Log in

View Full Version : Sviranje Gitare na komp-u

Reaper_NS
01-11-2006, 11:53 PM
Plz da li iko zna koji program mogu da koristim za sviranje gitare na komp-u sa efektima u real time modu. Nadam se da razumete. Trazim neki preamp ili virtualni procesor za gitaru ako ga tako mogu nazvati.

Unapred zahvalan :)

P.S. Nadam se da nisam promasio podforum :)

Reaper_NS
01-11-2006, 11:59 PM
Nisam bio precizan :)

Imam gitaru koju kopcam u line in na zvucnoj Creative Audigy. Ona isto ima neke efekte ali su malo moram priznati dosadili i nisu modularni.... Nadam se da sam malkice priblizio svoj problem. :)

ProkDu
02-11-2006, 12:25 AM
search: gitara simulacije
...
i već si dobio pola odgovora
...

Reaper_NS
02-11-2006, 12:34 AM
Zahvaljujem... novi sam na forumu i pola naziva tema mi nista ne znaci jer sam pocetnik .. :(

Moram malkice vise da koristim search mod :D

Hvala josh jednom i obecavam da necu vise spamovati bezveze

ProkDu
02-11-2006, 12:42 AM
Dobro, samo se pazi, jer ti je ovo poslednje upozorenje pred isključenje.

LAMPASH
02-11-2006, 01:55 AM
Nisam bio precizan :)

Imam gitaru koju kopcam u line in na zvucnoj Creative Audigy. Ona isto ima neke efekte ali su malo moram priznati dosadili i nisu modularni.... Nadam se da sam malkice priblizio svoj problem. :)
Prijatelju,ne moze gitara direktno u line in(search impedanse:)) nego ti treba
neki preamp i (ili) DI-BOX da bi to radilo,pa valjda chujesh kada dirash potenciometar na
gitari da "neshto" krchi.
Pozdrav!

Reaper_NS
02-11-2006, 02:50 AM
Ja gitaru sviram "na suvo" direkt se prikljucim na creative audigy u line in.
Nije problem u povezivanju. Jer mogu da sviram gitaru tj cujem je na zvucnicima uz creative eax taskbar. Naravno da bi reshio problem kad bih kupio "eksterni" preamp ali nisam pri parama trenutno. Meni samo treba mali programcic koji dodaje efekte tipa flanger,distorsion itd. Efekte neke podrzava creative ali nisu modularni.

Thx na odgovoru :)

Rocket Roll
02-11-2006, 08:55 PM
Reaper, ako imas neko malo kucno pojacalo za vezbu, izvedi iz njega kabl (neki line-out) i tek onda idi u line-in kartice. Dve su prednosti - VST efekti (svi ti programi za emulaciju pojacala, kao besplatni a dobri SimulAnalog Guitar Suite (http://www.simulanalog.org/guitarsuite.htm)) ce zvucati i raditi kako treba, a imaces jedan dodatan set kontrola (glasnije, tise, vise/ manje gaina, itd.)

Reaper_NS
03-11-2006, 01:05 AM
Ok pokusacu nesto da izmuljam.. pa cu da se javim :D

LAMPASH
03-11-2006, 01:38 AM
Ja gitaru sviram "na suvo" direkt se prikljucim na creative audigy u line in.
Nije problem u povezivanju. Jer mogu da sviram gitaru tj cujem je na zvucnicima uz creative eax taskbar. Naravno da bi reshio problem kad bih kupio "eksterni" preamp ali nisam pri parama trenutno. Meni samo treba mali programcic koji dodaje efekte tipa flanger,distorsion itd. Efekte neke podrzava creative ali nisu modularni.

Thx na odgovoru :)
Ma jeste problem bash u povezivanju,postoji razlika u impedansama(otporima) izmedju
izlaza tvoje gitare i ulaza na tom creativeu tako da signal koji uvodish u kartu
nije ok!Postoje naravno karte koje imaju bash ovaj instrumentalni ulaz ali to nije sluchaj
sa tvojom.Pazi,i da nabavish najbolji softverski simulator gitarske opreme,tako kako
si povezao nece zvuchati ok,onako kako bi trebala gitara da ti zvuchi.
Nego probaj da nabavish neki DI-BOX koji ce ti srediti signal,iz kog ces moci da
prikljuchish na line-in karte,cene im se krecu od 30 eura navishe.
Pozdrav!

anabolique
06-11-2006, 11:00 PM
Takodje ti preporucujem bilo kakav preamp a sto se tice procesiranja zvuka---probak guitar rig 2,prilicno je veliki i pristojan sa par finih sprava povezanih medjusobno,cesto se dobije zamuljan i razmazan zvuk,ali naidjem tu i tamo bash na ono sto mi treba.

Pozdrav!

Reaper_NS
07-11-2006, 01:28 AM
Poskidao sam gomile programa i probao na sve nacine da povezem gitaru sa kompom. GuitarRig imam ali je prva verzija demo.. i veoma zadovoljavajuca.. Pokusacu da nabavim GuitarRig 2. Sto se tice Di-Box-a razmisljam da ga kupim jer u toku sviranja gitare cuje se "pucketanje" u intervalima.. sto moj prijatelj kaze da je sasvim ok i verodostojno gitari prikljucenoj na pojacalo..

Hvala svima sto vas ova tema zanima jer u pocetku sam mislio da sam postavio bezveznu temu koja nece biti ni malo zapazena :)

LAMPASH
07-11-2006, 03:40 AM
Poskidao sam gomile programa i probao na sve nacine da povezem gitaru sa kompom. GuitarRig imam ali je prva verzija demo.. i veoma zadovoljavajuca.. Pokusacu da nabavim GuitarRig 2. Sto se tice Di-Box-a razmisljam da ga kupim jer u toku sviranja gitare cuje se "pucketanje" u intervalima.. sto moj prijatelj kaze da je sasvim ok i verodostojno gitari prikljucenoj na pojacalo..

Hvala svima sto vas ova tema zanima jer u pocetku sam mislio da sam postavio bezveznu temu koja nece biti ni malo zapazena :)
Tvoj prijatelj je u velikoj zabludi,kada svirash sa softwerskim simulatorom
pucketanja nesme biti,a za to je razlog ono shto sam ti objasnio sa impedansama.Zato juri DI i preamp,neznam shta drugo da ti kazem.
Pozdrav!

buzUki
24-11-2006, 08:34 PM
Testirao sam svojevremeno guitar rig i 1 i 2!!!Onako Guitar rig 1 onako nisata posebno,ali zaista sa dvojkom moze chovek chudo da napravi...Znam lika koji je uspeo sa tim chudom da namesti istu Petrucijevu ritam distorziju za Images and words,moram reci jako lepo radi,pod uslovom da imas ok preamp i ok komp koji moze da podrzi celu tu rabotu...Stand alone fazon je ok ali za snimanje sa guitar rigom ti zaista treba besna mashina,ali definitvno mnogo koristan programchic!!!

Reaper_NS
22-08-2008, 03:44 AM
eto prodje 2 godine i probavao i mlatio praznu slamu..
postavljao glupava pitanja... :) uci covek sta ces...

Pa lepo otisao i uzeo Line6 Toneport kb37 i sad sa gearbox-om gitara sama svira...

Hvala ljudima sto su davnih dana imali strpljenja objasiti coveku 2 i 2 :) a sad sve nekako smesno zvuci kad procitam sve ponovo :banghead::banghead::rotfl::rotfl:

Thx :)