View Full Version : E-mu zabranjen?!
Pa da, naslov teme zvuci malo shokantno.
I ja sam se nasao u cudu kada sam cuo za vest, iskreno nesto bas i ne verujem u to, ali s'obzirom da informacija dolazi iz firme koja se bavi prodajom muzicke opreme u Srbiji, rekoh da vidim da li je neko od vas cuo nesto slicno.
Elem,
Navodno proizvodi kompanije E-mu su "zabranjeni" na trzistu Evropske unije od pre neki dan jer se izmedju ostalog koristi "poniklovani kobalt" u njihovoj izradi, i to u toj meri da prelazi granice propisane za EU a u smislu radioaktivnosti!
Mislim, meni ovo zvuci krajnje neozbiljno i u najmanju ruku smesno.
Ali pazite, kao sto sam rekao, informacija dolazi od ljudi kojima je izmedju ostalog posao da zvanicno distribuiraju proizvode upravo ovog proizvodjaca, s'tim sto, kako kazu, vise nece narucivati opremu koja na sebi ima E-mu logo iz gore navedenih razloga...
E sad, ja ne znam da li su oni nesto utripovali ili ovo stvarno ima nekog osnova?
Da li je neko nesto cuo?
:confused::confused::confused:
peraZdera
10-10-2006, 10:48 PM
Sta se desava sa onim proizvodima koji su pod garancijom? Kako ce to neko da naplati?:banghead:
I ko ce da snosi troskove dekontaminacije PCI slota ? :D
boggy
11-10-2006, 12:46 AM
Ehm... ako im (ne mislim samo na E-MU) ne doaka AES, EBU ili koja vec od standardizacionih organizacija koje se bave audiom (a i ne trude se uopste), zbog toga sto svakakvo smece proglasavaju profesionalnim audiom (samo nek je "dzabe", i nek samo "ide"...)... onda ce to uraditi zastitnici zivotne okoline zbog nekih potpuno nepovezanih razloga... ziveli!!! :banghead:
pozdrav
bogi
sasvim tacno........mnogi proizvodi su izvisili zbog toga......evo naprimer Appleov iSight i Airport wireless bazna stanica ne mogu da se kupe vise u Evropi.....
zvincic
11-10-2006, 09:23 AM
kakav kobalt i radioaktivnost pobogu....kakve gluposti se jos nece procitati na internetu...
rijec je o koristenju olova u tinolu...nesto sto je godinama bila sasvim normalna praksa a sad odjednom je stetna za zdravlje....
ne znam za vas, ali ja ne lizem bas pcb-ove...
boggy
11-10-2006, 09:30 AM
kakav kobalt i radioaktivnost pobogu....kakve gluposti se jos nece procitati na internetu...
Aaaa, nije radioaktivnost !? :confused:
rijec je o koristenju olova u tinolu...nesto sto je godinama bila sasvim normalna praksa a sad odjednom je stetna za zdravlje....
Dosetili se kako da naprave pometnju.... samo ako je "ban" za te kartice stvarno zbog toga... onda je E-MU na to racunao, posto taj zakon nije uveden "juce"... ;)
ne znam za vas, ali ja ne lizem bas pcb-ove...
U pitanju je realno gde ta kartica na kraju krajeva zavrsi (kad vise nikome ne bude nista znacila, posle mnogo godina)... a to je smetliste! Zato su to uveli.
Drugi je problem sto su, izgleda, "zaboravili" na olovne akumulatore :banghead:
pozdrav
bogi
Navodno proizvodi kompanije E-mu su "zabranjeni" na trzistu Evropske unije :confused::confused::confused:
Ne znam samo kakve mi veze sa Evropskom unijom imamo:(
boggy
11-10-2006, 09:33 AM
Najvecim delom se uvozi i "uvozi" odatle...;)
pozdrav
bogi
nESbo
11-10-2006, 10:18 AM
LOL! Cuti, polako, trudimo se ;) :) :D
Tiki the Boyler
13-10-2006, 08:07 AM
RoHS će mnoge da poremeti...
To meni, doduše, liči na političku igranku, ali...
E-MUa nema u nabavi, pa vi vidite... :o
ArchSound
15-10-2006, 01:22 PM
Vi koji ste vec kupili e-mu sad morate da nabavite i odela koja stite od radioaktivnosti i problem je resen, naravno i da se cuvate interpola, :) :) :) .
Rocket Roll
15-10-2006, 02:31 PM
Ima li neko neki link sa tom vescu? Ne mogu nista da izgooglam!
idekius
15-10-2006, 02:45 PM
Nove vesti!
Usled kvara na nuklearnom reaktoru na jednoj emu 1212m karti, desila se teska nesreca sa nesagledivim posledicama!
Nesreca, ili teroristicki chin??? :):rotfl::rotfl:
kruko
15-10-2006, 11:12 PM
avion koji je udario zgradu na menhetnu je imao instaliranu emu karticu!
Sandzama
17-10-2006, 03:03 AM
RoHs alijansa zahteva bojkot svih audio/video izdanja proizvedenih pomocu E-MU proizvoda:rotfl:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.