View Full Version : Line 6 Gearbox 3
shigumicu
11-10-2006, 08:44 PM
Radosna vest za korisnike toneport-ova, guitarport-ova, pod xt-ova...
Izasao je juce novi gearbox 3 koji moze da radi i kao plug in. Time je Line 6 znacajno povecao upotrebnu vrednost svih svojih uredjaja koji podrzavaju ovaj software.
Radosna vest za korisnike toneport-ova, guitarport-ova, pod xt-ova...
Izasao je juce novi gearbox 3 koji moze da radi i kao plug in. Time je Line 6 znacajno povecao upotrebnu vrednost svih svojih uredjaja koji podrzavaju ovaj software.
Radosna , korisna i skupa. :D
Ovo je moje viđenje sad kad to proučio.
Naplaćuju 199$ da se već postojeći efekti sa LIN6 sprava prevedu u vst.
Što se tiče Toneporta, ovo je najveći rip off koji sam vidio ikada.
1. Za cijenu toneporta UX2, dobijamo ISTE efekte samo u vst formatu
2. Toneport je kartica + softver, takvu smo je kupili.
Ako za istu cijenu kupimo sonično isti softver samo u VST formatu, kojeg vraga ćemo sa starim softverom????
On će postati neupotrebljiv i ispasti će da nas obična i to slabašna usb kartica dođe 200 $(u Usa) i još moramo toliko dati za VST plug in.
3. Razumijem POD usere, njima ostaje eksterni hardver kao live, ali Gearbox 2 koji su bombastično najavljivali nedavno odlazi u koš i nema smisla daljnje korištenje jer Toneport počiva na softveru iskljucivo.
Trebali su staviti nekakvu manju cijenu za line 6 interface usere.
Recimo 100$ plus par modela više u vst verziji.
Možda običnih 50$. To bi SVATKO KUPIO.
To bi se itekako isplatilo.
Ovako, imam osjećaj da će line 6 softver doživjeti krekiranje.
I to ne krekiranje na način da će biti dostupan samo ljudima koji već posjeduju neku line 6 spravu, već da će doživjetu sudbinu Waves GTR-a.
Krekirani će biti vjerovatno onaj najveći gold bundle paket.
Znači, vrlo glup poslovan potez (dovoljno glup je bio Toneport sistem otpocetka, vec tu su trebali ubaciti vst a ne ovu do sada nebulozu da izvuku više para kad dodje VST).
PODxt userima je upgrade preskup, ionako imaju opciju reampinga, toneport useri se vec naveliko bune na ovaj rip off i teško će tko to kupiti.
Svi će doma nabaviti krekirane verzije VST softvera i to je to.
Za cijenu pod xta ima i boljih live efekata tako da ni te sprave neće više ljudi kupovati za direkt recording.
Toneport će izumrijeti jer je ko kartica stvarno slabo riješenje.
Jako glup potez po meni.:)
shigumicu
12-10-2006, 06:13 PM
I moje odusevljenje je splaslo kada sam video cenu, odnosno video sam cenu ali sam mislio da je to samo za kupovinu on nule (softver + hardver).
Veoma los potez po meni od strane line6, jer da su zaista za vec postojece korisnike ponudili neku cenu od 50 dolara ili evra za upgrade (onaj manji) vecina bi se opredelila i da ga uradi, ovako i ja mislim da ce se zanemarljivo malo korisnika odluciti na ovak korak. Zasto bi uopste nako radio nadogradnju softvera za 199 dolara kada za 199 dolara moze dobiti i hardver i taj isti softver. :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:
Mislim da je ovo brzopleto, a mozda i lukavo uradjeno (po sistemu "ako se neka budala upeca dok je sveze") i da ce se uskoro ipak pojaviti neke druge varijante kupovine (povoljnije za vec postojece korisnike). :)
Bar se nadam jer sam i ja jedan od njih. :banghead:
shigumicu
12-10-2006, 11:11 PM
http://line6.com/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=25&t=001908&p=
Ako nekog interesuje moze da procita komentare "zadovoljnih" line 6 korisnika sa njihovog sajta. :D
Obrisah stari post, tek sad vidim neke stvari, VRLO LOGIČNE...:D
VST plug in se nece moci ni dobiti za ispod 400$ i to je ovaj broj modela koji imamo u Toneportu.
Sliver bundle.
Gold bundle je 700$ mislim.
Uz obadva modela se dobijaju DI boxovi i to gore kvalitete nego Toneport navodno.
Mi bi htjeli za cijeni Toneporta (200$) i cijenu od 50-100$ za upgrade, dobiti paket silver bundle takoreći.
To je 300$ maksimalno.
Čemu onda silver bundle za 400$ na tržištu kad se za 250-300$ može dobiti duplo BOLJI interface i isti softver kupnjom i nadogradnjom TONEPORTA (po našim željama cijena)?
Sasvim je logično da upgrade na silver košta 200$ i upgrade na gold 500$.
Dodajte cijenu interfacea+sofvera od 400$ za silver i 700$ za gold bundle, i dobit cete istu cijenu kao toneport+upgrade.
Prodavati upgrade po nižim cijenama bi bilo ludilo i potpuni ekonomski promašaj nazalost.
Upgrade će pasti samo kad padnu cijene gold i silver bundlea.
liman021
17-10-2006, 06:03 PM
koja od ovih sprava toneport ili ove druge podrzavaju vst varijante?ubi me ako sam ista skont'o.gearbox je na sajtu 199$.da li on vec ima neke vst-ove?
koja od ovih sprava toneport ili ove druge podrzavaju vst varijante?ubi me ako sam ista skont'o.gearbox je na sajtu 199$.da li on vec ima neke vst-ove?
199$ ti i je minimalni VST SILVER BUNDLE paket.
GEARBOX 3 jest VST.
Ali to nije klasični paket (taj za 199$), nego upgrade, ako imaš neku line 6 spravu koja ga podržava.
Ako ćeš kupiti toneport i upgradeati ga, cijena će ti biti 400$ .
Ako ćeš kupiti samostalno silver bundle tojest -VST paket+di box (koji je nešto kao siromašni Toneport), cijena ti je 400$.
Ovaj VST silver paket ima sve što i toneportov osnovi paket, samo u VST formatu.
Toneport nema VST format sam po sebi, nego nekakav softver koji mozes snimati samo direktno u cubase i pritom koristiti njegove line 6 drivere.
Isplati se kupiti GOLD BUNDLE paket.
To je potpuni line 6 VST paket i košta 700$ (kod nas sigurno i više).
Ako imaš toneport, možeš ga upgradeati za 500$ na GOLD bundle.
Znači za 200$ nemaš baš ništa, toliko samo košta download silver bundle paketa za koji ti treba neka line 6 sprava.
Dushan_S
18-10-2006, 03:28 AM
Uop?te ne kapiram taj njihov trip sa ovim VST gearbox-om. Da su izbacili recimo dsp karticu u UAD fazonu koja ide u kompjuter i koja bi tro?ila dsp resurse umesto CPU-a i da to recimo naplate 300 eura ide sa osnovnim pluginovima, pa se kasnije mogu dokupiti dodatni plugovi, do neke cene od 600 e za pun paket, e to bi bilo već interesantno, i za nove mu?terije i za vlasnike postojećeg, imali bi utisak da dobijaju ne?to za svoje pare, iako bi sama kartica u su?tini malo učestvovala u ukupnoj ceni. Ovako ispada da dva puta naplaćuju jedno te isto samo zato ?to je dodata mogućnost da se radi reamping. Njihov biznis je zasnovan na tome da ljudi vole hardware, nije im te?ko da plate jer imaju utisak da su dobili ne?to konkretno i sad odjednom poku?avaju da doplate ne?to ?to je samo software i plus ne?to čemu korisnik već ima pristup, samo na drugačiji način, bez VST-a, potpuno mi je jasno za?to se korisnici osećaju nagu?enim, iako tehnički, imati kompletan Line6 asortiman efekata kao vst za +200 dolara za onoga ko je investirao već u recimo POD XT je u stvari d?aba kad se pogleda koliko ko?taju VST pluginovi sličnog kvaliteta. To nije 200 dolara za jedno te isto, jer otvara jako mnogo mogućnosti ?ta se sad jo? sve mo?e raditi sa njihovim efektima. Ali sa druge strane oni bi zaista trebalo da kapiraju da njihove mu?terije nisu striktno kompjutera?i. Plus nije nemoguće da gold bundle nastrada i pojavi se razbijen u prometu, i ?ta onda? DSP kartica bi onemogućila to u startu.
LAMPASH
05-11-2006, 02:46 AM
Uop?te ne kapiram taj njihov trip sa ovim VST gearbox-om. Da su izbacili recimo dsp karticu u UAD fazonu koja ide u kompjuter i koja bi tro?ila dsp resurse umesto CPU-a i da to recimo naplate 300 eura ide sa osnovnim pluginovima, pa se kasnije mogu dokupiti dodatni plugovi, do neke cene od 600 e za pun paket, e to bi bilo već interesantno, i za nove mu?terije i za vlasnike postojećeg, imali bi utisak da dobijaju ne?to za svoje pare, iako bi sama kartica u su?tini malo učestvovala u ukupnoj ceni. Ovako ispada da dva puta naplaćuju jedno te isto samo zato ?to je dodata mogućnost da se radi reamping. Njihov biznis je zasnovan na tome da ljudi vole hardware, nije im te?ko da plate jer imaju utisak da su dobili ne?to konkretno i sad odjednom poku?avaju da doplate ne?to ?to je samo software i plus ne?to čemu korisnik već ima pristup, samo na drugačiji način, bez VST-a, potpuno mi je jasno za?to se korisnici osećaju nagu?enim, iako tehnički, imati kompletan Line6 asortiman efekata kao vst za +200 dolara za onoga ko je investirao već u recimo POD XT je u stvari d?aba kad se pogleda koliko ko?taju VST pluginovi sličnog kvaliteta. To nije 200 dolara za jedno te isto, jer otvara jako mnogo mogućnosti ?ta se sad jo? sve mo?e raditi sa njihovim efektima. Ali sa druge strane oni bi zaista trebalo da kapiraju da njihove mu?terije nisu striktno kompjutera?i. Plus nije nemoguće da gold bundle nastrada i pojavi se razbijen u prometu, i ?ta onda? DSP kartica bi onemogućila to u startu.
Uh,ako ga razbiju bice to pravi raj za nas siromashne gitariste:)
Pa ako stvarno pukne kome ce onda prodavati Toneport,POD-ove,VETA
glave itd kad se software iz njih lepo moze naci krekovan:)Ostaje im samo Variax i ostale gluposti koje proizvode:)
Dushan_S
06-11-2006, 01:42 PM
Kako kome će prodavati. Postoje ljudi koji kupe ono ?to koriste. A da je praktično nosati ceo kompjuter unakolo sa softwareom, nije, tako da i da krekuju to nema nikakve veze sa prodajom glava i POD-ova.
LAMPASH
06-11-2006, 06:13 PM
Kako kome će prodavati. Postoje ljudi koji kupe ono ?to koriste. A da je praktično nosati ceo kompjuter unakolo sa softwareom, nije, tako da i da krekuju to nema nikakve veze sa prodajom glava i POD-ova.
Eh sad Dule,ma naravno da ce da se odrazi na prodaju,imash likova koji kupuju Line6 sprave samo za svoj studio i nemaju nameru da ih vucaraju svuda.
Zato,ako dodje do kreka,prodaja ce sigurno debelo opasti.
A zar i ti kao ponosni vlasnik POD2 ne bi voleo da ga kreknu,a:)
A zar i ti kao ponosni vlasnik POD2 ne bi voleo da ga kreknu,a:)
.... Ovo je protiv pravila foruma ...... upozorenje .....
Pozdrav
LAMPASH
07-11-2006, 03:44 AM
.... Ovo je protiv pravila foruma ...... upozorenje .....
Pozdrav
Vazi,pitam samo hipotetichki,ne vidim nigde necheg shto ima veze sa piraterijom,ako pitanje da li bi voleli da ga kreknu(a nije krekovan) dovodi do piraterije onda slobodno brishite ove postove.
Ali ajde,vishe ne spominjem crack:)
dandi
07-11-2006, 02:27 PM
u jeee ovaj Gearbox 3 ima 60mb, treba skinuti to sa smrdljivim dial up-om, nadam se da nece biti razocaranje kao sto je bio slucaj sa Line 6 Triple Pack Deal-om za podxt
shigumicu
07-11-2006, 06:11 PM
Pa, gearbox 3 ti je isto sto i gearbox 2, a bogami i gearbox 1. Doduse od verzije 2 imash neke dodatne pedale i neka 2 pojacalca . Jedino sto ces u trojci imati podrsku za vst koji ti nece raditi dok ga ne aktiviras za 200 dolara.:)
Tako da ako vec imash gearbox 2 ili 1, razocaraces se sa 3-kom.:D
dandi
07-11-2006, 07:46 PM
nisam instalirao nijedan gearbox ali mi je aktivarana ova vst verzija na pod-u
Ispravak, gearbox 3 ima dodatnu opciju koju ce neki naći korisnom.
To je mogucnost snimanja signala i dry, znaci u isto vrijeme kao i procesiran signal.
To dobro dodje ako tko hoce reamping raditi.
Također ima i funkciju monitoringa sa reverb, modulation i delay efektima dok se usnimava signal bez njih.
To u verziji 2 nije imao.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.