PDA

View Full Version : Soundscape-Pro Tools

SIMKES2
22-10-2006, 08:18 PM
Moze neko da mi upordi ova dva sistema u odnosu cijena kvalitet(posto vidim da je Soundscape kupio SSL moglo bi se svasta dobrog ocekivati od njega .vidim SSL su vec napravili plug-in za njega).Mene zanima licno da li se moze u njemu odraditi kvalitetno remix, kao na primjer u Pro tools-u.kakvi su vandleri kod njega itd? Pozdrav.

Manley
24-10-2006, 11:27 AM
Moze neko da mi upordi ova dva sistema u odnosu cijena kvalitet(posto vidim da je Soundscape kupio SSL moglo bi se svasta dobrog ocekivati od njega .vidim SSL su vec napravili plug-in za njega).Mene zanima licno da li se moze u njemu odraditi kvalitetno remix, kao na primjer u Pro tools-u.kakvi su vandleri kod njega itd? Pozdrav.

Dobro pitanje, vec nekoliko dana se igram njihovim interface-om i mislim da je odlicno uradjen i dobro zvuci sto je najbitnije....ne znam kako radi ceo sistem, ali sa obzirom da ssl stoji iza, trebalo bi da je dobro

SIMKES2
25-10-2006, 09:09 PM
Tamo vec sada davne 1994 ,kad sam se raspitivao za neki digitalni sistem,pored Pro tools-a, jedino sto mi je covjek koji je bio specijalista za to ,preporucio pored digidesign je bio bas Soundscape .poslije su nekao zamrli al evo sad vidim opet je to zazivjelo ,jos ova kupovina od SSL ;hmmmm?PLUG-INOVI koji rade bez latencije mislim da je to u odnosu na cijenu nesto najbolje za PC .Jdina man bila im je sto je bio mali izbor plug-in i bili su relativno skupi.Za kraj zamolio bih kolegu MANLEY-a da mi napise utiske oko vandlera kad ga isproba.

Pozdrav !

Manley
25-10-2006, 10:22 PM
kolega manley vec probao ;)

stvar je slicna HD 192 interface-u od digidesign-a....nisam primetio neku posebnu razliku....cak slicno i izgledaju :D

SIMKES2
26-10-2006, 08:29 AM
hvala !

liman021
16-12-2006, 07:01 PM
i mene zanima ova spravica koja u sebi ima dsp podrzan mixer koji je po kvalitetu jednak digitalnom.izasla su 2 eq-a jedan od algorithmixa ,drugi eq je od ssl-a.dsp mixer ima podrsku za vst efekte i instrumente.znaci upalis cubase i koristis mixer kartice koji je sigurno bolji od cubaseovog(svaki kanal se posebno dsp odradjuje-to su one price o sumiranju ,vecoj preciznosti u zvuku,bolji balans itd...).tc electronics je izbacio kompresor i reverb za ovo chudo,drawmer kompresor itd...verujem da je ovo odlican hardware

postoji samo jedan problem u vezi ovog hardvera.soundscape je napravljen za pci slot.koliko dugo ce se praviti pc-jevi sa pci slotom?horor varijanta je zakucati se na pci slot kome vreme istice.ovako jak sistem mora podrzavati "buduce "slotove

pozdrav svima- manley ako te ne mrzi da nam nesto kazes o kvalitetu zvuka ove spravice-mislim prvenstveno na mixer.da li je osetna razlika izmedju softwerskog mixera i "digitalnog" dsp mixera u soundscapeu.interesuje me da li mozda koristis ssl pluginse za soundscape i kakvi su?-hvala