View Full Version : NetLabel izdavaci
zoolander
27-10-2006, 06:15 AM
Napiši nekaj o tom netlabelu,koja je opće svrha tih natlabela,imaš kakve koristi od toga,kaj se događa il se bude dogodilo sa tvojim stvarima?Poslal si im linkove na mptrice,pa su te kontaktirali,ili...kak to točno ide?Kak si se odlučio baš za taj netlabel,gledao sam labele za house mjuzu i ima ih ko bjelog graha,kak da znam koji valja(da baš ne preslušavam tone pjesama) Ko ti je radio cover izdanja?
yoloko
27-10-2006, 07:27 AM
Napi?i nekaj o tom netlabelu,koja je opće svrha tih natlabela,ima? kakve koristi od toga,kaj se događa il se bude dogodilo sa tvojim stvarima?Poslal si im linkove na mptrice,pa su te kontaktirali,ili...kak to točno ide?Kak si se odlučio ba? za taj netlabel,gledao sam labele za house mjuzu i ima ih ko bjelog graha,kak da znam koji valja(da ba? ne preslu?avam tone pjesama) Ko ti je radio cover izdanja?
Da.
alavuk
27-10-2006, 11:03 PM
evo sad cu da napisem , ja se izvinjavam ako je nekao cekao na ovaj moj post , imao sam neka posla pa da krenemo redom
1. evo sa njihovog sajta o njima
Diggarama...
... is a new way of sound journeys, eclectic soundscapes and forms
... is a netlabel founded for distribution of music of various styles
... is a weird word
... is something new
... is here to stay
There's nothing much to say... We create sounds for you, for your listening pleasure and for our holy mission of sound exploration. Yes, this is yet another netlabel...
But we decided to run it because there may be a fair amount of labels, but many releases are really bad (with all due respect). It's all the matter of taste and good hearing, innit?
Our taste may not be of best quality (expect the unexpected) but our hearing is good... We kid you not. We had some long talks before running Diggarama about issues like what kind of style will we be releasing on this netlabel.
At the end we concluded that we will release music of various style as long as it's a quality piece of music (eclectic is the keyword). We'd like to welcome you to our world of digital music.
Enjoy this trip with us.
2. po meni svrha net label-a jeste promovisanje underground muzike malo glupo tj vise umetnika koji jos ne mogu da dodju do jaceg deal-a , a posto je ovo postao 0/1 svet informacije tj zvuk mnogo brze putuje nego sto je bilo sa standardnim metodama (ne zelim da o muzickom cd-u i vinilu govorim u proslosti) , pa je to jedan od nacina da kao sto napomenux da se dobije neki jace izdanje tj nesto ozbiljnije ili booking , neki net label je za dzabe kao sto je slucaj sa diggaram-om ili neko prodaje te mp3-ke. sto se tice copyright-a u ovom nasem slucaju je i dalje nase to je bilo jedno od prvih pitanja koje sam postavio njima sta se desava sa tim jel to pripada njima ili nama iz razloga sto su pesme registrovane u SOKOJ-u, oni su nam odgovorili da je to i dalje nase i da imamo prava raditi sta hocemo
3. sto se tice kontakata sa njima ostvario sam ja , mada se desava da bude i obrnuto kao sto je u slucaju sa electrixx-om iz berlina ili sa veztaxom iz slovenije , znaci ovde je slucaj isto kao i sa standardnom izdavackom kucom.
4. Za taj label sam se odlucio jer je pre nas N-ter izdao sasvim ok ep pa rek'o da probam a i electrix su takodje izdali za njih , ovo su meni poznati izvodjaci a i prvi neki net label sa kojim sam pokusao da ostvarim nekakvu saradnju i eto desilo se sta se desilo :) , znaci jedini savet za sad oko filtriranja gledaj/skidaj neke od izvodjaca koje si nacuo/imas neka izdanja ili random sta da ti kazem , drugi nacin ne postoji ili na bum okaci negde pa posalji linkove nekome ce se svideti :)
5. Cover izdanja je radio blurixxx covek koji je odgovoran za rad etikete , ja mislim da je radio on ili neko ko je zaduzen za to unutar label-a :)
sta da vam kazem upload u ruke na neki ftp i copy/paste raznim etiketama verovatno ce vam se posreciti :)
zoolander
28-10-2006, 06:10 AM
Ta promocija mi je bitna.Dal se ta mjuza distribuira negdi po klubovima i sl. ili label funkcionira na način da se muzika isključivo skida sa weba?I kolko si pjesama imao dok si im se obratio,zgotovio si i slao cijeli album ili samo ove četiri stvari?Na kakvoj razini su pregovori,dal ti ekipa sugerira da ne?to mijenja? u miksu il toga nema, i kolko vremena je pro?lo od kad si im se javio pa do izdavanja?
Mo?da sam malo naporan s tolko pitanja,al evo zanima me, a imam priliku čuti iz prve ruke.
alavuk
28-10-2006, 10:57 AM
opet je to sve individualno od label-a do label-a , neki deluju cisto na web-u(forumi , newsletter,myspace,ca i direktni mailovi kod izdavackih kuca / dj-eva pa ko voli nek izvoli znaci nema sad neko da se iscima da pusta na silu mada mozda ima takvih slucajeva) neki deluju i sa diskovima u smislu da svi izvodjaci budu na nekoj kompilaciji ili cisto njihovo izdanje sto je retko ali opet onda vise nije free vec se to naplacuje za obicnog korisnika tj konzumenta , imam ja spremljen ceo album jos od marta 2005-e , raznorazne stvari su se izdesavale trebalo je to da bude izdato za jednog naseg giganta , da ne pricam sad tu tuznu pricu , pa posle nekog vremena tj ove godine trebalo da izadje za neki nezavisni label pa nam je na kraju pukao film pa smo sami odstampali omote kupili kutije , sito stampu na diskovima i ostalo , za dalje cemo videti kako ce ici ovaj ep skoro je izasao pa je rano nesto odlucivati mada mislim da cemo i dalje raditi sa njima , nisu nam nista trazili da menjamo, generalno mi smo otvorili karte i oni nama rekli su nam neke lepe planove za buducnost oko njihovog label-a razne promocije , videcemo nesto i ovde da se desi ukoliko je to moguce,sto se tice vremenskog intervala od nudjenja do zakljucivanja proslo je veoma malo nesto malo manje od nedelju dana(sto je neki prosek mada opet zavisi od label-a koliko je popularan,dal bilo za vinyl cd , mp3 izdanje) da nam jave e svidelo nam se hocemo da izdamo, jedino smo cekali par dana datum izdavanja ali i to je brzo reseno
zoolander
28-10-2006, 11:38 AM
E pa fala ti na informacijama, kolegijalno si to odradio, mada sam te gestapovski ispitao i izmučio :) .Dal si mi ideju s tim labelima,nije mi ta solucija opće pala na pamet,slu?amo se,pozz
alavuk
28-10-2006, 06:53 PM
ma nema problema ako ne bi ti pitao sigurno bi neko drugi ... modovi mozete ovo kao sticky nesto tipa kako izabrati net label za vas i tako dalje :] :)
diviner
28-10-2006, 08:03 PM
ma nema problema ako ne bi ti pitao sigurno bi neko drugi ... modovi mozete ovo kao sticky nesto tipa kako izabrati net label za vas i tako dalje :] :)
Stavljeno kao sticky ;) .
DaBear
28-10-2006, 08:38 PM
[Pa kod Net-Labela - treba samo da vam je muzika OK, (ne koma< samo da zvuci dobro i da nije neki levi nepostojeci stil)
Oni ce sve da uzmu - jer ih NISTA ne kosta! Nema promocije, nema avansa, nema nista unapred!! Ako prodaju 1 download - nema veze, nista ih nije kostalo! Ako prodaju 1000 ili 10.000 downloada, opet super - nista ih nije kostalo, a zaradili nesto !!
Sad, problem je (sad sam bas citao o tome) sto svi oni imaju hiljade izdanja i svako pravi po 0,03 penija za kompozitora po downloadu, i za njih tu ima mnooogo papirologije, tako da veliki broj njih uopste ne prosledjuje NIKAKVE tantijeme sve dok se ne skupi neka malo veca para (mnogo ih kosta da salju svima izvestaje i cekove na 3 eura !! - drugim recima)...
Znam da opet ubijam entuzijazam i polet mladih muzicara / producenata, ali to je surova istina!!!
Po meni su ta Net Label izdanja - totalno gubljenje vremena i zavaravanje !!
diviner
28-10-2006, 08:41 PM
Treba da se cuje (vidi) i druga strana "medalje", tako da je tvoj post itekako dobrodosao...
boggy
28-10-2006, 08:52 PM
.....
Znam da opet ubijam entuzijazam i polet mladih muzicara / producenata, ali to je surova istina!!!
Nit' sam mlad, nit' sam muzicar a jos manje producent, ali te ipak pitam ovo:
Imas li ti neku bolju ideju? Sta bi ti u ovim vremenima radio kada bi bio u njihovoj poziciji?
:)
pozdrav
bogi
DaBear
28-10-2006, 09:09 PM
Imas li ti neku bolju ideju? Sta bi ti u ovim vremenima radio kada bi bio u njihovoj poziciji?
Ja trenutno ne bi savetovao nikoga da se 100% posveti muzici. Moze kao hobi, pored skole / faksa, ali nikao da se sanja o nekom mega uspehu - jer to je danas VRLO tesko, a uraditi to iz Srbije, skoro ravno nemogucem!!
Uostalom, od recimo stotinak aktivnih clanova Rumskog, ja mislim da ce se jedva 10-tak njih jos uvek baviti muzikom za par godina!!
Treeba da se radi mnogo, mnogo razlicitih stvari, da se zna / nauci mnogo, pa i tad treba da se pojavi neka luda sansa !
Ima tu raznih muzika da se radi - televizija, reklame, muzika za video igre, itd, itd...pa sound design / efekti za filmove itd.
Moze se (nekako) opstati i dalje biti u kontaktu sa muzikom...
Ali sve su to USLUZNE delatnosti - kad ti uzmu efekte ili kad uradis miks, nemas nista od toga posle, pa cak i ako se proda milione!! Znaci- dobar si kao i zadnji projekat!! I treba stalno da juris nove poslove....
Znaci treba nesto sto ce da donosi tantijeme , a to vec nije lako u danasnje vreme - kad se muzika deli za dzabe!!
A ocekivati da se zarade pare za zivot od house ili techno ili Drum & Bass-a...he,he,,malo teze!
alavuk
28-10-2006, 11:43 PM
ovaj sta mislite o tome da se odradi rumski net label ? mozda sam malo poranio sa ovom idejom :]
da bear u pravu si sto se tice elektronike donekle , evo ima nasih dj-eva /producenata koji eto mogu sebi da priuste lagodan zivot naravno pre toga su 10 godina krvavo radili svugde gde su ih zvali pa sad imaju svoj label imaju svoju agenciju za brigu oko talenata i sl. mozda bi najkompetentniji bio da odgovori i da potrepi i da me ispravi zoki nikolic iz noise destruction-a posto je on veliki "dinosaurus" na nasoj elektronskoj sceni , kakva je iskustva imao sa izdavacima na vinilu i sta su sve uslovljavali i neka to uporedi sa ovim mojim slucajem tj neka kaze sta misli o net labela-u , tj bilo ko koje imao i ima dodir sa srpskom elektronskom scenom , veruj mi da ovde ima mnogo boljih producenata i dj-eva nego u londonu samo eto lupaju embargo ili beze od nas samo zato sto smo iz srbije , pitaj ako poznajes dj-eve koji su dolazili ovde koliko su placeni(necu za sve da tvrdim da su preplaceni mnogo vise nego sto stvarno vrede) koliko su placeni u londonu ali to je sad neka druga prica ... elem jel imao jos neka iskustva sa nekim net izdavastom ?
boggy
29-10-2006, 03:35 AM
Oprosti na pitanjima, samo sam znatizeljan...
.......
Ja trenutno ne bi savetovao nikoga da se 100% posveti muzici. Moze kao hobi, pored skole / faksa,
Slozicu se uvek s tobom po ovom pitanju, ali samo formalno... protekli period u ovoj zemlji govori necemu drugom u prilog... da ne nabrajam sada cime se sve bave ljudi, koji JESU zavrsili fakultet, da bi mogli da prezive u poslednjih 15-20 godina... suvise je depresivno.
ali nikao da se sanja o nekom mega uspehu - jer to je danas VRLO tesko, a uraditi to iz Srbije, skoro ravno nemogucem!!
Da li je nekada bilo lakse da se uradi to iz Srbije? Ako jeste, kada?
Uostalom, od recimo stotinak aktivnih clanova Rumskog, ja mislim da ce se jedva 10-tak njih jos uvek baviti muzikom za par godina!!
Sto se tice zaradjivanja za zivot, pa i sada je POVELIKO pitanje koliko "aktivnih clanova Rumskog" realno sebe prehranjuje od muzike... ali "baviti se muzikom" ako vec imas sta da jedes mislim da ne pravi veliku stetu, i da ce vecina da se bavi, na ovaj ili onaj nacin, muzikom... biti tu, biti prisutan... mislim da je to suvise jako da bi se za par godina moglo drasticno promeniti...
Treeba da se radi mnogo, mnogo razlicitih stvari, da se zna / nauci mnogo, pa i tad treba da se pojavi neka luda sansa !
To vazi uvek, barem tako mislim...
Ima tu raznih muzika da se radi - televizija, reklame, muzika za video igre, itd, itd...pa sound design / efekti za filmove itd.
Moze se (nekako) opstati i dalje biti u kontaktu sa muzikom...
Da, ali sve je to veoma siroko, i zahteva to sto si malopre rekao, mnogo znanja i iskustva...
Ali sve su to USLUZNE delatnosti - kad ti uzmu efekte ili kad uradis miks, nemas nista od toga posle, pa cak i ako se proda milione!!
Koliko znam, takav slucaj je sa svim ostalim delatnostima, koje nisu muzika. Ja mogu konstruisati procesorsku plocu za nekoga ('bem li ga, to je nekakav kreativan autorski rad), ali ni u ludilu ne mogu ocekivati da cu dobijati procenat od prodaje. Dobijam pare za uslugu i to je kraj, ako hocu jos, moram da radim sledecu.... tako je bilo oduvek. Ako hocu procenat, onda moram sve sam, odnosno moram svoj novac da ulozim i celu proceduru (od ideje do prodaje) da radim sam, ako zelim da radim na procenat :)
Tako je oduvek bilo,... ili da smislim neko ludilo od sprave, za koju ce da "zabalave" svi, pa ce da se "pobiju" ko ce vise da plati... naravno, to se moze desiti jednom u milion pokusaja... a i tada mi treba mnogo novca da bih izvukao ista od toga... bez obzira sto je puko sanjarenje.... i najverovatnije ce mi to (uspesno!) ukrasti za 72 sata!!!
Znaci- dobar si kao i zadnji projekat!! I treba stalno da juris nove poslove....
To svi radimo (mislim na one koji se ne bave muzikom), to je normalno... bilo, jeste i bice...
Znaci treba nesto sto ce da donosi tantijeme , a to vec nije lako u danasnje vreme - kad se muzika deli za dzabe!!
U svim ostalim delatnostima (ubedljivo najveci deo) to (mislim na tantijeme) nikada nije ni postojalo.... ja bar ne znam... ispravi me ako gresim...
A ocekivati da se zarade pare za zivot od house ili techno ili Drum & Bass-a...he,he,,malo teze!
Pa ako je kao sto pricas... tantijema nema, odnosno tesko se dolazi do njih, onda je sve ostalo takodje bez toga, znaci dok rintas, imas pare, kada stanes, onda nemas... ako te niko ne trazi i ne trebas mu... takodje nema para... itd... mislim da vecina populacije ima neprekidno iste probleme svo ovo vreme unazad i unapred... ili "nema 'leba bez motike", pod uslovom da ikome "rad motikom" treba... pa ok... mislim da nije tako strasno :)
Poenta mojih pitanja je da u tom "drugom" sto savetujes, TEK nema tantijema, i da je situacija po tom pitanju vrlo slicna, ako ne i gora, te je, po mom misljenju, sasvim svejedno u kojoj ce oblasti neko nauciti da "stalno juri posao"... ako to na kraju nauci (odnosno "stigne" doticni posao) :)
pozdrav
bogi
zoolander
29-10-2006, 06:36 AM
@Dabear
Sve je to velika istina kaj veli?,no da nema entuzijasta,ne bi bilo ni dobre mjuze.Kaj se mene tiče,nisam nikad ma?tal o velikoj pari i slavi od mjuze,plafon kojem ma?tam je skroman.Zadovoljan bih bio kad bi mogao zaraditi neki minimalni d?eparac simboličnog iznosa.
Radim na tri projekta,jedan je album sa domaćom pop/funk mjuzom,drugi je projekt sa house mjuzom,a treći je instrumentalni projekt na kojem sviram gitarističke teme.Sve je to jo? u povojima i ni? do kraja gotovo,al radi se.
Glede house mjuze nisam imal nikakve zamisli kaj da napravim s njom(pa se i nisam previ?e trudio u tom ?anru),tak da je ova ideja sa net labelom dobro do?la,a također postoji mogućnost da mi neke pjesme izađu na kompilaciji jednog foruma i to je to kaj od te mjuze očekujem,znači nekakvo promotivno izdavanje i da se ljudima svidi.
Gitarističke instrumentale budem slal el. medijima,mo?da ne?to od svega toga i prođe za kakvu ?picu,mo?da dođu i neki novci od prodaje tih instrumentala i mo?da ?togod od autorskih prava,jer sve to kanim za?tititi(to i nije tolko te?ko izvedivo jer bi mogao iskopati kakvu ?pagu u tim medijima).
Od domaćih pop uradaka očekujem najvi?e jer se trudim raditi komercijalno,a opet sa nekakvim stilom,a zamisao jest da se pjesme prodaju ili direktno nekom bendu ili izdavaču(koji ima pod sobom već neke izvođače pa bi njemu to sve skupa i bilo lak?e),pa opet mo?da nekakav novac od prodaje i od autorskih prava.
Ako svu tu izma?tanu i imaginarnu lovu podijeli? sa mjesecima rada koje si utrupao u neki projekt,dobije? mjesečnu naknadu daleko ispod minimalca,a to je upravo onaj d?eparac s početka topica.
U kojoj mjeri mi to bude po?lo za rukom i dal opće bude, bumo vidli,no valja probati,a s mjuzom se bum bavil (tak i tak se bavim već 20-tak godina,ovisan sam o grooveu:) ),a ako mogu uz taj gu?t mjesečno zaraditi bar nekakvih 50eu(ma i manje),ja zadovoljan,jer u osnovi sam zadovoljan i s običnim pozitivnim komentarom.
Treba svirati i stvarati ,to je lepo:) i u glavi imati generalnu ideju da ti mjuza koja solidno zvuči ne ostane zauvijek na spr?enom cd-u doma na polici.
DaBear
29-10-2006, 04:10 PM
Ma da,...dokle god se ne zpostavi nesto sto ce mozda nekada imati smisla (skola, faks) moze se baviti muzikom...pogotovu ako ste kod mame i tate na stanu i hrani (Kao sto sam i ja bio doka nisam dosao u London!)
Ali, zasto to kazem , jer sam se nagledao mrmota koji urade neki osrednji demo i odmah napustaju posao / skolu da se posvete tome! Kakva greska!!
toliko...
bLURiX
05-12-2006, 11:43 AM
.. kao suvlasnik i voditelj Diggarama net-labela osjecam se pozvanim napisati nesto i objasniti u sto je kracim i jasnijim crtama moguce rad net-labelova uopce ...
.. javit cu se kroz par dana i uciniti isto (obveze zovu) ...
.. pozdrav & svako dobro ...
.. Izidor Radmanovic a.k.a. bLURiX (Diggarama Team) ...
djnick
15-01-2007, 04:20 PM
.. kao suvlasnik i voditelj Diggarama net-labela osjecam se pozvanim napisati nesto i objasniti u sto je kracim i jasnijim crtama moguce rad net-labelova uopce ...
.. javit cu se kroz par dana i uciniti isto (obveze zovu) ...
.. pozdrav & svako dobro ...
.. Izidor Radmanovic a.k.a. bLURiX (Diggarama Team) ...
Sjajno. Hajde, bas nas interesuje kako to funkcionishe.
Chuo sam neke priche [vrlo zanimljive, ali je pitanje koliko su istinite] -> kao navodno neki mladic iz Va je skoro uradio neki komercijalni House singlic, poslao nekom [!?] net label-u, dobio je ~500EUR za song unapred a pesma mu se pojavila na VA kompilaciji... Naravno ja sam pokusao da saznam vishe ali ne mogu da maknem, a i zapravo nisam ni imao mnogo vremena za to...
Ako imate nekih novosti, slobodno napishite neshto o tome ovde. Pozz i +++ za temu :)
malo vise ontopic, ali izgleda da smo dobili i mi netlabel...
Norbu (http://www.internutmusic.com/norbu/index.html)
zoolander
16-01-2007, 06:41 AM
Blurix,već vi?e od mjesec dana čekamo na tvoje obećanje,bude to?
boggy
16-01-2007, 07:20 AM
malo vise ontopic, ali izgleda da smo dobili i mi netlabel...
Norbu (http://www.internutmusic.com/norbu/index.html)
Jes vala, on topic..., ajde da ja, neuk, postavim, mozda glupo, pitanje... zna li neko sta sve konkretno treba za pravljenje netlabel-a?
pozdrav
bogi
DraCo
11-02-2007, 03:40 AM
Sjajno. Hajde, bas nas interesuje kako to funkcionishe.
Chuo sam neke priche [vrlo zanimljive, ali je pitanje koliko su istinite] -> kao navodno neki mladic iz Va je skoro uradio neki komercijalni House singlic, poslao nekom [!?] net label-u, dobio je ~500EUR za song unapred a pesma mu se pojavila na VA kompilaciji... Naravno ja sam pokusao da saznam vishe ali ne mogu da maknem, a i zapravo nisam ni imao mnogo vremena za to...
Ako imate nekih novosti, slobodno napishite neshto o tome ovde. Pozz i +++ za temu :)
Hm... Znam da di?em stari topic, ali sam tek sad ovo vidio. Ja bi kao druga polovica Diggarame probao odgovoriti na neka postavljena pitanja ovdje.
Ovo ?to je Nick napisao za 500 eura i netlabel sigurno nije istina. Jer netlabeli ne funkcioniraju s novcima. Tj. ne ka?em da se nije dogodilo, samo je sigurno neka te?ka prevara bila u igri.
Ljudi često mije?aju pojmove netlabela i digitalnog labela. Dakle, poanta netlabela je promocija artista. I po meni je najbolja moguća promocija koja postoji. Digitalni label je ne?to sasvim različito od netlabela, ali to i sami znate.
Sigurno će se sad neki zli jezici javiti i reći "ajd ne seri, izdajete sve ?to vam dođe pod ruku!" :D Mo?da neki netlabel i rade tako. Ali mi imamo stroga pravila oko izdavanja. Puno vi?e materijala odbijemo jer ljudi stvarno ?alju sva?ta. Ali ba? sva?ta. Mi smo postavili malo stro?iji quality control kojeg se striktno dr?imo. E, sad... ako nekome stilski ne?to ne odgovara, za to mi nismo krivi - jer je to ipak pitanje ukusa među ljudima.
Postoje netlabeli koji izdaju sve i sva?ta. Svaki ?um koji neki kvazi-producent napravi u nekom sekvenceru. A kako to obično biva, ljudi većinom čuju takve primjere, a ne prava izdanja iz netlabel svijeta koji je poprilično veliki.
Mi smo prije par sati izdali ep jednog dj-a/producenta iz Detroita koji je izdavao na puno pravi labela (neki od njih su Metroplex, Tresor, Astralwerks itd.) tako da vidite da se trud isplati.
Vidim da se netko raspitivao ?to vam sve treba za netlabel... Ako vam treba neka pomoć samo pitajte pa vas savjetujemo koliko mo?emo.
DADDY Z
11-02-2007, 05:40 AM
...mozda bi najkompetentniji bio da odgovori i da potrepi i da me ispravi zoki nikolic iz noise destruction-a posto je on veliki "dinosaurus" na nasoj elektronskoj sceni , kakva je iskustva imao sa izdavacima na vinilu i sta su sve uslovljavali i neka to uporedi sa ovim mojim slucajem tj neka kaze sta misli o net labela-u...
dinosaurus,ha?..zapamtiću ti ovo :mrgreen:
mislim da je bolje da ne pričam kako je to izgledalo biti ledolomac za elektronske pravce 90tih ovde...preskočiću taj deo..nama je lepo krenulo kada smo 1997.objavili prvi single za nemački NEUFORM pa potom još 2 sledeće godine..u međuvremenu smo ostvarili i super saradnju sa gos'n Vojom iz HMK koji nas je krenuo gurati počevši od BELGRADE-IN CLUBBING WE TRUST kompilacije,preko još nekoliko cd kompilacija a u planu je bio i 12" sa remix-ima DARREN PRICE-a i SCAN X-a.Takođe smo trebali da idemo na MIDEM a i live act na SONAR festivalu je bio u dogovorima....e,da bilo je divno.
ALI...dolazi nam 1999. i prokleto bombardovanje i sve je otišlo u lepi k**ac..just like that-nikoga više nismo interesovali..tek posle nekog vremena kada smo ponovo ostvarili kontakt sa NEUFORM videli smo koliko su se stvari izmenile-njihova cela ekipa je otišla da radi neke druge poslove a ovi novi što su došli nisu imali pojma ni ko smo ni šta smo ni šta će uopšte da rade..i tako to puče zauvek..od tada smo vijali izdavača i imali par prilika,međutim izuzetno klimavo i neozbiljno..iskreno-ja sam skroz odustao od izdavanja napolju-netlabel,digitalni,ploče,cd whatever..posvetio sam se radu na muzici za TV,FILM, i ostalo što je DA BEAR nabrojao..zaradi se kinte.Ima i nekih ponuda za izdanja na digitalnim labelima (BLACKSOUL MUSIC) koje razmatram-možda i bude nešto.Tu i tamo uradim neki remix i razmišljao sam da pokrenem svoj label ali trenutno ni mnogo jači i aktuelniji likovi (kod nas MARKO NASTIĆ) nisu baš nešto presretni prodajom-više imaju kinte od tezge po klubovima.
Uzevši to u obzir-moja preporuka je PROMOCIJA sebe i svog rada (na sve načine) pa kad ljudi upoznaju vaš rad onda dobar menager da vam nađe što više gigova jer jedino tako vidim neku satisfakciju i kintu od toga za sve koji se bave elektronikom(pod uslovom da ih ne mrzi da putuju i nastupaju.)
kad smo već kod ove kraće revizije moje karijere,ŠTA BI SA "KO JE KO NA RUMSKOM" thread-om?
Jes vala, on topic..., ajde da ja, neuk, postavim, mozda glupo, pitanje... zna li neko sta sve konkretno treba za pravljenje netlabel-a?
pozdrav
bogi
iole kvalitetna muzika/produkcija u datom zanru i malo dobre volje :)
salu na stranu, nije nesto vise od toga potrebno, ukoliko neko nema domen/hosting, dosta labela koristi www.archive.org za skladistenje fajlova...promocija se vrsi obicno preko foruma (ili myspacea) na kojima je zastupljen zanr datog netlabela i to je to...ukoliko je muzika dobra i tako nastavi da bude sa sledecih par izdanja, uspeh je sigurniji :)
alavuk
11-02-2007, 10:29 AM
[quote=DJ Z]dinosaurus,ha?..zapamtiću ti ovo :mrgreen:
/quote]
to sam mislio u najlepsem smislu :]
eh kad se setim lakija i ns plus-a rotterdam termination source - poing ...
pa deltratronik godinu dana kasnije ...
jel mozes nekako da mi izadjes u susret sa "second strike-om" ???? :]]]
DADDY Z
11-02-2007, 10:57 AM
..jel mozes nekako da mi izadjes u susret sa "second strike-om" ???? :]]]
mogu...skinuću sa dat-a pa spakujem u mp3 pa okačim...ok?
alavuk
11-02-2007, 12:39 PM
extra !!!!! jedva cekam da cujem brand new vibe posle 100 godina
bLURiX
11-02-2007, 01:54 PM
Dakle.. Kao prvo, ispricavam se poradi poduzeg cekanja na moj reply koji tek sad slijedi. Vidim da je moj kolega i partner u vođenju net-labela Diggarama vec ukratko objasnio rad na principu politike net-labela. Uglavnom; slobodno nam uputite svoja pitanja, mi?ljenja, itd. i rado ćemo sve promotriti i odgovoriti na ono ?to je moguće.
Upućujem vas da skinete novi release s Diggarama (http://www.diggarama.com) net-labela; Terrence Dixon (a.k.a. Population One) - Sabbatical EP. Oni koji su upoznati s Detroit scenom i starom skolom Detroit-techna, odmah ce prepoznati samo ime Terrence Dixona s obzirom da je on jedan od starosjedioca tog pravca, te dugogodisnji suradnik Juan Atkinsa, itd.
Pozdrav & svako dobro!
Izidor Radmanovic a.k.a. bLURiX
boggy
11-02-2007, 02:42 PM
iole kvalitetna muzika/produkcija u datom zanru i malo dobre volje :)
salu na stranu, nije nesto vise od toga potrebno, ukoliko neko nema domen/hosting, dosta labela koristi www.archive.org (http://www.archive.org) za skladistenje fajlova...promocija se vrsi obicno preko foruma (ili myspacea) na kojima je zastupljen zanr datog netlabela i to je to...ukoliko je muzika dobra i tako nastavi da bude sa sledecih par izdanja, uspeh je sigurniji :)
'fala puRe
Tako je i meni nekako izgledalo, pa reko' da proverim za svaki slucaj :)
pozdrav
bogi
nESbo
01-10-2007, 01:48 PM
http://psygarden-label.net
Upravo to ?to je rekao pure. Samo dobra volja da se promovi?e ta muzika. Znanje, kvalitet i sve ostalo samo ide u korist. Kontakt je tu, promovi?emo materijal tako ?to ?aljemo linkove na sva mesta koja bi mogla biti zainteresovana za taj zvuk i to je sve.
d3houseworks
14-12-2008, 01:03 PM
[Pa kod Net-Labela - treba samo da vam je muzika OK, (ne koma< samo da zvuci dobro i da nije neki levi nepostojeci stil)
Oni ce sve da uzmu - jer ih NISTA ne kosta! Nema promocije, nema avansa, nema nista unapred!! Ako prodaju 1 download - nema veze, nista ih nije kostalo! Ako prodaju 1000 ili 10.000 downloada, opet super - nista ih nije kostalo, a zaradili nesto !!
Sad, problem je (sad sam bas citao o tome) sto svi oni imaju hiljade izdanja i svako pravi po 0,03 penija za kompozitora po downloadu, i za njih tu ima mnooogo papirologije, tako da veliki broj njih uopste ne prosledjuje NIKAKVE tantijeme sve dok se ne skupi neka malo veca para (mnogo ih kosta da salju svima izvestaje i cekove na 3 eura !! - drugim recima)...
Hvala ti šro si napisao točno do riječi šta se meni dešavalo od 2004. do danas. Napravio na tone funky/deep/house numera od kojih su neke stvarno bile vrhunske, sa da tako kažemo , pravim vokalima, bijelim i crnim (recimo Eternal Sunshine iz Londona), uglavnom sve pohvale raznih DJ-a, tapšanje po ramenu, a zaradio sam u 4 godine otprilike koliko uzmem za muziku i sound na nekoj sporednoj kampanji, što napravim za 8 radnih sati.....
a labeli
Peng Records, Exeter, Devon, UK
TriCircle Records, Germany
Barcoda Recordings, UK
Gotta Keep Faith Records, Milano
A izlazilo još na kompilacijama
Pacha Records, ovaj Records, onaj Records, sve zvučna furka "Ibiza 2008, Soul Sessions 2008, bla bla"
Od toga ni za otić u supermarket prije nekog praznika.....:cry:
Kome se da poslušati na
www.myspace.com/d3houseworks
jiggy
12-01-2009, 03:44 PM
Znači,zaključak:samo DJ-ing i ?to vi?e ga?a?
d3houseworks
12-04-2009, 11:29 PM
ma da... na hardu mi se kisele 2 pjesme sa fenomenalnim vokalima ali tako nemam volje...:cry:
brokenrhythm
04-05-2009, 06:40 PM
Procitah sad sve ovo... iiii... Zelim da vam se zahvalim, sad su mi se mnoooge stvari izbistrile u glavi.
Pozdrav i sve najbolje! :D
EXITLabel
22-05-2011, 12:11 PM
EXITLabel vam poklanja 25 izdanja za besplatan download!
We Share Music :)
Download:
http://exitmusic.tv/label
Listen:
http://soundcloud.com/exitfestival/sets
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.