View Full Version : Nuendo 3.2 veliki problem
sinkronet
10-11-2006, 07:02 PM
Nuendo mi je jednostavno izbrisao neke audio file-ove, a neke pretvorio u video file-ove tako da mi javlja da su unsuported. Inače radim sa original verzijom i Decklinkom kao distributerom slike iz Nuenda. Error-i su se počeli javljati otkada pu?tam sliku na monitore kroz Nuendo. Uspio sam neke file-ove otvoriti sa Awave studiom i u njima je bio potpuno drugi snimak, koji je radio drugi tonac na drugom HDD-u.
SumAnuT
10-11-2006, 09:40 PM
Kad vec radis sa originalnom verzijom, smori ove Steinberg iz supprota da ti objasne sta se desilo ... ili da ti objasnis njima.
Nisi bas dao dovoljno informacija da bi ti iko mogao pomoci.
Sta je prethodilo tom nemilom dogadjaju?
U kakve extenzije je Nuendo reimenovao fajlove?
Da li su svi bili u istom folderu?
Ako jesu, mogu da ti posaljem na mail programcic koji bi ih mogao vratiti u predjasnje stanje.
Meni tu pre smrdi da si radio neki cleanup ili tako nesto pa si zabrljao...
Ajde sve ispocetka, pa detaljno.
Moritz
10-11-2006, 11:00 PM
Slazem se sa Oggyjem. Tesko de je sam od sebe od jednom pobrljavio.
Error-i su se počeli javljati otkada pu?tam sliku na monitore kroz Nuendo
Ovo mi nije najjasnije, kako to pustas ''kroz'' Nuendo?
LACKY
11-11-2006, 02:01 AM
Kada si vec vlasnik originalnog programa u kutiji si dobio dve knjige "debelu i deblju". Cini mi se da se zovu Manual, pa udri ispocetka!
sinkronet
11-11-2006, 07:22 AM
Cleanup nisam radio. Extenzija je ista wav, ali sa media player-om otkrivam da je file postao mp2v. Support iz steinberga jo? nisam kontaktirao iz razloga jer to moram prvo preko svojih ?efova pa informatičara i neznam koga jo?. Naravno nitko od njih nema pojma ?to je DAW pa tu priča zavr?ava. Mene samo interesira dali je netko imao takvih problema. Jer jo? dva tonca koja rade na istom računalu, ali bez slike u Nuendu, nemaju takvih problema. Inače video file-ovi su mi oko 2.5 GB. Bavim se sinkronizacijom crtanih i dokumentarnih filmova. Jedino ?to nam je zajedničko je to da i njima se poka?e error, pa kao treba? snimiti projekt, ali ti on neda i onda u Nuendu logu se poka?e error ili Nuendo3.exe ili Quicktime. Na drugom kompu u drugom studiju se događaju iste stvari.
Največa enigma mi je kako je moguče da u mojem audio file-u koji sam snimao sa svojim glumicom nađe se glumac od drugog crtanog sa kojekakvim digitalnim ?umovima. I jo? jedna stvar, ispričavam se ako sam dosadan, kada povučem video file u nuendo i napravim extract audia koji mi je final i it-band , najedanput kada sam več desetak puta pro?ao i slu?ao taj it na određenom tc-u počne da ?umi, a na clipu je sve u redu.
Eto to bi bilo to.
Hvala inače svima.
Meni to lici da nije uradio Nuendo.
mp2v ti je vid mpeg2 kompresije koju koriste kartice za montazu tipa Matrox i ostale...
Posto se ocigledno radi o studiju koji radi voiceovere i sinhronizacije, pretpostavljam da imate nesto od toga hardvera u kompkuterima. Takodje me zanima koja zvucna je u masini, te da li radite neku externu sinhronizaciju ili se sve desava interno u jednom kompjuteru (da nisu mozda umrezeni?) ?
Ja nisam radio nikada duge forme montaze tona u Nuendu i moram da priznam da od kada imam verziju 3.2, nisam uopste, te ne znam, ali se secam da mi je u verziji 2 malo pravio problema sa velikim, nekompresovanim video fajlovima, pa sam za potrebe montaze, redovno svodio fajlove na manje, sa istim brojem frejmova, da bih posle samo u premijeru ispod originalnog fajla provukao audio zapis. (ovo je potpuna digresija...)
sinkronet
11-11-2006, 03:49 PM
Imamo Lynx two AES 16 zvučnu karticu i Blackmagic Decklink video karticu. Dali mi mo?e? reći kako da rije?im taj problem. Dali da smanjim veličinu video file-a ili ne?to drugo?
boggy
11-11-2006, 03:56 PM
Imamo Lynx two AES 16 zvučnu karticu....
Ne umem da ti odgovorim na tvoje pitanje, ali me zanima da li su dve PCI audio kartice u pitanju ili jedna. Postoje posebno Lynx TWO (http://www.lynxstudio.com/lynxtwo.html) (A, B, C) i Lynx AES16 (http://www.lynxstudio.com/aes16.html) kartice, koje se svaka za sebe "bodu" u zaseban PCI slot.
pozdrav
bogi
sinkronet
11-11-2006, 06:28 PM
AES 16 je. A probat ću smanjit veličinu video file-a pa ćemo vidjeti.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.