View Full Version : Novi Mix
DaBear
07-09-2006, 01:13 PM
Evo, juce sam zavrsio probnu radio verziju...stara disco stvar, novi vokal (Kathy Brown), novi aranzman i mix (moj)..
tipican "old school" vocal house, koji je opet popularan ovde.
Imamo vec 2 labela zainteresovana, pa ce mo da vidimo koliko ce da se otvore...?!
Dobri vokali (nisam ja snimao!!- samo smo nasnimili nove ad libove), i pola posla je gotovo.
Evo dok se secam, sta je islo:
Vokal - Waves caopressor, malo eq (desk), Yamaha REV500 reverb i Roland SDE-1000 DDL
Bass - MIDI sa Roland U110 (finger!!) kroz Waves bass compress - pa u Spectra Sonics hardware comp/lim, zvuci k'o pravi, ali je dobra linija!
Klavijature - Roland MKS70 (zuja akordi - prebacen u audio pa filterovan..), Strings - U110 i Akai Samples..
2 drum loop-a, toms (u110), crash (akai), clap (akai), hat (akai), cowbell U110..
Gitara - 2 razl. loopa od 1 takt..
smesno malo instrumenata, ali sve radi dobro i autenticno..
Mix isao kroz buss compresor na Audient mixeru, pa u LA Audio classic comp II (jedva se pomerala igla..)
evo pa poslusajte...club verzija ce da bude ako se neko nalozi na ovu (da se ne gubi vreme za dzabe..he,he..)
http://www.yousendit.com/transfer.php?action=download&ufid=6E5BCC176473F7B3
Arthur
07-09-2006, 01:17 PM
super zvuci... najvise me impresioniraju vokali, cisti, lepi veliki - super reverb!
Odakle si uzeo kick? sa njim uvek imam najvishe poblema...
DaBear
07-09-2006, 02:21 PM
super zvuci... najvise me impresioniraju vokali, cisti, lepi veliki - super reverb!
ko sto rekoh - Yamaha REV500: modifikovani LA Plate program:
155,3ms pre-delay, 0,5sec reverb time, hi rat0,8, er level 9....plus delay repats na 446ms....
DaBear
07-09-2006, 02:23 PM
Odakle si uzeo kick? sa njim uvek imam najvishe poblema...
jedan kik je vec bio u loop-u (dobar ceo lup, tvrdo..) a drugi je mutniji sa velikim decay-om, ispod, za masu...pa malo comp.
zoolander
07-09-2006, 02:44 PM
Evo, juce sam zavrsio probnu radio verziju...
Kak bi zvučala drugačija verzija,zakaj je ovo radio verzija,po čemu se radio verzija razlikuje od club verzije,po mixu ili aran?manu,ako po mixu o kakvim se razlikama radi?
DaBear
07-09-2006, 03:01 PM
Kak bi zvu?ala druga?ija verzija,zakaj je ovo radio verzija,po ?emu se radio verzija razlikuje od club verzije,po mixu ili aran?manu,ako po mixu o kakvim se razlikama radi?
pa razlikuje se i po mixu i po aranzmanu. Mix je malo "uzi" u stereo slici i miksan je da se bolje cuje na malim zvucnicima.i na mono..na lap top zvucniku mega radi (na pr.)! 90% ljudi slusa radio u kolima ili na nekom geto-blasteru...ovaj miks kad se pusti jako , nema istu "snagu" i impakt potreban za klub.malo je ostriji kad se slusa jako... Malo je drugaciji eq i nivoi pojedinih (kljucnih) instrumenata.
A aranzman za klub...duzi uvod (za miksing in) nadogradjivanje, dizanje...(odrzavanje zainteresovanosti kod slusaoca), refren, veliki drop, opet dizanje , kulminacija (ruke u vazduh!!) , lozenje i miks out...treba da radi 6-7 minuta a da nije dosadno (ni publici ni DJ-u!!)
Meni je bas komercijalno u pravom i pozitivnom smislu reci ..... Na stubu se stvarno ne razlikuje od ostalih stvari te vrste , tako da sve pohvale Da Bearu
Pozdrav
Everbeatz
08-09-2006, 10:58 PM
Sve pohvale, ovo stvarno svetski zvuci!
Dexxy
08-09-2006, 11:11 PM
Pa i jeste iz sveta (a nase....mislim nas covek radio):)
strasni zmaj
08-09-2006, 11:20 PM
nije bas da je moj stil, vise preferiram techno, ali gledano iz strucne (ha ha, strucne! :)) perspektive, sound je jeben. ...malo mi je kasno za paliti sistem, ali ujutro kada nalozim sub moci cu imati cjelovit dojam o zvuku. ocjena: do jaja! :)
...i sto je najjace, imam hit koji se jos ne vrti ni u londonu! :D
alektom
08-09-2006, 11:38 PM
Hmmmm, ko zna, zna..... i sa Waves comp.....
Pocinjem da se plasim da spadam u ovu drugu grupu :hyper:
mandrak
09-09-2006, 10:10 AM
Bravo Majstore!... na nivou:cool:
Mogli
09-09-2006, 03:54 PM
Klavijature - Roland MKS70 (zuja akordi - prebacen u audio pa filterovan..)
Kakvi su to zuja akordi??:confused:
DaBear
09-09-2006, 07:42 PM
Kakvi su to zuja akordi??:confused:
pa ovi akordi (jedini koji se cuju!!) sto zuje..he,he...old school analogija fazon..e?
alavuk
09-09-2006, 11:44 PM
funky worm sint ? :] popularna G-Phonk "pistalica" ? :]
DaBear
10-09-2006, 08:00 AM
funky worm sint ? :] popularna G-Phonk "pistalica" ? :]
ma ovaj jedini sint sto svira glavnu temu...kakva pistalica? obicni zujavi, juno-106 type zvuk....
SnoopDaddy
11-09-2006, 12:06 PM
Bio ja na odmoru van zemlje, odem u radnju da kupim sok, na polici gomila firmi, ne zna se koja je lepse upakovala svoje sokove. Kupim od ananas, kao bez dodatka secera. Dodjemo kuci, otvorimo - razvodnjeno do bola, sutra kupim od crne ribizle jer mi zena mislila da je taj sigurno prirodan. Otvorimo - kao da pijem bombone, bljak. Posle posaljemo dete da kupi sebi, vrati se sa nekom gaziranim uzasom.
I tako slusam ja ovu pesmo i pitam se: A gde je tu VOCE? Ne znam na sta ste se svi nalozili, ali ja nisam mogao da docekam kraj - koje smaranje, ili sto bi rekao Vrac, koja LJIGA. :truba:
Snoop
Arthur
11-09-2006, 12:36 PM
zanimljiv covek
zvincic
11-09-2006, 01:45 PM
Bio ja na odmoru van zemlje, odem u radnju da kupim sok, na polici gomila firmi, ne zna se koja je lepse upakovala svoje sokove. Kupim od ananas, kao bez dodatka secera. Dodjemo kuci, otvorimo - razvodnjeno do bola, sutra kupim od crne ribizle jer mi zena mislila da je taj sigurno prirodan. Otvorimo - kao da pijem bombone, bljak. Posle posaljemo dete da kupi sebi, vrati se sa nekom gaziranim uzasom.
I tako slusam ja ovu pesmo i pitam se: A gde je tu VOCE? Ne znam na sta ste se svi nalozili, ali ja nisam mogao da docekam kraj - koje smaranje, ili sto bi rekao Vrac, koja LJIGA. :truba:
Snoop
imamo otprilike slicno razmisljanje....
meni ovaj mix nije nista posebno :o
DaBear
11-09-2006, 05:01 PM
ono jes' da je old school "house by numbers" - i meni je malo preko glave jer sam uradio preko 100 ovakvih remiksa / produkcija....
Ali ------- ljiga - ne ljiga, dosadno li vec sta - imamo 2 ponude za deal, od Ministrija i Positive (2 najjace dance kuce u Engleskoj)...pa ti vidi...
:mrgreen: :mrgreen:
stigma
11-09-2006, 05:59 PM
To samo dokazuje da je "trenutni" mainstream - ljiga... Dokaz da u diskografskim kucama rade obicni trgovci (sss):mrgreen: ...
DaBear
11-09-2006, 08:46 PM
To samo dokazuje da je "trenutni" mainstream - ljiga... Dokaz da u diskografskim kucama rade obicni trgovci (sss):mrgreen: ...
mainstream se uvek vodio kao "ljiga"...ne kod mene, nego kod onih koji su kao "cool" i prave muziku za sebe i svojih par poznanika....
Pesma je inace stara disco stvar iz 80-ih, Patricia Rushent je bila pevacica, zove se: I've been looking for you. I nije bila neki hit u to vreme....
A opet zaboravljate, bilo koja vreste muzike da je u pitanju, neko ko to izdaje (i stavlja svoje pare u to izdanje, itd.), ocekuje da nesto i zaradi od toga!!! Ne postoji ni jedan label koji zeli da izdaje ploce koje se ne prodaju!!??!
Ja znam gomilu muzicara / producenata koji "nece da se prodaju" i rade popularnu muziku, nego rade za sebe i ne zanima ih popularnost i uspeh itd, blah, blah...
Meni je sve to kao ona prica o lisici i kiselom grozdju...
stigma
11-09-2006, 08:53 PM
A opet zaboravljate, bilo koja vreste muzike da je u pitanju, neko ko to izdaje (i stavlja svoje pare u to izdanje, itd.), ocekuje da nesto i zaradi od toga!!! Ne postoji ni jedan label koji zeli da izdaje ploce koje se ne prodaju!!??!
Nisam ni mislio na tebe vec na diskografe kao sta si i sam naveo...
Meni je mainstream uvijek bio drag.
Sta je tu lose pod uslovom da je muzika dobra!?
A svaki guzonja ovog svijeta koji je iznad tebe(moze mu se)hoce na tebi da zaradi i samo to ih interesuje.Sta je tu novo???
Skoro 10 godina R.E.M. je bio takoreci indie a nakon toga komercijalniji od mnogo ljige zajedno.A nisu se bas nesto muzicki prodali(bar nije postala ljiga...).
Ajmo pricat o necem poucnom i korisnom.
U posljednje vrijeme samo seremo(ova muzika valja,slusaj ovo a ne ono).Bez veze je skroz postalo.
DaBear
11-09-2006, 09:59 PM
Nisam ni mislio na tebe vec na diskografe kao sta si i sam naveo...
pa i ja sam mislio na njih....ali ako neko resi nesto da izda, podrazumeva se da bi bilo dobro da se proda!!!
Koga danas u svetu zanimaju pesme i projekti koji ce se prodati u 500 primeraka?
Sad bar svako moze sam sebi da izda plocu, pa po toj liniji, ako nece da ti izdaju drugi izdaj sam sebi..(Snoop?) Pa kad (i ako ) se ploca proda sama od sebe, onda ce je vec neko primetiti, potpisati, izdati kako treba i (samim tim) pretvoriti u "ljigu" ...
perun
11-09-2006, 11:15 PM
Ali ------- ljiga - ne ljiga, dosadno li vec sta - imamo 2 ponude za deal, od Ministrija i Positive (2 najjace dance kuce u Engleskoj)...pa ti vidi...
:mrgreen: :mrgreen:
E, jebi ga sad Vrach. Ispade da niko ne sme da popljuje tvoj rad! Sme, i treba, ako vec kachish nesto, svi imaju pravo da iznesu svoje utiske. A argumenti "odbrane" su ti smesni! Majke mi... Pa sta sad, ako je (a jeste) sve nase projekte izdavala neka, nazovi, mega kuca odavde, to znaci da su svi do jaja? Mislim da ne. Tiraz, cak i u ovoj bednoj zemlji, kao i kolicina emitovanja odredjuje koji je materijal kako prosao. A ne diskografska kuca koja je to "procenila" i platila. Ako pricamo o produkciji ili tripu, to je nesto drugo, tj. tek tad nema veze. A ovo sigurno neces prodati u 1000000 primeraka, jer je trziste takvo kakvo jeste. Prema tome, cak nema mesta ni za takvo "lozenje"... Ali ok, nemoj da me tumacis pogresno!
Necu da se mesham, ne volim da komentarisem tudje radove, ali svako ima pravo da kaze sta misli. Isto tako mislim da ti se preterano puno ljudi ovde bez razloga uvlachi u bulju! Cuvaj se...;) Kafa te cheka...:mrgreen:
SnoopDaddy
12-09-2006, 12:08 AM
...pa ti vidi... Kad je rec o muzici, ja bih radije da cujem.
mainstream se uvek vodio kao "ljiga"... Jel' to mislis na Bitlse, ili na Santanu, ili na Claptona, ma ne, sigurno mislis na Dilana.
ne kod mene Sine, ljiga je tvoj izraz koji najcesce koristis kad govoris o muzici nekog drugog.
nego kod onih koji su kao "cool" Za razliku od tebe koji si bas, bas "cool"
Pesma je inace stara disco stvar iz 80-ih... I nije bila neki hit u to vreme.... Pa nece ni u ovo.
...ocekuje da nesto i zaradi od toga!!!
Ti bre, samo o parama, pa da li tebe uopste interesuje MUZIKA?
...ako nece da ti izdaju drugi izdaj sam sebi..(Snoop?) Ovo zvuci poprilicno podcenjivacki, a i dosta glupo s obzirom da ne znas ko stoji iza imana Snoop, pa iako nisam planirao da ista o sebi kazem, sad moram bar nesto osnovno, pa da te onda i ja upitam. Elem, ja sam muzicar i svirao sam u jednoj grupi koja je, u svoje vreme, pretila da ugrozi popularnost i samog Bijelog Dugmeta. Znaci ploce su mi izdavali i pre nego sto si ti poceo da se (uslovno receno) bavis muzikom. Ja jos uvek sviram, a kad si ti zadnji put (ako si uopste) svirao, mislim ono, izadjes pred ljude i sviras, i kada je neko izdao plocu sa tim tvojim sviranjem? Mozda ovo nekom zazvuci kao provokacija, ali nije, cisto zelim da ljudi znaju ko je ko, bez foliranja.
Pa kad (i ako ) se ploca proda... Opet ti o parama. Ja naravno nemam nista protiv para, ali mi one nisu motiv da se bavim muzikom, muzika je na prvom mestu, a pare nekad dodju, nekad ne, ali pare ne mogu da uvecaju, niti da oduzmu zadovoljstvo koje imam kad radim ono sto volim.
Dakle (da se vratimo na topic), u ovom mixu nema ni M od muzike, sve sami sabloni, nevesto sklepani u jednu pesmu, a kad nema muzike ni najbolji remixer tu ne moze mnogo da pomogne.
... izdati kako treba i (samim tim) pretvoriti u "ljigu" ... Ovo zvuci sasvim suprotno od tvoje filozofije, da nesto vredi samo ako se izda (citaj - uzmu pare), inace dzabe trud.
CoolDaddy, Snoop
Hollywood
12-09-2006, 01:30 AM
imamo otprilike slicno razmisljanje....
meni ovaj mix nije nista posebno :o
Pusti ga u klubu pa razmisli :mrgreen:
DaBear
12-09-2006, 09:07 AM
Hoooray!
napokon sam uspeo da probudim forum iz uchmalosti i izazovem diskusiju...vec je postalo malo dosadno...:mrgreen: :mrgreen:
Ja sam i rekao "house by numbers" - ko ne zna to ti je kao kad bojis po brojevima (1-belo, 2 crno, 3 plavo..itd..) nista spektakularno, nista sto neko nije vec cuo 1000 puta, ali RADI POSAO. Verovatno ce se pojaviti na gomili kompilacija, singl mozda udje na neki chart, padnu 2-3 remiks na racun njega i pesma je obavila svoj zadatak i ispunila rok trajanja...
Pa onda idemo sledecu...
pa sva danasnja muzika je konfekcija, izslusas par meseci i zaboravis..pogotovu club scena. DJ-i stalno traze nove pesem / mikseve da vrte...i to se jako brzo menja.
Ako se neko od vas vara da moze da promeni svet svojom muzikom ili ostavi pechat kao Santana i Bob Dylan...varajte se i dalje!
za sviranje...pa ja na svakoj pesmi na kojoj radim - nesto sviram!!
Za uvlacenje u bulju...imam kevlar gace, nista ne prolazi!:rotfl: :rotfl: :rotfl:
I na kraju , ja se trudim da opstanem u " Music Biznis-u" :
znaci Muzika - svira se, peva se, snima itd..
Biznis - radi se posao, naplacuje se, zivi se od toga, kupuju sprave...
ajd' sad....udrite!:da:
Arthur
12-09-2006, 10:26 AM
evo ja cu malo da ti se uvlacim -- srrk .. Ti si bre CAR! ;) A pesma zvuci dobro, a ko je hteo muziku u mainstream dance-u, nek odustane u startu :D to je meni ionako sve tuc-tuc sranjce koje ima jednokratnu upotrebu, ni ovo nije izuzetak.. al opet mi se svidja produkcija glasa, beat-a i mix-balanca onako generalno.. zvuci.. ko da je pravo! :D :D
ProkDu
12-09-2006, 10:38 AM
Elem, ja sam muzicar i svirao sam u jednoj grupi koja je, u svoje vreme, pretila da ugrozi popularnost i samog Bijelog Dugmeta. Znaci ploce su mi izdavali ... Mozda ovo nekom zazvuci kao provokacija, ali nije, cisto zelim da ljudi znaju ko je ko, bez foliranja.
Pa hajde da vidimo ko je ko:
Vrach = Zoran Vračević
SnoopDaddy = ??????????
Dakle?
P.S. Ne provociram, stvarno me interesuje, kad je već 'bez foliranja'.
perun
12-09-2006, 10:42 AM
Pa hajde da vidimo ko je ko:
Vrach = Zoran Vračević
SnoopDaddy = ??????????
SnoopDaddy = Snupijev matori!
Zar ne znas?:D
Arthur
12-09-2006, 10:50 AM
..he's crazy like a fool... yeayeah, daddy cool :D
ProkDu
12-09-2006, 11:07 AM
Who let the dogs out?
E, a ja sam se istripovao da je to ustvari Snupijevo ćebe. Silly bugger me. ;)
And now for the serious part, koja je razlika između afričke i evropske lastavice?
Ja mislim da je SnoopDaddy = Nele Karajlić. Znam da je on u to vreme pričao kako su polako uzimali publiku od BD-a. A mo?da je i ... Kusturica, po?to znam da on povremeno posećuje ovaj forum. Ma znam, ... to je sigurno Zdravko Čolić. :rotfl:Ma, ?ta ja znam uop?te. Idem da se bacim sa najbli?eg mosta.
:rolleyes:
DADDY Z
12-09-2006, 11:22 AM
Ma ja bih rekao da je ovde neko ljubomoran...
Audiot
12-09-2006, 11:23 AM
... i svirao sam u jednoj grupi koja je, u svoje vreme, pretila da ugrozi popularnost i samog Bijelog Dugmeta.
Mislis, dok te Brega nije preoteo? :p
Igi
P.S. Ako gresim, izvinjavam se.
Everbeatz
12-09-2006, 01:48 PM
2 DaBear
To ti je tako kad si ovde odlucio da prenosis znanje...zahvalnost je ogromna!:)
DaBear
12-09-2006, 02:12 PM
2 DaBear
To ti je tako kad si ovde odlucio da prenosis znanje...zahvalnost je ogromna!:)
pa nas narod nemoze niko da poduci, jer mi vec znamo sve!! i jos bolje..!:(
Takvi smo....
Everbeatz
12-09-2006, 03:25 PM
Cuo sam negde dobru definiciju za to - urbana cinicna poza!:D
ridge
12-09-2006, 04:59 PM
" Ako se neko od vas vara da moze da promeni svet svojom muzikom ili ostavi pechat kao Santana i Bob Dylan...varajte se i dalje!"
Ako sam ne mozes, to ne znaci da niko drugi nije u stanju!
I ok je sto radis kako radis tj za pare i to je glavni faktor u tvom radu al iz toga NIKAD nece izaci nesto novo i dobro. Pusti ljude da mastaju jel ce jedan od njih 5000000 nesto i uraditi i to je dovoljno dobar odnos.
DaBear
12-09-2006, 05:44 PM
" Ako se neko od vas vara da moze da promeni svet svojom muzikom ili ostavi pechat kao Santana i Bob Dylan...varajte se i dalje!"
Ako sam ne mozes, to ne znaci da niko drugi nije u stanju!
I ok je sto radis kako radis tj za pare i to je glavni faktor u tvom radu al iz toga NIKAD nece izaci nesto novo i dobro. Pusti ljude da mastaju jel ce jedan od njih 5000000 nesto i uraditi i to je dovoljno dobar odnos.
ja radim i za dzabe, ako je dobar artist i ako mogu da poboljsam to sto je uradio, i ako ce se puno vrteti posle (i doneti jos posla:rolleyes: ), itd...
Meni je muzika posao, i to ne znaci da se neko prodao ako zaradjuje od toga!!?? Odakle vam te ideje....?
A hteo sam da kazem da je sve vec odsvirano i smisljeno..sve su samo varijacije od starih stvari, akorda i shablona....Nemora da znaci da nikad necu ubosti nesto veliko, a i neko od vas...samo sam hteo da kazem da to nikad nece biti tako jako kao Bob Dylan napr...
vremena se menjaju, ljudi se menjaju, muzika se menja, shvatanja se menjaju, ukusi se menjaju, klinci se menjaju... ono sto je bilo je bilo, sad je sad, i drugacije je...
A, masta cini svasta...;)
idekius
12-09-2006, 06:31 PM
vremena se menjaju, ljudi se menjaju, muzika se menja, shvatanja se menjaju, ukusi se menjaju, klinci se menjaju...
"Trainspotting"??? :rolleyes::)
"You're not getting any younger, Mark. The world is changing, music is changing, even drugs are changing...." :) :cool:
DaBear
12-09-2006, 07:40 PM
"Trainspotting"??? :rolleyes::)
"You're not getting any younger, Mark. The world is changing, music is changing, even drugs are changing...." :) :cool:
bas tako....Woodstock je bio davno i od tad su se pojavile nove i jace droge i vise niko ne moze da "odkida" na Hendrixa ili Janis...:rotfl: :rotfl:
nenad
12-09-2006, 08:57 PM
preslusao sam song iz vise prolaza i produkcija je o.k. Sto se tice pesme kao pesme, to je skroz isto kao i ostalih 1000000000000000 "komada" isto takvih !!!
E sad ako ce neko to da "gura" to je u redu, bice love za sve.
I verovatno ce u nekoj sumi pesama "istih takvih" i ta da ode i da se cuje u nekom klubu, ALIIIIIII da je neko pusti, cast izuzecima, i da je slusa kako se slusa Dlilan ili Dzenis..... tesko.... mnogo tesko. Da,da,da... znam da je drugo vreme i da su druge droge i da ni kamatne stope vise nisu stabilne ali to je to.
produkcija je jedno, song je drugo.
Eto to je samo moje misljenje
SnoopDaddy
12-09-2006, 10:30 PM
pa sva danasnja muzika je konfekcija, Ma ajde, ti si odlucio da se bavis konfekcijom i to je OK, tvoja stvar, ali to sto ti ne slusas nista drugo ne znaci da van toga nista ne postoji.
Ako se neko od vas vara da moze da promeni svet svojom muzikom ili ostavi pechat kao Santana i Bob Dylan...varajte se i dalje! Ne znam ko to misli da promeni svet, ali i danas (da ne kazem "dans") MUZIKA moze da ima neku poruku, emociju, nesto sto ce da te pokrene, ili se ja mozda varam, i sve je u parama?
za sviranje...pa ja na svakoj pesmi na kojoj radim - nesto sviram!! To nije odgovor na pitanje koje sam postavio, pitam te kada je neka izdavacka kuca potpisala ugovor o izdavanju ploce, sa tobom kao autorom, ili kao sviracem (moze i kao clan benda)? Ako ti je poterban izazov, onda da kazem ovako, meni je sirom sveta izdato desetak albuma (vecina jos dok sam ziveo u Jugi), na kojima sam ja i autor i sviram, a koliko si ti tvojih autorskih pesama izdao od kad si otisao u muzicki centar sveta?
To ti je tako kad si ovde odlucio da prenosis znanje...zahvalnost je ogromna! O kom to znanju pricas? Ovde na forumu si napisao:
- da sviras neznas, zoves Ogija kad treba nesto da se stvarno svira.
- o kompjuterima nemas pojma.
- klasicne sinth-eve su vec svi poprodavali, pa ni tebe vise ne interesuju, i nemas vremena da se smaras sa njima.
- da snimas (mislim na ono znanje postavljanja mikrofona, izbor adekvatnog polarnog paterna, znaje razlike izmedju RMS i Peak sensing, ili Soft i Hard Knee kompresora, i kad kako i zasto da odaberes koji od njih da koristis), ne znas, posto dobijes sve vec snimljeno (vokale i neke instrumente).
- da radis produkciju / obradu zvuka nemas potrebe, jer je sve vec usemplovano, obradjeno i isproducirano tako da ne moze bolje, i nema tu sta da se dira.
- mastering ti, naravno, drugi rade.
Pa sta onda prenosis, matere ti? I kome, pa da li si ti svestan da na forumu ima ljudi koji muziku, ili snimanje drze u malom prstu, da nas ima koji znamo da pisemo orkestraciju za simfonijski orkestar, i da stanemo ispred njega i dirigujemo.
A hteo sam da kazem da je sve vec odsvirano i smisljeno..sve su samo varijacije od starih stvari, akorda i shablona.. E tu ti skidam kapu, od svih nas na forumu si najbolji poznavalac konfekcije i verovatno imas i najveci kolekciju ploca (ajde kazi koliko hiljada), sigurno svaki dan kupis po neku na rasprodaji, pa kad dodjes u studio udri copy - paste, za to si stvarno expert, mislim za ono copy bas liniju od Blow Monkeys - paste u mix, copy rif od Scritty Pollity - paste u mix, copy postavku delay-a od Waterman-a - paste u mix, copy dizanje tenzije od Trevor Horna - paste u mix... Sumnjam, medjutim u tvoju spremnost da prenosis znaje o tome sta treba i iz koje pesme da se uzme.
Snoop
Hollywood
12-09-2006, 10:44 PM
Ako ti je poterban izazov, onda da kazem ovako, meni je sirom sveta izdato desetak albuma (vecina jos dok sam ziveo u Jugi), na kojima sam ja i autor i sviram Snoop
A to su?
perun
12-09-2006, 10:52 PM
A to su?
ZIJO VALENTINO??? Hahaha... Shala...
Snoopy, predstavi se. Ima vas mnogo koji se krijete iza nicka, ali mislim da je poshteno, pogotovo u raspravi u kojoj se pominju neka izdanja, pa i gde se nesto poredi sa necim, PREDSTAVITI SE!:confused:
Eto, ja sam pravio ovde gomilu sranja kad sam dosao. Bio tvrd i uporan sa svojim argumentima, ali uvek i iskljucivo kao Marko Perunicic. Ne kao Perun ili ne znam ko...
Dobrodosao, voleo bih da znam, a i ostali, nadam se, ko si!?
Ne zastupam Vrachevu stranu, opeglali smo se vishe puta zestoko, pa shta? Sad smo Ok.
Snoop, bitno je, za diskusiju, da znamo ko je ko. Ako glumimo ili jesmo NEKO!? Ok?
Vrach je Zoran.
Ja sam Marko.
A ti si..?;)
idekius
12-09-2006, 11:24 PM
Mislim... O.K.... svako ima prava da krije identitet, ako tako zeli...
Snoop, pomisli samo kako ovo sto radis izgleda ljudima sa strane. To zvuchi kao:
-Mnogo sam skroman, pa necu da kazem ko sam i sta sam, ali, eto... cisto da znate da sam faca i 3\4... :)
Stvarno... lepse je i kulturnije je ne reci nista, nego praviti kviz:
-Da li mozete pogoditi ko sam ja :)
Pozdrav,
Dejan Ilic iz Nisa
DaBear
13-09-2006, 09:37 AM
A da nije mozda BREGA? he,he,he...izdao ploce po svetu, radi orkestracije, svira uzivo, presvirava postojecu muziku? hmmmm.... al rekao je da su Dugme bili suparnici....mozda nije ...ne, ne znam..
elem,
Sta donesem u projekat kad ga ja uradim:
milion puta, gotov mix uradjen od strane prvobitnog producenta "ne radi" - zasitio se tokom snimanja / njegova vizija se ne poklapa sa vizijom disko kuce / radjeno dugo pa izaslo iz mode itd...
Uglavnom, sve je dobro snimljeno, ALI, balansi nekad nisu dobri, mnogo puta ime previse stvari koje sviraju, neki zvuk nije bash najbolji itd itd..
te male stvari (eq, novi balansing, dodavanje / oduzimanje, neki drugi efekat) mogu mnogo da pomognu....
DA NE MOGU - NE BI MI DAVALI DA RADIM TO!!!!!
Sto se tice sviranja - u 99% situacija kad mi Ogi ili bilo ko svira kbd ili gitaru ili sta vec = kad pustim njih da odsviraju sta oni misle da je dobro -
NE ISPADNE DOBRO!!! Ja "cujem negde u malom mozgu" sta treba da se odvira i kako!!!
Session sviraci su tu da odsviraju ono sto tehnicki ja nemogu; odsviraju brze - da ne gubim 2 ili 3 sata na to IAKO BI MOZDA MOGAO!; i da (u slucaju komplikovanog aranzmana - puno harmonija itd) provere da je sve ok!!!
PUNO PUTA (KAD SAM SAM DOSVIRAVAO NESTO) KAD ZOVNEM NEKOG DA PROVERI DA LI JE SVE OK (ne samo Ogija, imamo u studiju par clasicno obucenih muzicara), cesto ljudi kazu de je super, kazu da to ne bi palo njima na pamet ali da radi mega....TO JE NAJBITNIJE - IDEJA, jos ako je i dobra, phuuuuuu!
Sto se tice sintija i sve druge tehnike - TO JE SAMO ALAT!!! I ako mogu da uradim posao brze, pa da imam vise slobodnog vremena, kupicu JOS tehnike...Da li je soft sinti /AKAI sampler / soft sampler ili Synclavier ili Pro Tools (imam sve, by the way!!) nije bitno!!
99% SLUSALACA NE ZANIMA SA CIME JE I KAKO POSTIGNUTO TO STO ONI SLUSAJU...
kao autor sam izdao svega 6 singlova u Engleskoj/Evropi, plus jos 2-3 koji su obrade, itd. (sve uglavnom dance) Ali zato imam oko 30-tak pesama koje sam uradio zajedno sa par ljudi i koje se nude / ili tek treba da se nude artistima (uglavnom komercijalni Americki R'n'B, Hip Hop)
Da li znaci nesto ako kazem da smo imali jednu pesmu "on hold" 4 meseca(cuvaju je i ne sme nikome da se nudi dok se ne izjasne!) za zadnji USHER-ov album.
Vremenom su promenili pravac, pa je otpala iz igre, ali bila je dovoljno dobra u tom momentu...i, i dalje s nudi...neko ce je uzeti na kraju!
Kad kazem zajedno - ja sam uradio matrice (muziku), programirao, aranzirao, snimio vokale, izmiksao itd a drugi lik je uradio melodije za pevanje i tekst i pevao/rapovao itd..
A tu je i veliki animirani projekat na kome se radi vec dve godine - ali o njemu otom potom!
Ja sam TEK SAD u poziciji da nekome ponudim nesto, jer imam preko 150 izdanja na kojima sam radio do sad, a neka su bila i jako velika... u ovom oslu najvaznije je (a i najteze) odrzati se dugo. Ako si dobar, i konstantno si prisutan, kad tad ce te zakaciti neki projekat koje ce te izbaciti u A ligu.
ALI AKO SI OD ONIH KOJI SAMO KAKE OKOLO, PRAVE SE DA SVE ZNAJU, ONDA SE TA SANSA MALO TEZE MATERIJALIZUJE..
TOLIKO
bas se lepo ispricasmo....odo' da pregledam e-mails, pa se vracam!
PS, zaboravih....da, imam preko 5.000 CD-a i 1000 vinila, i KUPUJEM bar 2-3 albuma i 5-6 singlova mesecno. Ne skidam nikakve mp3 i te gluposti..
A slusam skoro sve - evo presek sta sam uzeo od albuma u zadnjih par nedelja:
MUSE novi album (super), Nelly Furtado, Justin Timberlake, Chamillionare,
Sergio Mendes, Pharell, Yellow Magic Orchestra - 4 stara re-masterovana, Paris Hilton, shakira, Paolo Nutini....ima svega kao sto vidis!!
Jos nesto, zaboravih...sto se tice emocija. (ili ti kako ovde kazu "VIBE" ili "FEEL")
U dance muzici, puno stvari igraju bitnu ulogu....
skop pesme - aranzman, kad koji deo ide,,,treba voditi ljude na podijumu od pocetka do kraja, drzati ih u neizvesnosti sta ce se desiti dalje, dovesti ih do kulminacije....
ima tu puno faktora - zvukovi, glas / tekst, glavna tema / hook, itd...znas kad pocne neka pesam, ljudi prepoznaju nesto - zvuk, liniju, groove sta vec - znaci nesto mu je kvrcnulo u mozgu sto mu daje znak da je to "ono" i trci na podijum da skace, da se uzivi u pesmu.
Malo ljudi se udubljuje u to, i to se vidi, jer ne moze svako da uradi cak ni dobar dance mix...nekome sa strane ro sve zvuci isto, ALI NIJE!
tako je i u pop muzici - stim sto imas svega 3 minuta da provedes slusaoca kroz sve, za razliku od 6-7 u club miksu gde ima dovoljno vremena da se sve lepo "uvede" itd. ZATO MNOGO DANCE PRODUCENATA NE ZNA DA RADI RADIO MIKSEVE I EDITE - POSTOJE LJUDI KOJI SAMO TO RADE....
ima tu puno, puno, malih stvari koje puno znace a mnogo ljudi ih ne prepoznaje / ne vidi / ne zna itd..
E U TOM GRMU LEZI ZEC !!
Arthur
13-09-2006, 10:29 AM
neverovatno, al cini mi se da se DaBear malko iznervirao?? to se retko vidja ;)
Snoop je Dzoni Stulic, a? mada kontam da Dzoni ne bi nastupao sa tim stavom niti znao tolko produkcijskih detalja
@snoop
nemoj se ljutiti, samo nam je strasno interesantno, odavno nismo imali misterije na forumu, pa se malko izivljavamo, no hard feeelinz, ok ?
DaBear
13-09-2006, 10:33 AM
neverovatno, al cini mi se da se DaBear malko iznervirao?? to se retko vidja ;)
Snoop je Dzoni Stulic, a? mada kontam da Dzoni ne bi nastupao sa tim stavom niti znao tolko produkcijskih detalja
@snoop
nemoj se ljutiti, samo nam je strasno interesantno, odavno nismo imali misterije na forumu, pa se malko izivljavamo, no hard feeelinz, ok ?
ma nema ljutnje, nema nerviranja....samo nekome ne ide u glavu da ljudi mogu da rade muziku / produkciju iako ne znaju da (dobro) sviraju, ili sta vec...
Mozda da uvedemo neku nagradu za onoga ko pogodi identitet snoooopa?
:mrgreen:
idekius
13-09-2006, 11:06 AM
mada kontam da Dzoni ne bi nastupao sa tim stavom niti znao tolko produkcijskih detalja
@snoop
Heh... Arthure, Dzoni je zesce tripovao na produkciju... sam je i producirao neke svoje albume (do duse, verujem da je imao producenta kojem se peo na glavu). Recimo na "Izmedju Krajnosti" stoji "Producent - Branimir Stulic"...
E sad, to sto se "Izmedju Krajnosti" ochajno cuo i za ono vreme, to je druga pricha...
Ja bih voleo da vidim Johny-ja na forumu, ali cisto sumnjam da ce se to ikada desiti..., a ko je Snoop, to me zaista ne interesuje, dok se covek sam ne predstavi...
perun
13-09-2006, 11:15 AM
MATERE TI... Tako je negde napisao. Znaci, pretpostavljam da se radi o kolegi iz Bosne (ili Hrvatske). Iako ne pishe jekavicom... Opet, ne pricamo samo o autoru, jer teshko da bi pominjao Soft/Hard Knee...
Uostalom, boli me bash K**AC!:D
Nek se baja sam predstavi...
:rotfl:
Pozdrav
ProkDu
13-09-2006, 12:25 PM
Kako je ovo već oti?lo u daleki offtopic, ne zamerite mi.
Svaka čast za 're?isere' latino-američkih serija. Ovakvu dozu 'kreativnosti' na polju pravljenja zapleta mogu imati samo pravi 'umetnici'. Ne bi me začudilo da sad utrči Maradona ...... http://www.soccer.com/images/catalog/productimages/images01/85201.gif ........ i da go(l) rukom. o|0 :rolleyes:
... to be continued.
RetroMan
13-09-2006, 02:05 PM
...TO JE NAJBITNIJE - IDEJA, jos ako je i dobra, phuuuuuu!
Cini mi se da ste se, ovom izjavom, najzad nasli na istom koloseku.
ljudi prepoznaju nesto ... sto mu daje znak da je to "ono"
Na prvo slusanje pesma me je podsetila na Ultra Nate, ali iako pesma ima sve sto treba da ima, ipak joj fali "ono" nesto. Naravno, da se pita na moze napraviti (da budem fin) bas od svega, pa treba uzeti u obzir da Vrac nije mogao da promeni melodiju, ni vokalnu interpretaciju, i zato je na kraju ispalo tako kako je ispalo.
Sto se tice izbora vrste muzike kojom se neko bavi, mislim da je sasvim svejedno, ako pristupi posteno i ako u tome sto radi postize ono sto je zeleo (bilo da je to novac, slava, ili samo zadovoljstvo bavljenja muzikom). I naravno najvaznije je ...
... u ovom poslu najvaznije je (a i najteze) odrzati se dugo
Mnogi su otisli u London da tamo postignu svetski uspeh, i tamo su prali sudove cekajuci da uspeh dodje, cekali, cekali, i posle par godina se vratili kuci. Vrac je izdrzao, i uspeo da docekao da moze da zivi od muzike i tu nema vise sta da se doda, ali i drugima koji su uspeli da zive od muzike nije bilo lako, pa je zato njegova izjava u stilu, ti mali da se javis za rec, kad snimis plocu, iznervirala LAKIJA.
RM
P.S. Vrac, kad sam se vratio sa mora video sam tvoj post sa linkovima, ali je bilo kasno (vise od nedelju dana) za skidanje. Posto nisi navratio do mene kad si bio u BG, pitam se kako sad ja da to cujem?
DaBear
13-09-2006, 02:43 PM
P.S. Vrac, kad sam se vratio sa mora video sam tvoj post sa linkovima, ali je bilo kasno (vise od nedelju dana) za skidanje. Posto nisi navratio do mene kad si bio u BG, pitam se kako sad ja da to cujem?[/QUOTE]
Ajde stavicu opet neke linkove....a i Snoopdaddy bio na moru pa nije cuo....
blago vama, ja nisam bio na moru ove godine! pa ti vidi...
P.S. Vrac, kad sam se vratio sa mora video sam tvoj post sa linkovima, ali je bilo kasno (vise od nedelju dana) za skidanje. Posto nisi navratio do mene kad si bio u BG, pitam se kako sad ja da to cujem?
Ajde stavicu opet neke linkove....a i Snoopdaddy bio na moru pa nije cuo....
blago vama, ja nisam bio na moru ove godine! pa ti vidi...[/quote]
A, to, Lamans, Atlantik i to u cem' Engleska pliva, ne racunas?:D
Mogli
13-09-2006, 05:32 PM
MATERE TI... Tako je negde napisao. Znaci, pretpostavljam da se radi o kolegi iz Bosne (ili Hrvatske). Iako ne pishe jekavicom... Opet, ne pricamo samo o autoru, jer teshko da bi pominjao Soft/Hard Knee...
Nek se baja sam predstavi...
Dva pozdrava!
ridge
14-09-2006, 10:36 AM
ja radim i za dzabe, ako je dobar artist i ako mogu da poboljsam to sto je uradio, i ako ce se puno vrteti posle (i doneti jos posla:rolleyes: ), itd...
Meni je muzika posao, i to ne znaci da se neko prodao ako zaradjuje od toga!!?? Odakle vam te ideje....?
A hteo sam da kazem da je sve vec odsvirano i smisljeno..sve su samo varijacije od starih stvari, akorda i shablona....Nemora da znaci da nikad necu ubosti nesto veliko, a i neko od vas...samo sam hteo da kazem da to nikad nece biti tako jako kao Bob Dylan napr...
vremena se menjaju, ljudi se menjaju, muzika se menja, shvatanja se menjaju, ukusi se menjaju, klinci se menjaju... ono sto je bilo je bilo, sad je sad, i drugacije je...
A, masta cini svasta...;)
Verovatno su to i Dylan-u pricali pa eto vidis sta je bilo od coveka :)
Posto se svet komunikacije ubrzao ljudi ocekuju po jednog genija godisnje da izadje al to ne ide tako niti je tako i islo, kad se skupe svi genijalci u zadnjih recimo 100 godina dolazimo do toga da ih i nije bilo bas tako mnogo.
Arthur
14-09-2006, 10:43 AM
i uglavnom svi sede na ovom forumu i smaraju jedni druge ;)
Audiot
14-09-2006, 10:52 AM
... iznervirala LAKIJA.
Da li si (i ti) to mislio na Lazu Ristovskog?
Igi
DaBear
14-09-2006, 10:57 AM
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: fenomenalnooo!!!!
Arthur
14-09-2006, 12:01 PM
e da, stvarno, Vrac, sta si ti radio kad si otisao tamo? Koja je bila shema? kako si se snasao prvih, 3-4 godine? dal bi to preporucio danasnjim klincima i sl..? I kako si uleteo u varijantu u kojoj si danas, studio&remixi?
DaBear
14-09-2006, 01:23 PM
e da, stvarno, Vrac, sta si ti radio kad si otisao tamo? Koja je bila shema? kako si se snasao prvih, 3-4 godine? dal bi to preporucio danasnjim klincima i sl..? I kako si uleteo u varijantu u kojoj si danas, studio&remixi?
pa mislim da sam vec negde napisao kako je krenulo sve... Dosao u London Feb 1986 (!)...prva ploca izasla Jan 1994 ! (nije bilo bas 3-4 godine!!!
Izmedju je bilo sve od pranja sudova, kelnerisanja, kuvanja, bike delivery, tape-op u studiju, asistent u studiju,kafe kuvar, sendvichar, ...itd..veselo!
Bila su druga vremena....ko god dodje ovde iz Beograda ( a ima ih stalno) svi su u fazonu: "nemam ja vremena za to, polako i te fore...moram odma' da pocepam!!"
I vrate se posle par meseci sa zvakom : "...jbga, bato...ovde mora da se radi! Nije neka fora, odo ja nazad, tamo bar jeftino zezanje !!"
Auuu...koje dno...?!? Snoop je bas "zalego" na DB-a...:rotfl: ...da ga nisi mucio kad ste bili klinci???
Moram da se umesam u ovaj cirkus:banghead: Snoop-e,znas sta...ni ja ne volim sva ta tuc tuc naklapanja...isto tako ne volim ni sva izivljavanja na klaviru,gitari,saxu,drombuljama,itd.ali ja volim muziku,a to da li je to dance,turbo-folk,blues,jazz,klasika,da li je to komercijalno ili nije-nebitno je,vazno je da se meni dopada,a ako je pritom i komercijalno-jos bolje!zvucis ili kao napaljeni klinac entuzijasta (imam 16,gitaru,par postera i promenicu svet) ili kao neko ko je pri kraju karijere i nije nash nasretniji njome,kakvo god ona bila...
Na kraju krajeva,sta ima lose u necemu sto je komercijalno...kakve su to fore sjebavanja samog sebe necim samo da bi odskakao od drugih (a to odskakanje uopste ne mora biti pozitivno)...
drugo,kazes da ste pretili Bijelom dugmetu pa mora da ste stilski blizu...uz svo duzno postovanje ali ako je nesto nalik tome ili barem priblizno bijelom dugmetu to na sta se ti pozivas i postavljas pandan Beatlesima i Bob Dilanu,koji su koliko sam te razumeo komercijalna ljiga,onda ja mislim da nisi normalan...
btw.Je li Mocart priznat?Bah???Sta je snjima...?Verujem da si upoznat,ali u njihovo doba su oni bili "komercijala",a muziku su pisali ne nadahnuti vizijom necega sa onog sveta i ne znam ti ja cime nas sve truju po knjigama nego su i vutrili i opijali se i drogirali se i tako tripovali sve to,kao i hendriks i ray charls i djevi i jazzeri,stonsi i mnogi drugi...i sto je najvaznije radili su po narudzbini i za pare!!!i je li njihovo delo manje vredno zbog toga???
Nemoj misliti da se uvlacim DBu u bulju,nisam do sad a i nemam potrebe ni sada...niti mislim da je on ne znam ti ja sta,ali ga cenim(ovako na slepo...:) ) iz vrlo jednostavnog razloga-zivi od toga sto radi i ocito da je dobar u tome...vidi,postoji milion djeva i svi na izgled rade jedno te isto,pustaju vec gotove sekvence,ali nisu svi isti,od njih milion izdvoji se njih nekolicina koja TO radi bolje...svakome ko je bolji i ko se izdvaja po bilo cemu time sto radi od drugih,skidam kapu,pa bio to i najbolji moler...
i da,uzivam u tome kada se mnogima dopadne moja pesma,a nisam imao striktnu zamisao da mora da im se dopadne!!!to je char...muzika je ziva stvar...spaja ljude,menja im raspolozenje...isto kao sto je blesavo napraviti planski nesto sto je komercijalno,jos blesavije je tako planski praviti nesto sto nije komercijalno...
i mogao bi da se predstavis...glupo je napadati bilo koga sa pozicije ja znam ti ne znas,i ja sam mnoooogo veci od tebe,al' necu da ti kazem ko sam???
Mogli
14-09-2006, 08:28 PM
Nemoj napadati te ljude sto druge smaraju, vec gledaj da ih razumes i da im pomognes! Evo bar na ovaj nacin - http://www.ljubavni-sastanak.com/add.php?l=default
RetroMan
14-09-2006, 08:42 PM
Da li si (i ti) to mislio na Lazu Ristovskog?
Ma ne, ja se samo cudom cudim kako neki ljudi (puni posla) nadju vremena da pisu MARATONSKE postove, pa je to bila aluzija na ono: "Laki je malo nervozan"
RM
RetroMan
14-09-2006, 08:46 PM
blago vama, ja nisam bio na moru ove godine!
Pa jos nije kasno i za tebe, a i diskusija se malo ugrejala, pa predlazem da se svi malo rashlade, evo ja cu prvi.
LACKY
15-09-2006, 02:23 AM
Uff jebo te, mi stvarno stvarno uspeh ne oprastamo!
Sandzama
15-09-2006, 12:27 PM
@ Vrach
Evo moje misljenje (ako nekom nesto znaci), s obzirom da pratim ovaj i slicne stilove muzike vec goodinama ;) . Znaci, slusah u raznim kolima, laptopima i na svom, kakvom-takvom, monitoringu :) ...
Ovo zvuci kao pokusaj "proizvodnje", tzv. francuske skole (neodoljivo me podseca na Stardust i klonove), uz dodatak soul pevaljke :)... ALI od pre par godina...
Ljiga ili ne, -meni licno, i ljudima koji su slusali sa mnom, pesma jednostavno NE RADI!
Nigde ne cujem taj MEGA-sound, o kome cesto pises... mislim, jednostavno, utisak: vrlo mlak i neubedljiv...
Takodje, ne cujem nikakav (tvoj) licni pechat... nigde...
E to je sve, mozda namerno, tako jer kapiram da insistiras na tom "industrijskom" (:))fazonu...
Naravno, ovo je samo IMHO ;)
poz.
DaBear
15-09-2006, 12:55 PM
@ Vrach
Evo moje misljenje (ako nekom nesto znaci), s obzirom da pratim ovaj i slicne stilove muzike vec goodinama ;) . Znaci, slusah u raznim kolima, laptopima i na svom, kakvom-takvom, monitoringu :) ...
Ovo zvuci kao pokusaj "proizvodnje", tzv. francuske skole (neodoljivo me podseca na Stardust i klonove), uz dodatak soul pevaljke :)... ALI od pre par godina...
Ljiga ili ne, -meni licno, i ljudima koji su slusali sa mnom, pesma jednostavno NE RADI!
Nigde ne cujem taj MEGA-sound, o kome cesto pises... mislim, jednostavno, utisak: vrlo mlak i neubedljiv
E to je sve, mozda namerno, tako jer kapiram da insistiras na tom "industrijskom" (:))fazonu
Prvo, ovaj sound nema veze sa "farncuskim soundom" o kome pricas. Ovo je cisti "old school" soulful house (kao na pr. Shapeshifters, itd..) sample sa stare ploce i novi vokal, diva style! Francuzi su imali totalno drugi pristup i fazon...ovo je Soulfuric, Swing City, Hed Kendi, fazon....tzv girly house!
Nijanse su u pitanju i onaj ko treba da zna - zna.
A pesma nije vrsta pesme koja dolazi do punog izrazaja u kolima ili laptopu...prvenstveno je za klubove.
sto se tice mog pecata..nema ga, jer netreba nista da se pecatira...! Sta? gde? Ovaj stil muzike ne ostavlja mnogo mesta za eksperimentisanje...ljudi / DJ-i znaju tacno sta hoce da cuju +/- malo...sve van toga, vise nije TO i postoji sansa da prodje neshaceno...
Sorry - znas ono: 'sve isto samo MALO drugacije"! i to je to...
Dushan_S
15-09-2006, 12:56 PM
Ja neću ni preslu?ati pesmu po?te realno nisam pozvan da sudim o takvoj muzici, bilo bi besmisleno. Ali gledam ?ta i kako ljudi pi?u pa da ka?em: :)
VRAČE (s naglaskom na E), KAKO TE NIJE SRAMOTA DA IZDAJE? PLOČE U ENGLESKOJ, I DA ONDA DOLAZI? OVDE I JAVNO TO PRIČA?. KO SI TI DA MISLI? DA SAMO ZATO ?TO SI USPE?AN, PRIČA? O TOME KAKO RADI? ONO ?TO RADI? KAD TE LJUDI PITAJU. TI SI UMI?LJEN I TO ?TO TOLIKI LJUDI IZ POSLA RADE SA TOBOM I ?IVI? OD MUZIKE, APSOLUTNO NE ZNAČI NI?TA, JER MI ZNAMO BOLJE; I LAKO SMO PROZRELI TVOJU TRULU KAPITALISTIČKU LA?NU KVAZI PRODUCENTSKU MASKU. BRE. ZNAMO DA TI NIJE DOVOLJNO ?TO SI USPE?AN I PLAĆA? SEBI STANARINU STRUJU I SVE OSTALO, PA TI ČAK PRETEKNE I ZA OPREMU, PA NE RADI? NA SAUNDBLAZTERU, NEGO TA TVOJA U?ASNA POTREBA DA DOĐE? OVAMO I SOLI? PAMET. KAO DA MI NE ZNAMO ?TA JE DOBRO I ?TA NIJE.
JA BI BRE TU TVOJU PESMU IZMASTEROVO SA S-M SADO MAZO TEHNIKOM DA IZVUČEM CENTAR I PRO?IRIM KRILA I TEK BI ONDA ZVUČALA DOBRO, POLETELA BI I RAZMAHALA SE. A TO JE ZATO ?TO SAM JA HIPERPOZNATI EX YU ES EJ PRODUCENT MUZIČAR I SVE OSTALO KOJI JE PRODAO MNOGO PLOČA I JO? VI?E NOSAČA ZVUKA I UKRAO SAM OD DU?ANA PASVORT DA BIH OVO NAPISAO I REZOTKRIO TE!!! NEĆU OTKRITI SVOJ SUPERTAJNI IDENTITET, JER SAM OVDE NA FORUMU KLARK KENT, SUPERMEN SAM VAN FORUMA, ALI JA ZNAM DA VI SVI ZNATE DA JA ZNAM KOLIKO JE VRAČEV MIKS LO?. ČUJEM TI NA MOJIM DOJAJNIM MONITORIMA OD 340 EVRA DA SI PRETERAO ZA POLA DECIBELA na 860HZ i DA TI JE VOKAL ZAMULJAN JER SI STAVIO WAVES PLUGIN KOJI LO?IJE RADI OD MOG KREKOVANOG KJERHOUSA KOMPRESORA. I TAČKA. BRE. ZATO TRA?IM DA TE BANUJU ?TO SI SE USUDIO DEO SVOG SLOBODNOG VREMENA PROVESTI OVDE I SMARATI NAS TIME DA BESPLATNO PODELI? SA NAMA SVOJE ZNANJE I INFORMACIJE. NE TREBA NAM. VEĆ ZNAMO. ZNAMO BOLJE.
Toliko od mene, hvala :D
DaBear
15-09-2006, 12:59 PM
DO JAJA - SVE LEPO REK'O COVEK!!!
odoh da ukljucim studio (jednu spravu po jednu, uffff trebace mi mnogo vremena!):rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Dushan_S
15-09-2006, 01:01 PM
ETO; OPET SE HVALI? DA IMA? PUNO SPRAVA, A MI NEMAMO. ZLOTVORE PRODUCENTSKI! :mad:
;)
Arthur
15-09-2006, 01:19 PM
jebemumisha!
Hollywood
15-09-2006, 02:19 PM
@ Vrach
Nigde ne cujem taj MEGA-sound, o kome cesto pises... mislim, jednostavno, utisak: vrlo mlak i neubedljiv...
E to je sve, mozda namerno, tako jer kapiram da insistiras na tom "industrijskom" (:))fazonu...
Naravno, ovo je samo IMHO ;)
poz.
Kakav bre francuski zvuk????!!!!?!?!?!?!?!
nastavi da ga slusas u kolima...
ovo je Soulfuric, Swing City, Hed Kendi, fazon....
jos kad bi ovde neko cuo za soulfuric ili Grant Nelsona...
ja sam je vrteo prosli vikend i moram priznati da i meni nesto fali. Sve super radi i zvuk ubija. U semplu mi fali nesto, kao da ne ide do kraja, ne zavrsava se. A mozda je to i zato sto me podseca na jednu stvar za koji ne mogu da se setim punog naziva, mislim da se zvala "I feel good things for ya" i ima plavi omot sa nandzarastim slovima :hyper: , ali nikako ne mogu da se setim imena izvodjaca.
Moram da je nadjem.
perun
15-09-2006, 02:25 PM
jos kad bi ovde neko cuo za soulfuric ili Grant Nelsona...
Prosvetli nas, molim te!:cool::mrgreen:
Hollywood
15-09-2006, 02:29 PM
Prosvetli nas, molim te!:cool::mrgreen:
cast izuzecima :beer:
DaBear
15-09-2006, 02:47 PM
ja sam je vrteo prosli vikend i moram priznati da i meni nesto fali. Sve super radi i zvuk ubija. U semplu mi fali nesto, kao da ne ide do kraja, ne zavrsava se. A mozda je to i zato sto me podseca na jednu stvar za koji ne mogu da se setim punog naziva, mislim da se zvala "I feel good things for ya" i ima plavi omot sa nandzarastim slovima :hyper: , ali nikako ne mogu da se setim imena izvodjaca.
Moram da je nadjem.[/QUOTE]
Sempla nema - izlaziran je. U originalnoj verziji ove pesme (iz 80'-ih) nema glavne teme, pa nije bilo nista da se sampluje. Pesma je u 2 akorda sve vreme, vokal je takav, melodija takva....Glavni riff koji je "podigao" pesmu je onaj novi sa zujavim sinti akordima...
Al' to je sve toliko nebitno....ovo ce kao sto sam vec rekao, imati rok trajanja od jedno 3 meeseca, 4-5 kompilacija i to je to. Pomoci ce da se plati renta za studio 2-3 meseca, itd...Sva ta muzika IONAKO zvuci isto!
ako ima neko da uzme i plati super! ionako je sve skucano za 3 dana....
A Soulfuric i Mr. Nelson su preistorijski ostatci labela i DJ- koji jos uvek vrte ovu vrstu muzike....
Hollywood
15-09-2006, 03:00 PM
A Soulfuric i Mr. Nelson su preistorijski ostatci labela i DJ- koji jos uvek vrte ovu vrstu muzike
Oni jesu praistorija ali mislim da ce se vratiti na velika vrata
Sandzama
15-09-2006, 03:35 PM
@LOVERI&HEJTERI :)
Zasto imam neodoljiv utisak da se pretvaramo u beck`s chillout .co .yu ili .ser
LOVERI I HEJTERI:banghead:
Mislim, ALO ljudi... svako ima pravo na SVOJE mishljenje :D
Za ostala pojashnjenja i poshalice na racun "PRO - OPREME" stvarno ne zeli m da trosim prste :)
@Vrach
Jel sam ja onda pogreshno ukapirao da producent treba da ima neshto SVOJE u mixu...po cemu bi ga publika/klijenti prepoznavali/angazovali...?
Inace, da se razumemo, i Ja sam veoma ponosan, shto imamo na forumu ovako strucnog i uspeshnog choveka... da ne dodje do zbune :)
Peace :mase:
perun
15-09-2006, 06:48 PM
Ljudi, polako... Smirite strasti, da ne zavrsite ovako::mrgreen:
zvincic
15-09-2006, 07:17 PM
perune, evo meni novog avatara na glazbenom forumu :D
perun
15-09-2006, 07:34 PM
perune, evo meni novog avatara na glazbenom forumu :D
Uplati 10 kuna (u dinarskoj protivvrednosti) na moj rachun i moze!;)
zvincic
15-09-2006, 08:03 PM
Uplati 10 kuna (u dinarskoj protivvrednosti) na moj rachun i moze!;)
ako si ti autor, moze
ako nisi - brisi! :D
inace, ne placam na racun....mogu samo pivu da platim!
mogu samo pivu da platim!
Po SSL-u?:D
perun
15-09-2006, 08:11 PM
ako si ti autor, moze
ako nisi - brisi! :D
inace, ne placam na racun....mogu samo pivu da platim!
Ma uzimaj bre... gde sam ja autor!:mrgreen:
samo, ne ustupam ni copyright, da znas... ako najebes, ne poznajes me!:D
perun
15-09-2006, 08:13 PM
Po SSL-u?:D
Ti, starche, ne prdi mnogo!!!:D Da ja ne bih prosuo SSL-a po pivu!
zvincic
15-09-2006, 08:17 PM
Ma uzimaj bre... gde sam ja autor!:mrgreen:
samo, ne ustupam ni copyright, da znas... ako najebes, ne poznajes me!:D
ako najebem placam gajbu - SSL-u!
idekius
15-09-2006, 08:17 PM
Ti, starche, ne prdi mnogo!!!:D Da ja ne bih prosuo SSL-a po pivu!
Jos bolje, ukljuci ga u njegov utikach za struju... neko izvesno vreme :mrgreen:
ANITA
15-09-2006, 09:21 PM
Prestrasno! :o
perun
15-09-2006, 09:27 PM
Prestrasno! :o
Anita, kakva je to shapica na tvom avataru?:)
ANITA
15-09-2006, 09:30 PM
Anita, kakva je to shapica na tvom avataru?:)
Najsladja na svijetu! :da: Shapica mog sincica.
perun
15-09-2006, 09:37 PM
Najsladja na svijetu! :da: Shapica mog sincica.
Lepo, lepo... Nek' je ziv i zdrav!;)
strasni zmaj
17-09-2006, 08:52 PM
...nema me nekoliko dana i vode se zesce borbe ovdje, vidim. ma koji vam je k****? mislim da nikako ne treba mjesati "normalnu" sviranu glazbu od plesne iliti klupske. ...ono sto je vrac postao da se preslusa je standardna houseica. mislim da se nebi takvog zvuka posramio ni armand van helden. zvuk, to je ono na sto se odnosim.
/moderator
probaj da budes manje eksplicitan, ok?
Arthur
18-09-2006, 10:09 AM
hihi perune, prepoznao sam te i bez kose !!! ;) :D
Sandzama
20-09-2006, 12:26 AM
:beer:
DaBear
25-09-2006, 05:08 PM
Ej narode, nego sta bi sa Snoopdaddy-jem?
Jel se bese javio / oglasio od onomad?
??
Arthur
26-09-2006, 12:48 PM
jock
Steka
07-10-2006, 11:08 PM
Pa i jeste iz sveta (a nase....mislim nas covek radio):)
Dexxy jel vi to snimate muziku ili obradjujete ribe jeli :P:P LOL
http://www.dxmusicstudio.com/site/galerija.php?page=2
Hah :D
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.