PDA

View Full Version : Sajam knjige u Beogradu - Literatura?

Gmile
26-10-2006, 09:58 PM
Pozdrav i postovanje svim clanovima foruma.

Ima li neko informacije o literaturi (recording, mix, mastering) koja bi mogla biti dostupna na ovogodisnjem sajmu knjige u Beogradu?

alavuk
27-10-2006, 12:06 AM
pa postoje na net-u mnogo njih ali kapiram da bi prevod na maternji jezik mnogo olaksao posao ... i ja se pitam dal' postoji tako nesto :] tj dal ima takve literature a nikako da odem

Gmile
27-10-2006, 04:56 PM
Rackovic mozda? Prosle godine sam se opskrbio tutorijalom za Cubase SX (prevod) i jos dvije knjige. Lakse je kupiti usput, kad se vec posjecuje sajam, nego narucivati postom, cekati itd...
A ovo sa net-a se uglavnom ima... Naravno da je na nasem jeziku ugodnije citati.

OFF
27-10-2006, 07:36 PM
Bilo je ranijih godina - Cubase SX2, Cubase VST, Soundforge 5, Cooledit(neki)........ Van sajma (a mozda i na njemu) - V.Rackovic Odiseja - Studio Klinika 1,2,3: Blaza Guzina - neka knjiga, maltene enciklopedija dzepnog formata, nabacani i objasnjeni pojmovi.
Na arhitektonskom fakultetu imate 2 zanimljive knjige - Akustika za arhitekte i jos jedna slicnog naziva (M.Mijic)

Preporuka (nije bas etichki, ali tako svi rade:( ) - prosetati do kopirnice izmedju Saobracajnog i VETS i traziti da iskopiraju svu literaturu za smer ATV koju imaju na lageru, a verujem da imaju dosta (MIDI, Digitalizacija, Ozvucavanje, Snimanje zvuka, Muz. produkcija.........)

Gmile
29-10-2006, 08:55 AM
Hvala OFF.

Usput, nas dva zajedno sa Ivanom dijelimo naloge za UAD ultra pack (mozda ti je Ivan rekao)...

Pozdrav.

Igor
31-10-2006, 09:13 AM
Sada je kasno za ovaj odgovor, pa ipak, budući da sam novinar sa izvesnim iskustvom u ovoj "oblasti" imam potrebu da sa vama podelim koju reč.
Na Sajam sam iz Novog Sada i?ao slu?beno, ali sa ciljem da kupim "Sinkopin" "Kućni studio". Bio sam spreman da izdvojim oko 25 evra, koliko je ta knjiga ko?tala u novosadskom "Solarisu". Svojevremeno mi je to bilo veoma skupo, pa sam se zadovoljio izdanjem skinutim sa neta. Ipak, na momente zahtevan rečnik i termini sa kojima se barata sprečavali su me da se u?ivim u ?tivo i jasnije shvatim tematiku. Potraga za ovim izdanjem trajala je puna tri sata, jer na mestu gde sam očekivao da ću je kupiti nai?ao sam na prilično neljubazne trgovkinje. Konkretno, na ?tandu "Kompjuter biblioteke" iz Čačka rečeno mi je da su sve knjige izlo?ene i da tu vi?e nema ?ta da se priča. Slično je bilo i na ?tandu "CET"-a.
Elem, "Muzički studio" sam na?ao, kako to obično i biva, tamo gde sam se najmanje nadao. Čak se ne sećam ni imena izdavačke kuće, samo znam da sam se silno obradovao kada mi je prodavac rekao da knjiga ko?ta neverovatnih 500 dinara (6 evra).
Moje dalje pute?estvije dokazaće da prethodna avantura nije putokaz ka pravilu da je ba? sajam knjiga mesto na kojem se knjige kupuju, takoreći, zabadava. Naime, u hali 14 prona?ao sam ?tand izdavačke kuće "Sinkopa" na kojem su osim "Muzičkog studija" i jo? kojekakvih gitarskih notno-akordsko-rifovskih bele?aka nudili i ovde već pomenutu knjigu "Studio klinika 3". U Novom Sadu prethodna izdanja gospodina R. prodavana su za oko 1000 dinara, dok je sajamska cena trećeg dela serijala bila 1600 dinara. U odnosu na cenovnu politiku generalno, ovo mi se nije učinilo kao popularna ideja.
Kada je reč o ostalim biserima iz ?koljke zvane "Muzička industrija", pardon, "Muzička produkcija" izdvojio bih izdanja na engleskom jeziku viđena na spratu standardno ?utog "Platoa". Reč je o zanimljivim knjigama koje se bave DJ-ingom, odnosno iskustvima DJ-eva, zatim, prona?ao sam, takođe na engleskom, bro?uru o "Sonaru", kao i časopise "SOS" (500 din.) i "Computer Music" (isto). Do sledećeg sajma, eto...