PDA

View Full Version : Leb i Sol-Novi Sad

Dexxy
19-11-2006, 08:33 PM
Bio sam sinoc na koncertu Leb i Sol u Novom Sadu. Bilo je extra, Spens je bio prepun, publika je bila fantasticna.....Imali su dva bisa i svirali su jako dobro. Bilo je puno pozitivne energije i malo me je vratilo u proslo vreme....Odusevljen sam....

bassystem
20-11-2006, 12:38 AM
Evo sad dođoh iz Sava Centra, i dijelim isto mi?ljenje...ja sam bio na koncertu u SC i prije 14god, i kao da se nije ni?ta promijenilo (osim ?to je tada bubnjeve svirao Đuričić)...izvanredne kompozicije (?teta ?to niko danas takve pjesme ne pravi) odlični muzičari (Vlatko svira kao i prije 20god, tehnika i muzikalnost fenomenalni, zvuk odličan..?teta ?to nije malo proučavao i jazz, pored bluesa...Bodan inovativan kao i prije (imao finu solo dionicu u 13/8 sa nasnimavanjem) Koki izvanredan muzičar (on je ba? fino prosviravao neke dobre jazz improvizacije, najvi?e zaslu?an za onaj njihov stari (i po meni najbolji) zvuk: "talasna du?ina", "kumova slama"...) a za Garabeta Tavitijana ?ta reći...malo je u godinama, nema ba? toliku energiju i kondiciju, ali to je ipak stara B.Cobham ?kola...dobio je najvi?e aplauza i ovacija potpuno zaslu?eno...fino je vidjeti kad neko toliko i iskreno u?iva u svirci a jo? gledati ga dok skače za onolikim kompletom (2 bas bubnja, beskonačan broj timpana, oktobani, činele, čajna...) stvarno je lekcija za sve dana?nje bendove...ON NE TEZGARI nego svira svim srcem....svaka čast, ja sam u?ivao u njihovoj svirci) vrlo pozitivna energija, vi?e biseva, stari dobri hitovi sa originalnim zvukom........Odličan utisak

Jedino bih dao negativan poen ljudima koji su bili odgovorni za zvuk, koji je bio ispod tehničkog praga ispravnosti...znači ne radi se o ukusu, nego, jednostavno mikrofonija u visokim par puta i non-stop neki mumlafon u basovima...a par puta je ta mikrofonija u basovima trajala i po nekoliko sekundi iako niko nije svirao...eto, samo je to malo pokvarilo moj utisak...

MHz
20-11-2006, 11:02 AM
Jedino bih dao negativan poen ljudima koji su bili odgovorni za zvuk, koji je bio ispod tehničkog praga ispravnosti...znači ne radi se o ukusu, nego, jednostavno mikrofonija u visokim par puta i non-stop neki mumlafon u basovima...a par puta je ta mikrofonija u basovima trajala i po nekoliko sekundi iako niko nije svirao...eto, samo je to malo pokvarilo moj utisak...

Ista pricha u Novom Sadu ali svirka je stvarno bila sjajna..
Da li neko moze da mi kaze shta je (pored motif-a 7) bilo od klavijatura? daleko sam sedeo..

Dexxy
20-11-2006, 01:11 PM
Ja mislim da je bio neki korg, niasm siguran.

OFF
20-11-2006, 03:23 PM
Meni zao sto nisam isao, to mi je nekad davno bio omiljeni domaci bend. Ali sve mi se smucilo kad sam u Domu omladine gledao koncert Vlatko protiv M.Tadica...........

Tiki the Boyler
20-11-2006, 03:57 PM
Oh Starče... pa što ne voliš kreativne dvoboje?!

Ja ih jedva čekam u BL!
Ko je radio razglas? Ovde će valjda biti Berar.
A u Sarajevu su izgleda otkazali baš zbog tehničkih (ne)uslova!

OFF
20-11-2006, 04:14 PM
Oh Starče... pa ?to ne voli? kreativne dvoboje?!

!

Meni je to izgledalo kao da sviramo ja i C. Corea, a ja mu ne dam nista da odsvira, jer sam najbrzi u svom selu

Tiki the Boyler
20-11-2006, 04:41 PM
Meni je to izgledalo kao da sviramo ja i C. Corea, a ja mu ne dam nista da odsvira, jer sam najbrzi u svom selu

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Stvarno zanimljivo razmišljaš...
To mora da je od užičkoga... :rotfl:

Dexxy
20-11-2006, 06:51 PM
Radio je Berar ozvucenje i rasvetu. Rasveta je bila bolja :D

Max
20-11-2006, 07:41 PM
Meni zao sto nisam isao, to mi je nekad davno bio omiljeni domaci bend. Ali sve mi se smucilo kad sam u Domu omladine gledao koncert Vlatko protiv M.Tadica...........

Surovi revolveras koji svira blues pentatonike na Kales bre Andjo ???

Neka hvala .... dok je cika Tadica , bice i muzike ;)

Pozdrav

Dexxy
20-11-2006, 10:37 PM
Jel ima neko taj koncert na DVD-u sa Tadicem?

OFF
20-11-2006, 10:59 PM
Jel ima neko taj koncert na DVD-u sa Tadicem?

Da se to iskopati, ali bez Tadica, ne uspeva da dodje do izrazaja:banghead:

Dexxy
20-11-2006, 11:06 PM
:D ako se ne vidi nema veze :o

Bitch
20-11-2006, 11:06 PM
...fino su zaista svirali... bas ih veceras krecem mixati za 5.1 DVD... snimali smo Spens visekanalno pa ce biti DVD...

...rental ozvuke je radio Berar, a tonac je navodno bio njihov, ja sam bio dole u staffu kod video bima, i bilo je OK, nista extra, nisam primetio mumlanje... Savo ne znam gde si ti tacno bio, ali nisam primetio... moguce... setao sam se da checkiram sektore :) koliko kontam klavijaturista je Yamaha endorser, pici sve Yamahe, koliko sam video dole je onaj Mitrosov cuveni tezga Yamaha P-80 el.klavir. a sa leve strane ne znam... bas cu pogledati kod mog montazera koji montira video sa koncerta... kao da je bio Yamaha CS6x i jos nesto... priznaj da MotifES7 ima lepu flautu... seti se sredine svirke i sola :)

pozz

Max
20-11-2006, 11:16 PM
Tonac je njihov .... inace je moj prijatelj i izuzetan je studijski tonski inzenjer .... ako je ton na koncertu bio los , mozda live nije njegova jaca strana ????

Pozdrav

Dexxy
20-11-2006, 11:38 PM
Sve sto se tice tona ne koncertu, nema veze sa ljudskom faktorom.... Ozvucenje je glavni krivac, po mom misljenju. Kad ce taj DVD da bude u prodaji. Ja sam kupio na izlazu DVD sa koncerata iz Makedonije. Mislim da je publika u NS bila bolja. Kao i rasveta....

MHz
20-11-2006, 11:49 PM
Dosta ljudi sa kojima sam prichao deli isto mishljenje..pogotovo kada je sviran kontrabas..
Flauta super zvuchi, a josh vishe mi se svidja onaj lead sound...ma skroz super..i svirka i izbor zvukova..

Bitch
21-11-2006, 12:20 AM
...ne kazem... imati izdefinisan bas i ravnomeran, na spensu, je ozbiljan poduhvat (pa mislim u svakoj sportskoj hali je to problem, ako nije gradjena prema nekim akustickim pravilima...) ... to je ta prica sa motifom... dosta upotrebljivih i isproduciranih preseta... nije debeo kao Nord ili Kurz, ali vrlo zahvalan za live, pa i za studio...
...ne znam kad ce biti DVD, kad budem imao informacije, javicu se :)

pozz

Bitch
21-11-2006, 05:24 AM
...jos malo friskog info-a sa oko kontrabasa....

...pazi meni usnimljeni signal kontrabasa jako varira dinamicki! Nije lose snimljeno nego izgleda tako radi pickup! Neki tonovi su preglasni, neki se skoro ne cuju! sto nije slucaj sa signalom kad je svirao bass gitaru... a i moja rezija nije problem :)

pozz

Oggy
21-11-2006, 10:11 AM
...jos malo friskog info-a sa oko kontrabasa....

...pazi meni usnimljeni signal kontrabasa jako varira dinamicki! Nije lose snimljeno nego izgleda tako radi pickup! Neki tonovi su preglasni, neki se skoro ne cuju! sto nije slucaj sa signalom kad je svirao bass gitaru... a i moja rezija nije problem :)

pozz

Ja nisam slusao koncert, ali samo oko kontrabasa...
Signal kontrabasa zna da varira ako se ne svira dinamicki uravnotezeno (sto je 1:1.000.000 sanse u ovom slucaju) i drugi i verovatniji razlog zato sto je ili lose postavljen pikap ili se cak desili (sto je najverovatnije) da se u transportu malkice pomerila dusa instrumenta, pa se promenio odnos zica. Ne mozete da zamislite sta radi milimetar levo ili desno sa balansom zica. Cak se dusa instrumanta upravo i podesava po njegovoj funkciji, tj. da li je solo instrument ili orkestarski (na kontrabasu se koriste i dva razlicita para zica sa razlicitim stimovima u zavisnosti od toga da li je solisticki (stepen vise stim) ili orkestarski (normalan stim) ). Pomeranjem duse moze da se postigne bukvalno i do 40% zvuka (ili da se istog izgubi :) ), tako da mi je otprilike jasno zasto se sve desava. Takodje, desava se kod starih , kvalitetnih instrumenata da u zavisnosti od vlaznosti vazduha drasticno promene svojstvo tona. To je upravo karakteristicno za kontrabas (mada i za ostale gudacke instrumente) zato sto ima neskladno najvecu rezonujucu povrsinu, a sama debljina drveta nije ni priblizno proporciji koju zauzima kod recimo violine, pa je zato instrument podlozan svemu i svacemu i nekada se desi da jednostavno ne moze da se snima "samo zato". Zato se u live varijantama dosta dobro pokazuju oni ceski basevi od sperploce koji uvek zvuce jednako gadno :)

MHz
21-11-2006, 10:35 AM
uf...gomila problema...trebao je onda svirati samo bass :)

Bitch
21-11-2006, 01:15 PM
tako je Oggy, ja sam odmah posumnjao na lose pozicioniran pickup, a i tacno je da je samo drvo jako bitno na kojim frekvencijama ce da rezonuje manje, a gde vise.

pozz :)

bassystem
21-11-2006, 02:02 PM
eh da je u pitanju bio samo kontrabass (bar u Sava Centru)

OFF
21-11-2006, 02:24 PM
mali off- topic

Da li je iko, ikad dobro zvucao u SC?

Arthur
21-11-2006, 02:34 PM
roy ayers.. i možda al jerrau... doduše i anastazia, al to se ne računa :)

Bitch
21-11-2006, 11:18 PM
...ja sam isto cuo tu pricu da je al jarreau imao super sound u SC... ja sam malo puta bio ali se secam da je Vasil Hadzimanov imao preteran sound u SC (FOH engineer je bio Misa Romic), kad su bili predgrupa Joe Zawinul-u

pozz

Arthur
22-11-2006, 12:44 PM
pa meni recimo taj zawinul jako nije prijao..

Bitch
22-11-2006, 07:26 PM
zawinul je bio katastrofa (mislim na sound, svirka je vrh!) ali je vasil bio dobar