View Full Version : sasvim nebitno
strasni zmaj
26-09-2006, 11:23 PM
ej da bear, kako ti izgleda radni dan? kavica do podne, pa se pale masine, ili...? ...mislim jeli neka klizna shema sa radnim vremenom, buduci da kreativnost nije stvar volje, ili postoje rokovi, radni nalozi i takve gluposti kao kod "obicnih" jobova.
DaBear
27-09-2006, 09:27 AM
ej da bear, kako ti izgleda radni dan? kavica do podne, pa se pale masine, ili...? ...mislim jeli neka klizna shema sa radnim vremenom, buduci da kreativnost nije stvar volje, ili postoje rokovi, radni nalozi i takve gluposti kao kod "obicnih" jobova.
Pa, pristignem u "sludio" oko 8:45, posto odvedem malu u skolicu.
Glocnem nesto, proverim e-mails, overim Rumski, i sve druge web sites dok se startuju Mac-ovi i PC...oko 9:30 sve je spremno za akciju (u gradu).
Kad ima sta da se radi, lako je..otvoris session i udri!
Kad nema (kreativni deo!;) ), slusam malo CDs koje sam pazario, proveravam sta ima novo od muzike na nekim download dance sajtovima (nebi li me strefila inspiracija...!). Onda obicno popi***m i izadjem malo da prosetam...gledam DVDs, ploce, stripove, utucem se od setnje...vratim se u studio. Glad pritisla....ajde po klopu neku. Mrvi se uz internet, ili napolju sedimo svi pa se cakulamo....(ovde niko nista ne radi pre rucka..)!
Ako i posle rucka ne ide..batalim muziku. Onda malo radim na karakterima i pozadinama koje spremamo za veliki animirani projekt ..pa ako i to ne ide, opet setnja! U zdravom telu zdrav duh!!
Popodne overim da li je neko kupio nesto novo u studiju pa se malo lozimo na sprave i tako to...kuvaju se cajevi (sa mlekom!), piju kafe, gleda TV...igra X Box ili playstation...
Ako ima neko poznat u glavnom studiju, malo se druzimo / upoznavamo / prepricavamo dogodovstine...
Utom vec 6 ili 7 sedam uvece, vreme da se ide kuci!!!
Subota i nedelja, sedi se kuci (porodica i te stvari..) a ako ima neki posao / projekat / miks..onda NEMA ODMORA DOK TRAJE OBNOVA!
Sta je da je..posle 8 uvece ne sedim ustudiju!
(sad kad procitah ovo...bas ga mnogo palamudimo i gubimo vreme!!:rotfl: :rotfl: :rotfl: )
Eeee prijatelju, dal ga palamudite ili ne, sve ovo sto si gore napisao doslovce je za mene zivotni san, koji sam svestan da necu da ostvarim.
I drago mi je kad cujem da neko nas zivi na nacin na koji sam ja zamisljao svoj zivot...
Toplo porodicno gnezdo, "posao" koji volis, finansijska sigurnost, i dovoljno vremena za "palamudjenje"... :)
E sad, kako to tebi izgleda iz tvog ugla, to ti najbolje znas, nista nije idealno. Ja mogu samo da kazem blago tebi - keep it goin'!
Pozz
Audiot
27-09-2006, 12:23 PM
...proveravam sta ima novo od muzike na nekim download dance sajtovima
E, to mozemo i mi odavde, ako nam das linkove, pliz. :D
Igi
DaBear
27-09-2006, 12:41 PM
Toplo porodicno gnezdo, "posao" koji volis, finansijska sigurnost, i dovoljno vremena za "palamudjenje"... :)
izraz:finansijska sigurnost - ne postoji na zapadu!! osim ako nisi ubo lotto!!
S obzirom da ne iznajmljujem studio za demo projekte....nikad se ne zna kad ce sledci projekat da se pojavi (ako se i pojavi uopste!!) Taj period izmedju poslova zna mnogo da ubije...pogotovo ako je poduzi! puno njih se cvika od toga i batali sve za neki obican posao i tzv. sigurnost...
DaBear
27-09-2006, 12:43 PM
E, to mozemo i mi odavde, ako nam das linkove, pliz. :D
Igi
ima ih nekoliko...eo na pr. ova....ima mali mp3 da se cuje sta je najnovije izaslo na clubskoj sceni,,,poslacu jos , samo da nadjem adrese
http://www.audiojelly.com/index.cfm?action=labels.cfm&id=hit!records
strasni zmaj
28-09-2006, 12:14 AM
Pa, pristignem u "sludio" oko 8:45, posto odvedem malu u skolicu.
Glocnem nesto, proverim e-mails, overim Rumski, i sve druge web sites dok se startuju Mac-ovi i PC...oko 9:30 sve je spremno za akciju (u gradu).
Kad ima sta da se radi, lako je..otvoris session i udri!
Kad nema (kreativni deo!;) ), slusam malo CDs koje sam pazario, proveravam sta ima novo od muzike na nekim download dance sajtovima (nebi li me strefila inspiracija...!). Onda obicno popi***m i izadjem malo da prosetam...gledam DVDs, ploce, stripove, utucem se od setnje...vratim se u studio. Glad pritisla....ajde po klopu neku. Mrvi se uz internet, ili napolju sedimo svi pa se cakulamo....(ovde niko nista ne radi pre rucka..)!
Ako i posle rucka ne ide..batalim muziku. Onda malo radim na karakterima i pozadinama koje spremamo za veliki animirani projekt ..pa ako i to ne ide, opet setnja! U zdravom telu zdrav duh!!
Popodne overim da li je neko kupio nesto novo u studiju pa se malo lozimo na sprave i tako to...kuvaju se cajevi (sa mlekom!), piju kafe, gleda TV...igra X Box ili playstation...
Ako ima neko poznat u glavnom studiju, malo se druzimo / upoznavamo / prepricavamo dogodovstine...
Utom vec 6 ili 7 sedam uvece, vreme da se ide kuci!!!
Subota i nedelja, sedi se kuci (porodica i te stvari..) a ako ima neki posao / projekat / miks..onda NEMA ODMORA DOK TRAJE OBNOVA!
Sta je da je..posle 8 uvece ne sedim ustudiju!
(sad kad procitah ovo...bas ga mnogo palamudimo i gubimo vreme!!:rotfl: :rotfl: :rotfl: )
do jaja vam je gore. j*bem se ako ovo necu isprintati i okaciti o zid. ma dvije kopije stari! :)
...a kakvu inace glazbu preferiras? daj par bandova koji su ti ok (ili barem neke fancy najslicnije po zvuku, buduci da postoji realna mogucnost da necu znati ko su ti izvodjaci). ...jel volis gitare? deftones ili tool recimo? tak nes.
izraz:finansijska sigurnost - ne postoji na zapadu!! osim ako nisi ubo lotto!!
S obzirom da ne iznajmljujem studio za demo projekte....nikad se ne zna kad ce sledci projekat da se pojavi (ako se i pojavi uopste!!) Taj period izmedju poslova zna mnogo da ubije...pogotovo ako je poduzi! puno njih se cvika od toga i batali sve za neki obican posao i tzv. sigurnost...
Eh, a da ti pricam ja o mojoj "finansijskoj sigurnosti" ?
Bolje ne...
Ma nije bitan izraz, poenta je da ti uspesno radis tamo.
DaBear
28-09-2006, 09:20 AM
...a kakvu inace glazbu preferiras? daj par bandova koji su ti ok (ili barem neke fancy najslicnije po zvuku, buduci da postoji realna mogucnost da necu znati ko su ti izvodjaci). ...jel volis gitare? deftones ili tool recimo? tak nes.[/
Bandovi mi nisu jaca strana / srcu dragi mnogo. Zadnji band album koji sam kupio - MUSE "Black Holes" singl Supermassive Black Hole je KOOOOMA!
Strasna produkcija, dobra pesma, dobri rifovi..neobican zvuk - nema cinela!!
Vise slusam komercijalnu produkciju (pop, hip hop, dance itd..)
DaBear
28-09-2006, 09:21 AM
Eh, a da ti pricam ja o mojoj "finansijskoj sigurnosti" ?
Bolje ne...
Ma nije bitan izraz, poenta je da ti uspesno radis tamo.
ko sto rekos, nema zavaravanja! Moze to sve MNOOOGO uspesnije....ja sam jos uvek "mala maca" ovde...
Ali nema veze..gura se...
strasni zmaj
28-09-2006, 09:34 AM
Vise slusam komercijalnu produkciju (pop, hip hop, dance itd..)
dobro je tebi u UK. mislim da ima tamo mjuze na tone. kakav croatia records??? koji srot! (ajde, priznajem im natali dizdar) :)
Arthur
28-09-2006, 11:33 AM
ko sto rekos, nema zavaravanja! Moze to sve MNOOOGO uspesnije....ja sam jos uvek "mala maca" ovde...
Ali nema veze..gura se...
ti si bre socioloski fenomen na ovom forumu bre ;)
DaBear
28-09-2006, 01:30 PM
ti si bre socioloski fenomen na ovom forumu bre ;)
zanimljivo....jel mozes da pojasnis, u kom smislu?:(
diviner
28-09-2006, 01:53 PM
Ma htjeo je da kaze da si nevjerovatno skroman :) ...
Mogli
28-09-2006, 07:32 PM
Ma htjeo je da kaze da si nevjerovatno skroman :) ...
I ja se sa tim slazem, gledajuci kolicinu znanja u odnosu na njegovu skromnost i jednostavnost u izrazavanju...Malo je takvih ljudi uopste!
ANITA
28-09-2006, 09:52 PM
I nas Shot je takav! :da:
p.s. Pratim vas iz prikrajka... :D
Mogli
28-09-2006, 10:21 PM
I nas Shot je takav! :da:
p.s. Pratim vas iz prikrajka... :D
Shot je i nas!;)
ANITA
29-09-2006, 12:13 AM
Shot je i nas!;)
A kad ja kazem "nas" to je neka druga kategorija od one kad ti kazes "nas"?
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.