View Full Version : NS10 amplifier preporuka
Zdravo svima!!!!!!
Uskoro mi pristizu par monitora NS10 pa bih zamolio za savet za amplifier za Yamahe NS10 srednje klase i koji amplifier koristite vi sa NS10 -kama.{samo molim nemojte viske klase kao Bryston e.t.c.....preskupo je ]
Ja trenutno imam Alesis ra 300 na njime vozim Dynaudio BM15P ali nisam bas zadovoljan od Alesisa pa bih da kupim neki novi{moze istari ali dobri ] amplifier.
I jos sta mislite za kombinaciju NS10- Ra300.
dvuckovic
13-09-2006, 02:40 AM
Quad 303 ili 405
Quad 303 ili 405
Koji je to red velicine cene? A kakvi su Sansui integralci za monitoring?
perun
13-09-2006, 08:53 AM
YAMAHA P serija! Neki malo jaci model. Uvek ces ih naci jako povoljno...
Naravno, rekao si da ne bude visoka klasa. Ja bih Yamahe uvek zaboo u Brystona, Crowna, Studera, Passa...
Pozdrav.
DaBear
13-09-2006, 08:58 AM
ja sam jedno vreme terao NS10 sa Samson servo 170 amp....nije bilo lose. Sad ih teram sa Brystonom...
Probaj Quad ili Hafler (puno njih tera sa haflerom), samo da bude jace od zvucnika, onda bolje rade! 9pazi da ih ne izduvas onda!!)
STUDIOTON
13-09-2006, 09:30 AM
ns10 guram sa ra300 i to kod mene jako dobro radi,zna max ..
Tannoy p8 teram sa ra500 i takodje sam jako zadovoljan .. kod mene sve jednostavno zvuci
[QUOTE=Ivan]ns10 guram sa ra300 i to kod mene jako dobro radi,zna max ..
Da .... neverovatno , a nigde drugde ne zvuce dobro .... :confused:
Ja sam kupio ra 500 za Yamahe i brze bolje ga prodao ..... jer mi se nije dopao , solidno pojacalo , odlicno za te pare , ali mi se stvarno ne dopada ....
Sad ih teram sa Omniphonic researchom .... i super mi je
Pozdrav
Quad 303 ili 405
Mislim da je ovo za pare najbolja varijanta .....
Pozdrav
Arthur
13-09-2006, 10:13 AM
Mislim da je ovo za pare najbolja varijanta .....
Pozdrav
gde i za koliko para kupiti ?
boggy
13-09-2006, 10:16 AM
Heh... i ja da se pridruzim :)
BoZo Electronics A1802 (nov proizvod) 750EUR (pdv je uracunat u cenu)
2x105W@8ohm, 2x180W@4ohm.
Hladjenje prirodno, bez ventilatora.
Proban je na tri para Yamaha NS10M. Pokazao se bolje od Alesis RA500, cak i na Dynaudio BM15P.
pozdrav
bogi
p.s. ako si negde u Srbiji mozemo ti ga doneti da probas na svojim zvucnicima i u svom okruzenju.
slowstar
13-09-2006, 03:37 PM
Ja svoje "desetke" teram sa SONY snagasem TA-N55ES, to je nekad bio Hi-End Hi-Fi snagas, ali se meni pokazao ODLICAN za NS 10, bolji od mnogih drugih koje sam probao, Da Bear je u pravu kada kaze da treba da bude vise snage u pojacivacu nego sto se obicno misli, od viska ne boli glava, samo paziti da se
ne "srafi" previse...
Sto se SANSUI integralaca tice, imao sam davno neki, mislim da je bio 919 ili 909, ne secam se tacno, ali sam bio bukvalno odusevljen kako je divno terao
TANNOY 15ice, i UREI 809 monitore, ali mozda sam neobjektivan, jer je to stvarno bilo pre oko 2o godina...
Znam samo da su SANSUI integralci poznati po tome sto su jako "brzi" (misli se na slew rate,) a to je jako dobra osobina, bar se meni jako svidja...
Pozdrav!!!
Hvala svima na mislenje inace ja sam iz Makedonije pa bih to narucivao iz Njemacke ili eventualno ako nadzem nesto 2nd hand ovde kod nas.
Quad 303 i 405 mogu naci samo na Ebay ali to mi je complikovano naruciti.....
U svaki slucaj hvala svima i jos hteo bih da pitam jel neko koristi zastitu za NS 10 citao sam po netu [nacin uradi sam]zto sto ako ih roknes nema delova za servisiranje.Ako neko koristi zastitu od ovakvog tipa zanima me dali ima neke promene zvuka u odnos na nemodificirane.....
boggy
13-09-2006, 10:40 PM
.....zto sto ako ih roknes nema delova za servisiranje.
Ima... jos uvek :)
http://www.thomann.de/de/search_dir.html?sw=ns10&x=0&y=0
Sto ne znaci da treba da ih ROKNES!!!
Ako neko koristi zastitu od ovakvog tipa zanima me dali ima neke promene zvuka u odnos na nemodificirane.....
Iako ne znam o kakvoj je konkretno "zastiti" rec (posalji link pa da vidimo sta je to)... skoro sa sigurnoscu mogu da kazem da bilo kakva zastita na pasivnom zvucniku menja njegov zvuk...
Najbolja zastita je pazljivo koriscenje... sto je inace obavezna praksa u studijskom monitoringu, gde se sve sklapa da bi zvucalo sto bolje a ne da bi bilo "neunistivo".
pozdrav
bogi
Rhino
13-09-2006, 11:08 PM
Da li zna neko od vas ima li ih (NS10) trenutno na prodaju?
Naravno dobro ochuvanih...
Ja trenutno prodajem svoj Hafler P1500 koji je idealan za NS10. Samo ti mozda bude problem sto sam u Zagrebu, a pojacalo je relativno tesko za stavit na postu.
Ostavio sam si drugo pojacalo, isto P1500, da mi tjeraju moje NS10 i super zadovoljan sam (ovo drugo pojacalo mi je bilo preslabo za Dynaudio BM15P pa ga se rjesavam).
:)
Arthur
14-09-2006, 10:37 AM
ajmo opet - gde naci Quadove? Shot, kolko cenis haflera?
awacs
14-09-2006, 07:53 PM
A jel' iko od vas ikada probao onu "straight" varijantu sa Yamaha A10 pojacalom, navodno dizajniranim bas za NS10? Ja sam kratko radio sa tom kombinacijom i bio sam mrtav srecan - i koliko se secam nije bilo grozomorno skupo pojacalo, ne znam koliko kosta danas polovno, ali se secam da su Yamahe sa njim zvucale... hm... "referentno".
Mislim, referentno u odnosu na ono sto ti zvucnici ustvari jesu - dobra kontrola srednjeg opsega idealna za postavljanje generalnih odnosa jacina i boja medju instrumentima (u veoma prosirenom srednjem opsegu) i nista vise od toga. Uf, pa to je ustvari 87,9% produkcije. Mislim - ti dogadjaji izmedju 120 i 12000 ciklusa u sekundi.
Arthur
15-09-2006, 10:49 AM
radio sam neko vreme na toj kombinaciji, nije lose zvucalo, svakako bolje nego moja licna postavka trenutno sa Technicsom ;) mada imam utisak da i to moze bolje
BTW, ako ne nadjes neko adekvatno pojacalo, ja cu kupiti tvoje NS10:D
Arthur
15-09-2006, 11:10 AM
kush more!
sad se razmisljam dal da pljunem pare da ih kompletno restauriram sa novim drajverima...
nego mi Ivan ne javlja cene!
E, sad ozbiljno - probaj ih prvo na nekom dobrom pojacalu, pre nego se izujes za drivere, mozda ces proci samo sa visokotoncima
boggy
15-09-2006, 11:52 AM
E, sad ozbiljno - probaj ih prvo na nekom dobrom pojacalu, pre nego se izujes za drivere, mozda ces proci samo sa visokotoncima
Jes... pa da posle mora da kupi i to "dobro" pojacalo... da li mu se tek to isplati? :twisted:
pozdrav
bogi
Decki niko od vas nije dao svoje misljenje oko Alesis Ra-300 [posto ga vec imam na lageru],znam da kvalitet mu je "referentan" ali mislim da cu da povezem NS10-ke na njemu neko vreme dok ne uspem da nadzem nesto bolje.Pa zanima nije li RA-300 malo prejako za NS 10......
Ivane ti si rekao da koristis ovu kombinaciju,zanima me kako funkcionise.......
pozdrav....
Edi Prog
28-09-2006, 02:30 PM
Vezano uz pitanje za Quadove:
Imam Quad 303, kupljen na Ebay.de za male pare (nekih 200 ?). Nemam puno iskustva sa monitorima i pojačalima ali tih 2X50W je stvarno glasno. Pojačalo ima nekih 30 godina i ne primjećujem neke mane (osim da ima sitno zujanje ali mislim da je to jer su mi kabeli lo?e poslagani a i činjenica da imam Behringer MX8000 niti ne pobolj?ava situaciju ;))
Nadam se da sam pomogao
perun
28-09-2006, 02:33 PM
Imam Quad 303, kupljen na Ebay.de za male pare (nekih 200 ?). Nemam puno iskustva sa monitorima i pojačalima ali tih 2X50W je stvarno glasno.
Quad 303 je fino pojacalce, ali ne i pojacalo! Fali mu snage da bi "poterao" Yamahe kako treba! Pojacala snage preko 100W dolaze u obzir, mada, bolje je okaciti ih i na slabije a kvalitetno pojacalo poput Quada nego na neko "prejako" govno bez "pravog" zvuka!
Pozdrav!
P.S. Juce su nam crkle Yamahe! Hahahaha. Moramo da kupimo drajvere! Jebi ga, neki feedback je uleteo u njih i bukvalno su se PUSHILE! Srecom, nista nije izgorelo!:D
Tako je to...:mad:
Arthur
28-09-2006, 02:55 PM
ajd javi ako nadjes neku dobru cenu za drajvere pa da narucimo zajendo
perun
28-09-2006, 02:58 PM
ajd javi ako nadjes neku dobru cenu za drajvere pa da narucimo zajendo
Pa, Thomann nam ne gine. Cena je najbolja- 94 evra po drajveru... A u Evropi su. Tako da, nema tu mnogo filozofije. Jedino sto mi to nije najvaznija stvar u ovom trenutku. Treba pokupiti placeni, poluplaceni i neplaceni outboard koji nas ceka svuda po Evropi. Ali ako hoces, organizovacemo zajedno nesto...
perpetuum
04-10-2006, 11:16 PM
Zdravo svima!!!!!!
Uskoro mi pristizu par monitora NS10 pa bih zamolio za savet za amplifier za Yamahe NS10 srednje klase i koji amplifier koristite vi sa NS10 -kama.{samo molim nemojte viske klase kao Bryston e.t.c.....preskupo je ]
Ja trenutno imam Alesis ra 300 na njime vozim Dynaudio BM15P ali nisam bas zadovoljan od Alesisa pa bih da kupim neki novi{moze istari ali dobri ] amplifier.
I jos sta mislite za kombinaciju NS10- Ra300.
Slobodno ra 500!Ne laze u odnosima,sto je i najbitnije za ns10!!!
BTW
Naleteh u oglasima na Quad 405s (dva monobloka). Ni cena nije preterana, ali okrenem lika, a on mi kaze da je to pravljeno kod nas od quad kita:confused: . Jel' to tako uvek sa matorim quadovima, ili.......... bas nemam pojma o tome............
Sme li to da se uopste uzme u razmatranje?
Slobodno ra 500!Ne laze u odnosima,sto je i najbitnije za ns10!!!
Osim razmazanih baseva i i smuljanih bas midlova ..... nisam mogao da ga podnesem na ns 10 kama ......
Doduse ....kod Ivana studiotonca , nekako fino zvuce :confused:
Pozdrav
perun
10-11-2006, 10:50 PM
BTW
Naleteh u oglasima na Quad 405s (dva monobloka). Ni cena nije preterana, ali okrenem lika, a on mi kaze da je to pravljeno kod nas od quad kita:confused: . Jel' to tako uvek sa matorim quadovima, ili.......... bas nemam pojma o tome............
Sme li to da se uopste uzme u razmatranje?
Dok ti otkrijes jel to valja ili ne, prodje vecnost! Naravno da ce ti se i kod DIY verzije nesto svideti! Moja preporuka je da zaobidjes to i sacekas bolju varijantu. Bice Quad-ova, ne sekiraj se...
Pozdrav...
P.S. Mikrofon kida! Hvala...;)
Manley
11-11-2006, 12:49 AM
10tke najbolje rade ne haffler-u...samo ne znam da li ga ima u srbiji
LACKY
11-11-2006, 01:39 AM
Ima.
Imam ja Haflera P1500 kojeg gledam da prodam. Samo sam u Zagrebu...
slowstar
11-11-2006, 10:59 PM
10tke najbolje rade ne haffler-u...samo ne znam da li ga ima u srbiji
Ja ih teram sa SONY TA-N55ES, staro, ali HI END SONY pojacalo, i vrlo sam zadovoljan, a i vecina ljudi koji su culi kombinaciju su bas prijatno iznenadjeni, ali imam problem, od mikrofonije mi je prodrcao jedan HF driver, i ne znam sta da radim, pa molim Peruna usput, ako ima kombinaciju za narucivanje, da mi se javne na PM da se pridruzim ako moze...
Pozdrav, i hvala
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.