PDA

View Full Version : Ah sta uzeti???

"7"
22-11-2006, 02:01 AM
Imam nekih recimo 700-1000e a treba mi klavijatura koja ima svoje zvucnike i ima sto pribliznije dirke klaviru, znaci barem otezane pa na dalje. Treba meni da mogu da radim sa njom u mom amaterskom studiju (posto sam svoju Master klavijaturu upoznao sa zidom i ona se od srece raspala:banghead: - sta ti je ljubav) i da moze klinac da svira a da mi ne uzurpira prostor.
Gledao sam nesto Yamahu DGX 620 (800e nov) i Roland E-50 (1050e nov) ali ih jos nisam cuo, ici cu ovih dana.
Interesuje me ima li neko neku preporuku, nije mi bitno da li je nova ili polovna ako je u gornjem rangu cena i da vredi tih para.

Pozdrav!!!

milos
22-11-2006, 09:16 AM
Ako si zainteresovan,imam jedan Korg 01w koji ima najbolje poluteske tj. semi-weighted dirke sa koferom+ midi i audio kablovima+poklon EWQL Colossus,za mnogo manje para nego sto si naveo:)
http://en.wikipedia.org/wiki/Korg_O1w

Moritz
22-11-2006, 09:39 AM
Pogledaj nove Casio stage piano modele, za koji dan ce biti (ako vec nisu) u radnji u NS po ceni oko 650 - 700 E. Osim sto mi samo ime malo smeta sve ostalo izgleda vrlo dobro.

"7"
22-11-2006, 07:50 PM
Korg nema svoje zvucnike a to mi je bitno zbog klinca da moze da ga nosi svuda a da ne mora da vuce i aktivne zvucnike sa sobom.

Pogledaj nove Casio stage piano modele, za koji dan ce biti (ako vec nisu) u radnji u NS po ceni oko 650 - 700 E. Osim sto mi samo ime malo smeta sve ostalo izgleda vrlo dobro.

Hvala, pogledacu, nego nisi mi rekao na koji model si mislio

milos
22-11-2006, 08:30 PM
Korg nema svoje zvucnike a to mi je bitno zbog klinca da moze da ga nosi svuda a da ne mora da vuce i aktivne zvucnike sa sobom.

Neka ponese sluske:)

"7"
23-11-2006, 12:55 AM
Neka ponese sluske:)

Ha :) , a sta ako hoce da nekome odsvira nesto:confused:

Nego baci mi na PM cenu, koliko je star, u kakvom je stanju, sta ide uz njega...
...jer imam ortaka koji trenutno trazi neku klavijaturu ali ne znam ni sta hoce ni koliko para hoce da da, pa cu videti s njim, mozda je i skucimo.

nestor
19-12-2006, 04:01 PM
Mislim da sam vidio negdje korg sp-500 za 900 Eura na prodaju... Mozemo potrazit

"7"
19-12-2006, 05:32 PM
Mislim da sam vidio negdje korg sp-500 za 900 Eura na prodaju... Mozemo potrazit

Hvala na tipu ali moracu da sacekam jos malo jer sam slupao auto a laptop koji sam trebao da prodam je preminuo u cvetu mladosti.
Inace video sam i SP300 za 700e i nije fiksno, kao i M-audio Prokeys 88 za 650e (nov).
Cekace oni mene :hyper: :rotfl: :banghead:

Pozz

acapupovac
12-01-2007, 04:44 PM
Moj predlog je da pokusas da nadjes Korg SP-500! To je klavir sa novom hamer mehanikom (kakva je na Tritonu Pro-X) a ima aranzer i celu General Midi banku boja. Ima cak tac skrin displej i mogucnost pravljenja User ritmova.

Ne znam bas sve mogucnosti mada ih lako mozes pronaci na netu. Jedina mana mu je sto ga ne mozes kupiti novog. Moj drugar ga je kupio pre dve godine i platio ga je novog oko 930 eura.

"7"
12-01-2007, 06:39 PM
Hvala na savetu, pregledao sam sve sto se tice Korga, a bogami i ostalih, i u principu je taj Korg ono sto mi treba... jedino sto se jos uvek finansijski oporavljam, a kako sve pa i bezvezne stvari idu u paru... ma da ti ne pricam... veeelika zajebancija.
Jedino sam eventualno razmisljao o M-audio prokeys 88, ali iskljucivo ako ne budem imao dovoljno love za Korga, mada vredi malo sacekati.
Ako cujes da ga neko prodaje, ti javi pa cu videti od situacije... i cene naravno

Pozz

acapupovac
12-01-2007, 06:57 PM
Jesi probao taj M-Audio? Ja sam bio zainteresovan za njega jer je gledajuci u prospektu sta nudi za tu cenu odlican ali probao sam ga nekoliko puta i nijednom mi se nisu svidele dirke. Nekako su suvise plasticne i zilave, bar za moj ukus!:rolleyes:

acapupovac
12-01-2007, 08:52 PM
Izvini sto upadam ovde, ali da li ti znas kako funkcionisu laptopovi i VST instrumenti na zivim svirkama?

"7"
13-01-2007, 01:49 AM
1. Pa sta znam, ja sam probao taj M-audio u Artistu i prijale su mi dirke... nisu vrh... ali kao sto kazes za tu lovu je extra, pogotovo sto ima vise nego pristojne zvukove. Generalno me je odusevila za te pare. Naravno, uvek bi se pre opredelio za Korga, makar malo i sacekao.

2. Nisam radio live svirke ali koliko znam to funkcionise sasvim dobro. Pretrazi forum, znam da je bilo price o tome, ili postavi novi thread, na forumu ima dosta ljudi koji su to radili pa ce ti oni vise reci.

Pozz

Dule A
08-04-2007, 12:45 AM
probao ceo jedan dan taj M-audio.... pa value for money da ali....
sasvim prosecna dirka... kad sam malo bolje razmislio to i nije tako malo novca s obzirom na to da su neke klavinove koje pruzaju sjajan osecaj (ako je to prioritet) pale ispod 1000e..... A i - ta sprava mrki nema svoje zvucnike... Cak ni semplovi nisu bas sjajni... Nego navlaka je ta cifra 650... a taj Korg je taman neko resenje... Izmedju....