PDA

View Full Version : Groove Agent2

LAMPASH
15-09-2006, 07:52 AM
Shta mislite o Steinberg Groove Agentu 2 shto
se tiche zivih bubnjeva?

Rhino
15-09-2006, 08:39 AM
Nemam pojma, meni je jedinica bila extra losa;)

Pozdrav

Dushan_S
15-09-2006, 12:17 PM
Shta mislite o Steinberg Groove Agentu 2 shto
se tiche zivih bubnjeva?Dobro za to da neko ko se uop?te ne snalazi postavi neku skicu ili mu treba određeni muzički stil sviranja bubnja koji ne ume da programira. Mada dobar bubanj ovako plus midi fajlovi sa paternima rade isti posao i ako ne zna? gde se tele vezuje ?to se tiče bubnja.

OFF
15-09-2006, 12:27 PM
Evo, opet ja o bubnju....
Ako ti trebaju paterni i dobar zvuk, probaj BFD (pogotovo sa deluxe exp). Treba ga samo kasnije dobro mixovati (kao ziv bubanj), jer nije bas isproduciran (sto je meni super), a moze se naterati da zvuci super

Dushan_S
15-09-2006, 12:39 PM
Pa zato ga i pitam... Izgleda kao da ne poznaje materiju, a ako je to slučaj, jo? manje će znati da ofarba bubanj koji se radi kao ?ivi. Onda mu treba neka "gotova" varijanta bubnja.

Rhino
15-09-2006, 01:07 PM
Ma koji groove agent, bolje mu je onda da se potrudi da nadje loop cdove u tom fazonu koji zeli.
Mislim da je to jedini vst-i koji sam uninstalirao 5 min posle instaliranja:D

LAMPASH
15-09-2006, 05:42 PM
Ma koji groove agent, bolje mu je onda da se potrudi da nadje loop cdove u tom fazonu koji zeli.
Ma ljudi nisam imao pojma o chemu se radi!
Video sam steinbergovu prezentaciju pa pomislih da
ga nabavim,zato sam i pitao shta,kada,kako!
Po ovome shto ste rekli necu sigurno.

fapro
18-09-2006, 09:19 PM
Mozda bi trebao probati "Toontrack dfh EZDrummer".Po meni zvuci daleko bolje od Groove agenta.U njemu takodje imas odsvirane groove-ove,pa cak i prelaze.Groove importujes(drag&drop)na midi traku tako da ga mozes i editovati po zelji.Nema toliko stilova kao Groove Agent i uglavnom je baziran na pop/rock ali ako ti na brzinu treba ritmicka podloga mislim da je vrlo iskoristiv.Cak nije ni velik,kompletna instalacija je nesto veca od 900Mb.

Dushan_S
19-09-2006, 01:58 AM
Potvrđujem za EZ Drummer!

ANITA
19-09-2006, 02:03 AM
Takoder!

idekius
19-09-2006, 02:16 AM
Krhotinica ;)

dacko
19-09-2006, 07:32 AM
Takodje potvrda za ezDrummer, sem što bi još dodao da je zvuk iz EZdrummera mnogo bolji nego iz Superiora (meni barem).
Jes da ima mnogo manji izbor elemenata, ali to malo što ima mislim da je lepše snimljeno.

Dushan_S
19-09-2006, 01:55 PM
Ofarban je već Dacko, ofarban, pa zato. Malo mu ga da? po kompresorima i EQ-u kod Superior-a ili Custom & Vintage-a i dobije? istu stvar. :) ;)

stigma
19-09-2006, 04:37 PM
Groove Agent je super! Skupis iz njega midi informacije koje ti odgovaraju sa filovima itd. na traku i na izlaz stavis DFH(opjevani) ili BFD i imas semi-pro groove...:banghead:

dacko
20-09-2006, 08:48 AM
Ofarban je već Dacko, ofarban, pa zato. Malo mu ga daš po kompresorima i EQ-u kod Superior-a ili Custom & Vintage-a i dobiješ istu stvar. :) ;)

Ma kaki... mislim... jeste ofarban malo... :) ali na primer radio sam baš jednu stvar gde je ceo komplet bubnja išao sa DKFHS... I sve je bilo ok, dok nije na red došlo miksanje... Sve sam još i uspeo da izmiksam, tako da budem zadovoljan, ali kick nikako nije imalo onaj low end koji je trebao... znači ni waves maxxbass mu nije pomogao... tada sam stavio samo kick iz BFD-a i za minut sam dobio šta treba.
I generalno, hihat-i i činele su BFD-u mnogo otvorenije, imaju onu visinu koju treba... treba ih farbati/cutovati, ali ne toliko koliko u DKFHS da bi dobio iste/slične rezultate.

Ali EZ drumemer otprilike pa da i ne treba farbati uopšte... :D