View Full Version : rumski elektronska kompilacija
lesha
29-10-2006, 12:59 AM
posto je alavuk vec pomenuo, a meni se vec motalo po glavi ovih dana (mada sam o ovome razmisljao jos pre desetak godina) sta kazete da napravimo domacu kompilaciju?
dajte predloge kako bi to moglo da se odradi, u kom formatu, i kako bi birali numere..
alavuk
29-10-2006, 02:07 AM
format neka bude za sad mp3 , a ako bi se to promovisalo kako valja mozemo svi skupiti po malo kinte i odraditi neku kolicinu diskova (mi smo za 250 diskova dali ukupno oko 5 hiljada znaci sve diskovi stampa na diskovima omot kutije)da se sibaju raznim casopisima , emisijama , naravno izdavackim kucama, znaci ima nacina da se izvede , a ziri ???? xmmm dobro pitanje , tj ne poznajem vecinu vas da mogu da "odredim", mozda bi bilo najbolje da moderatori da izaberu pesme pa korisnici pa umesto da napisu koje izvodjac stave redni broj a oni znaju koje ko pod rednim brojem, naravno jedanput se moze glasati i s'tim da se registracije ne mogu primati dok traje glasanje ili da glasaju ljudi koi imaju minimum recimo 20 postova... recimo ili cak zivi nastupi sto je vise zanimljivije ... ili mozda to kad se odradi cd ... eto ...
zoolander
29-10-2006, 06:52 AM
Dobra inicijativa:) .
Upravo se to događa na jednom forumu na kojem sam član i stvari funkcioniraju na način da svako ima pravo uploudati po dvije pjesme(preko ftp klijenta)na neki njihov web prostor,rok za izradu je 3 mjeseca,nakon toga cijeli forum glasa za pjesme koje će ući na kompilaciju,s tim da admini i moderatori imaju zadnju i konačnu riječ,pjesme se na natječaj šalju u mp3 formatu.Kompilaciju bi trebao izdati "Dancing bear".Dečki su bili na nekim dogovorima koji su rezultirali zaključkom da sami moramo napraviti mastering cd-a(u tu svrhu je stavljen na raspolaganje pinguin peak meter s dobrim tutorialom koji svi moramo koristiti) ,te eventualno u nedostatku sponzora skupiti neku sitnu lovu,valjda za pokriće troškova izdavanja jer kolko sam uspel pročitati između redaka izdavač,neće imati apsolutno nikakve troškove,već bi kompilaciju samo promovirao po radijima,a možda,možda i negdje van RH. Dal kaj s toga svega bude ne znam,al je u svakom slučaju pozitivan moving.
Kaj bi to točno značila "domaća kompilacija"?
DADDY Z
29-10-2006, 10:05 AM
Glasam ZA.
domaća=kao i rumski=svi sa prostora stare juge(ili koji se tako osećaju:mrgreen: )
Kaj bi to točno značila "domaća kompilacija"?
Svi clanovi su 'domaci', ostali su 'gosti':)
odlicna ideja - ja sam za!
ProkDu
29-10-2006, 12:48 PM
Ima smisla, itekako. Mo?e i da se radi namenski za kompilaciju. Ostavi se vremenski rok za zavr?etak, ... itd.
...
SumAnuT
29-10-2006, 12:58 PM
Super ideja i naravno da sam za, ali iz iskustva sa predstojecom psygarden kompilacijom mislim da treba obratiti paznju na sam zanr kompilacije, da se ne bi mesale babe i zabe.
Dakle kakva kompilacija? Elektro, house, ambijent, chillout, techno ... ???
Ili mislite da nabacate svega, pa po onoj, za nekoga sve za svakog po nesto? :)
Manley
29-10-2006, 12:58 PM
evo ja sam za....jel moze chill sound tipa budha bar ili Vocal house?
mislim da je ok da uradimo nesto pa makar podelili primere bar ljudima na forumu i za koju godinu se setimo lepog druzenja koje smo imali ovde
Ja sam za sharoliku varijantu. Svako da svoj doprinos, jer ne radimo svi istu vrstu muzike..
lesha
29-10-2006, 01:46 PM
ili da uradimo nekoliko zanrovski razlicitih kompilacija.. :)
zoolander
29-10-2006, 03:46 PM
Glede strogo ?anrovskih kompilacija mislim da bi nedostajalo i autora i radova.
Ja sam za mje?ovitu kompilaciju,makar za prvi put,ako su stvari tu po glasnoći i ako se logički poslo?e mogel bi se solidan cd spasati.
lesha
29-10-2006, 03:53 PM
ok, mozemo da vidimo koliko ljudi je zainteresovano i koliko njih vec sad ima spreman materijal kao i o kom pravcu se radi..
alektom
29-10-2006, 06:15 PM
Stravicna ideja....
Ograniciti na po jednu pesmu po autoru, dati oko 2 meseca vremena, zanrovski mislim da je dovoljno odredjeno kao ''elektronska kompilacija'', i naravno orediti iskusne ljude za preslusavanje jer ce biti prilicno posla, bar mislim....
Vazno je da se krene, da se za pocetak odredi dead-line....
lesha
29-10-2006, 06:21 PM
verujem da dosta nas vec ima gotove stvari, tako da bi vec mogli da razgovaramo o izbacivaju prve kompilacije..
Rhino
29-10-2006, 07:15 PM
super ideja, ajde da svi malo poradimo na tome, evo ja cu prvi aploudovat nesto kad to krene...
shrink-fm
30-10-2006, 10:53 AM
hm pa ovo moze zanimljivo da zvuci.:cool:
Jel mogu ja da kandidujem jednu od one tri svoje stvari koje ste vec komentarisali u "promociji radova"?
DADDY Z
31-10-2006, 10:18 AM
ajde Lesho otvori thread KOMPILACIJA pa da kačimo stvari..
alavuk
31-10-2006, 10:32 AM
cekaj da se bogovi dogovore :]
lesha
31-10-2006, 10:37 AM
prvo da dobijem zeleno svetlo od administracije ;)
takodje apelujem na ostale ne-elektronicare da naprave nesto slicno, ako za tako nesto postoji interesovanje.
ljudi koji su se javili za hosting, cimnite me na chatu ili na pm, trebace nam prostor za upload.
SumAnuT
31-10-2006, 11:09 AM
Cekajte bre ljudi, ko ce da kompiluje kompilaciju, ko ce da masteruje kompilalciju, pa necemo valjda glasati kao u skupstini koje pesme ce da idu bez ikakvog reda i pravila?
Kompilacija treba da ima pricu, ujednacene trake, ja ne shvatam kako ste vi to zamislili? Da pokupite trake stavite u folder i okacite na net? Gde nam je cover za kompilaciju? Meni je ovo bas neozbiljno ...
Trebaju nam dva odgovorna coveka, jedan koji ce da odabere trake i poredja ih, bilo bi dobro neki dj ili slicno i treba nam neko ko ima dobar studio da odradi mastering, kakav takav.
Mislim da je kvalitet same kompilacije kao celine bitniji od kvaliteta pojedinih pesama i cvrstog sam uverenja, a znam iz iskustva da bi se glasanjem dobila buranija. Bolje da ide i neka losija stvar koja se uklapa u koncepciju nego neka bolja koja se ne uklapa.
Aj malo da oduzim, uvek mi je kolektivni interes bio ispred licnog jer uvek vidim veci prosperitet u tome.
Uzmimo slucaj da pokupimo najbolje trake ali da kompilacija nema nikakvu pricu tj. koncepciju. Ljudi ce cuti pesme reci ce ok su/nisu ok, neko mozda i bude primecen i to je to. Medjutim, ako ljude ne zaintrigira cela prica i koncepcija Rumski kompilacije, niko sem vasih prijatelja i poznanika nece imati sledecu kompilaciju u obziru za skidanje, a to niko ne zeli cini mi se. Tu bi mozda, neki koji budu ucestvovali na prvoj kompilaciji bili relativno primeceni, a zatim bi zatvorili vrata svim sledecim kompilacijama.
Ukoliko bi se odradilo koncepcijski uredno, sa pricom, kakvu svaka ozbiljna kompilacija treba da ima, ljude bi zainteresovala sama kompilacija, pa neko ko je imao dobru pesmu ali nije prosla radi koncepcije, a kompilacija je dobro prosla kod ljudi jer je imala koncepciju i zele da skinu i sledecu jer su videli da je ova ozbiljna, moze mnogo vise da izvuce sto se tice promocije sledeci put, kada mu se pesma koncepcijski uklopi.
Ukoliko odradimo jednu kompilaicju sa nabacanim pesmama za koje smo glasali ko u skupstini, na sledecu kompilaciju nece obratiti paznju veliki broj ljudi.
Medjutim ako uradimo prvu kako treba, eto nam sanse da ih odradimo jos nekoliko, sa naravno postavljenim standardima i da tako prosperira i rusmki kao forum i artisti koji se nadju na kompilaciji ali ne samo prvoj, vec i svim sledecim ;)
SumAnuT
31-10-2006, 11:18 AM
A jos kad kod glasanja uzmemo u obzir i razlicite ukuse i to koliko bi to relativizovalo sav taj kvalitet koji sam ja navodio u gornjem postu ...
Eto ja kazem neka pure bude kompilator ambijent/chillout kompilacije, neka bassystem bude za drum'n'base, predlozite vi jos nekoga za tehno, minimal, house, elektro ... zaista je suludo potrpati sve na jednu kompilaicju.
lesha
31-10-2006, 11:22 AM
ima smisla to sto govoris, pod pretpostavkom da imamo dovoljno ljudi za tako nesto.
i trebamo se dogovoriti oko formata, da li cemo ici na cd..
alavuk
31-10-2006, 11:35 AM
Cekajte bre ljudi, ko ce da kompiluje kompilaciju, ko ce da masteruje kompilalciju, pa necemo valjda glasati kao u skupstini koje pesme ce da idu bez ikakvog reda i pravila?
Kompilacija treba da ima pricu, ujednacene trake, ja ne shvatam kako ste vi to zamislili? Da pokupite trake stavite u folder i okacite na net? Gde nam je cover za kompilaciju? Meni je ovo bas neozbiljno ...
Trebaju nam dva odgovorna coveka, jedan koji ce da odabere trake i poredja ih, bilo bi dobro neki dj ili slicno i treba nam neko ko ima dobar studio da odradi mastering, kakav takav.
Mislim da je kvalitet same kompilacije kao celine bitniji od kvaliteta pojedinih pesama i cvrstog sam uverenja, a znam iz iskustva da bi se glasanjem dobila buranija. Bolje da ide i neka losija stvar koja se uklapa u koncepciju nego neka bolja koja se ne uklapa.
Aj malo da oduzim, uvek mi je kolektivni interes bio ispred licnog jer uvek vidim veci prosperitet u tome.
Uzmimo slucaj da pokupimo najbolje trake ali da kompilacija nema nikakvu pricu tj. koncepciju. Ljudi ce cuti pesme reci ce ok su/nisu ok, neko mozda i bude primecen i to je to. Medjutim, ako ljude ne zaintrigira cela prica i koncepcija Rumski kompilacije, niko sem vasih prijatelja i poznanika nece imati sledecu kompilaciju u obziru za skidanje, a to niko ne zeli cini mi se. Tu bi mozda, neki koji budu ucestvovali na prvoj kompilaciji bili relativno primeceni, a zatim bi zatvorili vrata svim sledecim kompilacijama.
Ukoliko bi se odradilo koncepcijski uredno, sa pricom, kakvu svaka ozbiljna kompilacija treba da ima, ljude bi zainteresovala sama kompilacija, pa neko ko je imao dobru pesmu ali nije prosla radi koncepcije, a kompilacija je dobro prosla kod ljudi jer je imala koncepciju i zele da skinu i sledecu jer su videli da je ova ozbiljna, moze mnogo vise da izvuce sto se tice promocije sledeci put, kada mu se pesma koncepcijski uklopi.
Ukoliko odradimo jednu kompilaicju sa nabacanim pesmama za koje smo glasali ko u skupstini, na sledecu kompilaciju nece obratiti paznju veliki broj ljudi.
Medjutim ako uradimo prvu kako treba, eto nam sanse da ih odradimo jos nekoliko, sa naravno postavljenim standardima i da tako prosperira i rusmki kao forum i artisti koji se nadju na kompilaciji ali ne samo prvoj, vec i svim sledecim ;)
sve to stoji to mi je iskliktalo u glavi odma al' dok se ne dobije zeleno svetlo i odrede "propozicije" ce biti mrtvo slovo na papiru i sto lesha rece dal' ce to ici na cd i sl...
SumAnuT
31-10-2006, 11:38 AM
Pa polako, nigde nam se ne zuri, zar ne? Materijal ce se vremenom skupiti, sve sto se treba dogovoriti, neka se dogovore glavesine, mislim da je ok da imamo i cd, cisto za nas i za prijatelje i ako neko pozeli da ga ima u waw formatu, naravno tu ne podrazumevam nikakvo masovno stancanje.
Samo da stavimo kvalitet u prvi plan. U moru danasnjih net kompilacija i mp3-jki treba da napravimo cudo da bi neko sledeci put sa nestrpljenjem ocekivao sledecu kompilaciju. Hocu da kazem konkurencija je jaka, a sansa da se upropasti brend rumski kompilacije su velike ako se bude radilo na brzinu, onda niko nece imati nista od toga. Ne mislim u materijalnom smislu naravno, da me neko pogresno ne shvati.
zoolander
31-10-2006, 11:57 AM
Čije god sam radove slu?ao(a poslu?al sam ih gotovo sve),ni jedan nije ?anrovski niti sličan,pa ne ku?im kak napraviti ?anrovsku kompilaciju:confused: ,kaj se mene tiče mo?da bi najbolje bilo da svi uploudamo po jednu stvar i da se proba s toga slo?iti nekakva probna playlista,da se opće vidi kak stvari funkcioniraju,pa onda vidjeti koje su stvari ?anrovski najbli?e,jel uopće ima takvih, pa nam bude jasnije kaj nam je činiti.
SumAnuT
31-10-2006, 12:17 PM
Pa ne moraju biti radovi koji su vec okaceni u promocija deo.
Ukoliko fajlove budemo kacili na net, sve koje interesuje kompilacija imace te fajlove na svojim kompovima pre nego sto ona izadje, opet govorim iz iskustva sa psygarden kompilacijom, gde smo otvorili poseban deo foruma kojem nije svako imao pristup ali opet, trake nisu bile nista novo, vecina ih je vec cula i onda ni kompilacija nije zanimljiva.
Treba odrediti ko je glavni za izbor pesama, treba odrediti zanr, i treba odrediti delajn, recimo tri meseca i to je to.
Pesme ne bi kacili na net vec bi ih slali direktno kompilatoru postom ili licno urucili na CD-u u 24/44 formatu.
To su neki moji predlozi, vi vidite sta cete i kako.
alavuk
31-10-2006, 01:04 PM
pa naravno da bi ne bi bile stavljene pesme koje su vec okacene tj cute i sl. znaci brand new "trake".
Rhino
01-11-2006, 05:46 AM
Brand new shit!:D
I ja kazem.....
DADDY Z
01-11-2006, 07:33 AM
Po meni je gosn LESHA dovoljno merodavan da odabere pesme(naravno uz pomoc nasih glasova kao smernica)..e sad za mastering nisam bas siguran da ce bilo ko ozbiljniji hteti to da uradi za dzabe
alektom
01-11-2006, 11:27 AM
Stvarno mislim da od glasanja, tipa referenduma, nema nista. Mora se odrediti jedan ili vise ljudi koji ce odabrati muziku, naravno na osnovu kvaliteta ali i komercijalnog potencijala.
Ideja bi bila da se za odabir salju (uploaduju) pesme u mp3, bez naziva autora, one koje idu na kompilaciju bide dostavljene u wavu na 24/44.1 za mastering.
Zanrovski ne treba biti previse striktan (uzmimo primer Beglgrade Coffee shop-a kojije prilicno sarenolik, narocito prva izdanja), ipak pri izabiru pesama treba voditi racuna i o njihoj komercijalnosti, tj. slusljivosti.
Mastering ce biti problem, a preko je potreban da bi to sve licilo na pravu kompilaciju, mozda da autori izabranih numera skupe kintu da se to odradi kako treba, ili mozda svako ko posalje pesmu da uplati i neku svotu na neki racun.....
U svakom slucaju, kako kaze Sumanut, ne treba zuriti i zeznuti ideju na samom startu.
SumAnuT
01-11-2006, 12:11 PM
Ma ja sam radio mastering vec na jednoj psy kompilaciji, ne treba sad ne znam ni ja koliko ozbiljno niti komercijalno, cisto da se opet samo jednom coveku koji zna koliko toliko daju sve trake da ih ujednaci kao i da jedan covek bira pesme da tu ne bi dolazilo do sarenisa. Slazem se i ja za leshu, pretpostavljam da je naslusan elektronske muzike tako da je i on sasvim ok da bude taj.
Arthur
01-11-2006, 12:43 PM
meni čisto pade na pamet da se napravi soba za to u okviru promocije radova. i ko dobije najviše pažnje i pozitivnih kritika od SVIH članova foruma, realno, kandidat je za kompliaciju... jer već se dešavalo da pojedini radovi privuku mnogo pažnje i jednoglasna mišljenja...
lesha
02-11-2006, 10:54 AM
Mora se odrediti jedan ili vise ljudi koji ce odabrati muziku, naravno na osnovu kvaliteta ali i komercijalnog potencijala.
niko nije pominjao komercijalizaciju, bar ja to tako nisam zamislio.
slazem se sa donjim predlogom.
format neka bude za sad mp3 , a ako bi se to promovisalo kako valja mozemo svi skupiti po malo kinte i odraditi neku kolicinu diskova (mi smo za 250 diskova dali ukupno oko 5 hiljada znaci sve diskovi stampa na diskovima omot kutije)da se sibaju raznim casopisima , emisijama , naravno izdavackim kucama, znaci ima nacina da se izvede
ovu kompilaciju vidim kao reklamu, tj. nacin da dopremo do medija.
naravno, pomoc sponzora bi bila vrlo dobrodosla, kako bi materijal poslali na sto vise radio stanica i ostalim odgovarajucim medijima.
ukoliko mislite da treba da je komercijalizujemo, otvoren sam za sve predloge, samo sto to onda povlaci nova pitanja - legalizacija, distributeri, sokoj itd..
mozda je najbolje da se svi okupimo veceras posle ponoci na chatu, jer preko foruma stvari idu mnogo sporije. cekam vas posle 00h.
alavuk
02-11-2006, 10:26 PM
ja sam vec tamo znaci ostali imaju 37 minuta od sad :]]]]] hehehehehe :] , moj predlog je da se u svakom slucaju pesme registruju kod sokoj-a (za svaki slucaj za dalje akcijanje, ispricacu na chat-u ako se okupimo i neko me iscima zasto)
ustvari mogao bi sad odma da ispricam :]
elem kad smo slali PROMO diskove sa 4 pesme video spotom i sl. , posta nam je na JEDVITE JADE prihvatila "paket" za zagreb (npr.) , razlog zato sto cd nije original pa ce carina da vrati taj cd tj. nece poslati zato sto cd nije originala tj nije izdat (!?!?!?) ... znaci kao sto sam rekao u nekom od postova sa slicnim problemom oko carine , skenirajte neki bar kod (koliko smo cekali neki bar kod doslo mi je od smokija da iskeniram pa da stavim na omot da bi se moglo slati preko) izbusite ga na nekom mestu gde ne moze da se ocita i pravac posta i napisite negde VELIKIM slovima promo kopija i za svaki slucaj regujte u sokoj ukoliko vam kolege carinici traze neki dokaz da su to autorske pesme...
lesha
03-11-2006, 12:41 AM
trenutno smo na chatu, samo da podsetim.
za sada su se prisutni zajedno sa mnom dogovorili da:
1. u obzir dolazi samo kvalitetna elektronika (nikakav girly house i sl.)
2. tema kompilacije je predstavljanje sebe i kako dozivljate rumski forum
3. ime kompilacije cemo naknadno utvrditi
alavuk
03-11-2006, 12:51 AM
tako je :]
zoolander
03-11-2006, 05:19 AM
trenutno smo na chatu, samo da podsetim.
za sada su se prisutni zajedno sa mnom dogovorili da:
1. u obzir dolazi samo kvalitetna elektronika (nikakav girly house i sl.)
2. tema kompilacije je predstavljanje sebe i kako dozivljate rumski forum
1. kakav je to girly house i sl.?
2. ne ku?im ovo sa temom kompilacije,ovo s predstavljam sebe je okej,al mi nije jasno ovo s do?ivljajem rumskog?
SumAnuT
03-11-2006, 07:01 AM
Iako nisam bio na chatu, san me savladao posto sam promrzao, slazem se sa svime sto ste se dogovorili. No girly house, naravno :)
lesha
03-11-2006, 12:03 PM
1. kakav je to girly house i sl.?
2. ne kužim ovo sa temom kompilacije,ovo s predstavljam sebe je okej,al mi nije jasno ovo s doživljajem rumskog?
1. iliti devojacki house - znaci nikakve ljigavstine i slicno
2. ovde ne mogu da ti pomognem
alektom
03-11-2006, 01:07 PM
Kada sam rekao ''komercijalni potencijal'' nisam ni mislio da treba praviti pare od ove akcije, jednostavno sam hteo reci da ne bi trebalo zamarati nijednog potencijalnog slusaoca, nekakvim 10-minutnim elektro izivljavanjima.
Mada, kada to ovako definisem vidim da spada vec pod licni ukus :banghead:
Sada sam se i sam zapetljao, valjda ste shvatili......:rotfl:
lesha
03-11-2006, 01:26 PM
zato postoji kompilator ;)
zoolander
03-11-2006, 02:20 PM
1. iliti devojacki house - znaci nikakve ljigavstine i slicno
Aha,ku?im, to je onaj house kod kojeg ne sviraju lonci i poklopci.
zoolander
03-11-2006, 02:40 PM
Kada sam rekao ''komercijalni potencijal'' nisam ni mislio da treba praviti pare od ove akcije, jednostavno sam hteo reci da ne bi trebalo zamarati nijednog potencijalnog slusaoca, nekakvim 10-minutnim elektro izivljavanjima.
Upravo tako,valja napravit pjesmu,koja normalno traje s tim da oko 80% stvari ne bude gradacija:) .
Meni se ne sviđa činjenica da kompilaciju radite ko 16-to godi?njaci,trebali ste svatit tokom godina bavljenja mjuzom da pjesma mora imati populacijski ?tih,mora imati određenu dozu komercijalnosti u sebi da bi privukla pozornost,a pri tome pjesma ne smije biti seljana.Jednostavnije je napravit ne?to ne melodično,jer je samim tim i lak?e kompenzirati ne ba? reprezentativan uradak,a ego je opaka stvar:) .
Također mislim da ste situaciju oko kompilacije bespotrebno zakomplicirali do mjere da postaje apsolutni napor.Dogovori su boga ti takvi ko da će se kompilacija emitirati diljem svijeta i zaraditi miljune,smije?no mi je to,po meni su se trebale prikupit hitonosne stvari,bez obzira na ?anr, a najvi?e ulo?iti i razmi?ljati o tome da se cd dobro izmasterira i ujednači, zamorna mi postade cijela ta spika, stoga ja odoh,over and out
pozz
lesha
03-11-2006, 03:30 PM
samo ti pravi onako kako mislis da je najbolje, ali da to ima odredjeni kvalitet.
posle ponoci smo na chatu, gde mozemo da se dogovorimo oko svega.
SumAnuT
03-11-2006, 07:14 PM
Upravo tako,valja napravit pjesmu,koja normalno traje s tim da oko 80% stvari ne bude gradacija:) .
Meni se ne sviđa činjenica da kompilaciju radite ko 16-to godišnjaci,trebali ste svatit tokom godina bavljenja mjuzom da pjesma mora imati populacijski štih,mora imati određenu dozu komercijalnosti u sebi da bi privukla pozornost,a pri tome pjesma ne smije biti seljana.Jednostavnije je napravit nešto ne melodično,jer je samim tim i lakše kompenzirati ne baš reprezentativan uradak,a ego je opaka stvar:) .
Ok, pravis girly hause, pa sta sad :)
Ja ne mislim da bi bilo kul ili da bi privukli ikakvu paznju sa 10 girly house/ viva trance hitica. Ko hoce da slusa takvu muziku, eno mu nek upali televizor pa nek izvoli od jutra do sutra.
Ja sam mislio da ce ova kompilacija biti malo dublja i sira od copy paste komercijalstine.
lesha
03-11-2006, 08:00 PM
Ja sam mislio da ce ova kompilacija biti malo dublja i sira od copy paste komercijalstine.
upravo tako.
DADDY Z
03-11-2006, 08:36 PM
kako nema girly house...e jbg..pa kako ćemo odvojiti ribe?ko će nam onda bacati brushaltere kad postanemo mega zvezde?:mrgreen:
ajde bez palamuđenja previ?e dajte mjuzu pa da se krene u nekom pravcu..ovo su sve nagađanja
alavuk
03-11-2006, 11:00 PM
pa valjda se radi ... ???? :confused::confused::confused:
zoolander
04-11-2006, 05:02 AM
samo ti pravi onako kako mislis da je najbolje, ali da to ima odredjeni kvalitet.
Da ne budem preskroman,svaka moja pjesma ima kvalitet:) .
Ja sam komplaciju zami?ljal na način da ju svako mo?e svakodnevno npr.pustit u autu dok ide na posao,stoga mi se ne sviđa prenaporna solucija tipa isključivo hard trance...,volim takvu mjuzu,al ono u određenoj mjeri i u određenom raspolo?enju,ta muzika nije daily trip,pogotovo to vrijedi ako kompilaciju kanite pu?tati na radiu.
zoolander
04-11-2006, 05:21 AM
Ok, pravis girly hause, pa sta sad :)
Ja ne mislim da bi bilo kul ili da bi privukli ikakvu paznju sa 10 girly house/ viva trance hitica. Ko hoce da slusa takvu muziku, eno mu nek upali televizor pa nek izvoli od jutra do sutra.
Pjesma koju sam postal ?anrovski bi po meni bila disco house(pomalo retro bass linija,moderno zapakirano, melodično),girly house mi je pogrdan naziv,a volim takav ?anr.Kad bi to tako bilo,u načelu tebe smeta da tvoja pjesma bude kraj moje ,pa ne vidim razlog zakaj mene ne bi smetalo da moja bude pored tvoje,ko si uopće ti,nisam čul ni jedan tvoj uradak,il me se nije dojmio pa ta se i ne sjećam ko autora,al očito da sam ja tebi zapeo za uho sa svojim girly housom:) ,na?alost u tvojem slučaju u negativnom kontekstu .U krajnjem slučaju ti si taj koji ne mo?e napravit kvalitetnu i dobru komercijalu ne ja.No svakako i bez obzira na ?anr- let me see your fantasy:)
DADDY Z
04-11-2006, 08:00 AM
evo već je počela svađa pre nego ?to je uop?te sastavljena kompilacija...ostavite se prozivke i pustite Leshu da odluči ?ta je dobro a ?ta ne..a ne tu ja pravim dobar trance,house ili ?ta već..svi smo ANONIMUSI i zato nemojte previ?e da se palite..mmkay?
lesha
04-11-2006, 10:56 AM
ljudi, vec dva dana se dogovaramo na chatu i dosli smo do nekih zakljucaka, ukoliko zelite da se i vas glas cuje, mnogo je bolje i brze nego ovde.
zoolander, ovo vazi i za tebe, niko nije pominjao hard trance, a verujem ni pomisljao na njega.
uskoro vam javljam u koje vreme cemo se tamo naci da porazgovaramo o zastiti autorskih prava uz pomoc dr.ru-a.
poz
SumAnuT
04-11-2006, 11:48 AM
Pjesma koju sam postal žanrovski bi po meni bila disco house(pomalo retro bass linija,moderno zapakirano, melodično),girly house mi je pogrdan naziv,a volim takav žanr.Kad bi to tako bilo,u načelu tebe smeta da tvoja pjesma bude kraj moje ,pa ne vidim razlog zakaj mene ne bi smetalo da moja bude pored tvoje,ko si uopće ti,nisam čul ni jedan tvoj uradak,il me se nije dojmio pa ta se i ne sjećam ko autora,al očito da sam ja tebi zapeo za uho sa svojim girly housom:) ,nažalost u tvojem slučaju u negativnom kontekstu .U krajnjem slučaju ti si taj koji ne može napravit kvalitetnu i dobru komercijalu ne ja.No svakako i bez obzira na žanr- let me see your fantasy:)
Vidi ovako druze, nisam ni ja cuo nista od tebe, zakljucio sam da pravis takav house posto ga branis ovde, a ne slusajuci tvoje pesme.
2. Moje pesme ne kacim ovde jer pravim psy trance koji ovde malo ljudi slusa i ne vidim svrhu toga.
3. Iako pravim psytrance, ne pada mi na pamet da guram na misice psytrance na kompilaciju jer kao sto ne bi trebalo da bude komercijale, ne bi trebalo da bude ni undergrounda.
4. Sa kompilacije koju trenutno radimo na forumu, iz mog potpisa, sam zamolio kompilatora da izbaci moju pesmu jer se ne uklapa u pricu, sto on sam verovatno ne bi uradio jer sam tamo dugo clan i jedan od ljudi koji je zapoceo sve to.
Dakle ne moras uopste da sumnjas u moj osecaj za kolektivno dobro, nikada ne bih sebe stavio ispred kolektivnog dobra to mi je u genima. Isto tako ne dozvoljavam da se iko drugi ispreci ispred kolektivnog dobra.
Ja sam spreman da ovaj put napravim nesto mekse i prijemcivije posto je takav vid kompilacije, i spreman sam da to uradim od pocetka a ti se ljutis sto pokusavamo da te ubedimo da uradis ono sto smo mi koji radimo tvrdje vec u startu odlucili da uradimo. Dakle, ako radis mekse, odradi nesto malo tvrdje, kao sto mi koji radimo tvrdje cemo odraditi meske, a sve u cilju da kompilacija bude ujednacena i da ne bude niti copy paste komercijala niti hard techno ili psy trance underground..
Eto, no hard feelingz.
EDIT: BTW, sad pretrazih forum i ne nadjoh da si igde okacio pesmu da se cuje tako da ne znam na sta si uopste mislio kad si rekao da sam cuo tvoje stvari.
Caligari
04-11-2006, 12:11 PM
evo i ja bih da se uchipim ;)
vidimo se na chatu
kale
zoolander
04-11-2006, 12:12 PM
Eto, no hard feelingz.
EDIT: BTW, sad pretrazih forum i ne nadjoh da si igde okacio pesmu da se cuje tako da ne znam na sta si uopste mislio kad si rekao da sam cuo tvoje stvari.
Dobro je lega Sumanut,nemoj slučano da se ljuti?,s moje strane nema niti hard feelingza :) niti bilo kakvih zamjerki.Potrudit ćemo se da kompilaciju odradimo ?to bolje i ?anrovski ujednačenije,kak i svi tak i ja,mislio sam da ste zabrijali samo i isključivo na underground,te pomislih da si slu?o ne?to mojega i da lagano i bespotrebno serucka? po meni,evo totalni missunderstanding.
Od elektronike ima u promociji radova samo dynamite(tada?nji privremeni nick)-"your fantasy",ostalo kaj je bilo postano ne odnosi se na elektroniku,a i linkovi ne vjerujem da vi?e rade.
alavuk
04-11-2006, 12:33 PM
evo i ja bih da se uchipim ;)
vidimo se na chatu
kale
oooo sefe ! ritopek :]]]] ovaj rispekt
zoolander
06-11-2006, 11:36 AM
Jel ima kaj novoga,ste konkretizirali ?togod?Rado bih,al nemrem doć na chat,poku?avam već dva dana,al zaspim ko klada:mrgreen:
lesha
06-11-2006, 01:11 PM
cekamo da dr.ru kaze svoje sto se tice zastite autorskih prava.
SumAnuT
09-11-2006, 09:18 AM
Mozes i boggy-ja da pitas, i on je svoj audio test izdao pod creative commons licencom.
DaBear
09-11-2006, 09:41 AM
Bice bas interesantno cuti kompilaciju....
"da nije komerc, a da nije underground!":confused: :confused: :confused:
Posto ja cisto sumnjam da ce te naci puno pesama a da SVE budu u istom fazonu, ne vidim problem sa razlicitim stilovima!?
Pogotovu sto je to kao neki presek elektronike kod nas.
Ako nije DJ-mixed album (a ne bi trebao da bude!) onda nema problema.
Kako to ovde rade (a nagledao sam se i naradio tih kompilacija) -
krenu sa komercijalnijim pesmama (recimo, vocal / funky house), pa polako skrecu ka vise underground fazonu, i polako dizu tempo. (ne u pravom smislu reci - nego brze pesme pri kraju. Obicno zavrse sa nekim brzim hard house-om ili trance-om...
Ja bas mislim da bi SVI stilovi trebali da budu zastupljeni. Ali na pr. da se izabere najbolja numera iz tog zanra..ili sta vec.
Bilo bi jako dosadno ako je sve isti stil
lesha
09-11-2006, 10:12 AM
Bilo bi jako dosadno ako je sve isti stil
naravno, niko nije ni rekao da treba biti isti stil, vec da postoji odredjeni kvalitet.
nESbo
13-11-2006, 12:20 PM
Lepo. Evo i ja se javljam. Znaci da napravim najbolje sto znam, posaljem i cekam? Ili postoji neki bilo kakav koncept?
lesha
13-11-2006, 12:44 PM
uskoro objavljujemo sve pojedinosti.
predloge mozes ostaviti ovde ili posle ponoci porazgovarati na chatu.
strasni zmaj
13-11-2006, 10:18 PM
cekamo da dr.ru kaze svoje sto se tice zastite autorskih prava.
http://www.zamp.hr/home/home.htm
http://www.sokoj.org.yu
lesha
13-11-2006, 10:38 PM
da, znamo za doticne organizacije :rolleyes:
treba razmisliti o ovome
http://creativecommons.org/audio
Nocni
13-11-2006, 10:44 PM
Zamp se brine samo za naplatu autorskih prava, a zastita autorskog djela je na http://www.dziv.hr
Mogli
13-11-2006, 10:47 PM
Zamp se brine samo za naplatu autorskih prava, a zastita autorskog djela je na http://www.dziv.hr
Zna li neko slicnu web stranicu u Srbiji?
boggy
13-11-2006, 10:59 PM
da, znamo za doticne organizacije :rolleyes:
treba razmisliti o ovome
http://creativecommons.org/audio
Nismo imali neke preterane zahteve po pitanju zastite autorskih prava,... i koliko vidim, jos uvek ne postoji registrovana advokatska kancelarija u Srbiji koja se bavi zastitom autorskih prava registrovanih kod Creative Commons.
U Hrvatskoj i Sloveniji postoje... barem pise da ih ima.
Sadrzaj BoZo Audio Test (http://www.bozoel.com/products/bozotest/index.html)-a je video i audio materijal. Audio deo je generisan softverski, bajt po bajt je upisivan u .wav, pa je tome "prilepljen" video sa titlovima za frekvencije za olaksano citanje sa neke vece udaljenosti (kada se proverava akustika na ovaj nacin onda se mora setati po sobi, jer je "instrument" za merenje slusaocevo uvo)
Autor talasnog oblika koji je sadrzaj naseg testa je Julius von Hann (http://en.wikipedia.org/wiki/Julius_von_Hann), austrijski meteorolog, ili preciznije, on je autor "prozorske funkcije (http://en.wikipedia.org/wiki/Window_function)" a samim tim i korespodentnog wavelet (http://en.wikipedia.org/wiki/Wavelet)-a koga smo mi veoma preciznim racunanjem i kvantizacijom na 16bita formirali kao wav test, sa video titlom za tekuce frekvencije.
Creative Commons je izabran najvise zato sto je registracija veoma jednostavna i nikome nista nismo placali, a u vise zemalja postoje kancelarije koje se bave zastitom autorskih prava, zasticenih na ovaj nacin...
Eto, nadam se da sam malo pomogao.
pozdrav
bogi
strasni zmaj
13-11-2006, 11:07 PM
brinu se za naplatu, obracun i isplatu autorskih prava i honorara. pravno zastupaju autore, bla bla... jednom sam prilikom trazio formulare za prijavu autorskog djela. mislim da nije naodmet i o toj opciji razmisliti ili barem pitati nekoga ko je dublje u showbussinessu kako to sve skupa sljaka i dali je ok.
http://www.hgu.hr/ ima tih udruga koliko hoces. kod nas je cak krenula nekakva dj unija. katastrofalna ideja. mislim da nema vise nista od toga
strasni zmaj
13-11-2006, 11:11 PM
Nismo imali neke preterane zahteve po pitanju zastite autorskih prava,... i koliko vidim, jos uvek ne postoji registrovana advokatska kancelarija u Srbiji koja se bavi zastitom autorskih prava registrovanih kod Creative Commons.
U Hrvatskoj i Sloveniji postoje... barem pise da ih ima.
Sadrzaj BoZo Audio Test (http://www.bozoel.com/products/bozotest/index.html)-a je video i audio materijal. Audio deo je generisan softverski, bajt po bajt je upisivan u .wav, pa je tome "prilepljen" video sa titlovima za frekvencije za olaksano citanje sa neke vece udaljenosti (kada se proverava akustika na ovaj nacin onda se mora setati po sobi, jer je "instrument" za merenje slusaocevo uvo)
Autor talasnog oblika koji je sadrzaj naseg testa je Julius von Hann (http://en.wikipedia.org/wiki/Julius_von_Hann), austrijski meteorolog, ili preciznije, on je autor "prozorske funkcije (http://en.wikipedia.org/wiki/Window_function)" a samim tim i korespodentnog wavelet (http://en.wikipedia.org/wiki/Wavelet)-a koga smo mi veoma preciznim racunanjem i kvantizacijom na 16bita formirali kao wav test, sa video titlom za tekuce frekvencije.
Creative Commons je izabran najvise zato sto je registracija veoma jednostavna i nikome nista nismo placali, a u vise zemalja postoje kancelarije koje se bave zastitom autorskih prava, zasticenih na ovaj nacin...
Eto, nadam se da sam malo pomogao.
pozdrav
bogi
moram priznati da mi bas nista nije jasno o ovome sto si napisao... vrebam dalje iz kuta.
boggy
13-11-2006, 11:22 PM
.........vrebam dalje iz kuta.
:)
Necu siriti sad pricu da ne kvarim thread o kompilaciji... "nesto" smo napravili sto ima audio i video u sebi, sluzi za nalazenje problematicnih frekvencija u akustici, dali ga da se besplatno dovlaci sa interneta (takvi test-cd-ovi se kupuju inace, kao i svaki drugi muzicki cd). Poenta za ovaj thread je da smo mu "nalepili" Creative Commons Attribution License :)
pozdrav
bogi
Nocni
14-11-2006, 08:27 PM
brinu se za naplatu, obracun i isplatu autorskih prava i honorara. pravno zastupaju autore, bla bla... jednom sam prilikom trazio formulare za prijavu autorskog djela. mislim da nije naodmet i o toj opciji razmisliti ili barem pitati nekoga ko je dublje u showbussinessu kako to sve skupa sljaka i dali je ok.
http://www.hgu.hr/ ima tih udruga koliko hoces. kod nas je cak krenula nekakva dj unija. katastrofalna ideja. mislim da nema vise nista od toga
Punomoc ZAMP-u http://www.zamp.hr/autori/rtf/punomocBlank.rtf
Prijava djela: http://www.zamp.hr/autori/pdf/prijava_djelaBlank1_H.pdf
Prije 5-6 godina potpisao sam punomoc ZAMP-u. Kad sam ih pitao da li prijava djela, automatski znaci i njegovu zastitu, rekli su da stite samo prava izvedbe (javne priredbe, radio, tv itd.) i mehanicke reprodukcije (snimanje, umnozavanje) djela.
Za zastitu npr. u smislu zastite od plagiranja, rekose da je nadlezan Drzavni zavod za intelektualno vlasnistvo. Ne vjerujem da se u medjuvremenu ista promjenilo. Svejedno, na straznjoj strani "Prijave djela" uvijek ispisem sve note i cijeli tekst, nek' se nadje. :)
HGU ne pokriva autore vec izvodjace - svirace.
Pozdrav
strasni zmaj
14-11-2006, 10:00 PM
Punomoc ZAMP-u http://www.zamp.hr/autori/rtf/punomocBlank.rtf
Prijava djela: http://www.zamp.hr/autori/pdf/prijava_djelaBlank1_H.pdf
Prije 5-6 godina potpisao sam punomoc ZAMP-u. Kad sam ih pitao da li prijava djela, automatski znaci i njegovu zastitu, rekli su da stite samo prava izvedbe (javne priredbe, radio, tv itd.) i mehanicke reprodukcije (snimanje, umnozavanje) djela.
Za zastitu npr. u smislu zastite od plagiranja, rekose da je nadlezan Drzavni zavod za intelektualno vlasnistvo. Ne vjerujem da se u medjuvremenu ista promjenilo. Svejedno, na straznjoj strani "Prijave djela" uvijek ispisem sve note i cijeli tekst, nek' se nadje. :)
HGU ne pokriva autore vec izvodjace - svirace.
Pozdrav
ma imam ja njihove formulare doma. nikada nisam ispunio jer zapravo mi nema ni smisla buduci da pucam na klubsku scenu...
...rekla mi je teta iz zampa da je jedini nacin da zastitim svoje stvari
taj (pazi ovo) da si posaljem sprzenu stvar postom na svoju adresu. u slucaju spora dokazao bi postanskim pecatom da je stvar nastala tada i tada i da je moja. sta je najjace poslao sam si je!!! koji telac! :)
alavuk
14-11-2006, 10:13 PM
neko je o tome nesto pricao davno tj letos , i bese ne sme da se otvara koverta ???
elem kad ce te propozicije ? :]]] :cool:
symbiont
17-11-2006, 01:14 PM
ja radim neke stvarke pa bih volio poslati kad se ovo pokrene mozda ima nesto da vrijedi znaci ako ima nesto od ovoga dajte neku obavijest gdje da se salju radovi.imam sve od house do schranza :D
lesha
17-11-2006, 01:33 PM
ja radim neke stvarke pa bih volio poslati kad se ovo pokrene mozda ima nesto da vrijedi znaci ako ima nesto od ovoga dajte neku obavijest gdje da se salju radovi.imam sve od house do schranza :D
kao sto sam rekao na chatu, nemam nameru da odustajem, samo sto ne zavise trenutno sve stvari od mene.
symbiont
17-11-2006, 01:37 PM
ja sam na raspolaganju
zoolander
26-11-2006, 11:15 AM
Jo? ni?ta konkretnoga,a?Dal se opće bude realiziralo kaj od svega?
lesha
26-11-2006, 06:15 PM
bice, jos uvek cekam odgovor od dr.ru-a da se svi nadjemo na chatu i porazgovaramo o legalnim pitanjima.
Coconut
26-11-2006, 09:28 PM
Jos jedan "thumbs up" za pocetnu ideju. Mislim da je vecini producenata elektronske muzike iz nasih krajeva veoma potreban marketing svojih radova narocito na globalnom (svetskom) planu.
U nekim svojim pesmama koristim kratke semplove zenskih vokala, pa shodno postavljenom pitanju postavke autorskih prava kompilacije, mene interesuje kako stoje stvari sa kratkim semplovima?
Smatrajte i mene zaintresiranim za saradnju.
balthazaar
02-12-2006, 02:10 AM
Ljudi, šta se dešava i hoće li se išta dešavati sa ovom kompilacijom?
zoolander
02-12-2006, 05:01 AM
Bude veli kolega lesha,stalno ga to zapitkujemo,mučimo čoveka:)
lesha
02-12-2006, 01:42 PM
bice naravno, cekamo da se javi dr.ru koji je do sada bio veoma zauzet.
Tomislav
02-12-2006, 01:55 PM
Evo ja se javljam za hosting. Možete stavljati i wav ako hoćete... Imam 5 gigabajta prostora i dajem ftp. Ako ste za, ja vam stavljam acc...
Coconut
05-01-2007, 09:49 PM
Uh, al je brzo zastala ideja o kompilaciji, to jest o suradnji, to jest o radu.... to mi lici jako na neki balkanski sindrom....
diviner
05-01-2007, 11:44 PM
Hajde strpite se ovaj praznicni period, jer imamo mnogo bitnijih stvari za srediti. Bice svega, samo je potrebno vremena i dobro zapeti, a to namjeravamo cim svi budemo na okupu i cim, kako spomenuh, rjesimo neke fundamentalne probleme (ovih dana cemo rjesiti i novi hosting a prostora cemo imati i preko 20GB za vase radove).
Toliko. poz.
lesha
06-01-2007, 01:40 AM
kao sto rece diviner, treba jos malo sacekati.
ValdeZ
17-01-2007, 12:48 AM
Dva pitanja.
Na koju foru bi trebala melodija da bude uradjena i da li bih mogao da uchestvujem???
lesha
17-01-2007, 06:18 PM
objavicemo uskoro.
Posto imam sad slobodnog vremena poprilicno... da pitam...
el dolazi u obzir neka elektronika tipa R. Miles.. dakle elektronika feat. zivi instrumenti?
lesha
17-01-2007, 10:29 PM
el dolazi u obzir neka elektronika tipa R. Miles.. dakle elektronika feat. zivi instrumenti?
sto da ne..
ke pocnem ondaK... vracam se korijenima... eh davno zaboravljena Fast Tracker 2 vremena
kejkz
17-01-2007, 11:10 PM
Zasto zaboravljena, nemoj tako! Evo ti novi fast tracker, pa raspali po starom :)
http://www.milkytracker.net/
Nicolla
17-01-2007, 11:21 PM
e,stvarno bi mog'o da upadnem tu...dajte objavite pravila ako ih uopshte ima,pa da krenemo da radimo neshto...dobra je kombinacija ono elektronik+instrumenti(zhivi)
lesha
17-01-2007, 11:28 PM
Zasto zaboravljena, nemoj tako! Evo ti novi fast tracker, pa raspali po starom :)
http://www.milkytracker.net/
tu je i odlican renoise (http://www.renoise.com)
kejkz
17-01-2007, 11:37 PM
Odlican je renoise, ali nije fasttracker ;) koliko sam ja mucio taj program, pa to je strasno, jadan onaj stari kompjuter i awe32...nek pocivaju u miru :cry:
alavuk
18-01-2007, 10:31 AM
ke pocnem ondaK... vracam se korijenima... eh davno zaboravljena Fast Tracker 2 vremena
o daaaaaaaaaaaaa :]]] na ovom kompu imam me pa cu turim FT2
cucko
18-06-2007, 10:46 PM
Pa narode, bi li sta od cele price ??? :confused:
alavuk
18-06-2007, 10:57 PM
prazna slama
cucko
19-06-2007, 12:11 AM
Bas bezveze... :(
lesha
19-06-2007, 10:50 PM
bice..
alavuk
19-06-2007, 11:00 PM
a kad ? :D
SHIVA
19-06-2007, 11:28 PM
kad bude :D
Shining-Shitbox
20-06-2007, 01:42 AM
ne bih da se namecem ni u kom slucaju, ali ako ste zainteresovani mozete u obzir za kompilaciju uzeti moju stvar AMPHETAMINE TURN sa moje MySpace strane. ambientala radjena: ritam u FLS 4.5 + Absynth 2 VST uzivo sviran na kompjuterskoj tastaturi:banghead: :rotfl: + uzivo snimljena djitra+wah/BossDS1/DD20 delay. ako dolazi u obzir da ovako sa neba banem i upadnem... hehehe.... pozdrav.
http://www.myspace.com/shitboxshining
alavuk
20-06-2007, 11:07 AM
jel si koristio trollo vstI za sviranje ? hihi
Shining-Shitbox
20-06-2007, 02:21 PM
svirao sam Absynth 2 podignutog u Fruity Loopsu, FLS ima opciju da preko tastature "sviras".:rotfl:
Milosh84
18-09-2007, 04:43 PM
Aj ne duzite vise nego mi dajte linkove,ja cu da skinem sve pesme i okacim ih na moj sajt,da mogu svi clanovi foruma da cuju pesme ostalih clanova,to je najbolje za pocetak u pravljenju kompilacije,pa ako ispadne dovoljno kvalitetnog materijala... :dj:
clusterchord
27-08-2008, 02:29 AM
ovo je vidim odapelo papke ..
lesha
27-08-2008, 05:03 PM
nikad ne reci nikad
clusterchord
29-08-2008, 05:30 AM
e da, kad je Sean Connery reko '71 da nece vise NIKAD snimati JAmes Bonda..
e pa kad je '82 ipak pristao opet (ko nebi pristo da se "hvata" sa Kim Basinger dok je bila mlada), onda su mu producenti "mentuli" i nazvali film "Never Say Never".. eto, nije bas on topic, al na on topicu se ionako zasad nista ne dogadja..
odo da legnem, vec pticice pjevuse.. :rolleyes::zzz:
a i poceo da glumi u 36.-toj ... tako da...
lesha
29-08-2008, 07:23 PM
eto, i ja uskoro 36, pa mozda nesto i bude od mene.. :D
alavuk
30-08-2008, 06:18 AM
lesho , pre toga je bio rudar :P
DaBear
30-08-2008, 09:41 AM
ovde imaju foru da POTENCIJALNO ZAINTERESOVANI KUPCI UNAPRED plate za CD, i time izfinansiraju stapmapnje i ostale troskove. itd...
Ako bi svaki clan rumskog dao po 1 Euro (ili protiv vrednost u dinarima, na pr) bilo bi oko E4000...vise nego dovoljno za pocetak, za lep CD, omot, knjizicu itd...mozda cak i dupli CD!!
Pa posle Vol 2, Vol 3 itd..i tako ce da zazivi sve!!
Mislim da nikome ne bi bio problem da se svaka recimo, 3 meseca, "otvori" za 1 Euro..
Clanovi bi se trudili da urade dobru pesmu koja bi dospela na kompilaciju...(samim tim bi napredovali u produkciji / mksanju) ..i mozda se Rumski Brand kompilacija vremenom prosiri i pocne prodavati van foruma...
PLUS, na CD moze da se ubaci PC DATA sekcija sa tutorijalima, za one koji ne vole da kopaju po forumu. Obicni slusaoc to nece ni videti / cuti a kome treba tu je,,,,
ima jos milion kombinacija...i jeste, malo je posao, ali neko moze da to odradi za dan dva i naplati 100-200 Evra od budzeta. nemoze sve samo od sebe da se napravi!!
Zgodan sistem, a tko bi birao sta ce ici na kompilaciju?
kejkz
30-08-2008, 05:28 PM
Odlična ideja DaBear, to bi se dalo izvesti...
A ?ta bi i?lo na kompilaciju bi odlučili članovi foruma :)
Ili lesha, po?to je on ovde po sta?u i broju postova najjači :p
DaBear
30-08-2008, 05:49 PM
Odlična ideja DaBear, to bi se dalo izvesti...
A ?ta bi i?lo na kompilaciju bi odlučili članovi foruma :)
Ili lesha, po?to je on ovde po sta?u i broju postova najjači :p
moze neka vrsta Top Liste...po slusanosti / glasanju...sta vec...
CD bi mogao i da posluzi nekim, manje afirmisanim kao neka mala odskocna daska, tipa "imam pesmu na kompilaciji"..itd...
balthazaar
30-08-2008, 06:14 PM
trebalo bi možda raditi tematski...jer ovako je preširoka lepeza elektronske muzike...npr..rumski lounge, rumski club...mislim da bi za početak dobro bilo oraditi nešto duplo...npr lounge i club varijantu...a što se tiče donacije, moglo bi se vala dat i po 10-20 evra...
alavuk
30-08-2008, 06:58 PM
ako vec separatisemo teme tj disk lounge i klupska varijanta ili cak kao zasebna izdanja mada sam za to da bude 2 diska po ceni jednog ;)
HeatMan
31-08-2008, 01:23 AM
dobra ideja do dobre ideje.. stvarno..
realno, mislim da bi prvo izdanje valjalo da bude neshto pitko.. jako pitko.. i da ima par poznatijih imena tu..
pa posle toga electro vol1, lounge vol 1 itd.. bilo bi lepo kada bi to zazivelo.. ali, ne verujem da bi vishe od 200 ljudi (ako i toliko) na ovom forumu dalo po jedan eur.. osim ako se chlanarina ne bi placala..
ja bih, iskreno, izdvojio i vishe od toga.. koliko je u mojoj moci..
mislim da bi bilo najbolje da sami ljudi koji se nalaze na kompilaciji da oni finansiraju izdavanje iste.. to je odavno u modi..
pa se napravi neka svirka/zurka/mininastup i prezentacija kompilacije.. i tako dalje.. ima dosta dobrih ljudi na forumu, i siguran sam da bi odradili taj posao chak i za dz.. jer znam da ja bih..
poz
Milosh84
31-08-2008, 09:04 AM
mislim da bi bilo najbolje da sami ljudi koji se nalaze na kompilaciji da oni finansiraju izdavanje iste.. to je odavno u modi..
pa se napravi neka svirka/zurka/mininastup i prezentacija kompilacije..
poz
:thumbsup: najmanje 90 posto ljudi sa foruma koji prave elektronsku muziku su DJ-evi,tako da nije nemoguce da se izvede sve ovo,za pocetak moze svako ko ima neku pesmu da okaci za download na preslusavanje,pa posle moze da se glasa...
dobra je ideja za zurku! :wink:
DADDY Z
31-08-2008, 11:20 AM
Pa hajde onda...iliti rečima Dina Dvornika "?to čekamo,koga čekamo!?"
alavuk
31-08-2008, 01:36 PM
glavnog .. aka leshu muzickog urednika mada bi ja da ga smenimo posto je rspo i sad se seli kejkz mi je ozbiljniji
alavuk
31-08-2008, 01:38 PM
e da i od kad su manley i kjurva debela modovi za ovu sekciju ?? nije ni cudo sto ima nelogicnosti tj cekamo neko desavanje oko ove kompilacije :]]]]
lesha
31-08-2008, 02:26 PM
evo, krecemo sa ovom pricom cim se preselim, a vi spremajte trekove u medjuvremenu.
alavuk
31-08-2008, 02:36 PM
samo se prvo ti preseli :)
balthazaar
31-08-2008, 02:43 PM
biće to žanrovski prešaroliko, ako ne nađemo neki srednji put...
lesha
31-08-2008, 04:20 PM
mozemo da se dogovorimo, da li cemo praviti neke podele, i oko ostalih stvari.
mislim da bi bilo dobro da napravimo web kompilaciju, ali i da napravimo odredjeni broj diskova koji ce biti poslati stranim i domacim medijima.
ako se slazete da izdamo pod creative commons (http://creativecommons.org/) licencom, ali recimo da koristimo najrestriktivniju (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/) gde se moze samo uz dozvolu autora koristiti na drugi nacin, recimo objaviti za neku drugu kompilaciju itd..
alavuk
31-08-2008, 04:28 PM
mislim da smo se odavno dogovorili oko toga sto si napisao , ako nismo evo da ponovim , slazem se , i da web varijanta a diskovi za medije http://rumski.com/forum/images/icons/icon13.gif
HeatMan
31-08-2008, 04:51 PM
ja sam iskreno protivnik tih veb varijanta.. ok za reklamu.. posle nekog vremena, ali to nije to.. ne bi privuklo nikakvu paznju...
evo upravo se zavrshava rad na jednoj kompilaciji drugog foruma ( www.radivizija.com ) i kompilacija ce se prodavati uz neke novine.. imamo par varijanti, ali nishta josh nije odlucheno..
mogu da vam kazem kad se sve to zavrshi, kako je sve to izgledalo.. ja mislim da je to najbolje reshenje..
ili neshto preko samizdat b92 fazona.. kao belgrade coffee shop.. i da se ispromovishe..
nije fazon izbaciti neshto u shta je ulozen trud, da bi proshlo potpuno nezapazeno.. zato mislim da net nije pravo mesto..
poz
alavuk
31-08-2008, 05:18 PM
to je zato sto niste dovoljno ispromovisali po sajtovima forumima i sl. elektronskim medijima a da ne pricam o majspejsu ,svi ovde manje vise imamo odlicne web konakte i licne naravno tako da ne bi bilo zapazeno , drugo elektronika je veoma rasprostranjena i nije liricki ogranicena kao hiphop na srpski jezik pa zato moze da se sire to predstavi i reci mi jel ste kompilaciju predstavili na nekom radiju ili cak novinama ??? meni se cini da niste ...
HeatMan
31-08-2008, 05:31 PM
josh ne, ali tek cemo.. b92 politika rts.. poolaaakooo...
matke
15-01-2009, 03:45 PM
i sta bi na kraju od te vase kompilacije? nov sam pa nisam ispratio sve :)
dexter
24-04-2012, 03:14 PM
http://soundcloud.com/daeda
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.