PDA

View Full Version : Help!

vlado.
18-10-2006, 04:48 PM
Prvo da vas sve pozdravim, upravo sam se registrirao i ovo je moja prva poruka. Nedavno sam kupio comp i, po?to sam apsolutni tudum u vezi sa digitalnom tehnologijom, moram tra?iti pomoć. Do sad nisam imao nikakvih iskustava iz prve ruke, tj. ja direktno nisam nikad koristio ove softvere koje sada ima na raspolaganju. U jednom projektu na kojem sam radio moje kompozicije je jedan suradnik snimao i sređivao uz pomoć compa ( naravno ), ali ja sam samo svirao i obja?njavao mu ?to i kako bih ?elio da zvuči, a on je uradio sve ostalo.
Uzeo sam: RME Hammerfall multiface + cubase, live... ima ih jo? dosta + neke yamaha studio monitore, ne sjećam se sad točno modela + Miditech midicontroler...
Sad to upalim i blenem u to ko kreten jer ne znam ni?ta sa tim raditi. Ali nema veze, imam cijelu zimu ispred sebe samo da to naučim, jer svirke počinju tek na ljeto. Inače sviram bas i klavijature su mi poprilično strane, ali dosta je da mogu odsvirati temu na njima.
Svi savjeti, tutorijali, sve korisne infirmacije su dobrodo?li i bio bih vam na njima zahvalan!
Pozdrav!
Vlado

SumAnuT
18-10-2006, 05:29 PM
Prva i najbolja pomoc su tutorijali i helpovi programa koje koristis.
Svaki program ima svoj getting started.pdf, user manual.pdf ili nesto slicno.
To bi trebalo barem da "preletis", ako nemas strpljenja da citas sve.

Osnovno pravilo svakog foruma, koje verovatno znas, search . Koristi search opciju pre nego sto pocnes otvarati topike, jer posto si, kako kazes, pocetnik, vecina stvari koje te interesuju su vec ispisane na forumu, samo treba da ih pronadjes i eto ti znanja :)

Dobrodosao :cool:

diviner
24-10-2006, 07:59 PM
Sumanut te je vec dobro uputio, tako da cu samo pozeliti dobrodoslicu :) .