View Full Version : Pitanje u vezi midi-USB konekcije
alektom
09-10-2006, 12:17 PM
Problem je sledeci, imam MAudio Deltu koja je bez midi konekcije, nalozio sam se na Novation K Station koji nema USB izlaz vec samo Midi.
Da li bi to sljakalo sa nekim dodatnim USB-Midi kablom, odnosno da li je putem midija prenose samo notni podatci i ili ce ici i boje sa K stationa, ili pak za koriscenje boja mora preko audio izlaza?
Eto sta se desava kada covek ne razmislja malo unapred....
Hvala
Uh, malo sam se nalupao gore.... (necu da brisem, da se malo nasmejete..)
Svejedno, kako bih mogao da resim ovaj problem nedostatka midija na zvucnoj karti?
I jos vaznije, da li ce zvuk klavijature direktno u audio ulaz karte zvucati dovoljno jako i dobro bez predpojacala izmedju...
SumAnuT
10-10-2006, 11:23 AM
Ljudi misle da bas sve moze da se prikaci na usb :)
Mis'im moze, al treba odredjeni konvertor.
Za audio moras da ides preko audio izlaza, naravno.
Za midi moras da kupis konvertor koji se kaci ili na usb ili na joystick port tvog racunara.
Gledam sad google, postoji midi to usb kabl, ali kosta 40 evra, tako da nije obican kab, vec ima taj konvertor u sebi. Probaj negde kod nas u nekoj prodavnici elektronike da nadjes ovaj sto se kaci na joysick port cini mi se da je jeftiniji.
Nisam zaista imao iskustva, ali mislim da sto se tice jacine signala bice sasvim dovoljno. Samo mikrofoni se pojacavaju, ukoliko ne gresim?
Arthur
10-10-2006, 12:01 PM
posto nista ostalo nisam skontao o cemu pricas, evo ti cisto hint za usb-midi kabl, daleko je od 40dolara, zapravo kostaju oko 2000 dinara gde god. ja sam moj kupio u Lyra Styleu, i zapravo radi bez ikakvih problema..
Da, moci ces da koristis kabl sa adapterom, tipa:
http://www.m-audio.com/products/en_us/Uno-main.html
A ono pitanje, da li se MIDI-jem prenosi i zvuk ili samo...
Prvo, ne kaze se podaTCi nego podaCi.
Ili da li ti je potrebno preDPojacalo...
Kaze se preTpojacalo...
Nemoj da se ljutis, ali pitanja su suvise banalna za ovaj forum rekao bih, pa su mi ove druge stvari skrenule paznju.
Pozz...
p.s. MIDI ne prenosi "zvuk", a pretpojacalo ti nije neophodno... ;)
alektom
10-10-2006, 07:21 PM
Avax, ne postoje banalna pitanja, takvi su samo odgovori ...
Naravno, moja je greska sto sam prvo postavio pitanje na forumu pa tek onda procesljao net i malo se vise informisao, svakako se izvinjavam se zbog toga.
Usput, hvala za cas iz pravopisa ;) .
diviner
17-10-2006, 08:19 PM
Da, moci ces da koristis kabl sa adapterom, tipa:
http://www.m-audio.com/products/en_us/Uno-main.html
A ono pitanje, da li se MIDI-jem prenosi i zvuk ili samo...
Prvo, ne kaze se podaTCi nego podaCi.
Ili da li ti je potrebno preDPojacalo...
Kaze se preTpojacalo...
Staro dobro jednacenje po zvucnosti...Zasto se onda najcesce pise predstaviti , kada bi po pravilo trebalo pretstaviti (ja stavio fino u nazive sekcija pretstaviti, ljudi se pobunili :) ).
Ma zapravo, malo se zezam, jer meni je bas svejedno kako se sta izgovara. Eh da smo englezi pa da malo vise mislimo o tome kako nagomilane probleme rjesavati, nego napravismo jezik kojim cemo sami sebi zagorcavati svakodnevno zivot (te palatalizacija, te sibilarizacije, te nepostojano a, te 7 padeza, te izmjena po clanovima...ma smaranje).
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.