View Full Version : sta posedujete od opreme ?
alavuk
07-10-2006, 09:30 PM
pa ? sta imate od opreme za produkciju elektronske muzike ? (house,3p hop,ambijent,elektro,dnb,jungle,trance,acid,techno ,...)
evo da zapocnem ja :]
kod mene u sobi se moze naci
1. Roland MC-505 Groovebox
2.Roland A-33 Master Keyboard
3.sb live +kx drajveri
kod kolege
1. yamaha rm1x
2. evolution 461c ja mislim da je ta oznaka :] midi usb klavijatura
3. m-audio 1010lt
4. m-audio bx5 monitori
svako od nas poseduje po kaoss pad 2 efektor
vi ? :]
Rocket Roll
07-10-2006, 10:01 PM
Vi bas imate para :(
alavuk
07-10-2006, 10:14 PM
xaxaxa vrh izjava ! :] pa brate hvala na "komentu" jeste sve to lepo izgleda na papiru al' jos to nije profunkcionisalo kako smo zamislili nas live act koji ce na svu srecu biti realizovan veoma uskoro , merge-ovanje u neki "veliki studio" je jos u planu ... ritopek za "vst producente" kapiram da i vi imate nesto u rukavu na cemu vam ostali mogu pozaviditi :]
DADDY Z
08-10-2006, 09:47 AM
PC + audiophile 192
ATARI 1040 stfm:mrgreen:
AKAI S3000xl
CASIO FZ1
ROLAND MC202
ROLAND TB303
ROLAND TR808
KORG MS20
KORG POLYSIX
JOEMEEK VC3 v2.2
SENNHEISER MD441-U
BBE SONIC MAXIMIZER 862
ALESIS MIDIVERB 4
BEHRINGER COMPOSER
SOUNDCRAFT LIVE3:2
GENELEC 2029+7050SUB
SONY DTC-690
Hartmann Neuron
Access Virus TI Polar
Clavia Nord Lead 3
Clavia Nord Electro 2
Korg KP2*
Electro-Harmonix Small Stone
Focusrite preamp
Rode and Shure microphones
SSL Duende
Universal Audio UAD-1
Presonus Firepod
Apple Logic Pro 7.2
Ableton Live 6*
Native Instruments Komplete 4
Native Instruments Kore
Native Instruments Massive
Allen & Heath Xone:3D*
Apple Power Mac G5
Apple MacBook Pro*
Dynaudio BM6A Monitors
* je oprema za live setove
edit:
ostao je i softver posto je copy paste sa sajta :)
DaBear
08-10-2006, 09:55 PM
Lep set up Pure....:)
clusterchord
09-10-2006, 07:31 AM
jos jedan podforum ? :rolleyes: pa nije li to dovoljno srodno sa klavijaturama i sintevima..? trebalo je samo rename-ati onaj forum u "sintevi i elektronska glazba". mislim, ionako su svi podforumi polumrtvi, pa se ovako jos vise rasipa..
u svakom slucaju, gear list je uvijek fun, pa evo i mene. sto se tice live-a radim sa frendom (analog moon rider) neki improvizacijski berlin-schule. podsjeca malo na jedan poznati trojac iz njemacke.. jos nismo nastupali ali imamo plan u kasno proljece i ljeto 2 -3 svirke. nema loop-ova ni matrice.. sve s rukama, arpegiatorima i analog-step sekvencerima. sprave koje smo razmisljali nositi oznacio sam sa *, makar za neke razmisljamo da s izvucemo sa samplingom par najbitnijih soundova u e4. ko ce to sve da nosi ..
Roland Jupiter 8*
Roland SH-2*
Roland TB-303*
Roland JD-990
Roland MKS-70 sa PG-800
Solina Strings
Andromeda*
Oberheim OB-X
Oberheim OB-XA
Prophet 5 rev2
Yamaha CS-80
Yamaha FS1R*
Rhodes Stage 1973
Waldorf Microwave XT30
Waldorf Microwave 1*
E-Mu E4XTU*
E&MM Spectrum (CEM monosynth a la pro one)
Dynacord ADD-One vintage sampler/drum (nesto izmedju EII i EIII)*
ostalo:
GSSL 4000 diy komp. (dBX VCA) x 2
GSSL 4000 diy komp. (That VCA)
Lex PCM-70*
TC Reverb4000
Mutronics Mutator*
Roland RE-201 Space Echo*
Roland SVC-350 Vocoder
Dynacord TAM21 flanger
EHX LPB 2ube*
Moog Phaser*
Small Stone vintage*
FMR RNC compressor*
ADAM P22
FF800 u PC3.2
mislim da bi njegov live set bi trebao izgledati otprilike ovako:
formant modular, arp2600, rhodes54, solina, RE-201, Small Stone, SVC350, sh101 za cv/gate sequencer za formant ili sh-2. oce covjek da nosi pravi mellotron al mu nedam :mrgreen:
DaBear
09-10-2006, 09:22 AM
Sto rece Babic,,,gear lists su uvek fun!!
NED Synclavier PSMT System (FM/Sampling/DAW)
Korg O1W/R
Korg Micro korg
Korg Legacy with controller keayboard
Roland MKS-70 & PG-800
Roland SH-101
Roland SVC-350 Vocoder
Roland PC160A & PC200
Roland U-110
Roland D-110
Waldorf Pulse
Yamaha TX-81Z
Akai S6000
Akai CD3000XL
Akai CD3000i
Soft Synths - sve!
Mac G4 PowerBook 1,5Mhz, 2GB ram 17"
Mac G4 733DP (2)
Mac G4 400
PC Core 2 Duo 3Mhz, 2GB ram, 2x 2500BG, rack
perun
09-10-2006, 10:18 AM
:drums:
:bounce2:
:blabla:
@Clusterchord
Na chega ti i analogMoonRider kachite SmallStone? AMR pretpostavljam na rhodes..
i ostali koji ga imaju...
DaBear
09-10-2006, 11:22 AM
pa vole ljudi, loze se...i na gearslutz...samo ispisuju spiskove...ko sta ima..ko bi sta da kupi...itd. U tome je cela poenta:) :D ;) :rolleyes:
@Alavukonja
Ovde ima dosta toga http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=14296
clusterchord
09-10-2006, 01:45 PM
@Clusterchord
Na chega ti i analogMoonRider kachite SmallStone? AMR pretpostavljam na rhodes..
i ostali koji ga imaju...
ja uglavnom vozim Solinu na moog phaser (visoke violine, retro i french house), i ponekad ju stavim na small stone (instant jarre). inace, small stone stavljam na svasta - OB-Xa, tr606, opcenito na analogni drum daje tu "vodenastu" dimenziju..
AMR ga vozi uglavnom na logan stringsu mislim, ali moras njega pitat..
inace stone na rhodes nisam neki ljubitelj. to je taj steely dan/doobie brothers mid70s sound. volim steely dan jako, ali preferiram cisti corea, hancock ili brazilian zvuk rhodesa (azymuth), malo da grize i laje i da je ravan.
relis
09-10-2006, 09:32 PM
Yamaha EX5S
Access Virus Classic
Novation Supernova 2 rack
Korg MS20
Waldorf Pulse Plus
Mackie 1402
Beyerdynamic DT990
Adam A7
Komp (2,8...) sa M-audio Audiophile 24/96
Trebam:
Bolja zvucna
Behringer BCR2000
"Nesto tipa..." Midisport 4x4
Servis Korg-a
Nesto kablova
Akusticki tretman sobe, kakav-takav
Zelim:
Alesis Andromeda
Roland TR909
Subwoofer ili vece monitore
3 mjeseca bez obaveza, samo za snimanje (mogu valjda sanjati):D
alavuk
09-10-2006, 09:51 PM
@Alavukonja
Ovde ima dosta toga http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=14296
znam za taj deo foruma i tu su manje vise kolekcionari da impresioniraju devojke hehehehe :] mislio sam za nas male producente elektronske muzike da ovo bude neki recimo 1st step ka saradnji tipa e ti imas ovo jel mogu da svrnem da cujem mozda i nesto odradimo zajedno ja imam ovo mozda bi ti se svidelo pa izadje na nesto + setup-ovi za live nastupe sto je mozda jos zanimljivije zar ne ? mozda sam tako treb'o imenovati topic ali eto sami ljudi dodali sta koriste za live :] ...
clusterchord
10-10-2006, 04:52 AM
sto se suradnje tice, alavukonja..
daj mi na stage-u rhodes (pravi il umjetni svejedno) i andromedu, i ja se ubacujem u koji god oces stil live elektronike. uvijek sam volio improvizaciju... glavno da nije free jazz. :o:mrgreen:
a sto se tice studijski. uvijek je moguca neka varijanta - navrati , ponesi neke trackove, ofrljimo nesto po analgoiji snimis nosis .. ima bezbroj kombinacija danas kad je tehnologija home snimanja, i prenosa podataka toliko otisla..
@Relis : sorry stari nisam imao vremena da se nadjemo ni ovaj tjedan. bila je ludnica s preuredenjem studija. evo kad se vratim iz beograda sto posto, reko sam i niksi da ces doci pa se vidimo svi. .. ;)
pozdrav
t
relis
10-10-2006, 08:34 AM
@Relis : sorry stari nisam imao vremena da se nadjemo ni ovaj tjedan. bila je ludnica s preuredenjem studija. evo kad se vratim iz beograda sto posto, reko sam i niksi da ces doci pa se vidimo svi. .. ;)
pozdrav
t
Nemas problem! Odlicno da si pozvao niksu. Da on vidi i s tehnicke strane MS20 (mas pater koji filteri, ups...OT:mrgreen: ).
evo onda i ja :)
za live koristim:
LapTop asus a4000
emu 1616
Roland jp8000
Kurzweil pc2
Shure sm57
SmallStone
voleo bih da pazarim neki dobar procesor za vokal ali da je dobar za live. Probao sam digitech-ov Vocal300 ali mi se nije svideo :(
recimo, ovo bi bilo lepo reshenje http://www.zzounds.com/item--TCEVL :D
Dushan_S
30-10-2006, 02:42 PM
voleo bih da pazarim neki dobar procesor za vokal ali da je dobar za live. Probao sam digitech-ov Vocal300 ali mi se nije svideo
Znam da je off topic ali usput, ?ta ti se nije dopalo na njemu?
hm..nije mi se dopao sam zvuk. Efekti su mi zvuchali prilichno jeftino.. Tu su i prilichno losh dizajn i kvalitet izrade. Znam samo da ni u jednom momentu nisam reagovao na sound sa wow! a tada znam da li je sprava dobra ili ne..naravno za mene i moj ukus..
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.