Log in

View Full Version : yamaha01v96

Urosht
12-09-2006, 08:13 PM
DA li neko od vas ima ovu mixetu i sta vise moze da mi kaze o njoj?Ja je imam skoro 2god. i bukvalno mi sluzi samo kao izlaz za monitore.Inace imam je u kombinaciji sa rme hdsp 96/52 vezano sa 2 adata posto sam dokupio dodatni ygdai slot za mixer.Sve snimam na PC intel p4 northwood 2.4GHz,nuendo.Dosta bi mi pomoglo da vidim kako neko radi sa njom,jer se razmisljam ili da je prodam ili da je bacim posto nemam iskustva sa tim stvarima, i da kupim nesto jednostavnije.Posto sam gitarista i sviram vec uveliko po studijima u bgu,a samo gubim zivce sa ovom spravom voleo,bih da upoznam nekog drugog vlasnika doticne 01v96,da vidim kako on radi na njoj,mozda je to dobra sprava.i da razresim par svojih problema.Unapred zahvalan!

Rhino
12-09-2006, 08:17 PM
Ajd ako budesh htjeo da je prodajesh, posalji mi pm.
Znam lika koji bi htio nesto tako.
Ja licno nisam previse odusevljen tim uredjajem - s obzirom na cijenu....
Mada i nisam neko sto treba da sudi jer je nikad nisam posjedovao, imao sam povremenih susreta s tim mixerom.

Pozdrav

Urosht
12-09-2006, 08:28 PM
jbm li ga ona nosta nova oko 2500$,ja bi je dao za 1500e,ali nemam pojma dal bi je uopste prodavao,kad ne znam sve njene mogucnosti,al to bi recimo bila pocetna cena.otkud znam.

OFF
12-09-2006, 08:29 PM
Steta bi bilo da je bar ne koristis kao midi kontroler. Sve ostalo je ,po meni, stvar proslosti (eq, kompresori, reverbi) i da ga pc+dsp znatno nadmasuje (ako bi radio mix na njoj). Preampe nisam testirao, ali......

Urosht
12-09-2006, 08:37 PM
brate pa jel znas nekog ko radi na njoj,platicu mu da dodje i da mi je namesti,odnosno nauci da radim na njoj,posto vec radim neka sranja koja mi donose kintu,a voleo bi da mi je ona funkcionalna,samo sto sam ja glupi muzicar,pa sve cekam na gotovo.ona sigurno moze dobro da radi,ali ja ne znam da je namestim.cak ima vezu sa nuendom,ni to mi ne radi,onda slusalice kad ubodem imam mono zvuk...i jos neke sitnice

stigma
12-09-2006, 08:59 PM
Neznam nista o toj mixeti ali ima u SOS magazinu iscrpan review, koje su prednosti, mane (ako si dobar sa engleskim)...
http://www.soundonsound.com/sos/aug03/articles/yamaha01v96.htm
Mozda pomogne;) ...

OFF
12-09-2006, 10:06 PM
Ako si iz BGa, prosetaj do VETS studija na Vozdovcu, tamo ima studenata koji znaju tu makinu, i imaju je u studiju mozda ti neko izadje u susret i da ti presete koje oni koriste za remote.

Nek' se javi neko sa VETS, coveku treba pomoc

Urosht
12-09-2006, 10:49 PM
iz BGa sam,nikad nisam bio u Vets studiju,ali to bi mi zasigurno dosta pomoglo,u najmanju ruku da vidim kako su je oni povezali i na koji nacin je koriste.ako imas neki kontakt ili neku adresu tog studija to bi mi pomoglo.unanpred zahvalan!

Sky Surfer
13-09-2006, 12:37 AM
Doktore ti bas volis taj mixer i svidja mi se sto si uporan! Ajd' javi se kad budes na trgu da pijemo kafu, batali malo te sprave :)

OFF
13-09-2006, 08:28 AM
iz BGa sam,nikad nisam bio u Vets studiju,ali to bi mi zasigurno dosta pomoglo,u najmanju ruku da vidim kako su je oni povezali i na koji nacin je koriste.ako imas neki kontakt ili neku adresu tog studija to bi mi pomoglo.unanpred zahvalan!

To ti je Visa elektro, V. Stepe 283. Mozes i da studiras zvuk, 120000 godisnje:( ;)

Urosht
13-09-2006, 10:45 AM
ajde ljudi dajte mi savet,ja vise nemam pojma sta da radim.dal da je prodajem ili da je provaljujem.dal da kupim nesto jednostavnije za te pare koje bih uzeo od nje,ili jebem li ga vec sta.da studiram zvuk nemam vremena,vec zavrsavam muz akademiju i to mi je bilo previse.Dakle,ako neko ima mixer neka mi se javi,ako neko hoce da ga kupi moze isto da mi se javi,ako se ne javi niko zapalicu ga!

lesha
13-09-2006, 01:28 PM
pre nego sto ga zapalis, posalji ga meni.

poz

Urosht
13-09-2006, 01:51 PM
vazi saljem ti ga,al za jedno 1500e,jbg toliko najmanje vredi

lesha
13-09-2006, 05:37 PM
nema frke, 1500 puta cu reci "e" :D

Elf
15-09-2006, 07:36 PM
Prodaj Yamahu i HDSP 9652,kupi Fireface 800 i Mackie universal control i cao! :)
Mislim da je to sasvim pristojna varijanta.

Pozz