View Full Version : Oxygen8 v2, problem
tread
25-10-2006, 06:38 PM
Pozdrav sivma...
Danas sam kupio oxygen8 v2.. Instalacija je prosla ok, ali ni Reason ni Cubase ne prepoznaju kontroler.. Naime oxygen se na pc veze preko usb-a a reason i cubase pri detekciji uredjaja prihvataju samo midi portove, a ja ih nemam..
kako da mi oxygen proradi u reasonu i cubaseu.. mozda je neko imao slican problem.. ja nisam neki maher za midi..
hvala
kejkz
25-10-2006, 07:43 PM
Naime oxygen se na pc veze preko usb-a a reason i cubase pri detekciji uredjaja prihvataju samo midi portove, a ja ih nemam..
Pre svega zdravo,
ovo mi nije jasno, sta si hteo ovim da kazes? Kada ukljucis bilo koju usb midi uredjaj, on ce se prikazati ili kao MIDI USB device, ili ce se prikazati po njenom imenu i broju, a posto si instalirao drajvere, trebao bi da se prikaze pod imenom. Oxygen je u sustini midi uredjaj, samo se povezuje preko kompjutera putem usb-a, tako da sad imas midi :)
Da li si resetovao kompjuter posle instalacije? Da nisi slucajno ukljucio klavijaturu posle ulaska u reason i kjubejz? Uvek usb uredjaje treba ukljucivati pre ulaska u program, ili jos bolje pre dizanja OS-a.
tread
25-10-2006, 08:17 PM
U pravu si.. Uredjaj i jeste prikazan kao midi usb device, i u device menageru stoji da hardwere radi ok i da je instalacija uspjela.. Stvar je u tome da kad u reasonu zelim izabrati kontroler, desi se ovo..
http://img57.imageshack.us/img57/2903/oxyik6.jpg
stvar je u tome da reason kontoler ocekuje na midi inputu, koliko sam ja shvatio...
Mozda je sad malo jasnije...
alavuk
25-10-2006, 09:16 PM
potrazi nekakav update za reason ... koja je verzija reason-a u pitanju ??? ja imam nekakav update za reason 3 od 100 i nesto mega...
jedan tip : ako te mrzi sve to da drndas , posto pretpostavljam da ti je u cubase-u sve ok samo rewire-uj sa cubase-om reason i sve mozes da kontrolises kroz cubase ...naravno sad ne sme da kroz mixer vec kroz audio interface "ono skroz gore" jer ako ga povezes preko mixera imaces samo 1 stereo output pa neces moci posebno svaki kanal da kontrolises bojis i sl.
RokStudio
25-10-2006, 09:52 PM
Mozda ti je taj MIDI input disabled pa ga zato nema na listi?
Inace, kako ti se cini? Ja sam ga malo cackao, klavijatura je ok, ali mi se nije svidelo sto su ostali dugmici nekako teski za pritiskanje i "lepljivi" kao nekad ZX Spectrum tastatura. Cak i mali Behringer BCN44 ima prijatnije "klik" tastere.
kejkz
26-10-2006, 12:07 AM
hm, mislim da znam sta je u pitanju, ovo se retko desava, ali je moguce:
startuj regedit i nadji ovaj folder
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Drivers32
i proveri da li se neki uredjaji pojavljuju vise puta, ako ima duplih kljuceva, pobrisi ih i ostavi samo po jedan od svakog. Pretpostavljam da je problem nastao jer imas audio kartu koja ima vise ulaza, a verovatno si reinstalirao neki put drajvere, i ovakva stvar je bila neminovna.
tread
26-10-2006, 12:36 AM
hm, mislim da znam sta je u pitanju, ovo se retko desava, ali je moguce:
startuj regedit i nadji ovaj folder
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Drivers32
i proveri da li se neki uredjaji pojavljuju vise puta, ako ima duplih kljuceva, pobrisi ih i ostavi samo po jedan od svakog. Pretpostavljam da je problem nastao jer imas audio kartu koja ima vise ulaza, a verovatno si reinstalirao neki put drajvere, i ovakva stvar je bila neminovna.
Stanje je sljedece.. Po meni je i ovo OK.. Evo vidi..
http://img109.imageshack.us/img109/8710/untitled2hr7.jpg
Trenutno skidam update za reason, mozda to rijesi problem..
@galimpic
slazem se.. dugmad nisu nesto, al za ove pare cini se fina stvar.. covjece nisam jos ni kako treba probao;)
kejkz
26-10-2006, 12:56 AM
...otvori jos drivers32 folder i proveri tu, posto je ovo Sistem...
tread
26-10-2006, 10:03 AM
Skonio sam sve sto se pojavljuje vise puta..
Ostalo je ovo.. http://img139.imageshack.us/img139/319/regeditormj7.jpg
Jutros sam instalirao i reason update i opet nista...
kejkz
27-10-2006, 01:17 PM
Iz slike koju si poslao vidim da drajver za midiman nije dobro instaliran. Poku?aj da instalira? drajver opet, jer problem definitivno nije u Cubase-u ili Reason-u, nego u midiman drajverima. Trebalo bi da ima? u ovom delu midi key povezan sa midiman.dll ili slično.
tread
28-10-2006, 02:51 PM
Drajveri za midiman? Mislis na drajvere za Oxygen? Instalirao sam prvo one sa CD-a, kasnije sam odradio update sa m-audio sitea.. Ako to nisu ti drajveri, koji onda trebam...
Sinoc sam na istom siteu pronasao dodatak koji mi je na listu controllera u reasonu samo dodao Oxygen 8 v2, al opet nista...
kejkz
28-10-2006, 07:53 PM
Naravno, ja samo pretpostavljam po?to nemam uvid u celu situaciju, ali ta klavijatura koristi iste drajvere kao i keystation 49, koji i sam posedujem. Negde je naprosto potrebno da postoji taj ključ, na nesreću, ja mu ne znam ime jer svoju klavijaturu ne koristim vi?e preko usb konekcije, lai pretpostavljam da bi moralo biti ne?to slično kao radium.dll, po?to je u toj seriji ta klavijatura najmlađa.
Najbolje bi bilo da klavijaturu proba? jo? kod nekoga, ko ima kompjuter bilo koje namene. Skini program midi-ox http://www.midiox.com/ i u njemu vidi da li je prikazan midi kanal za oxygen i da li rade komande klavijature i kontrola...
tread
28-10-2006, 11:53 PM
Problem je rijesen.. Bio si u pravu, registry mi je imao dosta bugova.. Ocistio sam ga sa Regcure softwereom i ponovo instalirao drajvere.. Sad je sve ok!
Hvala kejkz, duznik sam ti;)
kejkz
29-10-2006, 08:15 PM
Ni?ta, kada sledeći put budem dolazio u Sarajevo, časti? ćevape!:)
Nema na čemu, drago mi je da si re?io problem.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.