View Full Version : Koji od jeftinijih monitora uzeti?
Razmisljam se izmedju Alesis Mk2 pasivnih ili Krk V4 ili V6?
Koji je bolji izbor moze li mi neko reci ko je ozbiljnije polusao i jedne i druge?
Ili pak posoji bolje resenje u cenovnom rangu do 350E?
perun
25-09-2006, 10:54 PM
Razmisljam se izmedju Alesis Mk2 pasivnih ili Krk V4 ili V6?
Koji je bolji izbor moze li mi neko reci ko je ozbiljnije polusao i jedne i druge?
Ili pak posoji bolje resenje u cenovnom rangu do 350E?
Ja uvek glasam za polovne monitore vise klase, pod uslovom da su u dobrom/odlicnom stanju!
Za te pare mogao bi da priustis Tannoye serije SYSTEM ili DMT. 6", 8", pa cak i 10"... Zavisi za sta ti trebaju. Iako nisam extremni ljubitelje Tannoya, obzirom da smo dugo radili na njima, svakako su Lamborghini u odnosu na gorepomenute Shkode!
E sad, to u Srbiji neces naci. Malo neta, pa potrazi!
To je moj stav. Pozdrav... Ako treba neka asistencija, javi.;)
idekius
25-09-2006, 11:37 PM
Potpisujem... S' tim sto system serija, koliko se ja secam, kosta znatno vise.... ma da nisam siguran, oni se vise ne proizvode, posto su zamenjeni Precision serijom... Ako to moze da se nadje polovno, u dobrom stanju, pa se jos uklopi u budget, svakako da je itekako bolje i ozbiljnije resenje od pomenutih kutija...
http://www.musicstorekoeln.de/en/global/0_0_G_0_REC0000091-000/0/0/0/detail/musicstore.html
Kao sto neko rece, mnogo bolje resenje od gorepomenutih, a cak su i aktivne.
440 evra za par je bruka!
Naravno, ovde ce te to kostati verovatno i manje...
Problem mi je sto taj (trenutni) budget je u obliku nekog kredita ili
kupovine preko racuna pa bi u obzir dosle samo nove kutije koje se mogu naci kod nas(citaj:artistu).
Ne sumnam u tannoye,u studiju radim na DMT15 i navikao sam na njih.Ali
mislim da mi Precision prevazilaze budzetski limit.Ima li ih uopste kod nas u radnjama
i kako se krecu?
Ivane ti bese ih uze?Koliko su te izasle?
idekius
26-09-2006, 01:26 AM
Ma imam i ja Precision 8, ali... finansijski gledano, ovaj Perunov i Oggy-jev trip su stvarno mnogo isplativi... cak gotovo da ne mogu da poverujem...
Neznam koliko sad kosta pasivni precision, ali zasigurno vise nego aktivni system 600, a nesto sumnjam da je Precision bas do te mere bolji od System serije...
Po meni, ovo je stvarno badava, ako je moguce to nekako nabaviti ovde i za te pare...
perun
26-09-2006, 02:01 AM
Ne bih ja isao na 6". Isao bih na 8".
Alene, ne vidim u cemu je problem, nadji firmu koja prodaje polovne kutije, ako imaju nesto, nek ti naprave invoice! Posalji im pare, ne vidim razliku u placanju u odnosu na "nove". FIRMA JE FFIRMA! Jedino u tom slucaju ne mozes da izbegnes carinu i porez!
Ako budes zainteresovan za neku kombinaciju, javi, mozda mogu da ti pomognem... Mozda i ne.:confused:;)
STUDIOTON
26-09-2006, 05:53 AM
Problem mi je sto taj (trenutni) budget je u obliku nekog kredita ili
kupovine preko racuna pa bi u obzir dosle samo nove kutije koje se mogu naci kod nas(citaj:artistu).
Ne sumnam u tannoye,u studiju radim na DMT15 i navikao sam na njih.Ali
mislim da mi Precision prevazilaze budzetski limit.Ima li ih uopste kod nas u radnjama
i kako se krecu?
Ivane ti bese ih uze?Koliko su te izasle?
Prodajem ja moje Tannoy P8 ,u extra stanju skoro sam ih i uzimao.. uzimam nesto jace .. ako si zainteresovan javi mi se na PM .. pozz
http://www.musicstorekoeln.de/en/global/0_0_G_0_REC0000091-000/0/0/0/detail/musicstore.html
Kao sto neko rece, mnogo bolje resenje od gorepomenutih, a cak su i aktivne.
440 evra za par je bruka!
Naravno, ovde ce te to kostati verovatno i manje...
A u cemu je fora, kako?:confused:
perun
26-09-2006, 09:08 AM
A u cemu je fora, kako?:confused:
Tako! Stoje im na lageru 6 godina, naprimer. Skuplja dara nego mera...:D
Ratosiljaju se sranja i svi srecni! Cifra je stvarno top!
Ako ima neko ideju kako da se to dobaci Srbiju (uz naknadu, naravno;) ), nek javina PM
Ne znam,ne bih puno pametovao za ovu sitnu kintu.Kao sto rekoh budzet mi je veoma
ogranicen i vezan iskljucivo za kupovinu,najverovatnije,preko racuna i to do najvise
350E.Bio sam danas u Artistu u NS-u,imaju activne neke Behringere i pasivne Alesise.
Ako krenem politikom dodaj jos malo pa uzmi ovo samo po sebi se namece sacekaj
malo pa dodaj jos i tako mogu gurati ne znam dokle i veoma se isfrustrirati.
U studiju radim na Tannoycima Dmt15 i Dynaudio Bm6a pa mi prevashodno
trebaju neki manji monitorcici kuci,na kojima bih pripremao mixeve za dalje mixanje u
studiju.Do sada sam radio kuci na hi-fi kutijama a veci deo posla zavrsavao u studiju dok je sada situacija drugacija pa kuci moram uraditi malo vise.Da imam malo vise kinte jako dobro znam sta bih uzeo ali ovako nisam pametan.
Znaci,trebao bi mi savet sta uzeti novo do 350E?Perun rece da postoje firme koje
prodaju polovne monitore?Jel' ima mozda neka i kod nas?Svakako da bih uzeo neke
jace polovne kada bih imao uslove placanja kao za nove.
Jel' bio neko skoro u Sky-u,imaju li oni neke interesantne low price monitore?(mozda)
radsoul
26-09-2006, 03:14 PM
Mene ovo takodje zanima!
Nekako sam zagrejan za Alesis jer dugo slusam da su oni,po misljenju mnogih,
najbolji u svom cenovnom ranu.Ali proslo je mnogo vremena od kada oni postoje,
izaslo je mnogo drugih low price monitora pa mozda postoji bolje resenje?
Jel bolje uzeti activnu verziju ili pasivnu pa vijati neko bolje pojacalo?
Nisam naglasio da trenutno radim najvise sa rnr bendovima i generalno
gitarskim zvukom a procitah da Alesis nije
bas najsrecnije resenje za to?Ima li nesto bolje?Kako stoje stvari sa Behringerima?
lesha
26-09-2006, 06:08 PM
uzmi krk rp5, oni su 320e koliko znam..
Svakako da bih KRK-u vise verovao nego Behringeru i Alesisu,u sferi gitarskog zvuka.
.Jesli li poslusao iste?Tvoje misljenje u odnosu na Alesise?Ne znam jel bih
ih mogao naruciti u artistu?
gregor z
26-09-2006, 06:58 PM
Yamaha MSP 5, meni su zamjenile NS10ke, na njih radim 50% vremena (ostalo na Dynaudio M3 ili ATC SCM 50), imaju neki super vibe i igraju prilicno glasno ako zatreba.....
imam i iskustvo da svi koji mi salju stvari napravljene na njih u mastering imaju omjere basova, srednjih i visokih prilicno dobre. Sa subwooferom igraju vrhunski.
moja dva dinara...
Gregor Z
liman021
26-09-2006, 07:14 PM
pozz...gregore interesuju me tvoja iskustva sa yamahicama msp5 imao sam par slusanja sa njima i zvucale su mi odlicno("mozda"manjak basa ali srednje i visoke frekvencije...cool!!!ako ti nije problem nabaci koji post u vezi njih)
gregor z
26-09-2006, 07:38 PM
ja sam prvi put radio sa njima prije par godina u engleskoj i totalno sam se odusevio jer sam imao vec pun k.... yamaha ns10 kao nearfield monitora.
kupio sam polovne za nekih 300evra, a drugi novi par za studio b za 400evra.
meni je to super zvucnik ima neki karakter koji se meni dopade i mogu na njemu podesavati stvari satima. istina je da bi danas tezko radio samo na njima-uvijek imam pored main monitore ..
Preporucio sam jih svim frendovima i svi koji su jih kupili veoma su zadovoljni i stvari koje cujem napravljene na msp 5 imaju dobre omjere.
najbitniji dio je da se jih stavi na o.k. stalke za zvucnike, kod mene je bila radikalna razlika kad sam ih skinuo sa meterbridga.
Moj veoma dobar frend ima sistem sa yamaha subom i taj sistem radi neverovatno dobro za tu lovu.
kod zvucnika svako preferira nesto drukcije....meni su msp 5 super izbor za nearfielde.....
moja dva dinara....
gregor z
lesha
26-09-2006, 07:49 PM
Svakako da bih KRK-u vise verovao nego Behringeru i Alesisu,u sferi gitarskog zvuka.
Jesli li poslusao iste?Tvoje misljenje u odnosu na Alesise?Ne znam jel bih ih mogao naruciti u artistu?
plasim se da msp5 ispadaju iz planiranog cenovnog okvira.
sto se krk-a tice, MarkoM ih je uzeo u artistu (prethodno je imao pasivne alesise) i veoma je zadovoljan njima. najbolje njega da pitas..
MarkoM,mozel li na brzinu dati kratko poredjenje rp5 sa alesisima?
lesha
27-09-2006, 09:47 AM
samo da ti napomenem da su u pitanju bili pasivni alesisi
SumAnuT
27-09-2006, 11:14 AM
Druze podji u Artist, poredjaj sve za sta imas pare i poslusaj i kupi. Sve ostalo je tupljenje i naglabanje jer niko ne zna sta ce se tebi najvise svideti, a valjda je najbitnije da ti se svidja njihov zvuk, da te ne zamaraju i da mozes duga da radis na njima kuci.
Arthur
27-09-2006, 11:19 AM
... i da shvatis da je bolje da radis na hi-fi-ju koji poznajes dobro nego da bacas pare na jeftine monitore..
Ne verujem previse slusanju zvucnika po prodavnicama.Jednostavno nemam takvo uvo da ih jasno mogu proceniti na brzinu i u nepoznatoj prostoriji.Ono sto bih cuo u prodavnici jeste dali zvucnik lepo(prijatno)svira
ili ne a to mi je najmanje vazno.I NS10-tke da poslusas tako na brzinu
sigurno bi ih zaobisao(i zaj* se,naravno)
Mnogo vise mi je vaznije misljenje ljudi koji ih vec duze koriste.Subjektivne
ocene me ne zanimaju(dali nekome se svidjaju ili ne) nego me na prvom
mestu zanimaju svima cujne tehnicke karakteristike.
Hi-fi kutije na kojima slusam kuci vec oko 3 godine jos uvek nisam nastrebao dovoljno.Jos uvek neke stvari radim na slepo i to mi sve vise
predstavlja problem jer onda puno vremena potrosim u studiju ispravljajuci
greske i radeci isti posao dva puta.
Monitor je ipak monitor.Mislim da,ako nista drugo,sa pristojnim jeftinijim
monitorima bih barem krenuo da mixam u pravcu koji bih nastavio u studiju
a ne da,kao sto mi se desilo do sada par puta,odem u skroz drugi pravac
pa onda izgubim dragoceno vreme vracajuci se nazad.
Ne verujem previse slusanju zvucnika po prodavnicama.Jednostavno nemam takvo uvo da ih jasno mogu proceniti na brzinu i u nepoznatoj prostoriji.Ono sto bih cuo u prodavnici jeste dali zvucnik lepo(prijatno)svira
ili ne a to mi je najmanje vazno.I NS10-tke da poslusas tako na brzinu
sigurno bi ih zaobisao(i zaj* se,naravno)
Mnogo vise mi je vaznije misljenje ljudi koji ih vec duze koriste.Subjektivne
ocene me ne zanimaju(dali nekome se svidjaju ili ne) nego me na prvom
mestu zanimaju svima cujne tehnicke karakteristike.
Hi-fi kutije na kojima slusam kuci vec oko 3 godine jos uvek nisam nastrebao dovoljno.Jos uvek neke stvari radim na slepo i to mi sve vise
predstavlja problem jer onda puno vremena potrosim u studiju ispravljajuci
greske i radeci isti posao dva puta.
Monitor je ipak monitor.Mislim da,ako nista drugo,sa pristojnim jeftinijim
monitorima bih barem krenuo da mixam u pravcu koji bih nastavio u studiju
a ne da,kao sto mi se desilo do sada par puta,odem u skroz drugi pravac
pa onda izgubim dragoceno vreme vracajuci se nazad.
ispravan stav. Pogotovo kad se uzmu u obzir akustika u prodavnivama, prodavci koji stoje nad glavom, i klinac koji 10m od tebe proba marsalla........
Arthur
27-09-2006, 01:34 PM
slusanje po radnjama je upotrebljivo ako uporedjujes monitore, jedne spram drugih.. a sto se ns10 tice, oni definitivno ne upadaju u ovozemaljske price i razloge za kupovinu. Ja cele ove godine radim na mom hi-fiju u kombinaciji sa 10kama i nemam velikih problema.. zapravo sam morao da masteringom spasavam neke svoje mixeve iz studija sa Genelecima..
submaster
28-09-2006, 06:56 PM
alesisi imaju rupu oko 2k,jako su zahtevni po pitanju prostorije,mislim da cesh na krk lakse mixati,zbog izrazenih srednjih... i aktivni alesisi i krk rp serija su shit,ali je lakse raditi na krk...rp5 se muci sa basevim,bolje uzmi 6-cu...
MarkoM
29-09-2006, 12:10 AM
alesisi imaju rupu oko 2k,jako su zahtevni po pitanju prostorije,mislim da cesh na krk lakse mixati,zbog izrazenih srednjih... i aktivni alesisi i krk rp serija su shit,ali je lakse raditi na krk...rp5 se muci sa basevim,bolje uzmi 6-cu...
sve stoji !
ja sam peticu uzeo zbog bas male prostorije.Zeleo sam da imam monitore u sobi da mogu da radim neobavezno.U studiju imam ozbiljniji zvuk tako da je ovo u mojoj sobi zadovoljilo sve potrebe ...
rp5 su mi mnogo prijatnije za slusanje i imam utisak da solidno moze da se radi i kada slusas tise ...
btw, ja se snalazim za bass-evima na 5-ici ... a secam se kada sam ja trazio da kupim monitore ... mnogi su preporucivali 5-ice u odnosu na 6-icu ... po forumima ...
Sto ljudi sto cudi :)
Ja sam imao srece...doneo 5-ice kuci od ortaka...slusao celi dan ... i uzeo ih posto sam bio zadovoljan ... ipak ne mozes ocekivati cudo od kutija od 330e.
poz
mm
submaster
01-10-2006, 04:01 AM
apsoulutno...to je jednostavno ta klasa uredjaja,i to je to za taj kesh..
ja koristim m1active,i soba me ubija..najstrasnije,...kickove i subove kontrolisem solindno,visoki ok ali srednje cesto gresim,tako da moram da slusam na vise sistema..
Ortak kristi rp5 i cesto ih slusam,...da sam sad u situaciji da ponovo biram,opredelio bih se za krk,(mozda cak i za polovnu v seriju,ako uleti..)
Mada sam se vec dovoljno navikao na ove sada...hocu da izvucem maximum iz njih,pa kad udarim u plafon,menjacu monitore..
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.