PDA

View Full Version : Azmafon?

kok
14-11-2006, 09:29 PM
Cao

Zanima me jedna stvar...
Kupio sam Azmafon debljine 2 cm. I nameravao sam da ga okacim smao po zidovima na izvesnoj udaljenosti od njih.
Ali primetio sam cim sam ga uneo u sobu da odishe mirisom koji ne smrdi da tako kazem... ali zagusljuje vazduh u sobi. Dakle ne smrdi on. to jest ne smeta mi miris tog materijala uposhte, ali pocnem da se gushim u sobi. Zatichem sebe kako se budim otvaram prozor u sred noci da bi doshao do vazduha.
Jer ovaj materijal namenjed da se nalazu u unutrashnjosti zida kao zvucna izolacija ili moze i da bude slobodno u prostoriji? Jer ja sam stekao takav utisak i zato sam ga uzeo. Jer imao neko slicna iskustva i molim vas da prokomentarishete ako je neko kupio isto ovo.
Mozda mi bi bio nikakav problem da je to u studiu pa dojem odradim tamo sta treba i odem... al ovo mi je soba u kojoj provodim veci deo dana

'Fala

STUDIOTON
14-11-2006, 09:34 PM
Amznafon samo tako postavljen uvek ce biti neprijatnog mirisa tj.uvek ces se gusiti .. to i nije bas zdravo .. preko njega mora ici jos nesto sigurno . neke gipsane ploce a preporucuju se azma ploce mozes birati dezen .. to je ustvari presovan azmafon ..

Dakle nikako nemoj raditi u prostoriji sa golom azmom i udisati prasinu koju azmafon sam po sebi izbacuje ..

boggy
14-11-2006, 09:41 PM
U pravu je Ivan, ako spavas u sobi u kojoj radis (nije bas mudro, ali verujem da nemas izbora), i ako te gusi, onda se ponasaj kao prema staklenoj vuni, nema ti druge.

Ako imas terasu, izbaci ga napolje da se provetri, samo pazi da ti ne pokisne... u sustini nisam primetio da ispusta mirise... ali ne treba da se mucis ako ti smeta...

pozdrav

bogi

kok
14-11-2006, 10:06 PM
DODJAVOLA da izvinete

a ja bash uzeo jer sam mislio da je to neki lakshi materijal sto se tice tog postavljanja

uzeo sam vec vunu i nju nameravam da zatvorim gips plocama naravno
ali mislio sam da cu Azmafon moci da stavim slobodno kao Absorber neki, jer ne znam sta drugo da uzmem. Sundjera nema a i ako ima skupi su ko djavo. Vunu necu sigurno da drzim napolju otvorenu.
Josh mi samo ostaje da uzmem tepihe da okashim... probacu keve mi
ili takav neki materijal
Jer ima neko neki predlog, koji materijal da uzmem na meru/ kilo pa da kacim?

p.s. @ boggy

znaci nije ti zagushljivao vazduh? Jer si i ti mozda kacio ovako ili je nesto drugo po sredi?

boggy
14-11-2006, 10:16 PM
.....

znaci nije ti zagushljivao vazduh? Jer si i ti mozda kacio ovako ili je nesto drugo po sredi?

Svuda gde je bio koriscen (gde sam imao pristup) NIJE stavljena gips ploca preko njega, nego samo eventualno neko platno radi estetike...

Definitivno nisam nikome nista kacio u spavacu sobu. Niti sam video da to iko radi...

Azmafon je namenjen apsorpciji zvuka u radnim prostorijama, u automobilima, itd...

Sto se tice tepiha, to je odlican materijal za apsorpciju ako je vuneni i cupav.
Tapiserija takodje.

Pusti ga da se malo izluftira negde napolju, sigurno ga kvase necim pa presuju da bi imao oblik kakav ima, mozda im to nije isparilo...

Mozda si previse osetljiv na tu hemiju koju koriste...

Stvarno ne znam da se iko zalio na njega, ali, ponavljam, niko koga znam nije SPAVAO u sobi gde je bio okacen.

pozdrav

bogi

RokStudio
14-11-2006, 10:29 PM
Meni je preko 2 zida okacen azmafon (21 ploca + nekoliko urolanih da imitiraju bass traps) i nikakav problem nemam, nit smrdi nit mirise... U sobi sam 12 sati dnevno minimum. Jedino sam ga prekrio belim tankim poroznim platnom jer ako se ostavi onako zeleno cela soba postane mracna. Ne bih ga bas pojeo za dorucak, ali mi uopste ne deluje stetno da stoji nepokriven, osim sto se lako cupkaju krajevi, pa bolje da ga ne pipkas puno i da isteras macku iz sobe :)

Arthur
14-11-2006, 11:57 PM
ja isto mislim da je od svih takvih materijala on ipak, samo, NAJMANJE štetan.. vidiš da je ključ u tome da su ga svi makar čaršavom prekrili, čime se sprečava direktno isparavanje u tvoju okolinu..

Oggy
15-11-2006, 12:44 AM
A koliko sam ja coveka razumeo, on ne samo da u spavacu sobu unosi azmafon, vec planira i mineralnu vunu?!?!?! :o

Znam da moj savet nece biti resenje tvojih problema, cak ih mozda i produbljuje, ali razmisli jos jednom pre nego zarad tripa o "studiju" (koliko on to u spavacoj sobi IKADA moze biti) narusis svoje zdravlje, mozda bespovratno.

To sto radis je u najmanju ruku apsurdno, jer vec sama cinjenica da spavas u sobi gde ti je oprema je dovoljno losa sama po sebi zbog zracenja, a kamoli da ti po vazduhu leti jos gomila govana (da prostis na izrazu) koju ces udisati dok spavas (tj. i radis, tj provodis najveci deo dana u sobi).
Kad jednom zeznes zdravlje, nema ni opreme ni studija koja ce ga vratiti, ali zato ces jednome imati mogucnosti da imas svoj studio, ako budes uporan i vredan u uslovima koje imas.

Nemoj mi zameriti.
Pozdrav!

kok
15-11-2006, 08:53 AM
ne zameram uopshte
fala na brizi :)

necu da stavljav vunu u sobu, nisi dobro procitao, to jest hteo sam da stavljam ne tako davno ali necu. Ta vuna koju budem stavio bice zatvorena u pregradnom zidu gips plocama i ne nameravam da ostavim rupe nikakve. kupio sam 10 kvadrata isover-a debljine 3cm gustine 100kg/m3. nisam mogao da priustim vishe gubitka prostora u sobi tako da sam to uzeo:banghead: .

a za azmafon...
i ja nisam cuo da se niko zalio ili bilo sta slicno pa sam ga bash zato i uzeo
pokushacu da izluftiram napolju
a i sigurno cu da stavim nesto preko kada ga budem kachio

videcu sta ce biti sa tom celom pricom

vi prokomentarishite josh slobodno molim
pretvorio sma se u ushi i zahvaljujem

boggy
15-11-2006, 09:00 AM
......
pokushacu da izluftiram napolju
....

Nemoj ga luftirati na gomili, nego pokusaj da razdvojis ploce da bi imale protok vazduha, i okreci ih povremeno.

U sobi koju smo skoro radili i gde ima daleeeko vise azmafona nego kod tebe, se oseca samo pomalo lak koji se nije jos sasvim osusio na drvenim delovima, i nista drugo.... samo se prisecam svega cega mogu da se setim...

pozdrav

bogi

p.s. Oggy je debelo u pravu sa onim sto kaze, i treba da razmislis jos jednom.

Oggy
15-11-2006, 11:43 AM
p.s. Oggy je debelo u pravu

Khm...... Molim bez prozivanja!!! :rotfl::rotfl::rotfl: :D

Max
15-11-2006, 12:23 PM
...... jer vec sama cinjenica da spavas u sobi gde ti je oprema je dovoljno losa sama po sebi zbog zracenja .......

...... na koja zracenja mislis ????

Pozdrav

lesha
15-11-2006, 01:11 PM
elektromagnetska

Oggy
15-11-2006, 02:10 PM
Upravo.
Kompjuter, zvucnici, pojacala, trafoi, struja...
Ljudi oboleli od kancera prvo sta moraju da eliminisu iz svoje blizine su ove stvari. Naravno, da ovo ne bi preslo u thread "paranoja", ipak to zavisi od samog imuniteta organizma, naslednog faktora i jos mnogo stvari, ali da sprave zrace- zrace.

STUDIOTON
15-11-2006, 02:19 PM
Ja sam 2 godine spavao u studiju i to je najveca greska koju sam napravio .. Prostorija gde se sprave ne gase,i kad je napolju jako hladno u studiju da umres od toplote koju proizvode upaljeni uredjaji.. prostorija gde se dnevno popusi i do 200 cigareta,prostorija koji taj dim upija .. e ja sam tu spavao .. radim,radim .. pa mi toliko tesko da legnem u normalnu prostoriju za spavanje vec zaspim na krevetu u studiju sa sve upaljenim spravama .. i jednom posto sam imao veliko snimanje i trebalo je da smestim dosta ljudi sa kojima sam radio vecina je htela da spava u studiju a ja onda u spavacu sobu .. meni je takav san bio,tako sam se dobro osecao kada sam ustao da sam jednostavno shvatio koliko sam narusio zdravlje spavajuci u studiju .. od tada nikada vise nisam ni pridremao u studiju .. Ozbiljno shvatite ovo .. inace .. necete dugo!

boggy
15-11-2006, 09:06 PM
Khm...... Molim bez prozivanja!!! :rotfl::rotfl::rotfl: :D

Ej... nisi razumeo... mislio sam da kazem da si jako puno do veoma mnogo u pravu.

pozdrav

bogi

boggy
15-11-2006, 09:22 PM
Upravo.
Kompjuter, zvucnici, pojacala, trafoi, struja...
Ljudi oboleli od kancera prvo sta moraju da eliminisu iz svoje blizine su ove stvari. Naravno, da ovo ne bi preslo u thread "paranoja", ipak to zavisi od samog imuniteta organizma, naslednog faktora i jos mnogo stvari, ali da sprave zrace- zrace.

Manje vise sve ostalo, ima smisla, ali zaboraviste jos jednu stvar, bilo koji ventilator, a imate barem dva u racunaru, neprestano podize prasinu u sobi, i makar niko ne pusio u njoj, ako nema dobre ventilacije, a obicno je nema, u svim rezijama postoji stalno sicusna prasina koja nikada ne stigne da se skrasi na jednom mestu... jos inace volite da strpate racunar na pod....

Ko ima halogenu rasvetu u sobi, ili neka upali baterijsku lampu,... videce koliko toga ima.

pozdrav

bogi