Log in

View Full Version : Personalni podaci

alen
08-11-2006, 11:47 PM
Nesto mi se svidelo po ruskim audio forumima,sto medju personalnim podacima svakog clana stoji i horoskopski znak.Lepo je znati kada postanete tako,da ne kazem,smesno zvuci,'intimni' kao ogroman broj ovde prisutnih clanova,lepo je znati ko je preciznije neko cije misljenje uvazavate ili sa njim razgovarate o necemu kao sto je muzicka produkcija.Ne znam,mozda kenjam previse,ali meni to jako lepo izgleda. A?

RokStudio
09-11-2006, 01:25 AM
Kako se iz podatka Zemljinog polozaja u odnosu na ostatak Kosmosa u trenutku necijeg rodjenja moze ista saznati sto ima BILO kakve veze sa njegovom/njenom licnoscu? Ja sam mislio da ove stranice posecuju ljudi koji su tehnicki potkovani, dakle racionalni, inzenjerski-naucno nastrojeni.

Danny Lou
09-11-2006, 09:21 AM
mozda slucajno ima i muzicara, kreativaca koji ne kontaju sve matematicki nego vole da zadju i malo u polje apstraktnog i filozofije? ZAR NE??? :confused:

SumAnuT
09-11-2006, 09:39 AM
Kako se iz podatka Zemljinog polozaja u odnosu na ostatak Kosmosa u trenutku necijeg rodjenja moze ista saznati sto ima BILO kakve veze sa njegovom/njenom licnoscu? Ja sam mislio da ove stranice posecuju ljudi koji su tehnicki potkovani, dakle racionalni, inzenjerski-naucno nastrojeni.

Pa recimo da je 70% tvoga tela voda. Bas kao i na Zemlji.

Recimo onda da Mesec koji je veoma mali, stvara plime i oseke na Zemlji.

Ako Mesec koji je mali za Zemlju, a ogroman za nas moze da utice na nju, zar mislis da ne utice i na nas? Ako moze Mesec koji je mali, zasto onda ne mogu i druge planete?

To sto smo mi kao vrsta jos nedovoljno razvijeni da objasnimo neke pojave, ne znaci da one ne postoje.

Naravno da ne verujem u one dnevne horokope i slicne gluposti, ali natalni horoskop i ovi malo slozeniji mogu da imaju smisla donekle. Bar za mene.

alen
09-11-2006, 12:52 PM
Ja imam 28 godina,jako,jako mnogo ljudi poznajem,vodolija sam u horoskopu i sve vise postajem svestan nekih karakteristika moga znaka u koja ranije nisam ni malo verovao.Mozda i previse sam
religioizan i nikada horoskopu nisam pridavao neka bitnija za mene znacenja,ali sto se
vise uozbiljujem,odrastam,iz nekih minimalnih poznavanja horoskopa poceh se vise
raspitivati o istom i poceh sve vise i vise primecivati itekako egzaktnu pricu nauke zvane astrologija.Naravno i dalje horoskopu ne pridajem ne znam kakav znacaj ali krajnje je interesantno posmatrati coveka i iz persepektive jedne ozbiljne nauke.
A muziku ne shvatam kao racionalnu.Za mene ona ima mnogo mnogo vecu duhovnu
vrednost koja se percipira skupom svih cula i licno svojom dusom.Jebiga,bio sam odlican ucenik,student,verovao u fiziku i matematiku,i dalje ih postujem i volim ali muzika je nesto mnoooooooogo mnogo,jednostavno cu reci,vece.
Ni zelim da ovo predje u debatu,jednostavno mi je to intesanto izgledalo.
Vama,koji ne verujete u horoskope ne bi trebalo smetati a nama koji to posmatramo iz drugog ugla recimo,prija.

RokStudio
11-11-2006, 01:26 AM
Ako Mesec koji je mali za Zemlju, a ogroman za nas moze da utice na nju, zar mislis da ne utice i na nas? Ako moze Mesec koji je mali, zasto onda ne mogu i druge planete?

Plima nastaje zbog gravitacije, koja je direktno srazmerna proizvodu masa tela, a obrnuto proporcionalna kvadratu njihove udaljenosti. U slucaju Meseca nasa masa je mnogo manja od Zemljine pa je i uticaj milijardama puta manji, tacnije zanemarljiv. U slucaju planeta, njihova udaljenost je stotinama i hiljadama puta veca od Meseca, sto kad se jos kvadrira, takodje dovodi do zanemarljivog uticaja na nase telo. Ako si mislio na neki etericni uticaj, onda nisi trebao da navedes primer koji je lako opovrgnuti.

To sto smo mi kao vrsta jos nedovoljno razvijeni da objasnimo neke pojave, ne znaci da one ne postoje.

To takodje ne znaci da treba da postoje. Upotrebi "occam's razor" tehniku:

Od 2 mogucnosti, izabrati jednostavniju i logicniju:

1. Mesec i planete uticu na nas pomocu nekog cudnog, jos neobjasnjenog mehanizma koji utice na nase osobine i sudbinu tokom celog zivota

2. Ljudi su astrologiju izmislili jer su imali malo znanja o nacinima na koje jedna stvar utice na drugu pa su samo pretpostavljali

Meni se logicnijim cini 2., ali svako ima pravo na misljenje.

poceh sve vise i vise primecivati itekako egzaktnu pricu nauke zvane astrologija.

Astrologija nikako nije nauka, sto ni astrolozi ne spore.

Vama,koji ne verujete u horoskope ne bi trebalo smetati a nama koji to posmatramo iz drugog ugla recimo,prija.

Meni ne smeta ni da verujes da je Elvis ziv, ali smatram da bi informacija o necijem horoskopskom znaku u podacima bila beskorisna i zauzimala mesto necem relevantnijem, a cak bi bila i stetna jer smanjuje ugled i autoritativnost foruma. Zamislite sajt Vlade Srbije sa nabrojanim horoskopskim znacima clanova Vlade, kao da je tinejdzerski sajt za zaljubljivanje.

Posto ova rasprava nema veze s audio produkcijom, izvinjavam se na digresiji i zavrsavam.

idekius
11-11-2006, 01:49 AM
vodolija sam u horoskopu
Zdravo kolega :) Pozdrav od duple vodolije... i znak i podznak :o:mrgreen:

alavuk
11-11-2006, 06:47 AM
jea !

this is the age of aquarius .... :]

kVu
11-11-2006, 06:47 AM
ovo me malo podseca na onaj skech iz top liste nadrealista

zelite li bit' anonimni :D

SumAnuT
11-11-2006, 11:11 AM
To takodje ne znaci da treba da postoje. Upotrebi "occam's razor" tehniku:

Od 2 mogucnosti, izabrati jednostavniju i logicniju:

1. Mesec i planete uticu na nas pomocu nekog cudnog, jos neobjasnjenog mehanizma koji utice na nase osobine i sudbinu tokom celog zivota

2. Ljudi su astrologiju izmislili jer su imali malo znanja o nacinima na koje jedna stvar utice na drugu pa su samo pretpostavljali

Meni se logicnijim cini 2., ali svako ima pravo na misljenje.

Jedna masa privlaci drugu, pozitivan elektron privlaci negativan elektron, a mi, ljudi, nemamo pojma kako se to desava.
Jeda od velikih naucnika, ne mogu da se setim tacno koji, je uveo teoriju polja da bi nauka mogla da nastavi dalje, posto niko nije znao d aobjasni ove pojave.
Cime se prenosi gravitaciona sila? Kako negativan elektron zna da je ovaj drugi pozitivan? Cime se prenosi ta informacija?

Posto je ocigledan uticaj gravitacije kao i elektromagnetne sile ... ali mi ne znamo da je objasnimo niti znamo sta je to, sem sto smo rekli da sve to ima neko polje oko sebe, ali niko ne zna sta se desava u tom polju, da li to znaci da te sile ne postoje?

Posto ne znamo da objasnimo ni neke osnovne stvari koje nam se desavaju 24/7, ne sumnjam u to da postoji jos mali milion stvari koje su neobjasnjenje, pa cak i neprimecene.

Tako da ako hoces naucno, ajmo prvo da utvrdimo da se cela nauka zasniva na "TEORIJI POLJA". Dakle tu nema nista egzaktno sem sto je sama pojava PRIMECENA i nista drugo.

alen
11-11-2006, 11:26 AM
Meni ne smeta ni da verujes da je Elvis ziv, ali smatram da bi informacija o necijem horoskopskom znaku u podacima bila beskorisna i zauzimala mesto necem relevantnijem, a cak bi bila i stetna jer smanjuje ugled i autoritativnost foruma. Zamislite sajt Vlade Srbije sa nabrojanim horoskopskim znacima clanova Vlade, kao da je tinejdzerski sajt za zaljubljivanje. .

Svako ima pravo da veruje u sta hoce ili jos lakse da ne veruje ni u sta.To je personalna
stvar.Ne smatram da je beskorisna i neozbiljna ideja,na kraju krajeva nisam je ja
izmislio nego mi se to svidelo na nekolicini ozbiljnih foruma koji ni malo nisu tinejdzerski.I ne znam na kom 'fakultetu' su te naucili da je isticanje horoskopskog
znaka tinejderska fora.....
A primer ti je odlican,Vlada Srbije?Pa gde ces neozbiljnije i vece zajebancije od toga sa sve njihovim 'ministrima'......Za njih nisu ni slicice nindza kornjaca!

zoolander
11-11-2006, 11:51 AM
Nesto mi se svidelo po ruskim audio forumima,sto medju personalnim podacima svakog clana stoji i horoskopski znak.Lepo je znati kada postanete tako,da ne kazem,smesno zvuci,'intimni' kao ogroman broj ovde prisutnih clanova,lepo je znati ko je preciznije neko cije misljenje uvazavate ili sa njim razgovarate o necemu kao sto je muzicka produkcija.Ne znam,mozda kenjam previse,ali meni to jako lepo izgleda. A?

Najbolje se upoznajemo preko urađenih i postanih stvari,savjeta,znanja i iskustva,bilo kakvi osobni podaci samo su nebitna nadgradnja.

balthazaar
11-11-2006, 02:59 PM
ja sam strelac, u podznaku sam vaga, mada se ne razumijem puno u horoskop, oni koji se razumiju kažu da je to super kombinacija...inače, grizem nokte, pušim dvije kutije cigara na dan, hiperaktivna sam osoba i nestrpljiva, pa rijetko kad uspijem da nešto u životu završim fino i polako do kraja, zato i nemam ni jednu završenu stvar, već hiljadu nekih započetih projekata...moram sa tim da se izborim i naučim da budem strpljiviji u životu.Volim da jedem.Počinjem da se gojim.Nespretno jedem i mrvim oko sebe , pa se ljudi oko mene nerviraju.Takodje često umijem da tresnem cigar pored pepeljare....

eto

alen
11-11-2006, 11:13 PM
:da: :da: :da: :da: :da:

idekius
11-11-2006, 11:53 PM
ja sam strelac, u podznaku sam vaga, mada se ne razumijem puno u horoskop, oni koji se razumiju kažu da je to super kombinacija...

Hmmm... ako izuzmemo to da ti je u predsoblju prve kuce ushao Pluton u Shilju, sto bas i nije dobar znak...:rolleyes::cool:

balthazaar
12-11-2006, 12:15 AM
Hmmm... ako izuzmemo to da ti u predsoblju prve kuce ushao Pluton u Shilju, sto bas i nije dobar znak...:rolleyes::cool:

ah to sam zaboravio...;)

Dushan_S
13-11-2006, 01:44 AM
Ja se redovno koristim natalnom kartom kao alatom (kao i nekim drugim stvarima koje moderna nauka ne priznaje ili priznaju neki njeni pojedinci na ličnoj osnovi ali ne priznaje globalno naučni estabili?ment) pa mi je kad neko dođe i ka?e "ma sve su to gluposti, to ne postoji", to jednako neva?no kao da mi neko dođe i ka?e da je nauka dokazala da moj automobil ne postoji, a ja se svaki dan vozim njim. Jednostavno me nije briga ?ta ka?e nauka. Ne?to ili radi, ili ne radi. Proba se pa se vidi ako nekog zanima.

A sa druge strane je i ono drugo tačno, ?ta će horoskopski znaci na ovakvom forumu? Kao da su znak i podznak ne?to ?to mo?e objasniti nečiji karakter u potpunosti? Trenutno u BG-u dvanaestina populacije, znači vi?e od 160000 ljudi ima isti znak ili isti podznak... Da li ih to čini srodnim ili sličnim, i da li je to validno kao način da se ne?to zaključi o nekom?
Ako dodamo horoskopski znak, mo?emo onda da dodamo jo? stavki koje bi stajale u profilu, na primer "omiljeno jelo", "omiljena boja", "imate li simpatiju" "na kom ste mestu imali najneobičniji seks", "?ta misli? o vlasniku ovog leksikona" i tome slične osnovno?kolske teme :D

Oggy
13-11-2006, 03:50 AM
Dule me i dalje odusevljava sa svojim odgovorima i tumacenjima. Kada bih rekao da se slazem sa njim, to ne bi adekvatno opisalo pravo stanje stvari, ali u nedostatku bolje deskripcije, preostaje mi jedino da kazem : "Slazem se!" :D

alen
13-11-2006, 12:05 PM
Zakon nije prosao skupstinsku vecinu.Zakljucujem glasanje :D

idekius
13-11-2006, 12:10 PM
A ja iznosim predlog da umesto horoskopskog znaka ispod nick-a stoji sexualna orjentacija... hmmm... ili veroispovest?:rolleyes: Onda bih napokon javno stavljao do znanja koje sam religije... da verujem u silu :da:... i da pripadam redu Jedi vitezova :da::cool:

boggy
15-11-2006, 09:46 AM
.... i da pripadam redu Jedi vitezova :da::cool:

Flavius Constantinus III??? Nisam cuo za takvog...

pozdrav

bogi

Dushan_S
15-11-2006, 02:39 PM
Dule me i dalje odusevljava sa svojim odgovorima i tumacenjima. Kada bih rekao da se slazem sa njim, to ne bi adekvatno opisalo pravo stanje stvari, ali u nedostatku bolje deskripcije, preostaje mi jedino da kazem : "Slazem se!" :D Da ne tra?im sad onaj blush smajli, ali stvarno bi mi bilo neprijatno ?to me hvali? da ne znam da je to zato ?to hoće? da se opustim i omekanim pa da me onda uhvati? na legalu i okrutno se osveti? za onaj mp3 player ?to smo ti "pozajmili" iz kola onaj put :p

Oggy
15-11-2006, 04:45 PM
Da ne tra?im sad onaj blush smajli, ali stvarno bi mi bilo neprijatno ?to me hvali? da ne znam da je to zato ?to hoće? da se opustim i omekanim pa da me onda uhvati? na legalu i okrutno se osveti? za onaj mp3 player ?to smo ti "pozajmili" iz kola onaj put :p

Hehehe...
Pa ti znas da sam ja zajeban igrac :)

Nego di si sutra u Bg ili Pancevu? Posto su velike sanse da cu ja biti i tamo i ovamo, a ako se zadesim u Pancevu, imacu jedno 2 sata lufta za jednu toksicnu kaficu? :D

Dushan_S
17-11-2006, 01:24 AM
Eto ja tek sad video post, sa zaka?njenjem :)

OFF
17-11-2006, 01:32 AM
BTW
Ne bi bilo lose da moderatorima jasno pise da su moderatori, zbog ljudi koji se prvi put pojavljuju ili su redje tu

lesha
17-11-2006, 01:41 AM
za one koji ne znaju, moderatori=bold, supermoderatori=italic+bold, admini=italic+bold+underline