View Full Version : Waves SSL i Nuendo problemi
FrankoPanko
25-10-2006, 07:16 PM
Neki dan sam instalirao SSL ch strip, insertirao ih u pet-sest kanala i normalno radio u Nuendu. Kada sam drugi dan ponovo pokrenuo Nuendo i projekt gdje sam koristio SSL plugin, program bi se automatski ugasio prilikom otvaranja projekta i pojavio bi se samo desktop na ekranu:banghead: :o :confused: .
Pomagajte, probao sam instalirati i Nuendo 3 (sada radim u dvojci) ali se ista stvar desava. Tek kada maknem SSL sa pc-a mogu pokrenuti spomenute projekte.
Cudno mi je i zbog toga sto neki moji kolege imaju istu instalaciju i kod njih sve normalno radi.:mad: :confused: Unaprijed zahvalan!!!:hyper:
Sad tek vidim da sam trebao staviti thread pod audio software.:banghead:
Sky Surfer
25-10-2006, 07:44 PM
Probaj sa boljom grafickom kartom. Pozdrav!
alavuk
25-10-2006, 08:12 PM
ovaj ako ti karta podrzava open gl onda bi trebalo da ti sve radi kako treba tj prebaci na open gl a ne na direct 3d kako vecini grafickih karti stoji
lesha
25-10-2006, 08:21 PM
probaj sa novim drajverima za graficku..
FrankoPanko
26-10-2006, 06:18 AM
Graficke se uopce nisam sjetio:o . Ali, moja ima 128 mHz. Zar to ne bi trebalo biti dovoljno? Problem se, zapravo javlja kada zelim pokrenuti projekt u kojem je ssl insertiran, a kada ga ponovno instaliram (ssl) radi sve normalno zato ne vidim vezu sa grafickom, vjerojatno grijesim...:confused:
U svakom slucaju hvala!:mrgreen:
lesha
26-10-2006, 07:04 AM
Graficke se uopce nisam sjetio:o . Ali, moja ima 128 mHz. Zar to ne bi trebalo biti dovoljno?
ako je neka stara graficka u pitanju, onda bi trebao da razmislis o zameni, jer je mnogima to bio problem. ne kazem da ce tebi to resiti stvar, ali vredi probati, pozajmi neku jacu.
idekius
26-10-2006, 10:51 AM
Bitna stvar je da bude podrzan Open GL 1.3... pise u upustvu Waves SSL 4000, a i pisao sam vec o tome...
Sky Surfer
27-10-2006, 12:07 AM
Dok sam imao u kompu GeForce 5200 imao sam bas takve probleme. Stavio sam 6200 i sve radi odlicno! (a nije skupa karta :))
FrankoPanko
27-10-2006, 06:25 AM
Da, imam upravo tu graficku "5200", ali sam skinuo novije drivere i probao par puta pokrenut Nuendo sa instaliranim SSL 4000 i zasad radi:) . Probat cu danas opet kad dodjem s posla. Pozdrav.
Rhino
27-10-2006, 03:22 PM
Ja imam 5200 takodje, i sve radi ok!
FrankoPanko
27-10-2006, 06:28 PM
Ma probao sam ponovo danas sve pokrenut i sad ssl radi ok:) :) ! U pitanju su bili samo driveri koji su bili stari.:mrgreen: Hvala jos jednom svima na pomoci, postedjeli ste me muke a bas radim par pjesama za neki lokalni festival i onda ko po Murphy-u sve krene naopako:banghead: .
LAMPASH
09-11-2006, 06:25 PM
Ma probao sam ponovo danas sve pokrenut i sad ssl radi ok:) :) ! U pitanju su bili samo driveri koji su bili stari.:mrgreen: Hvala jos jednom svima na pomoci, postedjeli ste me muke a bas radim par pjesama za neki lokalni festival i onda ko po Murphy-u sve krene naopako:banghead: .
I mene je zezao driver a po instlaciji novog sve radi ok,samo necete verovati na kojoj grafichkoj-GeForce2 MX400.Radi bez ikakvih problema.
I ja imam GF2,prvu verziju i sljaka bez problema.Sak stavise...:da:
Gmile
12-11-2006, 11:47 AM
Podesio color quality graficke na 32bit i svi problemi nestali...
(Stara GeForce4 MX 440)
LAMPASH
12-11-2006, 01:44 PM
Ma ljudi,ako radi kod mene i Alena na GF2 onda mora da radi i na Radeonu 7500 i jachim,ako ima
nekih problema kao shto je izletanje u windows,upucavanje ili prosto brljanje plugina
znajte da je problem sa driverom a ne sa samom kartom.Mada mi uopshte nije jasno shta je
ovo sa openGL-om trebalo ovim shabanima iz Wavesa,mogli su da ga odrade
kao dosadashnje pluginove,ali neki debil se setio da malo zauzme
i grafichke resurse.Ako ovako nastave uskoro cemo mi koji se
bavimo iskljuchivo muzikom morati da kupujemo neke PCI-Express zveri od grafichkih kartica:)
Meni je GF2 sasvim predovoljan(bar zasad) jer mi je bitno shta chujem iz kompa a ne shta vidim:)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.