PDA

View Full Version : Cubase SX problem!

"7"
26-11-2006, 02:42 PM
Elem, Bonda, otvorim ja u Cubase-u (SX) neku pesmu sto sam radio ranije u VST 3.2, i sve se lepo otvori i svira ali MIDI kanali kasne za audio kanalima. Tacnije audio kanali sviraju kako bi trebalo:) , note u midi kanalima STOJE gde bi trebalo:) , ali iz nekog razloga kasne:banghead: .

Kada pustim ono sto sam radio u SX-u, sve radi normalno.

Ako neko zna bilo bi lepo da ne moram ja da kopam i gubim vreme da bih video sta se desava:da: .

Pozdrav

"7"
26-11-2006, 10:43 PM
Ispravka - midi mi UVEK kasni, i na onim pesmama koje sam radio u SX-u, zasto se to desava? Verovatno je do nekog podesavanja u Cubase-u. Zvucna je M-Audio Firewire Solo

Arthur
26-11-2006, 11:54 PM
liči mi na latenciju karte

"7"
27-11-2006, 12:14 PM
liči mi na latenciju karte

Svirao sam i snimao gitaru preko nje i nema kasnjenja, tako da mi je suludo da ima kasnjenja midi kanala (pogotovo sto je recimo Live radio kako treba, znaci Solo bi trebalo da radi 10 puta bolje, minimum), sigurno je neko podesavanje u pitanju ali ja ne mogu da ga nadjem.
Ako je neko imao iskustva sa ovakvim glupostima...
Hvala unapred

kejkz
27-11-2006, 01:37 PM
"Zvuci" kao timestamp problem:

idi na devices-> device setup-> midi -> windows midi (ili direct music)-> stikliraj use sistem timestamp

Ako ima i dalje problema, zali se na Cubase forumu za podrsku.... ;)

"7"
27-11-2006, 10:00 PM
[quote=kejkz]"Zvuci" kao timestamp problem:

idi na devices-> device setup-> midi -> windows midi (ili direct music)-> stikliraj use sistem timestamp

postoji ->device setup -> windows midi, a onda sa desne strane prozora nema nista. U help-u Cubase-a(SX 1.03) a ni u Nuendu (ver 1.53) ne postoji objasnjen timestamp niti gde se nalazi to podesavanje.
Da li moze da bude problem to sto trenutno nije prikacena nijedna klavijatura?...

...sada sam siguran da je problem u Programu. Naime, VU-metar takodje kasni tako da nije problem u kasnjenju zvucne. Isto se desava i u Cubase-u i u Nuendu.
Da li da probam jos neki program i koji?

kejkz
27-11-2006, 10:13 PM
Izgleda kao da je ukljucen genericki asio drajver, on pravi ovakve probleme, ali opet, vrlo cudna situacija....:confused:
sigurno nije problem u nepostojanju midi klavijature...

Probaj bilo koji drugi program koji ima midi, audio i asio!

"7"
30-11-2006, 05:31 PM
Znaci katastrofa,
u pitanju je Microsoft GS Wavetable SW Synth... cim prebacim na neki VST instrument problem nestaje.
cu cu cu :banghead:
Nije mi jasno, to mi se nikada nije desavalo kada sam imao Live, mada to ne bi trebalo da ima bilo kakve veze sa zvucnom, a mozda je i SX u pitanju...jer sam ga skoro instalirao...
i opet
cu cu cu :banghead:
pa da, kada ti ne radi TV prvo proveris da li je ukljucen u struju...

Dexxy
30-11-2006, 05:33 PM
Moze i antena da zeza :D

"7"
30-11-2006, 08:07 PM
Moze i antena da zeza :D

Jes vala, i mala deca puse a kiwi je dlakavo voce, a kad se popnes na cetvrti tamo obdaniste, ma nafta je hrana, unatoch...dapache! :da: :D

Kakvo ime za bend... "Dlakavo voce"

djivan
03-12-2006, 06:19 PM
To se desava zbog razlicitog engine-a:D :D :D :) :)

"7"
03-12-2006, 10:22 PM
To se desava zbog razlicitog engine-a:D :D :D :) :)

Pa cemu onda "Microsoft GS Wavetable SW Synth" ako uvek kasni, nije mi jasno da je to neko onda uopste stavio u ipak ozbiljne programe kao sto su Cubase i Nuendo.
Jedino ako neko koristi samo midi pa mu onda svi track-ovi kasne, pa se i ne primecuje.
Mislim... ne vidim poentu postojanja takvog Engine-a... eh taj Microsoft...:banghead:

kejkz
03-12-2006, 10:30 PM
To se desava zato sto sada imas karticu koja nema svoj interni sintisajzer, vec koristi sistemski sintisajzer koji sluzi najcesce za pustanje midi fajlova u windows-u. Nema direktne veze sa Cubase-om... Ako ti ne treba, slobodno ga iskljuci u podesavanjima Cubase-a (device-> device setup-> windows midi ili slicno)