i visokobudzetnije Beyerdinamic DT 880 (http://www.thomann.de/gb/beyerdynamic_dt880.htm) trenutno stoje u fioci, jer im prekida jack, a ja sam lenj da to resim... :) sve danas-sutra... one se odlichno chuju, ali... mnogo ulaze u snimak, ukoliko pevach trazi da se napanje slusalice... vise sluze da se, eto, mix proveri i na njima... za provere prilikom editovanja traka i tako to...

Neznam ko i sta misli, ali... nikako nisam za mix na slushalicama...

filip
28-11-2006, 05:14 PM
beyerdynamics dt770 pro kupljen....
Hvala na preporuci, za sada potpuno zadovoljan!