View Full Version : Par kratkih i konkretnih pitanja...
dacko
15-09-2006, 02:32 PM
... da se za promenu manemo filozofije o komercijali... :mrgreen:
Lm... treba da uradim remiks neke pesme za nekog lika... postoji ono kao urađena naslovna stvar i sve to ok... Naravno u remiksu sam mislio da izbacim sve sem vokala i jedina začkoljica koja me muči je što je pesma na 110BPM.
Šta radiš u ovakvim slučajevima?
Predpostavljam da za neki dance house bi trebalo da bude bar nekih 120-125-130 bpm-a?
Sa čim strečuješ, tj. šrinkuješ vokale? Neka preporuka?
DaBear
15-09-2006, 02:39 PM
... da se za promenu manemo filozofije o komercijali... :mrgreen:
Lm... treba da uradim remiks neke pesme za nekog lika... postoji ono kao ura?ena naslovna stvar i sve to ok... Naravno u remiksu sam mislio da izbacim sve sem vokala i jedina za?koljica koja me mu?i je ?to je pesma na 110BPM.
?ta radi? u ovakvim slu?ajevima?
Predpostavljam da za neki dance house bi trebalo da bude bar nekih 120-125-130 bpm-a?
Sa ?im stre?uje?, tj. ?rinkuje? vokale? Neka preporuka?
U stara vremena sam strechovao u Akai-u 6000..radi super samo moras da ga iseckas na kratke fraze.
Sad iskljucivo u Wave Mechanics SPEED-u (TDM verzija za Pro Tools)...ukucas postojeci tempo i ukucas zeljeni tempo i on ga uradi....imam i Serato Pitch 'n' Time, ali SPEED je bolji.
DaBear
15-09-2006, 09:11 PM
[
da zaboravih....minimum 125 BPM..zavisi od stila muzike. 128 je sigurno...vec 130 moze da bude previse..DJ-i uvek malo ubrzaju anyway...
Arthur
18-09-2006, 10:02 AM
kolko ja znam Nuendo ima prilicno korektan stretch proces, doduse jedino za ubrzavanje, sto tebi i treba.. na usporavanju vec pravi sranja (kao i svi kolko ja znam) ;)
perun
18-09-2006, 10:52 AM
kolko ja znam Nuendo ima prilicno korektan stretch proces, doduse jedino za ubrzavanje, sto tebi i treba.. na usporavanju vec pravi sranja (kao i svi kolko ja znam) ;)
I ja glasam za Nuendo! Odlican Time Stretch!!! Naravno, uvek je bolje i lakse ubrzavati stvari, ali u Nuendu smo bezbroj puta nesto i usporili i ne secam se da neki program to bolje radi! Da, bio je neki jeftini programcic koji se super nosio sa usporavanjem, ali, nema veze. Tvoje pitanje je bilo za ubrzavanje...
Dakle, Nuendo! Vidi jel' ima jos nekih sitnih podesavanja/preseta pa cacni malo... Vidi sta ti bolje "radi"!;)
Manley
18-09-2006, 10:57 AM
moj glas ide za : synchronic TDM
I ja glasam za Nuendo! Odlican Time Stretch!!! Naravno, uvek je bolje i lakse ubrzavati stvari, ali u Nuendu smo bezbroj puta nesto i usporili i ne secam se da neki program to bolje radi! Da, bio je neki jeftini programcic koji se super nosio sa usporavanjem, ali, nema veze. Tvoje pitanje je bilo za ubrzavanje...
Dakle, Nuendo! Vidi jel' ima jos nekih sitnih podesavanja/preseta pa cacni malo... Vidi sta ti bolje "radi"!;)
MPEX algoritam ili nesto drugao?
perun
18-09-2006, 11:34 AM
MPEX algoritam ili nesto drugao?
Uhhh... ne secam se! Nisam u studiju, kod kuce sam... Ali zavisi... Nije isto za razlicite stvari. Uzmi pa probaj, igraj se malo. Videces sta ti "radi"...
Nije dobar isti algoritam za glas i ritam! Ili neki sekvencer... Dzaraj malo, pa ces naci pravi!:)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.