View Full Version : "blazi upgrade"?
Danny Lou
17-10-2006, 09:32 PM
trenutno koristim CS2X, doslo je vrijeme za "blazi upgrade" pa bih vas zamolio ako mozete da mi predlozite klav. slicnih karakteristika, slicne cijene sa boljim tipkama a da nije puno skuplja i da ima USB.
U mom kraju svi kazu: pitaj da se ne bi zajebao... :)
Izvini, a zbog cega ti je USB presudan?
Danny Lou
17-10-2006, 10:22 PM
razmisljam da pazarim mw12 tako da mogu da se rijesim sblive/kx zezancije ali onda nemam gameport za midi a istovremeno mogu i da promijenim klavijaturu... ne zelim da nabavim masterku/kontroler jer mi treba nekad i za live svirku. i onda spojim mw12 preko usb i istovremeno vijuru preko usb i zezancija! sta mislis da li je to ok rjesenje?
pozdrav!
Ne znam sta je MW12, ali razmisli i o varijanti EMU0404 umesto sb live, onda mozes da zadrzis cs2x, i ne trebati klavijatura sa USBom
alavuk
17-10-2006, 10:32 PM
evolution mk-461c upravo takvu moj drugar prodaje :] ima usb ima i midi i naravno kontrolere i fejdere
evolution mk-461c upravo takvu moj drugar prodaje :] ima usb ima i midi i naravno kontrolere i fejdere
Da, ali coveku treba nesto sa farbama, i za live.
alavuk
17-10-2006, 11:08 PM
mozda novation x-station ???
Danny Lou
18-10-2006, 02:56 PM
nisam imao iskustva sa x station, ali izgleda primamljivo. kakva su vasa misljenja? ili mozda neki korg? off: MW12 je novi yamahin usb mixer koji sluzi i kao zvucna karta. evo ti sajt pa pregledaj, http://www.sweetwater.com/store/detail/MW12/ solidna portable varijanta...
SHIVA
18-10-2006, 07:32 PM
Nerado nosim loshe vijesti, ali mislim da mw12 NIJE audio kartica i nema tu funkciju OSIM kad se koristi Cubase. Yamaha "razumije" Cubase i bez posredstva audio kartice (digitalni audio format), ali ne "razumije" ni winamp ni media player (standardni pc audio format) niti ostale programe van Cubase-a.
Ne kazhem da to nie dobro, ali definitivno bi trebao malo opreznije chitati reklamne chlanke. U protivnom "rjeshenje" nekog problema mozhe nepotrebno iskomplicirati i ono shto je funkcioniralo sasvim dobro. U pravilu iskljuchiva rjeshenja imaju upravo tu tendenciju, a komad opreme koi "razumije" iskljuchivo jedan program (u ovom sluchaju Cubase LE) je shkolski primjer iskljuchivog rjeshenja.
Dapache, OFF ti je i sugerirao da posegnesh za nekim univerzalnim rjeshenjem (audio kartica) koje radi i sa drugim programima i ne iskljuchuje upotrebu svih sekvencere osim cubase-a. Dobijem dojam da si postavio pitanje na koje ne zhelish chut odgovor, osim ako odgovor nije u skladu s tvoim vech postojechim planovima.
Nie loshe pitati, ali samo ako zhelish chuti odgovor. Nadam se da si zadovoljan mishljenjem, a meni ne smeta niti ako ga u potpunosti ignorirash :)
Ne znam koliko je ova Yamaha dobar izbor, ali bez obzira, Shiva jesi li siguran da ona radi samo i iskljucivo sa Cubase LE sekvencerom?!
Jer ovakve kombinacije hardvera i softvera mislim da su uobicajena stvar, sto ne znaci da tako mora biti.
A i nema logike da kartica radi sa sekvencerom koji je i sam po sebi light a ne full varijanta, mislim gde je tu trzisna logika.
Nisam siguran, ali mislim da to sto se uz Yamahu spominje Cubase LE, nema nikakve veze, vec da se radi o marketinskom potezu koji vecina proizvodjaca praktikuje tipa: uz ovo dobijate potpuno besplatno i ono...
U ostalom, i ja sam uz svoju audio karticu dobio Cubase LE koji nikada nisam instalirao, a kartica bez problema (naravno) radi sa svim i svacim...
Jos jednom kazem , nisam siguran , ali rekao bih da Shiva nije u pravu.... :rolleyes:
@mr.Lou
U ostalom evo ti adrese, pitaj, pa javi, jer ni ja nisam siguran.....
infostation@yamaha.com
Danny Lou
18-10-2006, 08:45 PM
evo poslao sam pitanje pa cu sacekati odgovor...
eh sad prava zabava: 10 evra da Shiva grijesi.... :)
p.s.: novation x-station, kakva su vasa iskustva sa tom vijurom?:)
eh sad prava zabava: 10 evra da Shiva grijesi.... :)
Koliko sam primetio Shiva je dao dobronamerni savet (kao i svi drugi).
A ako ti to smatras zabavom....
Onda daj uplati meni par stotina, bas bi bilo zabavno.
To sto sam ja rekao da mislim da Shiva nije u pravu nije nikakvo prepucavanje pa mislim da ti je komentar neumesan.
A sta ako se ispostavi da je u pravu.......?
Danny Lou
18-10-2006, 09:23 PM
ma daj, zezancija je u pitanju... nikad se ne kladim kad ne znam rezultat;)
SHIVA
19-10-2006, 01:05 AM
@mr.Lou
U ostalom evo ti adrese, pitaj, pa javi, jer ni ja nisam siguran.....
infostation@yamaha.com
Yamaha ima mixere koi se integriraju sa Cubase-om. Link koi je kolega mr.Lou pustio je vrlo kratkog sadrzhaja pa sam si dao truda i pogledao na stranice yamahe. Nigdje izrichito ne napominju da to radi i sa drugim softwerom, ali napominju da je komunikacija preko USD-a bez drajvera jer Yamaha "razumije" digitalni signal iz Cubase-a. Slazhem se da to sve ne znachi da yamaha ne svira iz winamp-a, ali oprez nikad nie na odmet (osim kad ode u izmet) :D Kad jednom spojish i ustanovish da ne valja... zere si okasnio sa zakljuchkom.
Danny Lou
26-10-2006, 12:10 PM
evo ti dokaz.... ccccc da sam se kladio sad bih bio tezi za 10 evra. Shiva covjek je takav on GRIJESI... i nekad moze da ima POGRESNA misljenja....:rolleyes:
http://209.85.135.104/search?q=cache:YrZCXo06LtYJ:www.bug.hr/izdanja/tekst.asp%3Fid%3D73309+mw12&hl=hr&ct=clnk&cd=1&lr=lang_hr&inlang=pl
SHIVA
26-10-2006, 05:24 PM
Definitivno si u pravu. Pogrijeshio sam kada sam rekao da
Slazhem se da to sve ne znachi da yamaha ne svira iz winamp-a, ali oprez nikad nie na odmet
Trebao sam jednostavno preskochiti topic i pustiti nekog drugog da te savjetuje. Chovjek koi nikada ne grijeshi je chovjek koi nikada nishta nie niti pokushao. Sad znam za ubuduche. Hvala na iskustvu ;)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.