PDA

View Full Version : opet, pulsar XTC pitanje

pulsar 2
30-09-2006, 11:18 AM
Nikada nisam probao kako radi pulsar u XTC mode, pa bih vas zamolio ko ima iskustva da mi odgovori :

1) dali postoji neki poseban trik prilikom instalacije ?
2) dali poslije instalacije traba kreirati neki projekat (???!)
3) koji efekti i sintovi ne rade u XTC ?
4) dali u XTC modu rade free CW pluginsi

Hvala unaprijed

alavuk
30-09-2006, 11:42 AM
1.ne postoji (ja mislim)
2.u sustini ne treba samo ugasis scope project kad startujes cubase posto ti je sad xtc vst adapter za scope(tj sve se prebacuje u njega) i tc/uad plug inove mozda malo drugaciji dsp routing ali i to ja mislim da ne treba ukoliko imas neki externi ad/da konverter onda ne , opet zavisi od tvoje cw konfiguracije i sta imas prikljuceno na njemu
3. mislim da ne
4.trebalo bi ja nisam imao nikakvih problema sa njima tokom rada u xtc mode-u

da napomenem da sam radio sa xtc-em vec instaliranim i da nisam imao problema tokom samog rada , xtc prevashodno sluzi za produciranje elektronske muzike i poboljsanja kvaliteta same produkcije u cubase-u tj da ne setas sa scope mixera u cubase-u npr... kapiram da ovde ima doooosta iskusnijih ljudi koji cw koriste dugo dok sam ja jos bio u pelenama :]

imas raznorazne dodatke za njega tipa da na master kanalu ucitas presete i ekvilizacije za svoj monitoring naravno to iskljuciti kad se pesma exportuje ...

nadam se da sam malo pomog'o ... a sad neko iskusniji :]

pulsar 2
30-09-2006, 12:35 PM
Hvala alavukonja na ulozenom trudu.

tacka 2) Koliko sam ja ukapirao ne treba da deinstaliram SFP 3.1c nego samo ugasim isti pre nego sto aktiviram cubase SX ?
Ali prilikom instaliranja SFP, na pitanju u koji folder zelis XTC destinacion ja nisam nista napisao nego sam to, jednostavno, preskocio - next...next (tj. ostavio prazno). Dali to ima nekakve veze ?

ja imam a16 ultra konverter, dali to nesto menja stvari ?

Znaci, kao konstatacija : dali trebam deinstalirati SFP 3.1c i ponovo instalirati, ali sada sa XTC destinacion folder u...?

alavuk
30-09-2006, 12:44 PM
e to ne bi znao :] mada ja mislim da su oni u sustini nezavisni jedan od drugih, ali kao sto rekox neka neko ko se time bavi malo ozbiljnije neka kaze ... :]

alavuk
30-09-2006, 09:05 PM
Hvala alavukonja na ulozenom trudu.

tacka 2) Koliko sam ja ukapirao ne treba da deinstaliram SFP 3.1c nego samo ugasim isti pre nego sto aktiviram cubase SX ?

da odgovorim na ovo da ne bude zabune , ne moras mozes koristi jedno i drugo zasebno bez ikakvih konflita tj kad zavrsis projekat u xtc-u mozes slobodno upaliti scope ili obrnuto , samo nemoj da ocekujes da ce projekat iz scope-a zvucati dobro u xtc mode-u ali obrnuto 'oce ... moj predlog je da se totalno prebacis na xtc em je lak za koriscenje em ako imas neko napredno znanje/iskustvo sasvim super ce te sluziti pogotovu sto ima te olaksice za monitoring i sl. ...

pulsar 2
02-10-2006, 03:29 PM
U medjuvremenu ja sam uspeo da napravim prve korake sa XTC...bilo je lako : samo sam iskljucio scope... i gotovo.

Ali problem je u tome sto ne mogu snimiti unutar Cubase SX3 (na primer jedan midi kanal da snimim u audio, jer nema nikakvog signala).

Isto tako ne mogu snimiti ni mikrofon jer ne vidim nikakav In.

Cini mi se da i u XTC modu treba neki projekat za routing ( a ja bih bas voleo da se otarasim projekta i da radim samo na mixeru cubasea i da ne skacem sa jednog na drugi mixer.

Sandro i ostali iz CW skupine, javite se...

alavuk
02-10-2006, 08:34 PM
pa rekox gore da mora da se odradi drugaciji routing za xtc ukoliko imas neki externi ad/da konverter ili nesto slicno u tvom slucaju npr. mic. izgooglaj malo mozda se nadje neki koristan preset ili u svakom slucaju help :]

Eon
17-10-2006, 03:57 PM
da li postoji neki adapter koji ce omoguciti pulsarov ruting kada se on koristi u XTC modu?

poz
Eon

alavuk
17-10-2006, 10:03 PM
pa ovako ja sam taj mix koji je radjen u cubase-u kroz xtc snimao u realnom vremenu kroz ad/da konverter tako sto mu dodam novi audio track , znaci nema nikakvog exportovanja standardan nacin(tj ima ako ne koristis uad ili tc) naravno pulsarov u neki od line in-ova ... kao sto rekox pre gore neka me neko ispravi zaboravix kako to ide :]

alavuk
18-10-2006, 12:53 AM
uglavnom probacu sad da ti "nacrtam"

znaci xtc 7/8 out (npr. tj tvoj out koji koristis) - externi ad/da - cubase (xtc input 1/2 tj tvoj input koji koristis) naravno da napomenem da ovo vazi samo ako koristis uad ili tc plug inove ...

SandRob
22-10-2006, 03:48 PM
bez obzira u kojemu modu koristis pulsara, moras imat projekt.
kad pokrenes nuendo, automatski ti se u backgroundu pokrene i xtc projekt.
xtc nisam nikad koristio, pa nisam siguran, ali mislin da trebas poc u: nuendo/devices/device setup/asio scope/control panel i da ce ti se pokazat xtc projekt.
u tome projektu sigurno nije predvidjen tvoj a16 i zato bi ga trebalo naknadno ubacit, tako da njegovi izlazi ulaze u asio destination.
to je, dakle, ono najosnovnije sto moras napravit da bi mogao snimat u nuendu, ali sve ovisi o tvojim potrebama i konfiguraciji.

mozes mi na mejl poslat osnovni xtc projekt, pa cemo tocno vidit di je problem i sto treba napravit, ali ko sto sam rekao, to ce ovisit o tome sto ti tocno zelis!

bdv: ja ti nebi preporucio da koristis pulsara u xtc modu, jer onda nemas njegov routhing, devicesi ti ne rade realtime (kao hardware) i neke najbolje devicese neces moc koristit u xtc modu.
onda ti je bolje prodat pulsar, kupit neku drugu karticu i uad.
steta je pulsara koristit u xtc modu!
da uzmes timeworks p-100, pa ti se samo radi njega isplati imat pulsara. u xtc modu p-100 ne radi.