View Full Version : potkrovlje ...
alavuk
29-08-2006, 10:29 PM
koliko je potkrovlje dobro za kucni studio i eventualno neku ozbiljniju produkciju (pored "standardne" produkcije dodao bi i snimanje vokala) ???? ja zivim u potkrovlju (nova galenika) ... pa sad kad bi se nesto ozbiljno update-ov'o morao bi da se nastelujem sto bolje ... cit'o sam sinoc do jutarnjih casova dileme oko akustike kako da se namesti i slusanje i sl. nesto sam kombinovao sta i kako bi se moglo namestiti ali kapiram da bi bolji savet bio kad bi vam posl'o sliku ili barem 3d model sobe da zajednicki ovako preko foruma me posavetujete sta i kako :]
al' ajd' ovako uopsteno ako je moguce ...
boggy
29-08-2006, 10:36 PM
koliko je potkrovlje dobro za kucni studio
Pa sad... ako ne prokisnjava, onda je ok... valjda... :rolleyes: :)
i eventualno neku ozbiljniju produkciju (pored "standardne" produkcije dodao bi i snimanje vokala) ???? ja zivim u potkrovlju (nova galenika) ... pa sad kad bi se nesto ozbiljno update-ov'o morao bi da se nastelujem sto bolje ... cit'o sam sinoc do jutarnjih casova dileme oko akustike kako da se namesti i slusanje i sl. nesto sam kombinovao sta i kako bi se moglo namestiti ali kapiram da bi bolji savet bio kad bi vam posl'o sliku ili barem 3d model sobe da zajednicki ovako preko foruma me posavetujete sta i kako :]
al' ajd' ovako uopsteno ako je moguce ...
lakse je uz sliku... uopsteno imas svuda po ovoj sekciji... kreni da meris i crtas...
pozdrav
bogi
SumAnuT
29-08-2006, 11:46 PM
Ne bih mogao egzaktno da dokazem ali iz onoga sto znam zakljucio sam da je potkrovlje ubedljivo najbolje resenje za studio :)
Ne govorim iz licnog iskustva niti sam ikad bio u nekom studiju u potkrovlju ali sami polozaj zidova i krova u potkrovljima mi se cini savrsen.
Pogotovo kad leti upece sunce.... Onda je potkrovlje najbolje resenje...
SumAnuT
30-08-2006, 12:21 AM
Mislio sam na akustiku.
alavuk
15-12-2006, 04:55 PM
boggy evo slika + objasnjenje na pm :]]]
boggy
15-12-2006, 07:19 PM
boggy evo slika + objasnjenje na pm :]]]
Odgovorio...
pozdrav
bogi
alavuk
15-12-2006, 08:35 PM
da ne izgleda da privatizujem ovaj topic , a i svaka "glava" je dobro dosla
http://fileho.com/download/a4d85665411/soba.rar.html
objasnjenje kako mi sta stoji
gledanje u pravcu sata :]] (nadam se da znate kako se vrata obelezavaju u tehnickom crtezu :]
sa leve strane kako se udje trenutno mi je sto za komp klavijatura nakacena na sto takodje , pa zid do kompa , kuciste , pojacalo , 505 , zvucnik sve to stoji na jednoj dasci koja moze da se rezbari i sl. i da se skloni koja se prostire celom duzinom zida, kod zida preko puta vrata mi je mala komodica za stvari stolcic i vinili , u "cosku" onom zavucenom delu je plakar , (izbocina pre toga je predvidjena za pec) , prozor (se nalazi na onoj tacki A (s'desna na levo gledanje) u toj ravni je i luster vise ka vratima , krevet ... (uz zid gde je krevet pa do prozora je radijator) ... treba jos nesto ?
malo ovako konfuzno zvuci ali kad se gleda slika i ovaj txt bice jasnije , naravno sobu znam napamet pa ono napamet i pisem :]]]]] videcu da fotografisem neke delove da se lakse orijentisete
boggy
15-12-2006, 08:55 PM
Evo alavukovih slika umanjenih
prva:
boggy
15-12-2006, 08:57 PM
druga....
pozdrav
bogi
alavuk
15-12-2006, 09:17 PM
nadam se da vam je ovaj tehnicki crtez koji je boggy uploadovao i pomucio se da smanji ovaj ogroman fajl , pomogao ...
zahvaljujem se devojci sto je bila ovoliko ljubazna i detaljna da je nacrta :]
RetroMan
17-12-2006, 11:14 PM
zakljucio sam da je potkrovlje ubedljivo najbolje resenje za studio
Pogotovo zgodno doje kad treba da nosis na snimanje instrumente, naprimer Hammond i Leslie :scared: mislim, dobro je za kondiciju.
RM
alavuk
17-12-2006, 11:16 PM
uh ... zamisli moja zgrada nema lift ... bas bi bilo treniranja za godinu dana ... ili kranom na moju terasu :]
boggy
19-12-2006, 02:31 AM
Ima li iko ideju kako da se alavukov prostor organizuje... izgleda malo, prostorija nezgodno "slomljena", asimetricna potpuno... nista mi ne pada na pamet...
Mozda je najbolje ne deliti je...
pozdrav
bogi
RetroMan
19-12-2006, 01:06 PM
Ima li iko ideju kako da se alavukov prostor organizuje... izgleda malo, prostorija nezgodno "slomljena", asimetricna potpuno...
Prostor je suvise mali za ozbiljnije akusticke zahvate, i u principu je jeftinije napraviti veci prostor nego mali obraditi akusticki (kvalitetno), ali sad sta je tu je. Najvaznije je da kontrolna soba bude simetricna, a za gluvu sobu to nije bitno. Simetriju je moguce postici sa dva pregradna zida (kao na slici) i obavezno plafon (koji je asimetrican) "debelo" umrtviti, cime se ublazava asimetrija i istovremeno postize efekat kao da je plafon znatno visi. Dobiju se tri "prostorije" najveca je kontrolna soba, manja je soba za svirku a treca je prakticno ostava (orman) za kablove, lemilicu, pedale...
RM
P.S. Nisam crtao vrata, pa ih stavi tamo gde ti odgovara, odnosno gde po visini imas doviljno prostora.
boggy
19-12-2006, 01:20 PM
Da, to izgleda kao najbolje resenje... ne moze se nikako podeliti a da ne ostane neki "budzak"
Hvala RetroMan :)
pozdrav
bogi
alavuk
19-12-2006, 02:28 PM
pa ovaj ja se izvinjavam sto nisam bio previse jasan , znaci , trebace mi samo neka "zbudzena" gluva soba i naravno najvaznije od svega mi je kontrolna soba . inace vrata su mi tamo gde je crvena strelica na originalnom crtezu ... mozda bi bilo najbolje resenje da se rotiram sa kompom i svima na levu stranu kad gledate crtez posto vec tu imam dasku i nekako mi je tu najsire , ali kao sto ste rekli vec , neku pravilnost rusi taj dimnjak ...
hvala na razmisljanju i resenju ... svakako ce se uzeti u obzir sve ovo :]
Alavuk
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.