View Full Version : Novi SSL mixer
DaBear
05-10-2006, 09:11 PM
evo novi SSL ..da se pare ochi samo...cena od ?130.000 za 48 ch,,,ide do 96
perun
05-10-2006, 09:16 PM
Novi "veliki" dugonajavljivani AWS??? Ili...?
Lep je. Nema sta. Samo, sem kapica i potova kao i ranije, izgubio je shmek pravog SSL-a... Nazalost. Nista od onog "built like a tank" tripa.
Sjajno, sem sto mi nekako nije "mrcina"...:mad:
DaBear
05-10-2006, 09:44 PM
kazu mnogo manje struje trosi!! Ima 2 ulaza po kanalu...jedan cisti Super Analog, drugi dodaje 2 i 3 harmonik (distrziju)..gate/expander (valjda ima i comps po kanalu?), 5,1 compressor..(valjda ima i stero buss comp??) dupli filteri, eq menjas izmedju E i G serije..kontrola DAW je ista kao na malom mikseru...nema 2 reda fadera..kaka...
Bice ovih velikih za dzabe uskoro!
perun
05-10-2006, 09:55 PM
Bice ovih velikih za dzabe uskoro!
Bice! A onda za 10 godina, ko prica sa E type Jaguarom! Hahahaha, nadam se...
Ne mogu toliko dobre stvari tek tako da postanu zaboravljene.
Na kraju krajeva, sve je ovo nastalo bankrotstvom gomile velikih studija, koji su prvi krenuli da daju opremu bud zasto. Jebi ga. Vratice se to na svoje, jer sam sklon da tvrdim i stanem iza toga da digitalija propada u "zvucnom", ne "korisnom" smislu, onog momenta kad dodje do samog vrhunca! Zivi bili pa videli.;)
...za 10 godina, ko prica sa E type Jaguarom!btw.pojavio se jedan u gradu...:hyper:
kolko dugmica... :o
jel ovo samo za muziku sluzi? :banghead:
perun
06-10-2006, 10:26 AM
btw.pojavio se jedan u gradu...:hyper:
Ima ih 4 u Beogradu! 2 ima moj ortak iz komsiluka (hahaha, chika od 70 godina).
A ti si se napalio na onog srebrnog! Mat srebrnog sa niklovanim zicanim felnama. E to vozi neki britanski (a nash) macan!:wc: Poslednji je negde na Ibarskoj magistrali, ne znam tacno gde. Ma, ima ih jos...
Izvin'te za offtopic!
Arthur
06-10-2006, 10:31 AM
mat srebrni se stalno parkira ispod mog prozora na poslu, i cini mi se da su ipak francuske tablice, a voze ga dva gospodina sumnjive orijentacije! ;)
Ako idu i NS10 uz njega, onda vredi:D
perun
06-10-2006, 11:02 AM
mat srebrni se stalno parkira ispod mog prozora na poslu, i cini mi se da su ipak francuske tablice, a voze ga dva gospodina sumnjive orijentacije! ;)
Ne znam za tablice, alo znam za gospodu! Made in the UK!;)
Ne znam za tablice, alo znam za gospodu! Made in the UK!;)Taj je...britanske table...ako vidis neke otiske dlanova i tragove lizanja na njemu-moji su!:D
perun
06-10-2006, 11:27 AM
Taj je...britanske table...ako vidis neke otiske dlanova i tragove lizanja na njemu-moji su!:D
Nemoj bre, molim te, da lizes kola. Bolje idi na Shtajgu ili Plavi most. Cistije je od Jaguara, kol'ko god da je prljavo!:mrgreen:
ovo bas ne lici na ssl,a nema ga ni na sajtu ssl a!?
DaBear
06-10-2006, 04:32 PM
ovo bas ne lici na ssl,a nema ga ni na sajtu ssl a!?
malo su promenili boje i izgled....ali jeste SSL. A to sto ga nema na sajtu je zato sto treba oficijelno da ga predstave sad za vikend na sajmu u Americi !
Ovo je slika iz casopisa (Resolution) koji mi je stigao juche...
Stavio sam i na Gearslutz...i svi su pustili bale....!! samo loznjava...ko ima te pare? I kad ce se isplatiti????
perun
06-10-2006, 05:38 PM
Stavio sam i na Gearslutz...i svi su pustili bale....!! samo loznjava...ko ima te pare? I kad ce se isplatiti????
Pa ovo je jedan od najjeftinijih SSL-ova ikada (nov)!!! Naravno, ne racunam AWS... Obzirom na 48 kanala, toliko opcija, automatizaciju! I sve to za 130, tj. 115000 funti! Samo je automatizacija nekada kostala 23000 dolara i vise!!!
Danas mozda niko nema pare koje su neki jaki studiji posedovali i namenjivali ovakvim stvarima ranije... Cena ovog stola nije visoka, obzirom da to nikada nije bilo OVAKO jeftino! Naravno, nama ostaju polovnjaci... i tako dalje!:):D
DaBear
06-10-2006, 10:48 PM
Cena je ?130.000 (funti ) ili ti 200.000 Eura....nije skupo ko ima para.
Vec su prodali 3 od 48 i jedan od 96 ulaza!!
Bio je prosle godine SSL J9000 (iz Sony studija) ovde na aukciji (72 ulaza) ko nov..otisao za ?70.000 (105.000 Eura)...ali te utuce racun za struju i erkon-disanje zato..!!
eh...kad ce taj Loto vise...
DaBear
06-10-2006, 11:02 PM
evo sad su stavili na web sajt - ima jos 9 novih proizvoda!!
odo da se mastim....
http://www.solid-state-logic.com/
alavuk
07-10-2006, 12:14 AM
covece zavrtelo mi se u glavi ! auuuu:zbunjen::zbunjen::zbunjen: sto si dao link ????? grrrr ! :ljuti::ljuti::ljuti::jako-lju::jako-lju:
LACKY
07-10-2006, 02:54 AM
Evo par pikanterija iz prve ruke.
SSL 9000 J i K prestaju serijski da proizvode, tako da je Duality jedini "veliki " analogni mixer u serijskoj proizvodnji.
J i K 9000 ce se prizvoditi samo kada se naruci i bice skuplji oko 4 puta ( po kanalu u odnosu na ovaj).
AWS mini SSL (vlasnici Zana i Bregovic), ce predstavit u modifikovanoj verziji koja nosi oznaku AWS X ( kazu da je pretrpio sitne modifikacije vise kozmeticke prirode) i bice znatno jeftiniji od prethodnika ( na mogucu zalost vlasnika prethodnog modela)!
Jaguar kupise Svabe takodje ni RolsRoys nije sto je bio, a seljaci rekose "Tako je" pskidase caksire i sedose u mravinjak! A mi cemo se i dalje baviti muzikom sa vise ili manje muzike (a uspeh je samo nus pojava koja nam daje vise kredibiliteta kad krenemo da jedemo govna).
DaBear
07-10-2006, 12:44 PM
Evo ga bata Lacky, vratio se na forum....mislim, oglasio se posle duzeg vremena!
welcome back.....
Doomcore
07-10-2006, 03:10 PM
Jebo te koje cijene....a da li se stvarno cuje ogromna razlika pjesama snimanih na ovom mixer i na recimo mackie-u ili soundcraftu???
alavuk
07-10-2006, 03:20 PM
cemu takvo pitanje ?
Doomcore
07-10-2006, 03:33 PM
Pa vjerojatno je....ali ono....obican slusatelj ne vjerujem da ce cuti razliku....
perun
07-10-2006, 04:33 PM
Pa vjerojatno je....ali ono....obican slusatelj ne vjerujem da ce cuti razliku....
Pa, ovo nije pravljeno za slusatelje, vec za "proizvodjace"!
A cena je vise nego povoljna (ne za nas Balkance, naravno), obzirom da je u pitanju SSL. Nekad je to kostalo mnogo, mnogo vise!
Ali evo, i posle par dana zakljucujem da i nije nesto estetski i "graditeljski", fali mi taj MONSTER shmek... Nema ga. Sigurno ga vise nikad nece ni biti. Ista prica ko i sa kolima.
Jebi ga...:cool:
Doomcore
07-10-2006, 05:09 PM
Pa, ovo nije pravljeno za slusatelje, vec za "proizvodjace"!
Aaa....kuzim....dakle za podizanje ega.... :D Mislim, volio bi i ja imam to, ali sansa je....1:10000000000.... :banghead:
DaBear
07-10-2006, 06:20 PM
Mislim, opste je poznato (nadam se..) da oprema vise nije bitna uopste. Ovde bandovi snimaju sebe u garazi na 2 mikrofona na lap-topu i odmah bacaju na myspace.com....prave frku, dobijaju dilove itd...
Sad je producent koji je radio Oasis bio kod nas u studiju miksao neki bend - ustvari sedeo u hodniku, pushio i gledao tv i pustio malog asistenta da "pokaze sta zna". Kad je mali namestio mega zvuk, on dosao i pokvario sve, kaze: zvuci mnogo dobro - to se vise ne trazi!!! Ovo se desilo juce! I dolaze opet sledece nedelje da miksa jos 3 pesme!??
Ovakve SSL- ce da kupe HipHop producenti za kucne studije da se prave vazni, iako koriste MBox za snimanje i slusaju sve na 2 kanala na mikseru!! Mozda pazari i neki pravi producent za svoj studio, kad disko kuca nece da plati pravi studio...
Da imam dobar prostor (i pare) mozda bi ga i ja paznuo...iako se lomim za Icon...
eh..masta cini svasta...
alavuk
07-10-2006, 09:22 PM
sunovrat muzicke produkcije i same muzike a zna se koje "kriv" za to ... elem to je sad neka druga tema... sve u svemu zavrtelo mi se kad sam gled'o sajt ... ne zbog cene vec zbog neceg drugog :]
elem koliko stvarno treba nama elektroncima to ???? ali onako skroz iskreni odgovori :] sve je to lepo , vrace koliko ti natrpas kanala na svoju kopiju ssl-a ? kapiram da nije vise od 20 do 24 kanala ... zajedno sa grupama narafno ...
DaBear
07-10-2006, 09:35 PM
sunovrat muzicke produkcije i same muzike a zna se koje "kriv" za to ... elem to je sad neka druga tema... sve u svemu zavrtelo mi se kad sam gled'o sajt ... ne zbog cene vec zbog neceg drugog :]
elem koliko stvarno treba nama elektroncima to ???? ali onako skroz iskreni odgovori :] sve je to lepo , vrace koliko ti natrpas kanala na svoju kopiju ssl-a ? kapiram da nije vise od 20 do 24 kanala ... zajedno sa grupama narafno ...
pa treba puno....ako chmaras (izivljavas se..) stavljas nogu na 3 ch..bass na 3, itd...pa effect returns. mixer ima samo 4 stereo returna...nije dosta za sve reverbe..dileje..onda moram da radim sub mix vokala, itd...bolje da ima...
posto imam samo 32 izlaza iz Pro Toolsa (svi na desku)..cesto koristim i drugi red fadera (gde su sampleri i sintiji) za dodatne trake koje idu kao MIDI...
Kad sam radio Sugarbabes remix, poslali su 24 trake samo sa vokalim!!!
Gledam da sabijem sve na 32....kod muzike
Reklame...bude svega 10-tak traka (max!) i to sve bacam na stereo - sve je u Pro Toolsu....(jer se menja po 100 puta, pa da ne resetujem desk stalno)
alavuk
07-10-2006, 10:08 PM
pa naravno kad sugarbabes nemaju veze sa pevanjem ... kapiram da su i s'pice girls bile u tom tripu nasnimavanje nasnimavanje dok se ne iskompresuje i filterise vokal dok to ne zazvuci kako treba , po meni mozda sam "glup" al' to moze da se odradi u softverskom sekveceru pa da se grupa posalje napolje na konacno peglanje ...elem u svakom slucaju za sad mi jos ne treba ssl :]
pa naravno kad sugarbabes nemaju veze sa pevanjem ...
Prilicno smela tvrdnja...
Ja bih poslusao koju pesmu malo bolje, pa jos jednom razmislio... ;)
Cak ne znam ni kakve to veze ima sa novim SSL-om? :)
alavuk
09-10-2006, 11:12 PM
pa pitao sam coveka da li mu stvarno treba nesto vise od 32 kanala ... pa ih je spomenuo ... elem stvarno je smela tvrdnja pogotovu sto je to london sto se svi prodaju za neke pare da otpevaju vokale za nekog (seti se zene koja je pevala za c&c music factory i za black box npr... , ovde npr. modelsice gomila dance stvari iz 95-e otpevale 4 5 super vokala) , a ni spice girls sem par njih ne pevaju tako lepo ... elem kao sto kaze da bear tehnika je tako pojeftinila da je kupis umesto zvake ili cokolade, cak sam i ja svoj glas stel'ovo preko nekog softvera koji me je tako nastelov'o da mi ko da nisam otpeva'o tj izrecitvao jedan fals znaci imam mogucnost da ucitam midi fajl pa da prema njemu postavljam fraze , tako da razmisli jos jednom dal' to neko stvarno peva i kako peva dok ne cujem uzivo unplugged kako neko peva ne verujem,elem ovo je sad sasvim nesto drugo (izvinjavam se modovima i ostalim korisnima zbog velikog broja off topic-a) ako si ih slus'o uzivo ok ali ja jos nisam
slowstar
10-10-2006, 01:19 AM
sunovrat muzicke produkcije i same muzike a zna se koje "kriv" za to ... .
Ni sam nisi svestan koliko si u pravu...MASOVNOST, PLITKOST, NEZNANJE i NEPOSVECENOST su bili faktori koji su pocinili GENOCID nad muzikom...
Mozda zazvucim pomalo fasisticki, sto sigurno nisam, ali ako svako razmisli duboko i objektivno, naci ce zajednicki imenitelj propadanja PRAVE, DUBOKE, ISKRENE, POSVECENE MUZIKE i propadanje velikih pro-audio firmi...
Muzikom treba da se bavi MALA, MALA, MALA elita, pre svega veoma talentovanih, i iskreno i duboko posvecenih OBRAZOVANIH ljudi, mislim u muzickom, a i u svakom drugom smislu, a ne da "muzika" bude odraz najodurnijeg, najjeftinijeg, i najprostackijeg populizma, kakav je sada na snazi, ne samo kod "nas" vec manje vise u celom svetu, sa malobrojnim casnim izuzecima...
Izvinjavam se svima zbog ove gorcine, i ona je post apokalipticna, za mene je kasno, moja "karijera" je na samom kraju, ali za one mladje mozda jos i ima nade...poruka za one kojih nazalost ima suvise: budite makar malo plemeniti, okanite se bavljenja muzikom, to odavno nije nikakav biznis, pogotovo ne lak, i prepustite muziku usamljenim, talentovanim i posvecenim...mozda sada nema osnova da mi poverujete, ali Muzika je nekada bila zaista umetnost, i to velika...
DaBear
10-10-2006, 09:15 AM
okanite se bavljenja muzikom, to odavno nije nikakav biznis, pogotovo ne lak, i prepustite muziku usamljenim, talentovanim i posvecenim...mozda sada nema osnova da mi poverujete, ali Muzika je nekada bila zaista umetnost, i to velika...
Seda glava mudro zbori....pogotovu kad se pojave tu likovi koji su skupili 500 Eura za neki PC sa krakiranim softwerima, sloze 2 loop-a i jedan arpeggio i pomisle:"Wow, ala bije - koji sam mega!"
Svi odmah pomisle da ovi koji jos rade hoce da odvrate mladjariju da bi njma ostalo vise - ali nije tako.
Godine se izvuku brzo, i odjednom shvatis da kad odrastes (nadjes zenu, dodju deca) nikoga nije briga sto si radio dobro psy-trance ili drum & bass...
Kome to treba??? Sve se svede na izgubljeno vreme...
ok, mozda je loznjava kad si mlad, pa te gotive ribe jer se "bavis muzikom" a i to vise vazi za gitariste i pevace a ne za nekoga ko sedi u sobi i svrsava na neki nepoznati techno house i ne pomera se od PC-ja...
Ti likovi i ta muzika nikad nece trebati da predju prag jednog pravog (SSL, na pr.) studija...
Muzika se tako brzo menja da mi to i ne shvatamo...evo,sad...pazzzzi..vec se nesto promenilo!!:rotfl:
A za Sugarbabes - dobro pevaju i imaju SVOJ fazon...za razliku od mnogih.
idekius
10-10-2006, 12:13 PM
kakav je sada na snazi, ne samo kod "nas" vec manje vise u celom svetu, sa malobrojnim casnim izuzecima...
Potpuno razumem i podrzavam taj komentar, ali mislim da si ipak optimista:)
Jeste i te kako prisutna degradacija kvaliteta i u svetu, ali ne tako kao na ovim prostorima. Oni i imaju po nesto sto valja, ovde...
Ali... sami smo krivi... ko sta trazi, na kraju to i nadje, pa tako i u muzici.
Na ovom forumu, koji se bavi muzikom i muzickom produkcijom nikada nije prosao bez komentara neki domaci pop festivalchic... Pricalo se o raznim Budvama, Zrenjaninima, Skalama, Vrnjackim Banjama, Novim Pazarima... itd...
Redovno se pise po X strana o ultra-mega-perfektnim produkcijama raznih urbo-turbo i kakvih vec sve ne albuma...
Neki ce reci -Daaaaa.... ali, produkcija i kako je to odradjeno... i na chemu je odradjeno... , a ja mislim da i kada bi izvesni nusprodukt ljudskog organizma (da se ne izrazavam) zavio u svilu (najfiniju mogucu) ipak bi ostao to sto jeste i strashno bi zaudarao...
Zato se niko nije setio da prokomentarise ovog leta jazz festival Nisvil... prvenstveno moji sugradjani... Nisam ni ja, posto me zanimalo da li ce to neko da uradi... naravno, niko se nije setio...
Mozda nije ni imalo sta da se komentarise... kakav Billy Cobam, Incognito (koji su svirali tamo)... veze ti nemaju i ko ce da gubi vreme na to... bolje je da se odusevljavamo sjajnim prostorima na vocalima nasih pop i folk "pevachica" i od srca im posvetimo 75% foruma...
nESbo
10-10-2006, 12:43 PM
Godine se izvuku brzo, i odjednom shvatis da kad odrastes (nadjes zenu, dodju deca) nikoga nije briga sto si radio dobro psy-trance ili drum & bass...
ok, mozda je loznjava kad si mlad, pa te gotive ribe jer se "bavis muzikom" a i to vise vazi za gitariste i pevace a ne za nekoga ko sedi u sobi i svrsava na neki nepoznati techno house i ne pomera se od PC-ja...
Nisam ovo razumeo... Jel ovo poruka korisnika ssl-a kompjuterasima koji rade softversku muziku i "svrsavaju na nepoznate projekte"?
liman021
10-10-2006, 01:30 PM
narodnjacima nebi pomogla ni vanzemaljska tehnologyja(koji filter-kompresor-eq staviti na onaj zaurlavajuci voice?).a sto se tice incognito-a ko ce to da slusa-ima previse tonova!!!
Dushan_S
10-10-2006, 02:01 PM
Na ovom forumu, koji se bavi muzikom i muzickom produkcijom nikada nije prosao bez komentara neki domaci pop festivalchic... Pricalo se o raznim Budvama, Zrenjaninima, Skalama, Vrnjackim Banjama, Novim Pazarima... itd...
Redovno se pise po X strana o ultra-mega-perfektnim produkcijama raznih urbo-turbo i kakvih vec sve ne albuma...
Neki ce reci -Daaaaa.... ali, produkcija i kako je to odradjeno... i na chemu je odradjeno... , a ja mislim da i kada bi izvesni nusprodukt ljudskog organizma (da se ne izrazavam) zavio u svilu (najfiniju mogucu) ipak bi ostao to sto jeste i strashno bi zaudarao...
Zato se niko nije setio da prokomentarise ovog leta jazz festival Nisvil... prvenstveno moji sugradjani... Nisam ni ja, posto me zanimalo da li ce to neko da uradi... naravno, niko se nije setio...
Mozda nije ni imalo sta da se komentarise... kakav Billy Cobam, Incognito (koji su svirali tamo)... veze ti nemaju i ko ce da gubi vreme na to... bolje je da se odusevljavamo sjajnim prostorima na vocalima nasih pop i folk "pevachica" i od srca im posvetimo 75% foruma...Ok kapiram te ja, ali sa druge strane, ovo nije forum ljubitelja kvalitetne muzike već ljudi koji se igraju sa daw-ovima ili se pokušavaju baviti muzikom u ovoj državi (sa par izuzetaka) i onda tu dolazi surova realnost: Koliko puta su ti došli Incognito da otpevaju nešto pa da se priča koji mikrofon u tom slučaju ili kada si Billy-ju ozvučavao bubanj? Realno, većina ljudi radi pop, narodnjake i to je to, takva je situacija na terenu pa i toga ima najviše na forumu.
A iako se ideološki slažem sa Slowstar-ovim post-om, i ostalim kritikama drugih, ja recimo ne mislim da je ovo neko loše vreme za muziku globalno. Dapače mislim da je jako dobro i u startu bolje od 80-ih i 90-ih iako sam ja voleo 80-e lično. Ovo je prvi put da je moguće nezavisno raditi neku muziku koju autor misli da treba i koja ne mora imati nikakve veze sa mainstream-om i dospeti sa muzikom do slušalaca. Za razliku od ranije gde je pristup javnosti bio skučen i praktično nije bilo moguće dobiti ikakav prostor osim ako se ne radi o nekom od već definisanih prihvatljivih žanrova sada bendovi i samostalni autori izdaju nizove albuma, samostalno ih distribuiraju i rade gerilski marketing. Možda nikada neće biti na bilboard top 10 ali njihova muzika živi i dolazi do slušalaca koji su zainteresovani za to.
Ovo je loše vreme za ljude koji se bave muzikom kao ZANATOM po meni, novostečena muzička "demokratija" i pojeftinjenje "sredstava za proizvodnju" je dovelo do toga da su session muzičari, snimatelji, producenti, veliki studiji manje potrebni ali to ne znači da će nestati kao što ni bioskop nije nestao zbog video kaseta. Utisak da je kvalitet opao se stiče na osnovu gledanja mainstream top lista, ali sa druge strane ja sam u zadnjih par godina slušao albume za koje je jednostavno jasno da bend NIKADA ne bi mogao da izađe iz anonimnosti da je situacija kao 80-ih, zbog previše mešanja stilova muzike i eksperimentisanja, ili fenomenalno snimljene albume koji isto nikada ne bi mogli biti snimljeni da nije DAW-a i home recording-a jer bi bile potrebni meseci i meseci maltretiranja u studiju a sa obzirom na profil benda nikada im to diskografska kuća ne bi platila. Jednostavno sam se navikao da o novoj kvalitetnoj muzici saznajem preko specijalizovanih sajtova a ne preko magazina, TV-a, radija, bilo čega što ima veze sa prodajom i top listama, pa mi je možda i utisak drugačiji od vašeg zbog toga.
idekius
10-10-2006, 03:50 PM
... pa posto je nekvalitetna komercijala u vecini, onda cemo da se palimo kako je to vrh vrhova, da dizemo to u nebesa i da nipodastavamo sve ostalo, jer, zaboga, ovo se prodaje... mora da je "do jaja"... ma da je diskutabilno koliko se i to prodaje, jer najveci deo takvih izvodjaca ne moze ni schpajz da napuni, a kamo li da odrzi koncert... Da nije tezgi u inostranstvu, ali ne za strance (naravno), vec za nase iseljenike (kod kojih verovatno radi nostalgija za ovim krajevima i njegovim mentalitetom)...
Ne ulazim uopste u prichu o tome zasto je to tako... vec o tome sta valja, a sta nije ni za q..tz... A kada su stvari vise nego ocigledne, ne treba mnogo mudrovati o ukusima i uglovima gledanja stvari... Feces je feces, posmatrali ga mi iz ovog, ili onog ugla... to sto se zbog stalnog prisustva naviknemo na njegov "miris", pa se vise i ne primecuje i ne smeta, to je druga pricha...
Pomenuo si '80-e... Kada su u pitanju "noviji pravci", nikada nismo imali bolje pesme, a grdju produkciju... radilo se tako kako se radilo i sa chim se imalo... a ne bih rekao da npr. Stoja moze da se poredi sa Uspavankom za Radmilu M. (B.Dugme ... lepa kompozicija, odlicna akusticna gitara), Ochi boje meda ( EKV), energijom i buntom koju je nosio i delio sa publikom Johny B. Stulic... textovi su mu bili takvi da sami po sebi poseduju vrednost...
'90-te su bile propast muzike i propast drustva... ne ponovile se vise nikada... bile su moralna i intelektualna propast citave nacije. Mahalo se sa tri prsta, zemljom su vladali kriminalci i ubice, pa nam je takva bila i muzika.
Profesori i lekari su gladovali, donosili hranu sa sela, apstinirali zbog novca od cigareta i svega cega su mogli da se odreknu, a deci su uzor bili bogati kriminalci i schljam koji je pod okriljem drzave sticao vlast, moc i kapital. Sasvim je normalno sto je muzika '90-ih bila takva, jer se savrseno uklapala u parolu "hleba, igara i krvi". Nastao je ozbiljan problem... problem u vaspitanju dece, a deca su naslednici svake nacije i sve ostaje njima... Na koga se deca ugledaju? Ko ce zeleti da bude doktor nauka, ako doktori nauka gladuju, a reketasi voze skupe automobile i okruzeni su neznam ni ja kakvim nafrakanim ribama i okolo bacaju delice svog novca?
-"Rodices mi sina, kralja kokaina..."
-"Ja ubio sam coveka zbog tebe..."
... jos mnooogooo toga...
Psovka, kao psovka u textu, mozda nije bas sinonim pristojnosti, ali ne mora biti strashna i negativna, ali pesme koje su "pristojne" i nema u njima psovki, mogu biti i te kako opasne, jer mogu nositi opasnu poruku.
Nasa muzika '90-ih je bila savrshena poluga u izopachenom systemu neukusa.
Malopre pomenuti Milan Mladenovic iz '80-ih jeste bio porochan covek, ali poruka njegove muzike je bila pozitivna, intelektualna i navodila je na razmisljanje... textovi i aranzmani nisu bili sklepano smece...
'90-te godine su bile mracno doba zemlje Srbije, vreme od kog jos ne mozemo da se oporavimo, totalna i negativna promena systema vrednosti.
Sada jeste nesto bolje, ali idalje je itekako prisutan pomalo oslabljeni i posrnuli duh Slobodana Milosevica i systema vrednosti koji on nosi, u svemu, pa i u muzici...
A da li je nesto na nivou mentalnih retarda otpevano na Neumann-u, ili Rodi, to me se zaista ne tiche... Da li je na vocalu onoga ko je pevao umesto, svima nama dobro poznatih, "otvarachica usta" L480, ili neki TC, zaista me ne interesuje.... i onako u globalu nisam impresioniran domacom produkcijom...
Na svu srecu, ipak imam svoje uzore u svetu... itekako priznate svetske producente... obicno njihov rad negiraju domaci producenti... pravo je chudo kako ljudi koji razumeju iskljucivo glas gomile, u ovom slucaju ne razumeju glas vecine... Ako podjemo od toga da je Srbija mala u odnosu na zemaljsku kuglu, vecina ipak misli da npr. Rick Rubin dobro radi, a Srbi tesko prebacuju svoju drzavnu granicu...
DaBear
10-10-2006, 04:52 PM
al se raspisa covek ? !! ?
dok sam procitao.....?
Pa ima i ovde sranja od muzike..da vidis o cemu repuju crnci koji stanuju u siromasnim delovima grada..to nikad ne izadje na plocama, samo na nekim CDRs koji se vrte na piratskim stanicama...ubijanje, kurve, droga, gangsteri..nije samo to u Americi...i kod nas!
A kad cujes neke bendove koji krecu....da umres od smeha..ima i ovde majmuna i te kakvih. Dobro tekstovi ne mogu da se mere sa nashim "biserima" ali da ima budala ima...
A sto rece kolega gitarista, ja mislim da je onih sto se bave muzikom iz hobija uvek bilo i u 80' i 90' i bice ih...ovde to bukvalno tretiraju ko hobi. !! nikad plocu izdali (i nece)ali ima studio, uci kako se snima itd ??!? preko dana radi u banci ili sta vec...
Problem je sto je hiper produkcija ubila cenu muzike i kao varijanta za ziveti od toga, vise nije dobra ni za koga...ne kazem da ih nema koji zaradjuju lepo, ali taj broj je jednak broji ljudi koji dobiju na Lotto-u svake godine. tako da su sanse iste...
A da smo OTISLI OFF TOPIC - NEGO STA!!!!
PS ..pitanje odozgo - odgovor. Da! njima je namenjeno...jer ne moze "sve to da se uradi na PC-ju"...pogotovo na PC-ijima koih ima kod nas...E zato treba!
onako u globalu nisam impresioniran domacom produkcijom...
Na svu srecu, ipak imam svoje uzore u svetu... itekako priznate svetske producente... obicno njihov rad negiraju domaci producenti... pravo je chudo kako ljudi koji razumeju iskljucivo glas gomile, u ovom slucaju ne razumeju glas vecine... Ako podjemo od toga da je Srbija mala u odnosu na zemaljsku kuglu, vecina ipak misli da npr. Rick Rubin dobro radi, a Srbi tesko prebacuju svoju drzavnu granicu...
Vidis, ja se slazem sa gotovo svim sto svi vi pre mene rekoste, ali...... Primecujem i ovde, a setih se u nekom ranijem obracanju Dusana S, slicnog stava o domacoj muzici, produkciji..........
Valjalo bi da shvatimo da smo svi mi, na ovaj ili onaj nacin (osim Vracha, mada i on zaluta) deo te iste domace muzike i produkcije. Daleko od toga da ne treba biti samokritichan, ali ljudi, mi od domace muzike (makar je pevali bendovi i na engleskom, nemackom ili tamilskom jeziku) zivimo. Dajte da malo poguramo celu pricu, celu scenu, svako na svoj nacin. Prvo bi valjalo da spustimo kriterijume. Do skora, ajde, i nismo imali dobre studije, sad ih je u SFRJ nekoliko....... Ali kad se sabere velicina prostora na kome zivimo, kvalitet naseg muziciranja zapadne muzike.... i uporedi sa njima, objektivno, tu smo gde smo. Mi objektivno i nemamo puno boljih (mozda i uopste) vokala od A. Radovic, pa ja kupih CD u zelji da cujem sta nasa (SFRJ) elita napravi po ponajboljim studijima balkanskim. Hajde da taj album poredimo, ne znam sad s'kim, ali ne moramo sa novom C. Aguilerom, meni je to kao Kezman vs Zidan.
Ne vidim korist od konstantnog pljuvanja domaceg (iako je ono naravno -i mora i uvek ce biti- ispod svetskog nivoa), pre svega po nas koji od svega toga zivimo.
boggy
10-10-2006, 05:19 PM
Ni sam nisi svestan koliko si u pravu...MASOVNOST, PLITKOST, NEZNANJE i NEPOSVECENOST su bili faktori koji su pocinili GENOCID nad muzikom.......
Zdravo, slowstar.
Nisam muzicar niti se muzikom bavim na neki direktan nacin, ali mi se cini da je ovakvih slucajeva bilo u istoriji, doduse ne tako mnogo. :)
Zamisli kakve je sve POTRESE napravio izum fonografa? Kada je prvi put u istoriji covecanstva bilo moguce muziku "doneti" do slusaoca a da muzicari ne moraju da se "smaraju"...
Zatim radio i tv difuzija itd...
E sad.... ako uzmemo da je danas, prvo, PC racunar dostupan svakome,
2. da postoje veoma kvalitetni AD konvertori i sva oprema za obradu zvuka po veoma prihvatljivoj ceni (za cca 5000EUR mozes poceti solidno da radis u svojoj sobi, ako znas sta bi radio, naravno, bez sredjene akustike)... to nije moglo nikada tako jeftino! NE govorim o digitalnom audiu, nego o obradi zvuka... u najsirem smislu...
3. da postoji Nj. V. Mp3! (mozda najgrdji izum dvadesetog veka, ali... da ga nije "potpisao" Fraunhoferov institut, to bi ucinio neko drugi)
4. da postoji Internet... a mp3 mu "pomaze" da se razvija.
5. da se u muzicku produkciju ugurao neki "drugi" business, zeljan novca i zarade, a muzika ga (sustinski i globalno) ne zanima, ponekad ni ne znaju cime se konkretno sada bave...
Edit:
---
6. da postoji masovna piraterija... skoro da je nemoguce "sacuvati" digitalni zapis od ilegalne distribucije... ma sta "nadlezni" pokusavali u buducnosti... digitalni zapis ce biti i ostati lak i JEFTIN za distribuciju (ako se malo bolje prouci tematika, to su "izumitelji" i hteli, a sad ako su dobili to sto nisu hteli, ko im je kriv! Znam da zvuci grubo, ali je osnovni razlog prelaska na digitalni audio bio "zakotrljavanje" nekog drugog business-a a nus-pojave koje su nastale je neko "prevideo", najverovatnije zbog preteranog osecaja sigurnosti i nedodirljivosti... )
---
E sad... ne zelim da kazem da je splet gore navedenih "okolnosti" ravan izumu fonografa, ali zelim da kazem da su te okolnosti prakticno i jasno izazvale PROMENE u muzici, i ne samo muzici...
Mozda je bolje to nazvati epidemijom, s kojom ce se covecanstvo vec nekako razracunati, prirodnim putem...
S jedne strane mi je drago da je oprema postala dostupnija, jer nisam siguran da je i nekada, u "zlatnim" vremenima, bas SVAKO ko je bio izuzetno vredan i talentovan uspevao da se izbori za svoje mesto pod (muzickim) suncem. S druge strane mi je jasno da "dostupnost" svakome, izaziva i pojavu "svakoga", pa makar i ne zasluzio to...
Isto tako sam SIGURAN da postoje cak i veoma talentovani posetioci ovog Foruma koji nemaju hrabrosti da napisu (ma, bilo kakav) post na tom istom Forumu... sto je sve ljudski... znaci iako je sve vise dostupno, i sada je sve "lakse", postoji i problem hrabrosti! A oduvek su postojali i nerazumno hrabri... i postojace.
Takodje moras da imas u vidu, da je muzicka produkcija jedna od retkih delatnosti i muzika kao umetnost, ostala vezana, u dosadasnjem periodu, za STUDIO! A da se pri tom skoro sve ostalo moze raditi i u kucnim uslovima, ili pod "vedrim nebom"...
Taj uslov, po mom misljenju, je uveo fonograf i mislim da se sada stvari vracaju na normalu, onakve kakve su i trebale da budu oduvek... barem onako kako i ostale grane umetnosti funkcionisu (slikarstvo, vajarstvo, arhitektura, knjizevnost... sve se to moze poceti u garazi ili bilo kakvoj sobi)
Pogledaj koliko samo koncerata bi ove godine!!!!
Muzika se pravi za ljude a ne za ploce (vinil ili cd)... e ako su koncerti posledica "nemilih" dogadjaja... pozdravljam!!!
Domacu muziku osamdesetih nisam voleo da slusam, osim malog broja izuzetaka, nije mi prijala GLOBALNO, a vidim da na forumu ima slicnih meni (iako mladjih), tako da ako je i postojala, nasa ELITA se nije bas pokazala onako kako dolikuje (globalno gledano, po mom misljenju)...
Znaci ako je i bilo dobrih ploca... toga je bilo MALO, u odnosu na sve ostalo... (opet po mom licnom misljenju)... a poznata je pojava da se secamo proslosti samo po dobrim stvarima, a zaboravljamo sta je bilo lose! A bilo je loseg... previse za moj ukus!
Da ponovim da se muzickom produkcijom ne bavim ni u kakvom direktnom smislu... niti znam ista o tome.
Isto tako da napomenem da danas domacu muziku slusam jos manje, i da se broj "svetlih" primera sveo na prste jedne ruke, jedva.
Ali mislim takodje da treba biti strpljiv... a vec ce oni koji ne znaju sta su hteli u muzici, nekako naci drugu zanimaciju ili izvor prihoda... prirodni su to procesi, a slusaoci u globalu vremenom stvaraju "zastitne" mehanizme... pa ne "radi" sve uvek i u svako vreme...
pozdrav
bogi
Ja za te price imam samo jedan odgovor .... Sky wiklah ......
Covek radi na SB live i to produkcijski nije nesto , ali je super , vrlo sveze i moderno i dobro ( doduse , cuje se da je covek Zapin fan , ali nema veze .... jer je super ) . On kao i mnogi i drugi jednostavno ne bi imali prilike da dodju do izrazaja u starom sistemu . Zato , koliko god da ljudi " ne cuvaju " pozicije ( a zapravo ih cuvaju ;) .... jer se upravo plase novih mladih extra talentovanih likova ) , mzika se moze odlicno raditi na SB live u .... ( imam jedno 10 ak primera koji potvrdjuju to pravilo ) . Da je sa opremom lakse ..... jeste lakse ... i brze . I ko radi na sat ilal na rokove , naravno da ce kupiti . Ali se to isto moze uraditi sa mnogo losijom opremom , ako covek ima volje i vremena .
A izjave tipa ...... ja se palim na strane producente , jer domaci nemaju pojma je bezveze , jer ima ovde ljudi koji extra dobro rade ( ... bolje od evropskog proseka ) , i to sto se neko pali na nekog stranog producenta , ne vidim da donosi neke rezultate , tj da taj neko postaje bolji i kvalitetniji zbog toga , mislim da samo rad donosi napredak .....
Pozdrav
alavuk
10-10-2006, 05:21 PM
@da bear
naravno , ne 3pujem ja sad da ne treba ssl u smislu koji ce mi to k**ac , znam zasto on sluzi i koja mu je "svrha" al' trenutno nemam takav apetit tj finansija pa se (samo)zadovoljavam cime se (samo)zadovoljavam , ako sve krene kako sam zamislio , eto mi neki ssl astal za 5 godina ... mislis da vecina "muzicara" , "producenata" hoce da se bavi ovim "zanatom" (pre bih rekao umetnost) ? 98% je to hobi mozda neki 3p da zarade lovu na brzaka ,naravno ne razmisljajuci o posledicama, ja jesam jos mali u odnosu na vas i naucim nesto od vas ovako citajuci , znam kako je svirati neki instrument i muziku koja trenutno nije komercijalna koja zahteva vise od 4 note i ritmicke i melodijske promene , ja za sebe mogu da tvrdim da sam muzicki svestan svojih mana i nedostataka sto za neke "elektronicare" ovde i preko ne mogu da tvrdim... elem da se vratimo na temu ... :] perune daj sliku tvoj tinejdzera :P elem poceo sam da citam karatkeristike ovog novog ssl-a mislim da je konacno resen jaz izmedju digitalnog i analognog mixera ... verujem da ce to tek biti hit za par godina
idekius
10-10-2006, 06:56 PM
Pa ima i ovde sranja od muzike..da vidis o cemu repuju crnci koji stanuju u siromasnim delovima grada..to nikad ne izadje na plocama, samo na nekim CDRs koji se vrte na piratskim stanicama...ubijanje, kurve, droga, gangsteri..nije samo to u Americi...i kod nas!
Verujem da ima... i mnoge stvari koje izadju u medije sa zapada zaista zasluzuju negativne komentare. Samo... problem je sto vi na zapadu nemate samo to, dok ovde stvari stoje znatno gore...
@Off... Nije mi bila namera da bilo koga uvredim. Naravno da svi mi radimo ovde i to tako mora da bude... Samo sam skrenuo paznju na nasu realnost i na nasu osobinu -Ja, pa JA, pa jos malo JA... i stvaranje malo nerealne slike o "stanju na terenu"...
@Max... No Comment...
liman021
10-10-2006, 07:06 PM
slazem se sa idekiusom u svim tackama.uopshste se ne govori dal je daw,maw,prc,gecrkt ili neve or ssl-radi se o muzici.ne prica se o produkciji.svi zanrovi muzike u nasoj zemlji izuzev narodnjaka(oni jedino na ovim prostorima imaju hyper produkciju).rock,pop,rap,pop-narodnjaci kakvi god da su imaju vise duse od narodnjaka.znas to je stara fora koju su provalili jos ameri-ako nesto ne valja ponavljaj do besvesti-jednom ces to prihvatiti-i to je to!!!ni manje ni vise.koji novi narodnjak moze da stane na crtu sa starim narodnjakom ili starogradskom mjuzom.meni su matori narodnjaci superiorni od ovih novih.samo da neko ne odgovori na moj post-pa koji su to stari bolji od novih?odgovor je svi!!!
@Off... Nije mi bila namera da bilo koga uvredim. Naravno da svi mi radimo ovde i to tako mora da bude... Samo sam skrenuo paznju na nasu realnost i na nasu osobinu -Ja, pa JA, pa jos malo JA... i stvaranje malo nerealne slike o "stanju na terenu"...
Nisam ni mislio da si nekog vredjao, nego si bio najblizi za citat:) . Generalno primecujem taj stav kod vecine, a ne slazem se sa njim, pa eto, da rechem i ja koju. Valjalo bi nam malo afirmativnog pristupa, za branshu, generalno.......
@MAX, vezano za cuvanje pozicija:
moj prijatelj uradi za cerkicu fantasticnu deciju pesmicu (ja malo mixovao, koliko je moglo) i posalje na deciju beoviziju. Gospodin urednik sa poznatim prezimenom ga pita - a ko je ovaj N.Ivanovic (taj moj friend - aranzer, kompozitor), pa aranzman mora da radi neko poznat:banghead: :banghead:
i mala ipak super prodje, jer je extra.......
idekius
10-10-2006, 07:30 PM
Nisam ni mislio da si nekog vredjao, nego si bio najblizi za citat:) . Generalno primecujem taj stav kod vecine, a ne slazem se sa njim, pa eto, da rechem i ja koju. Valjalo bi nam malo afirmativnog pristupa, za branshu, generalno.......
Taman posla da ljude kategorizujem po tome ko i sta radi... neka radi svako sta misli da treba i kako misli da treba...
Ali... da ne volim "zatvaranje u svoje dvoriste" i umisljanje "kako smo bolji od 6X veceg komshije", a pri tom za to ne dodje potvrda niotkuda... To svakako ne volim... ne samo ja vec mnogi koje znam dele moje misljenje...
Najlepse je to formulisao D.Cukic u nekoj TV emisiji (voleo ga neko, ili ne):
"Muzika u Srbiji je poput malog akvarijuma sa jako malim ribicama, a problem je sto se te ribice osecaju ajkulama..."
Taman posla da ljude kategorizujem po tome ko i sta radi... neka radi svako sta misli da treba i kako misli da treba...
Ali... da ne volim "zatvaranje u svoje dvoriste" i umisljanje "kako smo bolji od 6X veceg komshije", a pri tom za to ne dodje potvrda niotkuda... To svakako ne volim... ne samo ja vec mnogi koje znam dele moje misljenje...
Najlepse je to formulisao D.Cukic u nekoj TV emisiji (voleo ga neko, ili ne):
"Muzika u Srbiji je poput malog akvarijuma sa jako malim ribicama, a problem je sto se te ribice osecaju ajkulama..."
Slazem se ja sa svim. Treba uciti od ljudi sa zapada, i od ljudi koji znaju mnogo vise uopste, ali se ne treba bedaciti zbog toga sto je neko gore, a neko dole (u poslu mislim:mrgreen: ).
DaBear
10-10-2006, 08:27 PM
"Muzika u Srbiji je poput malog akvarijuma sa jako malim ribicama, a problem je sto se te ribice osecaju ajkulama..."[/quote]
ili mozda cak akvarium sa PLANKTONIMA? :rotfl: :rotfl: :rotfl:
mudro zbori Cukic....e nisam video coveka 100 godina!!
alavuk
10-10-2006, 10:17 PM
gde njega nadje ! trudi se da bude mladic ! sedi u kancelariji tv metropolisa naces ga kao glavnog sefa :] ja mislim mada mislim da se nista nije dalje promenilo :] elem steta sto je malo vise stavio roka u odnosu na kad je kalicko bio (ma koliko ga mrzeo) sve je imalo isti tretman elem opet offujem ... dakle jel uspeo neko nesto da nacuje kako taj ssl radi ? i jel ima neke zvucne promene i sl. !
nESbo
11-10-2006, 09:40 AM
Ja se izvinjavam ali meni i dalje ovo nije jasno! Ja imam 21 god i imam u sobi opremu koja ukupno vredi 2000 evra (ako vredi i toliko) i VOLIM da produciram uvrnutu muziku, hocu to da studiram, imam devojku koja obozava to sto radim i podrzava me... Jel ovo bio cist pokusaj da se demoralisu mladi ljudi, jesam je nesto pogresno razumeo ili sta ??
Ja na to gledam kao dobronameran savet, i mogu da ga iz svoje koze potvrdim. Od ljubavi se ne zivi, makar to bila ljubav i prema muzici.
Pazi, ti sad mozes da se zezas koliko hoces, koliko imas, potrosis, sta mozes da kupis od opreme - kupis, a za koju godinu...... dodje vreme za formiranje porodice. Dalje ti je jasno
nESbo
11-10-2006, 10:09 AM
Dobro ok ali koji je konkretan savet? Batalite psy trance i radite samo "ono od cega moze da se zivi"?
nESbo
11-10-2006, 10:25 AM
Ako sam razumeo poruku, a mislim da jesam, onda moram da vas iskritikujem i zahvalim se svima vama "uspelim muzicarima i producentima" na inspiraciji i motivaciji koju sirite oko sebe napusavajuci pocetnike i uzdizuci sebe i svoj uspeh iznad svega. Mrzim ljude koji "ne mogu da se bakcu sitnim ljudima i njihovim sitnim problemima". Zasto ste uopste dolazili na forum? Da biste velicali svoj nezasiti ego?
pfff......
Insiprisete kao Srbija!
Arthur
11-10-2006, 10:29 AM
@dabear Nije gosn. Cukic vise na Metropolisu, dao ostavku, svasta se ovde desava
@Max - Wikler ne pravi muziku, on JESTE muzika :D Ta ekipa je trenutno poput Obi Van-a i Luk SkyWalker-a, samo sto se trenutno vise bore za oslobodjenje nekog zbuna od paukova nego univerzuma od mracne strane sile ! :twisted: ali ima nade, Force is strong within him!
@ Idekius - Ljudi, prosla su ta vremena, idemo dalje, ako nista drugo, pozicije su se malko resetovale, a novije generacije su bile previse mlade tada pa ih nije potkacilo sve to... znam to jer se dosta druzim i radim sa mladjim generacijamam, i srce mi je puno kad vidim koliko dobrih ideja i entuzijazma za borbu ima.. ovo je vreme dobro kao i bilo koje drugo za tu borbu, a Sila je sa nama i u nama! i u novom SSL-u, mada je to samo za grand-dzedaje ! ;) A sto se pokojnika sahranjenog ispod drveta tice, ime da mu se ne pominje vise nikad, nije vredno, a kamoli razmisljanja..
perun
11-10-2006, 10:48 AM
Od ljubavi se ne zivi, makar to bila ljubav i prema muzici.
Pazi, ti sad mozes da se zezas koliko hoces, koliko imas, potrosis, sta mozes da kupis od opreme - kupis, a za koju godinu...... dodje vreme za formiranje porodice. Dalje ti je jasno
Isto tako se BEZ LJUBAVI ne zivi! Ova teorija ti je jako tanka, samim tim i savet!
Ako se neko upusti u "profesionalni" svet, pre svega pricam o muzici koja je tema, nista nece napraviti, realno, ako pre toga nije ziveo zivot lika kome je muzika bila zadovoljstvo. Savetovati momka (pretpostavljam) poput Nesbo-a i slicnih na taj nacin je smesno, jer svako ima pravo da sanja svoj san, koji ce i li nece ostvariti! Ako momku psy-trance pricinjava zadovoljstvo, a ocigledno da da, to je jedini nacin da napreduje, da nesto stvara i nesto nauci!
Lekcije koje ovde deli sumnjiva ekipa (koja se krije iza svojih nickova, a da pritom niko ne zna gde je posisala svo tu silnu pamet- OFF, ne mislim na tebe licno, iako ne znam ko si zaista i sta si radio) nisu konstruktivne niti mogu da posluze kao dobronamerni saveti!
Licemerno je iznositi svoje predrasude, pa cak i stavove i blokirati i sputavati neciju zelju da se necim bavi. Nije svakome cilj u zivotu da radi Ricky Martinu WW major izdanje, neko se prosto zadovoljava daleko sitnijim stvarima, pa se zato ne mogu sloziti ni sa Vrachem! Uostalom, ni on sam nije radio Ricky Martina ili neko major izdanje. Opet kazem, nista licno, ali mnogo ste se pretripovali sa ciljevima, pogotovo REALIZACIJOM.
1998. godine, od kada ovaj posao radim zvanicno sa Nebojom, pod pseudonimom ATELJE TRAG, nismo napravili nas prvi home setupo sa idejom i ambicijom da pravimo "hitove" celoj estradi, vec sa namerom da se dobro zajebavamo, da pravimo neke nase zajebancije i tripove (uglavnom nekomercijalne) i da RADIMO ONO STO VOLIMO!!!! A to sto se dogodilo da je neko cuo neke nase extravagantne stvari (tada) i prepoznao potencijal u njima i to sto nas je zvalo preko 45 klijenata (i niko anoniman medju njima) i to sto smo do dana danasnjeg uradili takvu kolicinu izdanja i pesama, nema nikakve veze sa JASNIM CILJEM i ODLUKOM (a slutim da je nesto slicno bila poenta vase tanke price), vec iskljucivo sa opustenim pristupom poslovanju i odredjenim kvalitetom koji su svi ti ljudi i kompanije prepoznali!
Da zakljucim, ne znam ko je vecina ljudi ovde na forumu, dugo sam i sam prisutan, ali svojim imenom i PREZIMENOM (ajde, skoro), ali deliti takve mudrosti i savete mladjima, a da pritom retko ko i zna ko ste i iz koje perspektive sve to pricate! Ovde ne mislim na Vracha, iako prica o "ribicama i planktonima u akvarijumu" ne da ne pije vodu... Jer ziveti u Londonu svakako nije isto sto i biti ajkula...
E sad, to covek nije rekao, ali plasim se da svi, manje vise, ostavljate takav utisak. A ajkule nazalost niste, kao ni ja... Ali se licno ogradjujem od "planktonskih" epiteta... A vi razmisljajte vise o sebi, svojim pozicijama, "uspehu", a ne o PSY-TRANCE klincima "na pogresnom putu"!
Pozdrav!
DaBear
11-10-2006, 10:49 AM
Ja se izvinjavam ali meni i dalje ovo nije jasno! Ja imam 21 god i imam u sobi opremu koja ukupno vredi 2000 evra (ako vredi i toliko) i VOLIM da produciram uvrnutu muziku, hocu to da studiram, imam devojku koja obozava to sto radim i podrzava me... Jel ovo bio cist pokusaj da se demoralisu mladi ljudi, jesam je nesto pogresno razumeo ili sta ??
Da! Bas to! nemam nista protiv da se bavis muzikom kod kuce (a i napolju), samo nemoj da se posvetis tome 100% u mladim godinama, jer ces se posle kajati za izgubljenim vremenom!
Znam da zvucim kao neki deda ili tata, ali to je istina! Radi muziku paralelno sa nekom skolom (samo nemoj da studiras to - ako si mislio na uvrnutu muziku!) , cekaj da se stvarno desi nesto veliko vezano sa muzikom, pa tek onda razmisli sta dalje..
Dobar savet je dobar savet! Sad sto se nekome takav savet ne svidja ili ga smatra pogresnim, to je druga stvar...
Ovde klinci sa 21-22 godine vec rade, imaju svoje kompanije, ili ako su u muzici vec su poznati inzinjeri ili sviraju u nekom poznatom bendu!
Oni svi u poredjenju sa nama krenu mnogo ranije (sa 16 godina) i dok se mi budalimo, oni vec cepaju...dok mi provalimo kako se radi house ili trance, oni vec postali svetska imena...itd..
Problem je (kao i uvek) sto mladjarija nece da slusa...pa bar da poslusa nekoga iz iste struke, ali ni to nece!!
perun
11-10-2006, 10:51 AM
Da! Bas to! nemam nista protiv da se bavis muzikom kod kuce (a i napolju), samo nemoj da se posvetis tome 100% u mladim godinama, jer ces se posle kajati za izgubljenim vremenom!
Znam da zvucim kao neki deda ili tata, ali to je istina! Radi muziku paralelno sa nekom skolom (samo nemoj da studiras to - ako si mislio na uvrnutu muziku!) , cekaj da se stvarno desi nesto veliko vezano sa muzikom, pa tek onda razmisli sta dalje..
Dobar savet je dobar savet! Sad sto se nekome takav savet ne svidja ili ga smatra pogresnim, to je druga stvar...
Ovde klinci sa 21-22 godine vec rade, imaju svoje kompanije, ili ako su u muzici vec su poznati inzinjeri ili sviraju u nekom poznatom bendu!
Oni svi u poredjenju sa nama krenu mnogo ranije (sa 16 godina) i dok se mi budalimo, oni vec cepaju...dok mi provalimo kako se radi house ili trance, oni vec postali svetska imena...itd..
Problem je (kao i uvek) sto mladjarija nece da slusa...pa bar da poslusa nekoga iz iste struke, ali ni to nece!!
Vrach, procitaj post iznad... Nema svako ambicije kao ti... Ako su manje, daleko manje, a ostvari ih, on je srecan i ispunjen covek! Zapamti to... Ne mora svako da ima apetit poput tebe ili mene! Isto tako, ako odsanjas suvise krupne stvari, a zivot se svede i sa 40 na snove o njima, onda si, prijatelju, u KURCU!
Pozdrav...;)
DaBear
11-10-2006, 10:59 AM
Bas to (po drugi put!)
Vec sam nekoliko puta potencirao, de se ljudi sa foruma ne zavaravaju cinjenicama da sam uradio toliko i toliko mikseva / produkcija i da zivim od toga u Londonu...Sve to kad se sabere i podeli sa brojem godina ulozenih u to i provedenih ovde nije bog zna sta!!
Da sam se oslonio 100% na to, dosad bi umro od gladi, ali muzika uspeva da pokrije svoje (velike) troskove, obezbedi nesto za tehniku itd...druge stvari prave pare za zivot.
Niko nije spominjao ajkule nigde?! I pored svega ovoga, ja sam jos uvek mala maca ovde...
A ni ja nisam krenuo u to da zardim pare..zezali smo se kuci, uvrtali dugmice, ljudima se svidelo, zvali, rekli Peri, pera reko Lazi, Laza zvao Djoku i tako se to sve desi..
I ovde isto, kad pocnu da zovu puno, onda znas da je nesto dobro pa dignes cenu, jer ce vce za 6 meseci da se pojavi neko bolji pa da bar uzmes nesto u medjuvremenu...
I pored svega, ne mogu da prezalim prvih 8 godina, kad sam dosao ovde koje sam izgubio radeci glupe poslove - nije bilo ni govora o muzici!!
DaBear
11-10-2006, 11:03 AM
Vrach, procitaj post iznad... Nema svako ambicije kao ti... Ako su manje, daleko manje, a ostvari ih, on je srecan i ispunjen covek! Zapamti to... Ne mora svako da ima apetit poput tebe ili mene! Isto tako, ako odsanjas suvise krupne stvari, a zivot se svede i sa 40 na snove o njima, onda si, prijatelju, u KURCU!
Pozdrav...;)
Ako nista drugo, bar sam se nagledao i naslusao raznih slucajeva, presao preko gomile ugovora, i video drugu stranu koju malo ko vidi.
A snovi se vremenom menjaju...neki rastu, neki se smanjuju..sta vec.
Najvaznije je da spoznas svoje mogucnosti u datom momentu, spoznas sta znas i mozes i sta ne znas i ne mozes. Kad se to racisti, sve je lako...
@ Vrach
Svaka cast za iskrenost, ne samo u ovom postu!!!!:)
@Nesbo i Perun
Ja kad prestanem da uzivam u barem 30% stvari koje radim sa muzikom, prestacu da se bavim istom. Imam 28 godina, a profesionalno (za lovu:( ) radim vec 14 godina, a u studiju nekih 8 godina. I da nisam radio i stvari koje ne volim (a vezane su za muziku) - rad u velikoj muzickoj kuci, drzanje kursa, tezgarenje, razno-razno, ne bih imao ni ovo malo skromne opreme koju imam. Perune, ne znam odakle ti protumaci moj ego, i bilo sta vezano za mene, ja samo pokusavam da kazem sledece - ako npr Nesbo, radi taj psytrance -. Ja verujem da je momak jaako talentovan, da radi super stvari..... ALI!! Da bi uspeo u tome ( kao i sve drugo) , mora da odelje dupe za kompom nekoliko godina po 10tak sati dnevno. Ako za tih par godina ima od cega ili koga da zivi, a uspe nakon toga - super. Ako ne, imace 30 godina, bice urbana legenda poznata uskom krugu prijatelja, i niz frustracija od propustenih sansi u zivotu i kompleksa od svoje generacije koja je 'uspela' u necemu. Ovde jednostavno ne postoji sistem koji talentovane ljude, koji se pri tom bave ne-opsteprihvacenim-turbo-komercijalama, gura, afirmise, pomaze........
Nesbo, poenta moje price - radi to sto volis, guraj, znoji se, ali razmisljaj par godina unapred....... Uostalom, imate negde na promociji radova moju pesmicu od pre 4-5 godina 'Tragovi'. Nebitan je kvlitet i sva slabost aranzmana i produkcije, ja sam to uradio zato sto hocu i volim to. Ali zato, na jednu takvu pesmu, snimim 10 sranja i polusranja
nESbo
11-10-2006, 12:27 PM
Ok, hvala!
Poruku sam shvatio i savet prihvatio samo izgleda jedino OFF ima jasan stav. Nista licno, ali onaj "ko je uspeo u zivotu" uopste ne mora biti u pravu.
Da bi uspeo u tome ( kao i sve drugo) , mora da odelje dupe za kompom nekoliko godina po 10tak sati dnevno.
Neka hvala, izgleda je meni za to kasno, jer "momci u UK u mojim godinama vec rasturaju po svetu". lol! Ja sam ipak rodjen u Srbiji... Voleo bih da nisam, iskreno...
Ok, hvala!
Poruku sam shvatio i savet prihvatio samo izgleda jedino OFF ima jasan stav. Nista licno, ali onaj "ko je uspeo u zivotu" uopste ne mora biti u pravu.
Mislim, izvini, stvarno ne mislim da sam u poziciji nekoga da savetujem, ni pamecu, ni rezultatima..... Ali nam je okruzenje takvo, da ako radis ono sto volis verovatno moras da radis i jos nesto da bi ziveo. E sad, ako se ima vremena i snage za oboje, super
nESbo
11-10-2006, 12:36 PM
Da da, ja servisiram racunare i imam day job. Sa svojih 21 vec imam 3 godine radnog staza. Razumemo se mi totalno, samo me je malo pogodio stav gosn Vraca koji je napisao negde gore kako sve to sto radimo nema smisla jer kasnije kad dodju zena i deca niko se toga vise ne seca... i tako nesto...
Samo bez uvrede molim vas. Ne kazem ja da nema potrebe da vi mene savetujete, naprotiv, ja dolazim na ovaj form vec 2 godine ne bih li nesto naucio od iskusnijih, ali takvi stavovi od najiskusnijih me pogadjaju...
;)
Da da, ja servisiram racunare i imam day job. Sa svojih 21 vec imam 3 godine radnog staza. Razumemo se mi totalno, samo me je malo pogodio stav gosn Vraca koji je napisao negde gore kako sve to sto radimo nema smisla jer kasnije kad dodju zena i deca niko se toga vise ne seca... i tako nesto...
;)
;) O tome ti pricam, ja u radnoj knjizici imam 2 meseca staza, i time se ne ponosim bas:(
Arthur
11-10-2006, 12:50 PM
ja nemam ni dana
perun
11-10-2006, 12:52 PM
Perune, ne znam odakle ti protumaci moj ego, i bilo sta vezano za mene, ja samo pokusavam da kazem sledece - ako npr Nesbo, radi taj psytrance -. Ja verujem da je momak jaako talentovan, da radi super stvari..... ALI!! Da bi uspeo u tome ( kao i sve drugo) , mora da odelje dupe za kompom nekoliko godina po 10tak sati dnevno. Ako za tih par godina ima od cega ili koga da zivi, a uspe nakon toga - super. Ako ne, imace 30 godina, bice urbana legenda poznata uskom krugu prijatelja, i niz frustracija od propustenih sansi u zivotu i kompleksa od svoje generacije koja je 'uspela' u necemu.
Pa kao sto si napisao: POKUSAVAS da kazes. A nisi to rekao! Da jesi, tj. da je ovako izgledao tvoj post na koji sam reagovao (ne braneci Nesbo-a, vec samo rekavsi sta sam imao na tu temu generalno), ne bih ni trosio onoliko reci gore...
A ponovo iznad navodis neke tvrdnje koje bih momentalno mogao da opovrgnem primerima mnogih mojih poznanika, koji i imaju i nemaju veze sa muzikom, ali biznisom generalno da, koji su tek posle 30te "prodisali" i nasli sebe u jako unosnim ili kreativnim poslovima u kojima danas dominiraju. Nismo mi isti, daleko bilo, dakle... NEMA PRAVILA! Ako se ti ili neko pored tebe uplasi buducnosti, ili ako se usere od proslosti kao 30togodisnjak, to ne znaci da ce sve sacekati takav ishod! Dakle, generalizovali ste stvari uzasno, zato sam i reagovao!
A to da li ce neko biti poznat samo uskom krugu prijatelja, ili celoj naciji ili planeti je skroz irelevantna stvar, koja je krajnje individualna. Ni ja nisam cuo za tebe!;) A ni ti za mene... Mozda.
Ovde jednostavno ne postoji sistem koji talentovane ljude, koji se pri tom bave ne-opsteprihvacenim-turbo-komercijalama, gura, afirmise, pomaze........
To su nepoznate kategorije, "sistemi" itd. meni bar, mi i kad smo zagazili u FOLK vode na momente, to je bilo na poziv izvodjaca ili diskografa direktno, u cemu smo videli shansu za dobru zajebanciju, isterivanje nekih nasih hirova jer nam se moglo i jer su to i hteli i, na srecu, "gomilu para"! U suprotnom se ne bi ni baktali sa njima. Licno ne obitavam u tim krugovima, niti me zanimaju, ali ukoliko mi i dalje budemo zanimali njih, rado cu se odazivati pozivima za saradnju!;)
Dakle, nigde niko nikoga ne gura, vec iskljucivo saplice, a to sto je u ovoj nasoj zemljici jedna bransha, ako se moze istom i nazvati, pojela vecinu ostalih, medijski pre svega, to je vec nas nacionalni problem... Ja ga necu resavati. A neces ni ti, jer ne mozes, a i besmisleno je. Nemoguce!
Dakle, ako je nesto vec u toj meri prisutno, logicno je da ces imati utisak o "nametanju" kako izvodjaca, tako i mnogih "autora" iz te branse. A veruj da nije tako... Naravno, ne pricam o sebi, jer Nebojsa i ja imamo obicaj da se ne slikamo i ne prdimo po "Svetovima, Skandalima, pa ni po Dnevnim novinama", prosto, kolko god puta da nam je nesto tog tipa bilo nudjeno, nismo prihvatali, jer je po nama nekonstruktivna budalastina! E sad, najvise ih je koji vole to slikanje, ali budi siguran da ni tu nema preteranog "nametanja". Urednici i dalje misle da su im novine ili emisije dupe i da su "prazne", pa u price uvlace i gomilu nebitnih ljudi... Ok... Kao, pune program. Hahaha.
Uostalom, imate negde na promociji radova moju pesmicu od pre 4-5 godina 'Tragovi'. Nebitan je kvlitet i sva slabost aranzmana i produkcije, ja sam to uradio zato sto hocu i volim to. Ali zato, na jednu takvu pesmu, snimim 10 sranja i polusranja
Ovo je sustina moje price, OFF- bez ikakvog pokusaja da te omalovazim ili slicno, smatram da je sve to nedovoljno za "soljenje pameti" bilo kome, a stekao sam utisak da si to i radio... I ti i Vrach, a i mnogi drugi pre vas! Tu cak nije vazno ni ko je ko i sta je "uradio"...
Naravno, imas puno pravo to da radis, ovo je forum... Samo je pitanje da li ima poentu!
Nista licno, da ne tupim vise!
Pozdrav!;)
nESbo
11-10-2006, 12:53 PM
Nebitno, svako ide svojim putem. Meni je ovo radno mesto omogucilo i ovu diskusiju, i monitorce, i dual core procesor i mnogo jos toga...
Sve u svemu, sescu i ja mozda jednog dana za ovaj SSL :D :D :D ;)
perun
11-10-2006, 01:00 PM
perune daj sliku tvoj tinejdzera :P elem poceo sam da citam karatkeristike ovog novog ssl-a mislim da je konacno resen jaz izmedju digitalnog i analognog mixera ... verujem da ce to tek biti hit za par godina
Imas slike, manje vise svega u studiju ponaosob, u sekciji Slike Vasih Studija...
Ovde su mikseri:
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=12770&page=18
Ovo je sustina moje price, OFF- bez ikakvog pokusaja da te omalovazim ili slicno, smatram da je sve to nedovoljno za "soljenje pameti" bilo kome, a stekao sam utisak da si to i radio... I ti i Vrach, a i mnogi drugi pre vas! Tu cak nije vazno ni ko je ko i sta je "uradio"...
Pozdrav!;)
Ne znam da li je zvucalo kao da solim pamet, samo sam izneo neke svoje stavove iz najbolje namere i vidim da smo se Nesbo i ja skapirali.
A tvoja prica meni generalno ne pije vodu - Nebojsa i ja se zezali, pa isterivali hirove na narodnjacima inace ne bi to radili, ali smo uzeli i dobre pare....... Mislim da ti vasi klijenti nisu bas lako dozvoljavali shishanje i isterivanje vashih (predpostavljam) muzickih hirova. Ipak su oni 'zvezde' , pre svega u svojim ocima, i jaakooo vole svoj novac da bi ga nekome tek tako, eto..... A sad, ako te je sramota toga sto si radio (mislim na imena koje si snimao), pa tako pricas, to je druga stvar. A to opet potvrdjuje moju pricu, da postoji posao i postoji zadovoljstvo. A taj POSAO koji mi radimo je veoma posten, tako da ne vidim cega bi se stideli u svemu
BTW. od cega si (kojih projekata) kupio SSL, iskreno?
perun
11-10-2006, 02:34 PM
A tvoja prica meni generalno ne pije vodu - Nebojsa i ja se zezali, pa isterivali hirove na narodnjacima inace ne bi to radili, ali smo uzeli i dobre pare....... Mislim da ti vasi klijenti nisu bas lako dozvoljavali shishanje i isterivanje vashih (predpostavljam) muzickih hirova. Ipak su oni 'zvezde' , pre svega u svojim ocima, i jaakooo vole svoj novac da bi ga nekome tek tako, eto.....
E pa vidis, pila ili ne (vodu), prica je zaista takva, a poznajem previse ljudi, i oni mene da bih mogao da menjam "verodostojnost" nasih pocetaka, pre, evo, skoro 10 godina! Zaista je sve bila zajebancija, docekivanje tih, kako sam kazes "ZVEZDA" u bademantilu, peskirima oko struka u jednoj prostoriji u mom stanu... Gde je bio "studio". Hahaha. Cista sprdnja, zaista, uz tone kafe, 10 gostiju dnevno kod mene, druzenje i naravno RAD!!! I to je trajalo 4 godine, dok se nismo preselili na Zvezdaru, u nas prostor, gde je i dan danas nas STUDIO, a bio je ATELJE do pre manje od godinu dana.
Vidis, mnogima je tesko da poveruju da neko moze da radi posao OZBILJNO, pritom se sprdajuci, praveci bukvalno zurke ponekad u stanu i bezbroj puta stvarajuci konfliktne situacije, koje danas i klijenti i mi pamtimo iskljucivo kao DOBRO ZEZANJE! Tebi je to nepojmljivo??? Naravno, jer bi pozeleneo od treme kad bi seo sa da pregovaras sa mnogima. Jer si stvorio predrasudu... Zato bi tako i bilo! E vidis, mi nismo imali problem sa tim, nikada, a bili smo kinci kad smo zvanicno poceli sa poslom! Ja sam imao nepunih 19 godina!
Nema veze... Sad ti je kasno da se menjas... Meni takodje, ali ne osecam ni potrebu za tim!
A sad, ako te je sramota toga sto si radio (mislim na imena koje si snimao), pa tako pricas, to je druga stvar. A to opet potvrdjuje moju pricu, da postoji posao i postoji zadovoljstvo.
Nikada se nisam stideo nikoga i nicega sto sam radio. Tako sam vaspitan i uvek sam se trudio da dam svoj maximum, kao i Nebojsa, ko god i sta god da je u pitanju! Ukucaj Atelje Trag u Google-u, sajt nikako da uradimo i sve ce ti biti jasno... Ja sam ovde mnoge stvari "argumentovao" upravo MILETOM KITICEM, naprimer... Karleusama, Kebama, Lunama, Djoganijima i ostalima kojih bi se ti verovatno stideo. Ja ih se ne stidim, naprotiv, jako sam srecan sto smo u karijeri mogli da radimo i BIBER i KERBER i ZANU i MILETA KITICA i KEBU i sve ostale! Kao aranzeri i producenti ili kao kompletni autori...
Izvrces teze jer se bavis decjim festivalima, sto je lepo. Svaka cast. Ja ne volim festivale kao festivale, pa samim tim ni decije, ali OK. To je tvoj posao... Moj je nesto drugo! Eto, upravo to cega se "stidim"!
A taj POSAO koji mi radimo je veoma posten, tako da ne vidim cega bi se stideli u svemu
Vec rekoh, lupetas gluposti, tek da bi nesto napisao! Ok, nema ljutnje...;)
BTW. od cega si (kojih projekata) kupio SSL, iskreno?
Evo nase client liste iz CV-a koji je bas juce prilozen uz aplciciranje za jedan "marketinski" posao... Pa citaj. Od njih smo kupili studio, sprave i sve sto imamo!!! Ima mnogo stvari pored tog "famoznog" SSL-a!!!
Atelje Trag Client List
Artists List:
Jelena Karleusa
187
Zdravko Colic
Djogani
DnD
Luna
Keba
Funky G
Kerber
Biber
B3
Dr. Bloodmoney (Robin Hood)
Sladjana Delibasic
Danijela Vranic
Grupa Zana
Mile Kitic
Dejan Milicevic
Tijana Dapcevic
Danijel Djuric
Daniel Djokic
Ivan Gavrilovic
Sanja Dimitrijevic
C-YA
Tamara Todevska
Marko Jeftic
Gru
Fullmoon
Non Plus Ultra
Code
Sonja Mitrovic- Hani
Lollypop…
Advertising Clients/Partners:
New Moment Agency (Saatchi & Saatchi)
Delta Company
McCann Ericsson
RTV BK Telekom
Coca Cola
Red Cross Organization
TV Pink
Visual Infinity
Football Club Zeleznik (Lavovi)
MIM Fashion Company
Top FM Radio
Two Spots
Chilli Advertising
Foreign partners:
Sterling Sound Mastering, USA
Eden Studios, UK
Funky Junk, Italy
Focus Recording, Sweden
BMG, Poland
Digital Domain, USA
Sound and Music, CH
perun
11-10-2006, 02:37 PM
P.S. Klijenti sa kojima trenutno saradjujemo (ukoliko nisu od ranije uz nas) ili su pregovori sa istima trenutno u toku, nisu pomenuti na listi!
Pozdrav...:)
Tezgaros ljuti
11-10-2006, 02:57 PM
osmatram vas vec duze vreme i bas je veselo...
ja sam cuo iz pouzdanih izvora da je taj SSL (iz Italije) kostao oko 14-15.000 Evrica... Staro je to..prevazidjena tehnologija...plus, to je mixer za TV / Film.
imao je George Lucas ogromno model...kao 4 Perunova..
Tako da se ne palite mnogo na cifre koje placaju nasi narodnjaci....draze su im pare nego ista na svetu!!!
perun
11-10-2006, 03:02 PM
posmatram vas vec duze vreme i bas je veselo...
ja sam cuo iz pouzdanih izvora da je taj SSL (iz Italije) kostao oko 14-15.000 Evrica... Staro je to..prevazidjena tehnologija...plus, to je mixer za TV / Film.
imao je George Lucas ogromno model...kao 4 Perunova..
Tako da se ne palite mnogo na cifre koje placaju nasi narodnjaci....draze su im pare nego ista na svetu!!!
Pa, pouzdan izvor je samo rachun, prvo onaj koji je potpisao Silvio Berluskoni licno kad je 1990. kupljen mikser za Mediaset. Kod nas je, ne brini! Kao i racun za naknadne modifikacije koje je fabrika po porudzbini radila za njih.
Drugi je onaj koji imamo mi, kada smo mikser od doticne kuce kupili! Tu sve pise, naravno... Pa cak i rabat posrednika, kao i potvrda SSL-a u Begbroke-u, Oxfors da je sve zaista tako!
Treci je racun na kome je spisak svih switcheva i potova za zamenu... Spare modula i delova za buducnost... Koje smo kupili...
A da bi imao uvid u te papire, morao bi da se zoves ili Marko ili Nebojsa ili da budes neko nama jako blizak, sa kim svakodnevno sedimo, a i to tesko! Sumnjam da si i 1. i 2. i 3!? Sa ljutim tezgarosima se ne druzim...;)
Eto, istina, Lucas je imao, a ima i dan danas u Skywalker Soundu isti model, ogroman frame, kao i Disney, kao i BBC, kao i SAE, Closer Look Rec., kao i jos 30 ogromnih medijskih kuca u svetu. Sto muzickih, sto filmskih, sto broadcast. Vidis, fora sa ovim mikserom je sto uz "kastomizaciju" moze da bude najbolji za svaku od "delatnosti". A kao ideja tih osamdesetih je kostao papreno, pa i kao realizovana sprava nakon toga... Samo je bitno da znas sta hoces i sta ti treba... Ti koji su znali, potrosili su bogatstvo na ove stolove, ali su ih i koristili kako treba.
Drago mi je da se na forumu pojavio jos neko "elokventan" ko se razume u SSL-a. Mada sudeci po 1. postu taj neko je zavidni masturbator, on ili oni koji ga "informisu"... koji na svaki nacin pokusava da diskredituje neciji uspeh... Ok, i to je za nas ljude... Mozda i gresim?
E sad, bice dana, otkricemo da li si to ti Gos'n Trevor Horne ili ne! Jel da? Mada, u slucaju da jesi, ne poznajemo se.
A cene su stvar o kojoj ja ne pricam ovde. Bilo bi i neukusno. Meni je sve malo, klijentima je sve to puno. Nista novo. Svuda je tako. Uostalom, Gos'n "poznavaoce mog lika i dela", posto me svakako poznajes (obzirom da "upijas" informacije o meni ili vezane za nesto moje) onda znas koliko i kostam!!! Tacnije, ATELJE TRAG! Ako ne, onda se posavetuj sa istim magarcima koji su servirali bljuvotine oko cene SSL-a... I cuj! Uopste nije placen!!! Platili su nama da ga iznesemo! Hahaha, vredan poklon, priznaces!? Jos lova uz to...
P.S. Zelim ti prijatan BUKKAKE!!! Raspitaj se sta je, slobodno...;)
Atelje Trag Client List
Artists List:
Jelena Karleusa
187
Zdravko Colic
Djogani
DnD
Luna
Keba
Funky G
Kerber
Biber
B3
Dr. Bloodmoney (Robin Hood)
Sladjana Delibasic
Danijela Vranic
Grupa Zana
Mile Kitic
Dejan Milicevic
Tijana Dapcevic
Danijel Djuric
Daniel Djokic
Ivan Gavrilovic
Sanja Dimitrijevic
C-YA
Tamara Todevska
Marko Jeftic
Gru
Fullmoon
Non Plus Ultra
Code
Sonja Mitrovic- Hani
Lollypop…
Namerno cu citirati samo ovaj deo jer se rasprava polako svodi na licni nivo i udarce ispod pojasa, a to ne treba ni nama ni forumu.
I sad tek kad vidim listu, nije mi jasno ono sto si rekao 'o ljubavi u poslu' u prici sa Nesbom i Vrachem, od cega je sve pocelo.
Iz mog ugla - nemam uslove da bih radio verovatno ni jednog od gore navedenih klijenata (oprema+ poznavanje materije), a kada bih imao, verovatno bih uzivajuci radio Biber, Kerber i mozda Colu (da bih pricao da sam ga radio). Sve ostalo bih, normalno, radio za novac (ne znam za gospodina Kitica, kako bih to prevario), i tome bih pristupio krajnje profesionalno. Ali, ne mogu da zamislim kakva je to ljubav prema poslu snimati vokale (ne pratece, nego 'zvezda') tipa D'N'D, Hani, Karleusa, Ivan Gavrilovic, Danijela Vranic.......... Mislim, radio sam ja i gore pevace, i radicu, sigurno, ali posle debelih psihickih priprema.
E, da izasao novi SSL, ima slika na prvoj strani teme:)
perun
11-10-2006, 05:37 PM
Namerno cu citirati samo ovaj deo jer se rasprava polako svodi na licni nivo i udarce ispod pojasa, a to ne treba ni nama ni forumu.
I sad tek kad vidim listu, nije mi jasno ono sto si rekao 'o ljubavi u poslu' u prici sa Nesbom i Vrachem, od cega je sve pocelo.
OFF-e, da se razumemo... Razlog zasto sam naveo tu listu, celu, ti si quote-ovao deo, je samo da ne bih ostao nedorechen u ovoj besmislenoj raspravi. Nista vise... Nisam je dao tebi na razmatranje niti sam te pitao za misljenje! Ok?
Inace, pitanje odakle mi SSL i sve ostalo je, pre svega, neumesno! Niti si ti finansijska policija, niti sam ja nesto zasrao, da bih ti polagao rachune... Isto tako nikome nista ne dugujem za sve to, a to je najvaznije. Dale, novac je nas, iliti NASE FIRME! Samo, tebi ocigledno fali malo vaspitanja i iskustva da bi procenio koje je pitanje apsurdno i bezobrazno ili ne! Dakle, postovao sam listu iz CV-a, iskljucivo da bih stavio tacku na prepirku.
A tebi prijatelju zelim i Biber i Kerber, ali teshko... Cisto sumnjam... Isto tako ti zelim i malo DnD-ja, Karleusa, Chola i slicnih, jer to je POSAO, druze!!!
A na pitanje sta je tu uzivanje... Imam odgovor, ali ga zadrzavam za sebe... Mnogi ovde mozda vole da se tresu u dupe, ja ne, daleko bilo... ali isto tako ja volim sebi, eto, da pricinjavam sitne "mazohizme" poput Kitica, Karleuse i, sam si je naveo ne znam zasto, Danijele Vranic! Ja za razliku od tebe od ovoga zivim i placam poreze... A ti multipliciraj diskove!
Vise ne duzim, ne tumaci nista licno, jer jeste, kao i tvoje, ali ne zelim da se machujemo kitama, plasim se da cu izgubiti!?;) Hahaha...
Pozdrav.
idekius
11-10-2006, 05:49 PM
Ljudi, ne ode li ovo predaleko? I ja cesto umem da iznesem stav mozda ostrije nego sto bi trebalo, ali... ovo stvarno izgleda neukusno...
Sto bi se neko bilo kome pravdao? Zar treba polagati racune? Pa niko od nas nije valjda kriminalac, niti je ovo finansijska policija.
Sto se tice Perunovih klijenata... saradnja sa "Kerberom" je takva da je Atelje Trag zasluzio svaku pohvalu (i sa strane muzike i sa strane drugarstva i razumevanja) i posao koji su obavili Perun i Nebojsa (Atelje Trag) je odradjen vise nego korektno, a rezultat je prevazisao u mnogome nasa ocekivanja.
Voleo bih da i vi to cujete, ali, ne mozemo sami sebe da piratiramo i postavljamo fajlove pesama koje cekaju skoro izdanje, protivno je principima grupe, a siguran sam da ni Perun ne bi bio odusevljen. Uostalom, izaci ce to nadam se uskoro (sledi reizdanje svih 6 albuma + multimedijalni CD), pa ce moci da se cuje sta su Tragovci uradili. U pitanju je remix verzija pesme Sveti Nikola, u aranzmanu Peruna i Nebojse, koja ce izaci na multimedijalnom disku zajedno sa R'N'R verzijom... Perun i Nebojsa su dali pesmi novu dimenziju, sasvim drugaciji pristup... Otom, potom... cuce se, a ja kazem samo svoje utiske, utiske Galeta, Tomice i Baneta, posto smo jednoglasno prezadovoljni rezultatom i u planu je dalja saradnja sa Ateljeom Trag.
Neznam kako su oni odradili druge sa liste klijenata, ali... itekako znam kako su se pokazali ovde... A treba imati na umu da oni ne pevaju umesto nekoga... peva taj koji peva.
Lose je videti ovakve teme gde dolaze do izrazaja niski udarci. Ja i kada pljujem, pljujem muziku koju smatram neukusnom, ali ne pljujem nikoga licno i nikoga ne pozivam da mi podnosi racune... ni ja ne bih bilo kome polagao racune... radim kako radim, imam prava na to, kao i svi drugi...
Dajte malo relaksacije... :da::cool::mrgreen: Niko nikoga ne mrzi ovde, a i nema valjda razloga za tim...:cool:
perun
11-10-2006, 07:08 PM
Iz mog ugla - nemam uslove da bih radio verovatno ni jednog od gore navedenih klijenata (oprema+ poznavanje materije), a kada bih imao, verovatno bih uzivajuci radio Biber, Kerber i mozda Colu (da bih pricao da sam ga radio). Sve ostalo bih, normalno, radio za novac (ne znam za gospodina Kitica, kako bih to prevario), i tome bih pristupio krajnje profesionalno. Ali, ne mogu da zamislim kakva je to ljubav prema poslu snimati vokale (ne pratece, nego 'zvezda') tipa D'N'D, Hani, Karleusa, Ivan Gavrilovic, Danijela Vranic.......... Mislim, radio sam ja i gore pevace, i radicu, sigurno, ali posle debelih psihickih priprema.
Da ne zaboravim... Posto si "mene kao mene" pogresno shvatio, ocigledno! Ja nisam snimatelj! Niti je Nebojsa! Nas snimatelj je bio Goran Shimpraga, ok, zajedno sa nama! Jako dugo, godinama! Nebojsa i ja se bavimo aranzmanima i produkcijom!!! U trecini stvari i komponovanjem!!! OOOKKKK??? Kakve ja veze imam sa vokalnim "mogucnostima" Jelene Karleuse ili Gavrilovica (a radili smo ga 1999. na 2000.)?
Ajd', dosta je bilo!:D
Sto se tice Perunovih klijenata... saradnja sa "Kerberom" je takva da je Atelje Trag zasluzio svaku pohvalu (i sa strane muzike i sa strane drugarstva i razumevanja) i posao koji su obavili Perun i Nebojsa (Atelje Trag) je odradjen vise nego korektno, a rezultat je prevazisao u mnogome nasa ocekivanja.
JA sam cuo da ste to i debelo platili? A?! A?!
Neki ljudi snimaju albume za te pare, a vi remix!
I jos sam cuo da ih vodite djuture na Kubu na snimanje spota?
Koliko ce to da kosta?!
El imate racun? Fiskalni? :D
( "Alo Mladjo?...... Imam ljude za tebe... ma nema frke, ovo je premija.... Molim?! ... Ma premija, kazem ti, samo ti spremi onih 500 dinara!" )
:rotfl::rotfl::rotfl:
idekius
11-10-2006, 07:56 PM
Pa Perun je izrazio zelju da vidi Fidela dok je ovaj jos ziv, pa mi rekosmo... 'ajd' da sredimo to prijatelju... Ali... kad smo otisli tamo, Perun je pomesao Galeta i Fidela.... ono, nije da ne liche, ali...
Kada sam video da schokirano-uvredjenog Galeta oslovljava sa El Komandante, rekoh mu:
-Perune, Perune, to je nas Gaja, Fidel je ovamo.. :rotfl::rotfl::rotfl:
perun
11-10-2006, 08:16 PM
Pa Perun je izrazio zelju da vidi Fidela dok je ovaj jos ziv, pa mi rekosmo... 'ajd' da sredimo to prijatelju... Ali... kad smo otisli tamo, Perun je pomesao Galeta i Fidela.... ono, nije da ne liche, ali...
Kada sam video da schokirano-uvredjenog Galeta oslovljava sa El Komandante, rekoh mu:
-Perune, Perune, to je nas Gaja, Fidel je ovamo.. :rotfl::rotfl::rotfl:
Pa i Gale budala, uzeo da pushta bradu bash kad mi je oftamolog rekao da treba da nosim naocare! Jebes ga...:D Maaa... Dobra ta KUBA!!! I Partagasssss....
Sto bi se neko bilo kome pravdao? Zar treba polagati racune? Pa niko od nas nije valjda kriminalac, niti je ovo finansijska policija.
:cool:
Izglada da me nije samo Perun krivo shvatio. Ljudi, pa je samo pokusavam da kazem da je on to sve zaradio (i svaka mu cast na tome) jer je snimao, aranzirao, komponovao, ali NE ISKLJUCIVO ONO STO VOLI!!!! Da li je kupio RADECI komercijalne projekte ili psy-trance, npr? Znaci, bas ovako, kako pise bez ironije. Sad, da li lose izrazavam ono sto mislim, ili vi povrsno citate, nem' pojma
@Deki, nisam video ovde nikakvo pljuvanje i niske udarce sa moje strane, bar nisam imao nameru. Ako tako mozda izgleda, izeditujte, ili mi recite, ja cu izeditovati.
DaBear
11-10-2006, 09:06 PM
Sad sam procitao prepisku od danas....boze sta se sve desilo i napisalo ???!?!
A krenuli smo samo sa vestima da se pojavio novi mikser na trzistu ????!!
srbijaaaa bato!
idekius
11-10-2006, 09:10 PM
Izglada da me nije samo Perun krivo shvatio. Ljudi, pa je samo pokusavam da kazem da je on to sve zaradio (i svaka mu cast na tome) jer je snimao, aranzirao, komponovao, ali NE ISKLJUCIVO ONO STO VOLI!!!! Da li je kupio RADECI komercijalne projekte ili psy-trance, npr? Znaci, bas ovako, kako pise bez ironije. Sad, da li lose izrazavam ono sto mislim, ili vi povrsno citate, nem' pojma
@Deki, nisam video ovde nikakvo pljuvanje i niske udarce sa moje strane, bar nisam imao nameru. Ako tako mozda izgleda, izeditujte, ili mi recite, ja cu izeditovati.
Off, znam ja da si ti O.K. i ti i ja se vec dugo znamo... preko foruma, moje cimerke :mrgreen: itd...
Nemoj ti mene pogresno da kapiras... samo sam hteo da pojasnim stvari, a izgleda da sam ih jos vise zakomplikovao :o:rolleyes::):confused:
Ne, ja se sad zabrinuh za sebe, iduci onom narodnom - ako ti jedan kaze da si magarac, ne obracaj paznju, ako ti kazu trojica, okreni se da vidis tragove kopita:D . Znam da je Perun malo impulsivan, ali ja sve vreme pricam o odnosu posao-ljubav prema istom, i nemam nameru ni skim da ulazim u bilo kakve negativne i licne rasprave. Ali, gresim jer navodim njega kao primer, a coveka uopste ne poznajem (vidis, mislio sam da je i snimatelj, a najmanje je to). A, za svaki slucaj cu da procitam celu prepisku, mozda mi je stvarno nesto omaklo:)
slowstar
12-10-2006, 02:24 AM
Posto sam video nastavak diskusije o novom SSL mixeru, jedino sto mogu da ovom svemu dodam je da vas sve molim za izvinjenje ili oprostaj ukoliko sam
(izmedju ostalih) krivac za ovaj OGROMAN off-topic, hocu da kazem, oprostite jednom dosta starijem (50+) kolegi, koji je sticajem populisticko-fasisticko-nihilistickih okolnosti u stanju prilicne depresije. Molim da me ne shvatite pogresno, dosta znam o muzici, verovali ili ne, to je ipak i nauka, ima tu harmonije, kontrapunkta, orkestracije, akustike, oblika, viseglasja... tek kada sam dosta o tome naucio, nesto studirajuci, a jako mnogo iskustvom, koju nikakva poletna mladost (nazalost) ne moze da nadoknadi, shvatio sam koliko NE ZNAM....
Mozda cu samo da se usudim da primetim da samohvalisanje, i poziv na "originalnost" "svezinu ideja" "energiju" a narocito "client list" ne pomaze mnogo
napretku veoma sumorne, da ne kazem depresivne situacije sa ovdasnjom muzikom, a i "muzicarima" "producentima" "aranzerima" I.T.D.
Sramota me je i da pokusam da napisem svoju "client list" ali bi verovatno bila neuporedivo duza a i "bombastija"od ove na threadu, ali opet, ja sam na kraju karijere, pred penzijom, a zelim SVE najbolje onima koji su na pocetku, ili "zlatnoj sredini". Nadam se, i pored svega, da jos u muzici nisam rekao svoju "poslednju rec".............
idekius
12-10-2006, 05:11 AM
El imate racun? Fiskalni? :D
El imamo, El Komandante :mrgreen:
( "Alo Mladjo?...... Imam ljude za tebe... ma nema frke, ovo je premija.... Molim?! ... Ma premija, kazem ti, samo ti spremi onih 500 dinara!"
Na kog Mladju mislis? Kebinog kompozitora i textopisca? :rotfl::rotfl::rotfl: )
...
perun
12-10-2006, 09:45 AM
Mozda cu samo da se usudim da primetim da samohvalisanje, i poziv na "originalnost" "svezinu ideja" "energiju" a narocito "client list" ne pomaze mnogo napretku veoma sumorne, da ne kazem depresivne situacije sa ovdasnjom muzikom, a i "muzicarima" "producentima" "aranzerima" I.T.D.
Postovani stariji kolega, Gos'n Slobo, to sto ste protumacili kao samohvalisanje bio je iskljucivo odgovor na prozivku, tj. neumesno pitanje odakle nama studio, takav mikser, pa jos i 2 pored njega, pa jos toliko takve opreme. Moja "CLIENT LISTA" koja je kod vas u postu pod navodnicima, kao i moje "zanimanje" i maltene sve je posluzila samo da coveku docaram kako se sav taj UPGRADE "odjednom" dogodio...
A svezina je individualna stvar, i Vi ste je posedovali pre 30 godina, svakako, kad se ja jos nisam ni rodio... Mislim da je bezveze da procitam ovakvo pisanije coveka koga cenim, koji je pritom DUPLO stariji od mene, bar je meni zao sto ste i Vi nesto ovakvo napisali i pre svega moj post na taj nacin protumacili!
Ali ovo dokazuje genaralni stav vase generacije prema mladjim kolegama, koji su pronasli svoje mesto u ovom poslu, i znate, nije prvi, vec stoti put da se uveravam da razumevanje ne postoji. Nama ne da niko nije zeleo da pomogne, niti savetom, niti iskustvom, niti najbanaljnijom pricom, na pocetku, vec su se svi "predstavnici" stare shkole potrudili i da NAS SAPLETU!
Zao mi je, Slobo, sto ispoljavate ovakav stav i sto sam ovako vas post protumacio... Sram Vas bilo!!!:)
Sramota me je i da pokusam da napisem svoju "client list" ali bi verovatno bila neuporedivo duza a i "bombastija"od ove na threadu
Pa, ako Vi niste znali, eto... bar ja znam vase godine.... Imam 27 godina, znaci okruglo DUPLO MANJE od Vas! Mislim da prica o "portfoliu", neuporedivo duzem, zvuci svakako realno, ali i SMESHNO! Pa vi imate samo godina radnog iskustva vise (minimum) nego ja zivotnog. No dobro....
Ili ste malo brzopleto citali moje postove iznad, ili ste isti kao i vecina "velikih" genijalaca iz vase generacije!
A skapirao sam vas kao vrlo odmerenog i duhovitog coveka kada smo sa Marinom putovali u Babe na otvaranje novog hotela. Sada sam nekako, promenio misljenje... Na zalost...
Svakako, POZDRAV!
nESbo
12-10-2006, 10:21 AM
E kad budete isli u Babe opet cimnite me da popijemo neko picence kod mene : ) ;)
Postovani stariji kolega, Gos'n Slobo, to sto ste protumacili kao samohvalisanje bio je iskljucivo odgovor na prozivku, tj. neumesno pitanje odakle nama studio, takav mikser, pa jos i 2 pored njega, pa jos toliko takve opreme. Moja "CLIENT LISTA" koja je kod vas u postu pod navodnicima, kao i moje "zanimanje" i maltene sve je posluzila samo da coveku docaram kako se sav taj UPGRADE "odjednom" dogodio...
!
Perune, drugarski cu te zamoliti da samo jos jednom i bez predrasuda procitas celu raspravu. Ispade da sam te nazvao kriminalcem, da sam poreznik, finansijska policija........ Cak te nisam ni prozivao, vec samo LEPO PITAO, da li si samo i jedino i uvek radio stvari koje volis (u muzici) (dosadan sam vec), i to je sve....... a zatim ces, nadam se izeditovati neke stvari koje si napisao
Pozdrav
perun
12-10-2006, 11:02 AM
Perune, drugarski cu te zamoliti da samo jos jednom i bez predrasuda procitas celu raspravu. Ispade da sam te nazvao kriminalcem, da sam poreznik, finansijska policija........ Cak te nisam ni prozivao, vec samo LEPO PITAO, da li si samo i jedino i uvek radio stvari koje volis (u muzici) (dosadan sam vec), i to je sve....... a zatim ces, nadam se izeditovati neke stvari koje si napisao
Pozdrav
Nazalost te, brate moj, niko tako nije shvatio. Dobio sam nekoliko PMova, gde su ljudi u shoku sta se i na koji nacin u ovom postu izdesavalo!
Ja se necu zapitati nista, a ti izvoli, komplexe leci u sekciji "Promocija Radova"! Tamo si najpametniji, ocigledno, meni se skini s' vrata! Ok?
Ja sam i pre zamolio da zavrsimo s ovom raspravom, ali si izgleda "preopterecen" desavanjima na estradi sa extraprofitom, pa si mene uhvatio da peglas... Ja sa tim, kao ni sa tobom, nemam veze, pa ubuduce nemoj da quotujes moje postove, niti da siris diskusiju na ovaj nacin!
Dakle, za mene je ovo "zakljucen" predmet!
Nazalost te, brate moj, niko tako nije shvatio. Dobio sam nekoliko PMova, gde su ljudi u shoku sta se i na koji nacin u ovom postu izdesavalo!
Ja se necu zapitati nista, a ti izvoli, komplexe leci u sekciji "Promocija Radova"! Tamo si najpametniji, ocigledno, meni se skini s' vrata! Ok?
Ja sam i pre zamolio da zavrsimo s ovom raspravom, ali si izgleda "preopterecen" desavanjima na estradi sa extraprofitom, pa si mene uhvatio da peglas... Ja sa tim, kao ni sa tobom, nemam veze, pa ubuduce nemoj da quotujes moje postove, niti da siris diskusiju na ovaj nacin!
Dakle, za mene je ovo "zakljucen" predmet!
Ok, ne razumemo se.
Pozdrav
perun
12-10-2006, 11:52 AM
Ok, ne razumemo se.
Naravno!:D I nema potrebe...
DaBear
12-10-2006, 01:23 PM
Ja mislim da je rasprava otisla predaleko...mnoogo off topic!
Ja bi cak i pobrisao sve, jer je vrlo neprijatno za citanje i ne doprinosi forumu ama uopste!!
Nije ni cudo sto onda neko poznat i priznat nece da se smara sa Rumskim...
idekius
12-10-2006, 02:00 PM
Dobro... isprichali smo se... :) "Malo" sukobili misljenja i razmenili uglove gledanja na stvari...
Eto... pitam ucesnike rasprave da li zele da raspravu brishem i ako zele, odakle pa nadalje?
Molim bez ostrascenih ideja tipa "Ostavi moje naribavanje, pa raspali odatle" :mrgreen:
Mozes od mog posta, gde ja Nesbo-u nesto kazem (a odnosi se na prichu Vraca i Slowstara). Mozda moze i pre (cini mi se da je i to van teme, debelo), ali nemam vise zivaca da citam
perun
12-10-2006, 02:49 PM
Posto sam licno prozvan, ne pricam sad od strane OFF-a, nebitno je, vec i "tezgarosa ljutog", pa me je na kraju potkacio i Sloba Markovic... Posto se OFF-u zuri da izbrisete postove, a meni ne, ja bih zamolio da ostanu tu jos neko vreme, kratko... Da gospoda vide odgovore, a i da mnogi pogledaju "diskusiju" sa KAZNENOM EXPEDICIJOM... Nadam se da ne trazim previse, Deki? Sam si reagovao na neumesne price ili pitanja, kako god da ih sada neko tumaci... Eto, pricini mi zadovoljstvo da odgovore procitaju i ova dva, gorepomenuta chlana... Pa cemo delete!!!
Ok... Drago mi je sto me je cimnulo puno ljudi i pitalo me koji mi je kurac, kad se osvrcem na sve to, ali eto... Nek i ostali nasi prijatelji s foruma vide ove "muzejske primere" budalastine i price, pa nek donesu neki sud o tome. Ako ih se tice, a cini mi se da DA! Mozda gresim...?
Svakako, pozdrav!!! Na kraju ce se sve ionako brisati i zaboraviti.;) Mislim, skoro sve!
Posto sam licno prozvan, ne pricam sad od strane OFF-a, nebitno je, vec i "tezgarosa ljutog", pa me je na kraju potkacio i Sloba Markovic... Posto se OFF-u zuri da izbrisete postove, a meni ne, ja bih zamolio da ostanu tu jos neko vreme, kratko... Da gospoda vide odgovore, a i da mnogi pogledaju "diskusiju" sa KAZNENOM EXPEDICIJOM... Nadam se da ne trazim previse, Deki? Sam si reagovao na neumesne price ili pitanja, kako god da ih sada neko tumaci... Eto, pricini mi zadovoljstvo da odgovore procitaju i ova dva, gorepomenuta chlana... Pa cemo delete!!!
Svakako, pozdrav!!! Na kraju ce se sve ionako brisati i zaboraviti.;) Mislim, skoro sve!
Sto se mene licno tice, ne moraju se uopste brisati....... a moderatori neka procene da li je to dobro za forum i sta, i da li treba da se brise
liman021
12-10-2006, 04:36 PM
idekiuse ucinio bi mi veliku uslugu da izbrises moje zvrljotine iako nikog nisam licno "povredio".da sam znao da ce do ovoga doci ne bih se ni raspisivao.ovo mi je dobar nauk za ubuduce."radi svoje i ne pametuj mnogo, jer ces se samo usrati duboko"
lesha
12-10-2006, 07:06 PM
"radi svoje i ne pametuj mnogo, jer ces se samo usrati duboko"
je li to neki novi hit ? :D
slowstar
13-10-2006, 12:43 AM
Opet ja, verovatno necu vise, bar po ovom threadu...
PONOVO SE IZVINJAVAM SVIMA koje sam eventualno povredio svojom diskusijom, mada je to mnogo vise bio LAMENT nego diskusija...Primam svaku kritiku i na svoj stav, i na svoj rad, koji verujte mi, mnogo manje cenim nego sto ga drugi cene ili postuju, smatram da sam prosecan, nista specijalno, mozda malo ukusnije sviram klavir, i umem da "raspisem" za gudace ili simfonijski orkestar, ali je to vise iskustvo nego neki preterani talenat...Dakle MOLIM vas, a narocito Peruna, da mi veruje da nista lose nisam mislio, ni prebacivao, a moram da kazem da NIKADA NIKOG NISAM OMETAO NI SPOTICAO, VEC NAPROTIV,a razni su to meni cinili, i to iz koristoljublja, ne bi li mi "oteli" posao, a uvek sam se trudio da pomognem, preporucim, objasnim, pokazem, i po cenu svoje "stete" ukoliko tako nesto postoji, i da sam spreman jos uvek na svu pomoc koju mogu da pruzim u smislu iskustva, znanja, informacija, ukoliko je nekom potrebna...svetac nisam, ali jos manje sam tast i zao!!!
SVIMA zelim sve najbolje u zivotu i radu...TOLIKO.......
liman021
13-10-2006, 06:50 AM
lesho fala,fala...bogu hvala da i mene jednom krene...kada budem lansiro ovaj hit ispunice mi se zivotni san...mlako pivo,jevtin cigar a bogami i lake zene:cool:
nESbo
13-10-2006, 11:13 AM
idekiuse ucinio bi mi veliku uslugu da izbrises moje zvrljotine iako nikog nisam licno "povredio".da sam znao da ce do ovoga doci ne bih se ni raspisivao.ovo mi je dobar nauk za ubuduce."radi svoje i ne pametuj mnogo, jer ces se samo usrati duboko"
mozda bi bilo bolje kad ne bi radio stvari zbog kojih ces se posle kajati? : )
idekius
14-10-2006, 04:00 AM
Ehhh... ko ne uradi po nesto zbog cega se kasnije pokaje? :) Sklapanje brakova je dokaz za to :mrgreen:
nESbo
16-10-2006, 08:40 AM
Ih jos kad bi mogli da pobrisemo postove iz brakova moglo bi tu svasta nesto da se kombinuje : ))
@Deki, Nesbo
Kako vas, bre, nije sramota da vise off-topicarite sa tim brakovima. Mi ovde sve vreme lepo pricamo o novom SSLu, a vi.........
:rotfl:
nESbo
16-10-2006, 03:04 PM
Ups izvini. Odlican ja novi SSL!
idekius
17-10-2006, 02:17 AM
Nije valjda da ne vidite vezu izmedju novog SSL-a i braka?
Jednostavno je... ako kupis novi SSL i zena sazna koliko si ga platio, spremi se za brakorazvodnu parnicu, ili, jos gore, da ti baci zivu sodu u ochi :mrgreen::rotfl:
nESbo
17-10-2006, 01:24 PM
A nije los ni za "sticanje braka" varijante, zbog svoje velicine, kao bilijarski sto i slicno : )) ;)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.