Log in

View Full Version : Midi signal nestao - u cemu je problem?

ANITA
05-11-2006, 07:59 PM
Moja klavijatura ne salje midi signal!!! Jucer je sve radilo normalno... kablovi rade jer iz dig. klavira ide normalno. Klavijatura radi jer na slusalice njeni zvukovi normalno funkcioniraju.
Sto bi onda moglo biti?

Nitko nije prckao po njenim setinzima jedino ako je beba slucajno puknula s nogom jer sam radila s njim, ali bas da se tako nesto izmijeni pa ne radi.. sumnjam.

Imate kakvu ideju?
Moram veceras dovrsiti nesto vazno! :(

MHz
05-11-2006, 09:12 PM
Pogledaj u opcijama da li je MIDI Enabled i na kom je MIDI kanalu (1-16). Ne znam shta bi drugo moglo da bude u pitanju.. :(

Moritz
05-11-2006, 09:27 PM
O kojoj se klavijaturi radi?

ANITA
05-11-2006, 09:31 PM
O kojoj se klavijaturi radi?
Roland XP 50...

ma evo ga sad proradilo!:) SVe sam isprikljucivala na sve nacine... thru preko klavira pa natrag pa sad onako normalno i sad radi! Izgleda da ili crkava konektor ili kabl... ne znam... ali radi, hvala Bogu da mogu dovrsiti ovu suludu reklamu koja sutra popdne vec krece u opticaj....

Moritz
05-11-2006, 09:33 PM
:) dobro je. Ti mali gremlini :banghead:

ANITA
05-11-2006, 09:36 PM
:) dobro je. Ti mali gremlini :banghead:

Ma ima tih gremlina koliko hoces! Papuce kradu, odjecu stavljaju iz ormara svuda po stanu, ne stisnu gumb na perilici sudja pa onda nemas pribor za jelo cijeli dan (ili moras oprati rukom :o ne daj Boze), prckaju po midi kablovima, windowsima i tako, svasta rade. :D

Moritz
05-11-2006, 09:46 PM
Pa da, sve rade samo ne ono sto treba :rotfl:

mandrak
05-11-2006, 10:05 PM
Puno puta me znao u takvim situacijama znao iznevjerit skoro pa nov midi kabel:mad:

ANITA
05-11-2006, 10:55 PM
Puno puta me znao u takvim situacijama znao iznevjerit skoro pa nov midi kabel:mad:
A to je samo gremlin grickao. :D

Salu na stranu... ja umirem od umora, a veceras moram poslati mjuzu da ujutro smontiraju reklamu... komp mi se sad srusio, sve me nesto j... tako bi rado spavala... :(

slowstar
06-11-2006, 01:43 AM
A to je samo gremlin grickao. :D

Salu na stranu... ja umirem od umora, a veceras moram poslati mjuzu da ujutro smontiraju reklamu... komp mi se sad srusio, sve me nesto j... tako bi rado spavala... :(
E Anita....Da te utesim...
proletos je neki IDIOT u mojoj zgradi busio rupe za naknadno ugradjivanje centralnog grejanja za jednog od stanara, i tom prilikom mi je prekinuo SVE TRI faze, i to usred posla, a bez UPSa, nije to najgore, rekao je da ce da zove elektricara da to ponovo i uredno spoji, i tako je spojio, da mi je pustio 380 volti u suko, n KOME SU MI BILI VEZANI SVI INSTRUMENTI I OPREMA!!!
Naravno, SVE MI JE IZGORELO, cak i oni koji su bili iskljuceni, od "probojnog Napona" - steta je bila oko 3500 ?, samo delovi, bez rada majstora, od cega sam preduzimacu jedva naplatio odprilike pola...a bio sam u toku posla, koji je bio hitan i za divno cudo odlicno placen, naravno izgubio sam posao....
Pozdrav, i znaj, UVEK IMA I GORE!!!!

ANITA
06-11-2006, 01:51 AM
E Anita....Da te utesim...
................

U covjece, stvarno ima... :( Bas mi je zao da ti se tako sto dogodilo, uzzzas!

Uh, evo ja dovrsih reklamu. Idem sad spavati. Samo da me sad beba ne pocne buditi po noci... onda stvarno necu oka sklopiti. :rolleyes: Nikako da naucim lekciju i prestanem zivjeti dvostruki zivot.... po danu sam mama, po noci radim kao manijak... malo spavam (puno jedem)... a nadam se dugom i zdravom zivotu! :D

Idem jos malo torte od jagoda piknut i spavanac!

SHIVA
06-11-2006, 02:41 AM
pustio 380 volti u suko

Zhao mi je shto imash toliku shtetu, ali neshto ovdje ne shtima. Ne mozhesh pustit 380 V u shuko jer chim kratko spoish 2 od 3 faze osigurachi promjene agregatno stanje i odu u dim (ili izbace ako su automatski). Dakle neshto drugo se moralo desit, a ono shto brine je zashto tebi osigurachi nisu iskopchali chim je nastao kratki spoj!? Provjeri vlastite instalacije jer neshto definitivno nie u redu. Zashtita od prenapona je 20ak Eura ali ponekad mozhe spasit puno vechu vrijednost pa uzmi u obzir da ti se ovo sluchajno ne bi ponovilo. I da... ako sprave ostanu bez napona nie ih loshe iskopchati prije ponovnog dolaska struje.

boggy
06-11-2006, 08:53 AM
.....naravno izgubio sam posao....

to nije gremlin bio, to oni ne rade, mislim ne prave veliku stetu, to te je posetio NINDZA!:ninja:

Oni su gadni i podmukli...

pozdrav

bogi

PULSAR2
06-11-2006, 05:01 PM
Hi!Nadam se da sam ovde sa mojom temom na pravom mestu.Imam problem sa sledecim komponentama:scope fusion3.1,cubase sx1,sonar4 ili nuendo3 i yamaha psr 500.Sintove u scope mogu kontrolisati bez problema i bez ikakve dodatne konfiguracije,sto ce reci kablovi su u redu.Takodje mogu sa midi keyb iz scope yamahu kontrolisati,znaci midi funkcionise bidirekcionalno.Moj cilj je vsti kao npr virtualni basista b4 fm7 i slicne sa yamahom u jednom od pomenutih hostova kontrolisati.Za svaki savet ili predlog se zahvaljujem u napred,Pozdrav!!!

ANITA
09-11-2006, 01:49 AM
Ja se javljam.... opet... opet ne valja ista stvar!! Nesto vjerojatno s konektorom. RAdilo je 5 minuta i samo odjednom prestalo... pa sto sad da radim? Ako je stvar u konektoru unutar klavijature moze li se to nekako srediti uopce?

:(

Max
09-11-2006, 01:39 PM
Ja se javljam.... opet... opet ne valja ista stvar!! Nesto vjerojatno s konektorom. RAdilo je 5 minuta i samo odjednom prestalo... pa sto sad da radim? Ako je stvar u konektoru unutar klavijature moze li se to nekako srediti uopce?

:(

Pa sad ti sledi ona stvar koja se zove eliminisanje delova .... znaci probaj da pozajmis neku klavijaturu i vidis da li te onda nesto zeza .... ako ne ... onda znaci da je klavijatura ( sto ne bi bilo za iznenadjenje ) a za to postoje majstori ili bilo koji elektronicar ..... da si u Bg znao bih koga da ti preporucim , ali sigurno ova HR ekipa koja ima mnogo klavijatura zna ljude koji to rade .....

Pozdrav

slowstar
10-11-2006, 12:31 AM
Dakle neshto drugo se moralo desit, a ono shto brine je zashto tebi osigurachi nisu iskopchali chim je nastao kratki spoj!? Provjeri vlastite instalacije jer neshto definitivno nie u redu. Zashtita od prenapona je 20ak Eura ali ponekad mozhe spasit puno vechu vrijednost pa uzmi u obzir da ti se ovo sluchajno ne bi ponovilo. I da... ako sprave ostanu bez napona nie ih loshe iskopchati prije ponovnog dolaska struje.
Shiva,
pre svega, hvala ti na saosecanju, ja nisam veliki strucnjak za elektro instalacije, ali nesto je taj quasi elektricar zeznuo tako da je pustio neki suludi napon na liniju na koju su mi bili prikljuceni instrumenti, ne znam kako je to spojioo, ali izgorelo mi je prakticno sve sto je bilo na toj liniji za shuko uticnice,
i dobro je da sam uspeo to da prezivim (nije me udarila struja, ali je malo falilo da dobijem infarkt, kada sam cuo serijske eksplozije sijalica iz sobe u kojoj drzim "tehniku" kao i iz susednog kupatila)...Naravno da sam sada nabavio zastitu u smislu APC (American Power Conversion) line R 1200
power conditioner, i to 2 komada, koji su mi sada "dezurni"...
Osiguraci koji nazalost nisu automatski, nego "topivi" i to od 64 ampera po fazi, nisu crkli iz meni nepoznatih razloga, kao ni "lokalni" od 25 ampera, na toj "shuko" liniji, a kao sto sam napisao pocrkali su mi i instrumenti koji su bili iskljuceni, lokalnim on off prekidacima, ali su i oni verovatno i kada su iskljuceni bili na nekom "standby" bar tako predpostavljam. izgorela su uglavnom napajanja, ali i nov MACINTOSH G5 dual 2GHZ kome je osim napajanja izgorela i mainboard, "sitnica" od nekih 800 eura...interesantno,NIJEDAN ROLAND instrument nije izgoreo, a imam ih dosta (modules, keyboards)

PULSAR2
12-11-2006, 08:19 PM
Hi!Posle dugog i mucnog trazenja i eksperimentisanja nasao sam konacno neke presetse za scope fusion.Neko ce mozda morati da prilagodi svoim potrebama uz dodatnu konfiguraciju.http://www.cwaudio.de/index.php?seite=scopeadvantages&lang=dePozdrav i puno uspeha u radu.

ANITA
09-12-2006, 02:46 PM
Htjedoh javiti da je uzrok problema radi kojeg sam se žalila mrtav chip u mojoj klavijaturi. Chip koji sluzi za midi out, ali isto tako ga se koristi za jos stosta stoga je vrlo lako nabavljiv, kosta 5 kn (manje od 1E) i kupili smo ga i valjda ce nam uspjeti stavljanje sad.
Javim... ali znači, problem je bio u chipu.