PDA

View Full Version : Richard Bona u Novom Sadu

bassystem
20-11-2006, 12:19 AM
Svaka čast novosađanima za odlično organizovan jazz festival i priliku da čujemo takva imena poput Richad Bona-e...Nastup je bio svjetski, bend zvuči i svira odlično, imaju fantastičnu dinamiku i kontrolu i svako je odsvirao odličnu solo dionicu...Bona pjeva k'o anđeo, ima fantastičnu tehniku i vrlo je muzikalan. Sve u svemu fantastičan koncert. Meni je (u prvom redu) samo bilo malo tiho, i ako bih mogao ne?to da mu zamjerim, to je onako, komercijalniji nastup, većina svirke mi je zvučala kao latino terasa...nemojte mi zamjeriti, ja sam očekivao malo vi?e pastorius-zawinul muzike, ipak ni jedan solo (osim onoga kad je bio ba? solo i vokal) nije odsvirao...mislim, da se razimjemo, ne ?elim ja da slu?am beskonačne improvizacije, ali ipak, malo energičnijeg gruva, malo "liberty city" i to...ipak je to bio jazz festival

i jo? bih pohvalio domaći (mada mi je juče policajac rekao da sam stranac i da mora da postupi po kratkom postupku, dok mi je poku?ao naplatit kaznu za vo?nju bez sig.pojasa) bend "PANONIA QUINTET" koji je nastupio poslije R.Bona Bend-a. Bili su odlični, svirajući svoje originalne kompozicije, ali na?alost, na?a razma?ena publika to nije uspjela da vidi, jer su svi po?urili da izađu (valjda da gacaju kupus ili da gledaju serije na TV, mora da je ne?to va?no...) poslije nastupa Bona-e...uvjek smo tu kad treba neko na? da se podr?i:( , tako da ?teta ?to su svirali pred polupraznom salom...

Bitch
20-11-2006, 10:59 PM
... finih par temica je bilo, nema sta... mada kontam da nije lako drzati paznju nakon praznjenja Bone :) ... ipak macan svira kao lud, ja ne znam ni jednu muzikalniju osobu (osim kolege mu Pat Metheny-ja) da ima takav sentiment... lepa im je ona 5/4 kompozicija iz Am...

pozz :cool:

Dijabolik
21-11-2006, 12:07 PM
Bez preterivanja , ovo je bila najbolja svirka na kojoj sam bio u svom zivotu! Treba pohvaliti i tonce naravno jer zvuk je bio vrhunski , a pogotovo tonca koji je bio zaduzen za monitoring posto su mu se muzicari (ako sam dobro video) zahvalili kada su odlazili sa bine. Voleo bih da ste svi mogli da cujete ovog kralja...

fipke
24-11-2006, 11:01 AM
da, bez preterivanja, covek je boziji kanal za muziku. amin. niko drugi ne moze ni da mu primirise. brutalno.