View Full Version : SSL novosti
DaBear
06-09-2006, 04:41 PM
Evo prica se,SSL prestaje da proizvodi J9000 seriju mikseta - izgleda da se slabo prodaju (skupo!!)
Takodje izgleda prestaju da daju support za svd SSL G Serija miksere...
S druge strane, dolazi novi "mali SSL AWS900+" sa 48 kanala (96 ulaza u miksu) dinamikom i eq na svim ulazima...ista centralna sekcija kao kod AWS900+...ovaj mali se izgleda vise isplati (prodali su 150 komada do sad!) radi kao kontroler za DAWs, plus imate analog ulaze i eq za mix...
Cena novog (malog SSL-a sa 48 ch)..prava sitnica 200.000 EURA....gulp!
Duende-u je pala cena malo ovde . Sad je ?750-800...(bio je ?1000 kad je izasao..)
perun
06-09-2006, 04:52 PM
Support za vecinu (citaj sada sve) starijih miksera sigurno su prestali da daju... To znam iz licnog iskustva. Ali to da li ce ili nece obustaviti proizvodnju 9000 je vrlo neproverena informacija. Procitao si je na Gearslutz forumu, a i tamo je predstavljena kao takva! Uostalom, cak i da obustave proizvodnju, ne znaci da ce obustaviti i prodaju 9000 serije, jer porezi, a i nove tehnologije i nacin proizvodnje i isplativosti iste ne dozvoljavaju kao nekad da se mikser proizvede u jednom komadu tek kad je avans uplacen! Siguran sam da imaju minimum jos 10 gotovih monstruma spremnih za prodaju!
Pozdrav...:cool:
P.S. Duende po Evropi vec na 1000 evra! Negde i na 990!:o
P.P.S. Vezano za AWS 900... Jednom mish... Uvek mish!!! Pa makar i "deblji" za 24 kanala! Mish.....:mrgreen:
DaBear
06-09-2006, 05:12 PM
Support za vecinu (citaj sada sve) starijih miksera sigurno su prestali da daju... To znam iz licnog iskustva. Ali to da li ce ili nece obustaviti proizvodnju 9000 je vrlo neproverena informacija. Procitao si je na Gearslutz forumu, a i tamo je predstavljena kao takva! Uostalom, cak i da obustave proizvodnju, ne znaci da ce obustaviti i prodaju 9000 serije, jer porezi, a i nove tehnologije i nacin proizvodnje i isplativosti iste ne dozvoljavaju kao nekad da se mikser proizvede u jednom komadu tek kad je avans uplacen! Siguran sam da imaju minimum jos 10 gotovih monstruma spremnih za prodaju!
Pozdrav...:cool:
P.S. Duende po Evropi vec na 1000 evra! Negde i na 990!:o
P.P.S. Vezano za AWS 900... Jednom mish... Uvek mish!!! Pa makar i "deblji" za 24 kanala! Mish.....:mrgreen:
Ja sam cuo pre nego sto sam procitao na gearslutz-u, al sam bio zaboravio, pa danas se prisetih kad sam video post...
Od kad je Peter Gabriel kupio SSL fabriku, poceli su da menjaju nacin rada, poceli su da izbacuju jeftinije proizvode (Duende) za masovnu prodaju...
Sigurno imaju zapocetih par 9K, ali mnogo su skupi...a ima vise od 3.000 taznih SSL miksera u opticaju, tako da ima dosta polovnih za mnogo manje para. Retko ko kupuje neove miksere te velicine!!
A za AWS900..nije samo mish (kao Digi ICON)..ima 2 lejera - jedan radi kao kontroler za DAWS a drugi je 24 ch analog desk sa eq, pre-ampovima itd....mana mu je ima samo 1 ili 2 compresora (zato novi ima na svim kanalima..)
A, video sam Funky Junk ima SSL 5000 (kao tvoj) sa patch poljem.. za 15.000 Eura...
pozdrav
perun
06-09-2006, 06:48 PM
A, video sam Funky Junk ima SSL 5000 (kao tvoj) sa patch poljem.. za 15.000 Eura...
pozdrav
Sjajno! Jos da radi kako treba, top! Ali, ako ne radi... Eto cene i jace od "in mint condition"... U toj ponudi nesto prilicno smrdi, posto bi zaradili 6 puta toliko para "rackujuci" module iz njega, ovi iz FJ-a... Ali dobro. Recapping za SSL-a je prava sitnica- jedno 6000 za sve kondenzatore, switcheve i potove koji su prsli...kondenz. pogotovo uparene za stereo side, a za master sekciju da ne pricam. Ili njihove hibride i ploce kojih je najvise... Nama su za MULTIPLEXER plocicu dimenzija 20x10 cm trazili 1000 funti! A u najboljoj varijanti smo jebeni PAN pot platili 38 evra (puta jedno 5-6, srecom), inace je oko 40 funti u Begbroke-u, Oxford. Hahaha... Smesno. Srecom, samo je kabl bio otkacen. A ostale sitnice smo dobili po "prijateljskim" cenama. Toliko o "povoljnosti" povoljnog SSL-a!:mrgreen:
Svaka kupovina neproverene sprave je mach sa 2 oshtrice. Ali, nekad vredi rizikovati! Samo, za 15000 evra nesto debelo smrdi...:rolleyes: Mada, svi ti stolovi su ili u kurcu ili pri samrti, pogledaj samo koliko 4000, 6000 i 5000 serija ima za sitne pare. Hah, jos se i ne prodaju! Muzika je definitivno u kurcu! Jedini cenu drze 9000 i mali, novi AWS... To je to. Veliki studiji nestaju ubrzano...:(
DaBear
06-09-2006, 07:23 PM
ovih rack SSL-a (od Recycled audio) ima puno naokolo...svi ih prodaju (imaju dobre dilere)...a i nije bas lako da se rack-uju...Jednostavno, ima puno velikih miksera koji skupljaju prasinu. Primer:
4000E
G+ computer (3?" disc drives)
Total Recall
56 mono inputs with black 'E' eq
6 stereo channels with brown 'E' eq
Left-hand patch-bay
VU meters oko 45.000 Eura, u super stanju,ili
4048E fitted 48 mono Total Recall G computer Plasma metering left patch ?20,000
4040E fitted 40 mono E computer VU meters ?15,000
http://www.peterduncan.com/frames/bargain01.jpg http://www.peterduncan.com/frames/bargain02.jpg
as seen...znaci NE RADE KAKO TREBA, ali moze da se sredi....
DZABANA>>>ko ima vremena ( i zna da lemi..)
pozdrav
perun
06-09-2006, 11:41 PM
as seen...znaci NE RADE KAKO TREBA, ali moze da se sredi....
DZABANA>>>ko ima vremena ( i zna da lemi..)
pozdrav
Eeeee... Brate moj, da su bitna samo ta dva faktora! Pa ajde, kupi ga. Tog za 15000 funti. Ja ti garantujem da ce kostati 30000 sterlinga na kraju. Kozmetika, tehnika, "okruzenje"... Samo multicore, ozbiljne, ces platiti oko 2000-3000 funti za prosecno opremljen studio. Nemoj da preterujemo!;)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.