View Full Version : Test Hardwera
Manley
20-11-2006, 06:53 PM
Pozdrav svima.
Max me je naveo na ideju pre par mesesci da usnimim par fajlova i prezentujem nekoliko uredjaja i svog "arsenala" i ako iko bude imao dilemu sta da kupi nadam se da ce moji testovi bar imalo pomoci.
Prvo bih zamolio moderatore da ovu temu ostave za testove i ako se slazu sa mojom idejom izdvoje ovaj zapoceti thread.
mandrak
20-11-2006, 06:59 PM
Odlična ideja.. samo daj!
lesha
20-11-2006, 07:06 PM
Prvo bih zamolio moderatore da ovu temu ostave za testove i ako se slazu sa mojom idejom izdvoje ovaj zapoceti thread.
naravno, postavljam kao sticky.
Manley
20-11-2006, 07:12 PM
Kao prvo pocinjem sa fajlom koji sam snimao za jedan DEMO band, pri tome vas molim da ne obracate paznju na mix i obradu fajlova vec na razliku u kvalitetu uredjaja(ako je ima)...iz autorskih razloga ne smem da postavim gotov proizvod pre nego sto izadje na trziste.
Pocinjemo sa opremom:
za snimanje koristeni su mikrofoni:
BD- AKG D112-----Buzz Audio ARC
SD- Shure SM57---ALTEC 1591
HH- DPA 4011------Focusrite ISA 430
TOMS- Sennheiser MD421---RED7 x2 i A-Design MP-1
OH- Sennheiser MKH800 P48---UA 2-610
Gitara- Royer R121--AVALON VT737
ACC. Gitara- Neumann UA87---API 7600
DI- PALMER----Focusrite ISA 428
boggy
20-11-2006, 07:13 PM
Odlicna ideja, predlazem wav format, ako treba prostor, mozemo fajlove hostovati na nasem sajtu http://www.bozoel.com.
pozdrav
bogi
Manley
20-11-2006, 07:15 PM
Koristeni su kablovi neutrik ili vovox:
mix je demo i samo je dodat HALL(lexicon 480) preset: large room cisto da ne bude "suvo".
Kao sto sam rekao bez ekvilizacije i obrade fajlova:
Manley
20-11-2006, 07:28 PM
Test se odnosi na stereo compresore u ovom slucaju high end klasu
postavicu audio fajlove na kojima je koristen razlicit compresor za stereo bus kompresiju:
1. Thermionic Culture Phoenix wav (http://www.bozoel.com/manley/thermionic_culture.wav) mp3 (http://www.bozoel.com/manley/thermionic_culture.mp3)
2. Neve 33609J wav (http://www.bozoel.com/manley/neve_33609j.wav) mp3 (http://www.bozoel.com/manley/neve_33609j.mp3)
3. Manley VARI-MU wav (http://www.bozoel.com/manley/Manley.wav) mp3 (http://www.bozoel.com/manley/Manley.mp3)
4. AVALON AD 2044 wav (http://www.bozoel.com/manley/Avalon_AD2044.wav) mp3 (http://www.bozoel.com/manley/Avalon_AD2044.mp3)
sami stvorite sliku o gore koristenim uredjajima...razlika nije velika jer su i sami uredjaji u istoj klasi.
Manley
20-11-2006, 10:58 PM
zaboravio sam da naglasim da su na svakom compresoru koristene iste vrednosti treshholda, ratio, attack i release...jedino sto je comp/makeup dodavan slobodno po mojoj volji;)
perun
21-11-2006, 12:05 AM
Hahahaha... Istrazivacki rad!:D Zezam se, reko', da cujem primere ovog testa, pa evo utisaka... Bar na prvu loptu.
Ubedljivo najgore mi zvuci Manley! Low end mu je ko karton, ne dopada mi se... Bar ne u ovoj prici! Malo je i smuljao stvari i prosto mi ne radi.
Na pretposlednjem mestu mi je Avalon... Nemam definisan stav zasto! Malo mi je upeglaniji od Manley-a, ali dva "pobednika" su bolja! Oba gorepomenuta kandidata nisu ni blizu kompaktnosti NEVE-a, a ni Thermionic-a.
Iznenadio me je Thermionic, ali su mi detalji malo nekompaktni u odnosu na NEVE-a... samo, dodao je neki micro-punch i micro-dinamiku koja se "pobudila"... Jebemliga, tako sam ga doziveo za tih nekoliko desetina sekundi. Prija mi, nesto je tu ZIVNULO!!! Lepo udara na nekom finom mestu za ovu pricu.
NEVE je na prvom mestu! Iako mi prija Thermionic-ova dinamika i taj blagi punchic, NEVE neuporedivo najbolje slaze pricu. Sve mi je kompaktno i relativno krupnije nego na konkurentima... Kad bi i on dodao malo puncha, tj. kad bi se iskombinovala 2 (Thermionic i on sam) zvuka bilo bi najbolje po meni, ali tako je kako je!
Kazem, subjektivno... I na prvu loptu. Nisam u studiju, kod kuce sam i morao bih da preslusam na te nane tamo. Ali dobro, nema potrebe!:cool:
Pozdrav...;)
P.S. Ukoliko si se slucajno zajeb'o oko rasporeda ili imena sprava, svejedno znamo redosled u testu. Razlike nisu velike, ali nagovestavaju karaktere sprava, donekle! To i jeste bila sustina, cini mi se. Mogao si mozda testu da pridruzis neku jos karakterniju mrcinu, poput EMT-ja ili neke vintage mrge, ali jebi ga... Sta je tu je.
Manley
21-11-2006, 12:12 AM
Mogao si mozda testu da pridruzis neku jos karakterniju mrcinu, poput EMT-ja ili neke vintage mrge, ali jebi ga... Sta je tu je.
evo ga vintage perun...javio se :cool: za tebe specijalno sutra ide fajl kroz altec stereo verziju da vidimo kako bi to zvucalo 60-tih:D
redosled je u redu...nisam pomesao, ali si izabrao mog ljubimca i ja sam shvatao neve-a kao pobednika. Cudno mi je za manley-a...ispao je sranje na kraju:hyper:
salu na stranu razlike su male, mislim da je vise do stila muzike
perun
21-11-2006, 12:20 AM
evo ga vintage perun...javio se :cool: za tebe specijalno sutra ide fajl kroz altec stereo verziju da vidimo kako bi to zvucalo 60-tih:D
moze!!! cekam...;)
redosled je u redu...nisam pomesao, ali si izabrao mog ljubimca i ja sam shvatao neve-a kao pobednika. Cudno mi je za manley-a...ispao je sranje na kraju:hyper:
pa, ja sam izrazio svoj stav! nisam promoter Neve-a, ali najkompaktnije mi je i najbolje kroz njega! thermionic mi je stvarno iznenadjenje, lapo svira, taj punch mi je najbolji na njemu, samo malo klimavo radi "gore"! a Manley... Ne znam da li je ISPAO ili JESTE sranje! To ti bolje znas... Ja ga nemam, a ni ne planiram ga u studiju!:mad:
salu na stranu razlike su male
jesu,a li nadam se da ti je ideja bila vezana za kartaktere! pozdrav!
p.s. nema te nigde, cimaj!
Manley
21-11-2006, 12:23 AM
moze!!! cekam...;)
a Manley... Ne znam da li je ISPAO ili JESTE sranje! To ti bolje znas... Ja ga nemam, a ni ne planiram ga u studiju!:mad:
jesu,a li nadam se da ti je ideja bila vezana za kartaktere! pozdrav!
p.s. nema te nigde, cimaj!
ma manley je mucenik gotov za promenu lampi, nije bas najsveziji on je u odnosu na ostale nove uredjaje deda od par godina
ajd cujemo se ovih dana
perun
21-11-2006, 12:25 AM
ma manley je mucenik gotov za promenu lampi, nije bas najsveziji on je u odnosu na ostale nove uredjaje deda od par godina
ajd cujemo se ovih dana
ni u mladosti on nije bio jebach! potpisujem... cika NEVE je cika NEVE! Veciti mladic i jaher!:D
a sta je ovo...:confused: sami smo na ovom threadu!?
ajd' odoh da spavam! cujemo se.
Manley
24-11-2006, 12:01 AM
Pozdrav svima.
Ne znam kako vas ovo interesuje, hteo sam sledece nedelje uporedni test mikrofona srednje i vise klase da postavim , kao i slike mikrofoniranja gitarskog pojacala i bubnja u studiju. Ako nema interesovanja da ne gubim vreme dzaba.
:drums:
alavuk
24-11-2006, 12:32 AM
cepaj !
Bitch
24-11-2006, 12:29 PM
thumbs up ! :)
boggy
24-11-2006, 12:44 PM
Ajmo ljudi, iskomentarisite malo ovo sto je Manley spremio... ovako izgleda da skoro nikoga ne zanima da cuje kako zvuce High End sprave...
Spustali smo i wav i mp3... za svaciji ukus... i svacije mogucnosti...
Evo, cak sam i ja preslusao, i ne cujem nikakve razlike :o...sve je to meni "isto" :banghead: ... u stvari muzika je super ispala... i sve je to meni lepo :)
Gadno je vreme doslo ako i ja (!?) moram da komentarisem zvucanje nekoliko High End kompresora na Forumu koji se bavi pitanjima muzicke produkcije, da doprinesem threadu... :banghead:
Ima li vas jos?
pozdrav
bogi
lesha
24-11-2006, 12:56 PM
ja bih rado komentarisao, ali cekam da mi uskoro stigne adsl pa ce biti prilike.
poz
Sve je ovo OK, potpuno se slazem sa Perunovim poretkom, ali bi test ipak bio mnogo zanimljiviji i transparentniji da se za njega koristi isecak koji je bas mix "za stvarno".
Ovako te stalno muci dilema "jel' dobos prekompresovan u mixu ili ga je uhvatio master kompresor...?" i te stvari...
Ne mora da ide cela pesma, dovoljno je i 15 sekundi da se cuje razlika, a verovatno bi bilomnogo zanimljivije, jer bi onda mogli da zaista pricamo o detaljima sa sigurnoscu.
Samo opservacija.
Sa mikrofonima ce biti mnogo lakse, ali opet... Osim samog usnimka, jako je bitno kako oni legnu u matricu.
Ma nema veze, samo ti postuj, a mi cemo vec da nadjemo nacina da kenjamo :D:D:D
Manley
24-11-2006, 02:01 PM
oggy je u pravu...manje zanimljiva tema jer nema mnogo zainteresovanih na forumu za ove uredjaje.
Da napravimo temu zanimljivom, snimicu uporedni test Neumann U87ai sa srednje budzetskim mikrofonima: groovetubes, se electronics, rode, akg...itd.
fajlovi ce biti bez imena pa da sami pogodite koji je koji mikrofon:D
Pozdrav
Manley
24-11-2006, 02:04 PM
Ovako te stalno muci dilema "jel' dobos prekompresovan u mixu ili ga je uhvatio master kompresor...?" i te stvari...
nema mixa na fajlovima, pise da je samo hall dodat, samo je jedan master buss kompresor
Ma nema veze, samo ti postuj, a mi cemo vec da nadjemo nacina da kenjamo :D:D:D
:D
kejkz
24-11-2006, 02:12 PM
Mene zanima! Izuzetna ideja! Zelim da cujem koliko je stvarno nesto tako kvalitetno dobro.
perun
24-11-2006, 02:38 PM
Da napravimo temu zanimljivom, snimicu uporedni test Neumann U87ai sa srednje budzetskim mikrofonima: groovetubes, se electronics, rode, akg...itd.
fajlovi ce biti bez imena pa da sami pogodite koji je koji mikrofon:D
Pozdrav
Hahahaha, najslinaviji ce biti U87! A najushiljeniji Rode! E pa sad... ovi ostali ce biti u sredini, verujem...
Ma, rokaj... Ovaj test sa spravama je suvise minimalan (po pitanju razlika), i on bi bio zanimljiviji da se bavio razlikama u klasama, a ne minimalnim karakternim razlikama nize visoke ili visoke klase!
Pozdrav...
Manley
24-11-2006, 07:51 PM
Hahahaha, najslinaviji ce biti U87! A najushiljeniji Rode! E pa sad... ovi ostali ce biti u sredini, verujem...
Pozdrav...
pokvario si mi test perune;)
salim se, ali mislim da nisi daleko od istine
Pozdrav...
:rotfl: :rotfl: :rotfl: .... nisi probao K2 ..... gde je tu shiljenje osim :D
@ Manley ..... napokon sam nasao vremena da skinem fajlove i ... ne mogu !!!! :o
Je l' sve u redu ili .... ????
Pozdrav
Manley
27-11-2006, 12:01 PM
:rotfl: :rotfl: :rotfl: .... nisi probao K2 ..... gde je tu shiljenje osim :D
@ Manley ..... napokon sam nasao vremena da skinem fajlove i ... ne mogu !!!! :o
Je l' sve u redu ili .... ????
Pozdrav
sve je ok....kod mene radi normalno
ne znam majq mu.. evo trudim se iz petnih zila da cujem koji je bolji i otprilike da se slazem sa perunom... za nijansu mi je neve bolji od svih (deblje zvuci), a ovaj thermionic ima nesto sexy...
ma kenjam.. :D al stvarno mi neve zvuci bolje od ova 3 ostala... glasnije i deblje :confused:
Rhino
27-11-2006, 01:09 PM
Takodje neve. Ili je to samo-sugestivno jer definitivno svira najdeblje.
Iznenadjen sam da (po mom ukusu) je poslednji avalon
perun
27-11-2006, 01:14 PM
Takodje neve. Ili je to samo-sugestivno jer definitivno svira najdeblje.
Iznenadjen sam da (po mom ukusu) je poslednji avalon
Ne treba da budes iznenadjen sto ih je Rolls Royce sve prestigao... Avalon je u ovoj prici Vectra...:D
Pozdrav. Kao sto rekoh, razlike su male, ali, sigurno bi extremnije bile da je u pitanju drugi mix, tj. drugi zanr za test!
Ne treba da budes iznenadjen sto ih je Rolls Royce sve prestigao... Avalon je u ovoj prici Vectra...:D
Pozdrav. Kao sto rekoh, razlike su male, ali, sigurno bi extremnije bile da je u pitanju drugi mix, tj. drugi zanr za test!
a sta je BMW da znam sta da kupim? :D
Reinhardt
20-10-2007, 07:37 AM
e pa sad sam malo zbunjen..
slichnu mjuzu radim sa avalonom, al ne izlazi tako tanko..
jbg..
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.