Log in

View Full Version : Kakve biste tutoriale zeljeli citati?

ANITA
02-10-2006, 09:39 PM
Naslov govori sve.

Kako ne bismo pisali nesto sto nikoga ne zanima ili kako bismo vise razveselili clanove foruma, zelimo cuti sto VI zelite citati u nasem odjeljenju za tutoriale! Koje vam znanje nedostaje? Sto biste zeljeli nauciti, a to ne mozete uciniti sami ili biste zeljeli precicu do znanja koje vam moze netko od nas uciniti dostupnim?

Molim da svoje prijedloge izrazite sto konciznije. Kratko, jasno, sazeto. Znate i sami kako se na odlicna pitanja mogu dati odlicni odgovori, pa stoga neka takvi budu i vasi prijedlozi.

Hvala
:hug:
Anita

OFF
02-10-2006, 09:52 PM
Ja sam davno pokrenuo pricu o tutorijalima 'muzicki instrumenti'. Tesko je dobro snimiti neki instrument, pa makar to bio i klavir:D , ako ne poznajes njegove osobine, gradju, nacin na koji proizvodi ton, zracenje, karakteristicne frekvencije........
Mislim da bi, konkretno ti, imala puno da nas naucis o klaviru i mozda jos nekim klasicnim instrumentima, a zanimljiv bi m bio i tvoj pogled na popularne VST instrumente koji su simulacija orkestralnih zvukova

Pozdrav

alavuk
02-10-2006, 10:14 PM
pa xmmm vecina ljudi pita kako da kompresuje nesto ... uglavnom kick , pa neka bude najkrace i najbolje a mozda i univerzalno resenje sa 909/808 ritam masinama... kao neki 1st step.
Naravno tu ne bi bilo lose da se objasne ekvilizacije/kompresije ritmova i ostalih elektronskih/zivih instrumenata kao i akusticnog drum kit-a ...

evo jos da dodam ne bi bilo lose , posto malo svrljam po forumu da se napisu dsp tutorijali za (kx drajvere,scope,xtc i ostale platforme) i naravno objasnjenje sta je DSP :]

ANITA
02-10-2006, 10:17 PM
Super, samo pisite! Takoder... ako se vasi prijedlozi ponavljaju, unatoc tome ih napisite pa da vidimo kolika je potraznja za cime! Mozda to bude dodatna motivacija za potencijalnog "pisaca"..

Anita

alavuk
02-10-2006, 10:17 PM
svasta mi pada na pamet upravo :]

elem mog'o bi da postoji kratak tutorijal/opis sta je "esencijalno" u mixu za svaku vrstu muzike kao sto su rock,metal,hiphop,pop,house,trance,techno,electro. jeste svi vec znamo to ali bice dosta pitanja kako da napravim/da zvuci kao ... i naravno da se cak graficki objasni ta famozna side-chain kompresija... mislim da je dosta od mene :] stvarno sam ga preter'o !

e da ... mozda bi bilo korisno pocetnicima kako da "citaju" spectrum analyser ! :] pa podela koji je dobar koji nije koji prikazuje dobru stereo sliku koji je za koju produkciju i sl. blaaaa :!: