View Full Version : Shta sa tercom ili kvintom?????
LAMPASH
01-09-2006, 10:59 AM
Zanima me kako mixate terce ili recimo kvinte sa solo gitarom?
Kako tretirate taj kanal(terca),da li ide manje gaina,kako se panuje,
da li ga komprimujete,da li ga mozda shaljete sa solo-om u podgrupu pa
ih tamo kasapite zajedno?
Dakle u pitanju je distortion solo sa tercom,pa ako vam nije problem
da otkrijete neke fore:)
shigumicu
01-09-2006, 10:26 PM
Mislim da tu nema nekog odredjenog pravila. Ja kada snimam neke tercirane gitare najcesce ih malo paniram (10-12% ako treba da zvuci kao jedna gitara iz centra), da ne bi bile zalepljene i smetale jedna drugoj i onu sto svira tercu obicno snimim malo svetlije i sa manje gaina, mada moze i sa vise. Mislim da je jedino bitno razdvojiti ih bar malo da jedna drugu ne jedu. Naravno mozes ih panirati i vise, zavisi sta zelis da dobijes. Mozda ovo i nije najbolji nacin za snimanje. Verovatno da postoje i neke "cake" koje bih i ja voleo da znam, pa ako neko zna ... :)
LAMPASH
01-09-2006, 11:11 PM
TNX!
Ajde ako neko zna....ne budite sebichni:)
Dushan_S
07-09-2006, 11:45 AM
Pa zar ti nije palo na pamet da jednostavno preslu?a? neku pesmu u kojoj je neko već re?avao tu situaciju i čuje? ?ta su ljudi radili?
A sva zavisi... Mo?e? ići od blagog panovanja obe levo i desno u slučajevima gde se nagla?ava da su dvojca gitarista, do toga da je glavna u sredini a ti?a malo levo ili desno, pa i do toga da su obe namerno na istom mestu u pan-u.
DaBear
07-09-2006, 11:52 AM
Pa zar ti nije palo na pamet da jednostavno preslu?a? neku pesmu u kojoj je neko ve? re?avao tu situaciju i ?uje? ?ta su ljudi radili?
A sva zavisi... Mo?e? i?i od blagog panovanja obe levo i desno u slu?ajevima gde se nagla?ava da su dvojca gitarista, do toga da je glavna u sredini a ti?a malo levo ili desno, pa i do toga da su obe namerno na istom mestu u pan-u.
al su lenji ljudi!! sve ima da se cuje - i slusajuci tudje pesme / radove MOZE MNOGO DA SE NAUCI!!!!!!
kad sam bio mladji, provodio sam sate slusajuci muziku na slusalicama i pokusavao da provalim kako su (i sa cime ) uradili neke stvari...
toplo preporucam svima....
Sta je sledece: doci na forum i pitati: "jel moze neko da mi kaze kako da napisem (hit) pesmu?? ha,ha,..
Arthur
07-09-2006, 12:14 PM
vec vidjeno ! ;)
Dushan_S
08-09-2006, 11:53 AM
al su lenji ljudi!! sve ima da se cuje - i slusajuci tudje pesme / radove MOZE MNOGO DA SE NAUCI!!!!!!
kad sam bio mladji, provodio sam sate slusajuci muziku na slusalicama i pokusavao da provalim kako su (i sa cime ) uradili neke stvari...
toplo preporucam svima....
Sta je sledece: doci na forum i pitati: "jel moze neko da mi kaze kako da napisem (hit) pesmu?? ha,ha,..To ?to ka?e Artur, bilo je nekih momenata koji su ba? blizu... Mada mislim da sam video par nekih knjiga sa tom tematikom, pa ako neko treba nek uzme sa Amazona :D
Ja sam se isto tripovao kao klinac, dodu?e nije me interesovala tehnička strana kako je urađeno nego aran?man, tj ?ta svira koji instrument, pa bih preslu?avao albume po vi?e puta za redom, ali tako da prvo obraćam pa?nju samo na bubanj, pa onda samo na bas itd.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.