Log in

View Full Version : moj "rad"

Tomislav
30-08-2006, 04:49 PM
Već sam rekao da sam totalni početnik, pa nemojte biti prestrogi :)

http://rapidshare.de/files/31329663/majne-song.mp3.html

Tomislav
30-08-2006, 09:52 PM
Ajde ljudi... vidim da ima 6 downloada. Strašno me zanima što imate za reći. Recite da je bezveze barem, ne očekujem ja puno... To je bazirano dosta na randomize-ingu pa me pno i ne muči to što je loše. Zanima me u kojem pravcu treba ići na početku :)

Hvala unaprijed!

Sandzama
31-08-2006, 08:29 AM
Evo ja cu prvi :)

Nije moja muzika, ali ok to svira;)

Gitara mi je previse metalna, zvuci kao da je nizak samplerate -LQ... probao bi to da nasminkam... da malo toplije zvuci...inace..(meni) zvuci ok.

poz. keep it up :)

PS. Jos da ima neki lepi zenski vokal...

Danche
31-08-2006, 10:52 AM
Hm nikada nisam bio u ovom fazonu ali nije lose ....:):)

Dobro zvuce te gitare ...jesu to real gitare ili si to radi preko nekog programa... da mogao bi i neke vokale da ubacis lepo bi zvucalo...
Melodja nije losa.... samo tako nastavi

Pozz

Tomislav
31-08-2006, 11:35 AM
To nisu prave gitare (Virtual Guitarist). E sto se tice vokala sad idem zvati jednu prijateljicu hehehe....Jesam ja rekao da imam 15 godina? :D Malo se cudno osjecam kad razgovaram s nekim starijim o necemu o cemu jos ucim + ti stariji su ljudi kojima se divim :)

- pozdrav

Sandzama
31-08-2006, 12:45 PM
Ne veruj u Idole :)

drugi savet;)

MD
31-08-2006, 04:04 PM
Fora je ovo Slavonac. :)

sasaristic
31-08-2006, 05:37 PM
Već sam rekao da sam totalni početnik, pa nemojte biti prestrogi :)

http://rapidshare.de/files/31329663/majne-song.mp3.html

Nemoj da si prestrog...ako si sve radio sam (programing , svirka , mix)...onda bas i nisi totalni pocetnik.Stvar ko stvar nije uopste losa (ako se izuzme to sto mi nije jasno je li instrumental ili ces mozda kasnije da nabacis i vokale), lepa ti je ova lead melodija ( mada ima jedan d koji se ponavlja, a drugi udarac je prejak)...uvod mi se ne svidja....a i kraj mi je malo bezveze....sto je stvarno steta jer ti je stvar stvarno dobra.Swing quantizacija ti je preagresivna, tako da na momente deluje kao greska, rms ti je preslab...a i gitare??? lepo leze u snimku (svidja mi se sto si spustio stim u C), ali deluju suvise sinteticki kada su same...mozda neki cabinet impuls zavrsi posao....
Sve u svemu..dosta teh. propusta( sto i nije za sekiraciju) , ali pesma bi mogla da bude odlicna ako je jos malo aranzmanski ispeglas.

Tomislav
31-08-2006, 06:55 PM
hehehe ovo mi se svidja, review. Sto se tice prejakog udarca, znam o cemu se radi to je ispravljeno u novijoj verziji, kao i preslaba gitara koja je zvucala LQ. Sad zvuci malo bolje...Radim na toplini. Sad sam sretan sto imam sve MIDI kanale sacuvane :)

Imam i jedno pitanjce - swing quantizacija?? Neam pojma što je to. Mislim, znam za opciju quantize ali nije mi najjasnije. Zahvaljujem na pomoći i unaprijed hvala onom ko mi razjasni šta je prejaka swing quantizacija :)

- pozdrav

diviner
31-08-2006, 07:05 PM
Swing kvantizacija ti je slicna klasicnoj kvantizaciji, sa tim sto ona radi sa odstupanjima. Recimo, ako uneses neku vrijednost za swing (ljuljanje, odnosno pomjeranje lijevo desno) kvantizacija ti se nece raditi precizno, vec unutar projektovane vrijednosti (sto znaci da nece biti na "liniji", vec ce se note kvantizovati lijevo ili udesno po nekoj random vrijednosti od te linije, ali ne van zadate swing). Pravilnom swing kvantizacijom (mada je drugdje zovu humanize itd...) mozes proizvesti efekat "slucajnih greski" koji su svojstveni ljudima (recimo zivom bubnjaru, koji ne moze bas kao ritam masina da udara precizno) pa ce ti tako svirka zvucati "zivlje"...

Ovo sto si za pocetak uradio je skroz ok...Samo potrebno je tu uloziti jos dosta nauke i muke (vremena), ali sve to dolazi samo po sebi, uz zezanje i vjezbanje, experimentisanje ;)...

sasaristic
31-08-2006, 10:26 PM
hehehe ovo mi se svidja, review. Sto se tice prejakog udarca, znam o cemu se radi to je ispravljeno u novijoj verziji, kao i preslaba gitara koja je zvucala LQ. Sad zvuci malo bolje...Radim na toplini. Sad sam sretan sto imam sve MIDI kanale sacuvane :)

Imam i jedno pitanjce - swing quantizacija?? Neam pojma što je to. Mislim, znam za opciju quantize ali nije mi najjasnije. Zahvaljujem na pomoći i unaprijed hvala onom ko mi razjasni šta je prejaka swing quantizacija :)

- pozdrav

Jesi li sam programirao bubanj......??? uzmi napravi jedan jednostavan prelaz od recimo nekoliko 1/8.....onda idi na quantize i probaj da menjas vrednost swing-a.....postoji i mali "diagram" na kome se jasno vidi kako svaka srednja osmina ide sa svoje pozicije blize onoj narednoj koja ostaje tacno na crti...... humanize i nije bas najbolji naziv jer vrednost je pomeraja uvek ista.......na logicu koliko se secam , humanize radi malo kompleksnije.

Tomislav
01-09-2006, 09:17 PM
Bubanj je modifikacija programa iz ezdrummera. E sad cu isprobat sve to sto ste rekli :)