PDA

View Full Version : Economy hosting, poslovna politika balkana

diviner
29-09-2006, 04:18 PM
Pozdrav svima...

Svi znamo da nam je (rumskom) potreban sto prije novi hosting, sa namjerom da prosirimo korisne sadrzaje i podignemo rumski na jos vislji nivo. U tom cilju administracija je kontaktirala nekoliko provajdera nudeci im mogucnost "trampe" trazeci skromni minimum od 500MB (iako nam je potrebno vise, zbog vasih radova, ali nismo htjeli da zazvucimo bahato) i regularan protok od garantovanih 5-10GB mjesecno zauzvrat nudeci im reklamiranje na forumu u formi banera 24/7 (u donjem dijelu). Ocekivali smo naravno da bude mnogo nezainteresovanih, jer kod nas cak i provajderi ne razumiju znacenje rijeci poslovna politika (cast izuzetcima, sa kojima cemo nadam se uskoro ostvariti neku saradnju...). Ali ono sto smo zatekli, kao odgovor na nase zvanicno saopstenje prijedloga, od strane Economy hosting, nas je stvarno "zateklo" i podstaklo nas da evo napravimo direktnu negativnu reklamu za iste, cisto kako bismo stavili do znanja, ne samo njima, vec i svima ostalima koji se ovako budu ponasali, da svojim neprofesionalnim odnosima mogu samo gubiti...

Na nase zvanicno saopstenje poslato juce svim provajderima, smo dobili prvo ovakav odgovor:

POstovani,
zahvaljujem Vam se na ponudi.
Imam samo jedno pitanje: DA LI JE OVO SKRIVENA KAMERA?

Srdacan pozdrav,
A na nas odgovor:

Ne...Zaista je ozbiljna ponuda. To sto je vi vidite kao neozbiljnu svakako je samo problem vase percepcije i sposobnosti da je prepoznate kao takvu (a treba samo pogledati, odvojiti 5 minuta). Svjesni smo da je ovo Srbija, i da ce vjerovatno vecina odgovora biti poput vasih. Zato vas pozdravljamo, i izvinjavamo na, za vas, ociglednom spamu.

Ako u kojem slucaju promjenite misljenje (jer svako ima pravo na gresku), bice nam i vise nego drago da nastavimo konstruktivne razgovore...

Mihajlo Vukelja
rumski administrator tim
dobili smo od gos'n manager-a lijepo zapakovane uvrede:

Postovani gospodine Vukelja,
zahvaljujem Vam se na odgovoru.

Ne zelimo da ulazimo u polemiku s Vama, krajnje je bezobzirno traziti sponzorstvo, a nuditi onako smesne uzvratne karakteristike. U pravu ste da je ovo Srbija, zemlja koja ce za 7 godina biti u EU, i u kojoj se nadam, nece biti mesta za neodgovorne vlasnike sajtova sa 100!!! posetilaca dnevno, koji prosjace resurse u vrednosti od 15 EUR!!!

Smatramo komunikaciju s Vama zavrsenom, sve podatke o hostovanju Vaseg sajta mozete pronaci na http://www.economy.co.yu/plus/

S iskrenim zeljama za buducnost,

Eto...i sta na kraju dodati, sem da "S iskrenim zeljama za buducnost" se nadamo da ce u zemlji srbiji ovakav poslovni odnos konacno postati proslost...

Ukoliko neko ima kontakte sa nekim od hosting kompanija, molimo vas da nam pomognete da sa njima ostvarimo saradnju, jer ce to znaciti mnogo obicnim clanovima. Sva sredstva koja ustedimo dajuci za hosting, cemo moci uloziti u jos bolje ljude, vjestopisce, recezente, bolji sadrzaj rumskog. Rumski vam sigurno nece ostati duzan :)

Max
29-09-2006, 04:30 PM
" U pravu ste da je ovo Srbija, zemlja koja ce za 7 godina biti u EU "

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Pozdrav

diviner
29-09-2006, 04:34 PM
" U pravu ste da je ovo Srbija, zemlja koja ce za 7 godina biti u EU "

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Pozdrav

Jel de da je covjek optimista :mrgreen:

perun
29-09-2006, 05:06 PM
Javi mi se na PM, Diviner... Imas i moj telefon, da vas povezem sa par ozbiljnih ljudi, a mozda se dogovorimo i oko parcijalnog sponzorstva od strane Ateljea Trag.

Pozdrav...

dr.Ru
29-09-2006, 08:42 PM
ko je ono bese, iz IBM-a rekao da na Svetu postoji potreba za svega, ne znam koliko malo PC-ja.... te da ne vredi ulagati u kompjutere????

Ovo je isto, nekulturno, bezobzirno i smesno.

puRe
29-09-2006, 11:30 PM
zbog ovakvih stvari ne koristim domace hostinge....tuzno :?

diviner
30-09-2006, 12:20 AM
Hehe...ako odete na http://www.economy.co.yu/plus/index.php?akcija=podrska_kontakt , lako se da zakljuciti po brojevima telefona (tehnicka podrska, produkt & marketing manager, sve je jedan te isti broj, i to mobilni) da tu firmu vodi jedan jedini lik (pomognut eventualno nekom sekretaricom). Jasno se moze zakljuciti da je jos zelen, i valjda utripovan da je neko i nesto...

Eto ti sta ti je hosting provajder u Srbiji (to bi bilo kao kad bi ja sada registrovao agenciju za pruzanje usluga, stavio kucni telefon i mobilni na raspolaganje i vodim hosting provajding preprodavajuci prevedene kontrol panele stranih hosting kompanija)...

Jedino se moze priznati da ima smisla za dizajn (ako i to nije "preprodano" odnosno prepisano)...

alavuk
02-10-2006, 11:07 PM
pa postoje i sajtovi koji ti prodaju izgled sajta ;] html ili flash verzija :] znaci smesno kad sam to video tako da je moguce da je "pozajmljeno" ...

Arthur
03-10-2006, 11:03 AM
ja predlazem da mu licno svaki clan foruma (nas stotinjak) posalje po jedan pozdravni mail, samo sa textom - pozdravi sa Rumskog.. ;)

diviner
03-10-2006, 11:32 AM
Rece covjek da imamo 100 posjetilaca dnevno :banghead: . Prije ce biti 600 dnevno (uspio sam pokrenuti statistiku na veratu):

http://stats1.verat.net/rumski.com/usage_200610.html#DAYSTATS

(baciti pogled na visits).

Problem je sto statistika vbulletina broji samo registrovane clanove koji su dnevno posjetili forum, a njih je oko 130-150 (jos sam za pismene, sto ocigledno navedeni lik nije, naveo da gostiju imamo jos 3x toliko, koji neregistrovani prate forum, ali dzaba)...A tu statistiku sam jedinu imao, prije 1. oktobra.

ProkDu
03-10-2006, 12:56 PM
Pa to se tra?i, Mih. Sad je sve mnogo jasnije. ;)
A lepo je videti da imamo hit-ove čak iz Perua i Kolumbije. :D

Sandzama
03-10-2006, 11:34 PM
srbija do kolumbija :)

Ima vrlo malo ljudi iz FYROM-a

Zar se tamo ne svira i peva?:confused:

oliver
29-10-2006, 12:14 PM
Pozdrav ekipi :)

Poklonicu vam ja hosting. Moze ovako:

Prostor: 500MB (zasad)
Protok: 50GB (moze vise ako zatreba)
Korisnici (POP3/FTP): 100 (moze vise ako zatreba)

Ostalo:
PHP: 5.1.1
MySQL 5.0.24a

Server info: Dual Xeon 3.2 GHz, 4GB RAM, 2TB Traffic, Linux

Malo objasnjenje: imam reseller account i sve sto vam nudim je "visak" koji je vec placen, a i bice placan ubuduce (to je moja stvar :)). Server je zmaj, nalazi se u Njemackoj i ima isti ili cak brzi odziv od servera koji se nalaze kod nas. Sto se tice kvaliteta - mogu samo jedno da kazem: otkako sam se preselio na ovaj server, sve moje muke su rijesene (inace se bavim web programiranjem).

Pozdrav,
Oliver

P.S. Posto jos uvijek nemam SVOJ sajt nije potrebno nikakvo sponzorisanje, a ovi za koje radim neka se sami snadju gdje ce se reklamirati :)

ProkDu
29-10-2006, 12:32 PM
Odlično. :) :cool: Bluesman-ov server?

oliver
29-10-2006, 12:46 PM
upravo :)

ProkDu
29-10-2006, 12:56 PM
:D

Mislim da je re?enje nađeno, a kako skoro ide i vreme obnove domena rumski.com (8. jan 2007), treba razmisliti i o transferu domena (tj. be?Anje od Verat-a).

oliver
29-10-2006, 02:49 PM
Netfirms (http://www.netfirms.com/domain-names)?

ProkDu
29-10-2006, 03:21 PM
Da li ima? iskustva s' njima (netfirms)?
Treba ovih dana da registrujem par domena, pa me zanima.

oliver
29-10-2006, 10:06 PM
Imam jedan, skoro sam registrovao kod njih i nikakvih problema nema, sve OK. Ostali domene sam registrovao kod nekih salabajzera pa cu gledati da prebacim na netfirms. Povoljna cijena, usluga "na nivou" - meni taman :)

admini ne obilaze bas cesto forum? ja ozbiljno nudim hosting ;)

lesha
29-10-2006, 10:12 PM
nisam admin, ali baci pm ili svrati na chat ;)

ProkDu
30-10-2006, 09:27 AM
Evo, ja sinoć registrovao jedan domen za probu, imaju dobar control panel. I cena je sasvim OK :D , ali na?alost samo za prvu godinu, nakon toga je $9.95. Ali , bez obzira na to ipak je OK cena :) .