View Full Version : Omiljeni plug za High Shelving
obzirom da sam malo zaribao sa novim tehnologijama a ocu da izvucem "maximum iz visokih" :ike: ... eto interesuje me cime bi vi npr. stanjili i boostavali visoke na (kontra-splash-crash) cinelama
nekada obicno TLaudio EQ, mozda i voxengo harmoniceq, sad obicno SSL e-Eq (iz ch stripa)ili 1073 sa Uada........
Arthur
26-11-2006, 11:58 PM
bravo brate offe, još jedna preporuka zaa ssl i 1073,koji je u blagoj prednosti čini mi se...al zato jede...
fipke
27-11-2006, 09:22 AM
P(f)ullteci i ostali "pasivnjaci"...
Arthur
27-11-2006, 01:50 PM
takođe i to... :D
dajte malo native-a za nas uboge :)
Arthur
27-11-2006, 02:03 PM
pa taj fulltec od ursa skroz mekano radi...
pa taj fulltec od ursa skroz mekano radi...
a znam to.. na tom sam shiljio panterse :)
idekius
27-11-2006, 02:46 PM
dajte malo native-a za nas uboge :)
Sad, oni bash nisu za kanale, ali, Algorithmix Red i Orange su stvarno perfektno tachni i jebitacno precizni EQ-i... barem se meni svidjaju... vise Orange, jer je Red stvarno ubica procesora... Blue nisam probao...
Cisto da ih ne zaboravimo u ovom drustvu dobrih EQ-a... rade kao po lenjiru...
lesha
27-11-2006, 05:11 PM
obicno koristim eq u abletonu, a ako ti treba kvalitet, nisu jos pominjani refined audiometrics..
Rhino
27-11-2006, 05:15 PM
waves ssl ili urs
DADDY Z
27-11-2006, 05:57 PM
evo baš probah pre neki dan i mogu komotno da ti preporučim novi blue tubes EQ.
Ima ih više u ovom paketu ali mislim da je ovaj(kopija pul/fullteca) konkretno za tvoj zahtev idealan:
BT Equalizer PEQ5B
http://www.nomadfactory.com/products/blue_equalizers/img/small/bt_peq5b.jpg (http://www.nomadfactory.com/products/blue_equalizers/img/small/bt_peq5b.jpg)
info na:http://www.nomadfactory.com/products/blue_equalizers/index.html
E, bas cu, samo malo da dodjem do vremena, da uporedim sve te pultec kopije (Uad, URS, Nomad, BF.......)......... znam da je onaj sa UADa sigurno odlican........ jos kad bi imao i hardware, pa da test bude potpun:(
balthazaar
28-11-2006, 10:45 AM
ma nema tu neke filozofije, pretežno svaki eq ovih poznatijih i priznatijih proizvodjaca, mada i manje poznatih odradju je stvar...waves, tc, blue tubes, i naravno URS ekvilajtzeri, imam jedank pak URS-ovih eq-a i filtera koji fenomenalno odradjuje to...
alavuk
28-11-2006, 11:46 AM
i waves q10 je i dalje za trku :] u kombinaciji sa waves ssl ili bilo kojim ... vrhic
i waves q10 je i dalje za trku :] u kombinaciji sa waves ssl ili bilo kojim ... vrhic
Samo nemoj q10....... nesto mi to...:(
awacs
05-12-2006, 04:39 PM
Samo nemoj q10....... nesto mi to...:(
I ja bih rekao isto, gomila shtroke na sve strane, a narocito bas pri vrhu... Waves Lin EQ Broadband je ono za sta glasam, i to ne samo kada se radi o high shelvingu. Pogotovu za nas uboge.
davormen
06-12-2006, 03:28 PM
licno koristim p(f)ulltec, hydratone i iznenadjujuce dobar mi je u pojedinim slucajevima URS A... Waves SSL mi je malo tvrd za visoke na zvukovima koji imaju vece kolicine istih...
Waves SSL mi je malo tvrd za visoke na zvukovima koji imaju vece kolicine istih...
:rotfl::rotfl::rotfl:
Pa tamo gde ih ima puno, ne dodajes ih!!!
:rotfl::rotfl::rotfl:
Sorry, nisam mogao da izdrzim :D
davormen
07-12-2006, 02:39 PM
Pa tamo gde ih ima puno, ne dodajes ih!!!
:rotfl:
preciznije, tamo gde su visoki vise zastupljeni u odnosu na druge frekvencije i u odnosu na vecinu stvari koje se snimaju (dakle: cinele & stuff)... :) sto i dalje ne znaci da imaju dovoljno visokih... :mrgreen:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.