Log in

View Full Version : BoZoEl hardware: impressions

Bitch
26-08-2006, 08:56 AM
Posto se ovih dana cesce vidjam u NS sa Boggy-jem oko akustike kod nas u studiju, malo po malo pa zaglavi nesto od njihove handcrafted opreme. Prvo sto mi je doslo pod ruke (i usi) je bio SPARROW, professional headphones amplifier. Prvo, kvalitet izrade je neverovatno dobar, sa sve engraved panelom, konektori, prekidaci, atenuator... sve je kao tenk, i vizuelno odmah stavlja do znanja da je rec o ozbiljnom komadu. Zvuk je fenomenalan! Ogroman, potpuno flat response (nisam merio, ali prilikom reprodukcije nekih komercijalnih Tracks cuje se milion toga sto ranije nije izlazilo - slusao sam iste numere i ranije na sluskama...). Plus Phase Reverse prekidac je koristan za preslusavanje "otpada", poseban "uklj/isklj" za svako uvo... Osim sto je praktican, najveca prednost mu je zvuk! Koji je brutalan! Toliko je sve otvoreno, siroko, veliko, precizno, brzo, ne mulja ni dinamicki ni frekventno. Kaze Georgiev da ga je u ranijim beta fazama znala boleti glava jer odsrafi Ameka koji svira preko 200 kHz u Sparrow koji mislim da ne zaostaje po opsegu... posle su utvrdili da je problem lampa u Neumannu, tako da je sparrow i vrhunski utility za troubleshooting celog studija!

Eh, tuga morao sam da ga vratim, ali evo juce stigao ...hmmm.... kako da ga nazovem, nema ime... BoZo Electronics AMPLIFIER. Nista, razvezao sam Teac mosfet sa Yamaha NS10M, i stavio ovo cudo... Majku mu! Kao da sam kupio druge zvucnike! Nema veze sa zivotom! Slicna situacija mi se dogodila kada sam posle nekog skrnavog Technicsa stavio Alesis RA150 (jeftinoca) na NS10, koliko su propevale posle! Ali ovo je tek druga prica! Odjednom visokih koliko ti dusa pozeli, neverovatno brz amp, visoki nisu oni neprijatni "varijanta NS10 maramice" nego rade skoro kao na Genelecu! Preporodile se Yamahe! Isto tako bas, lepo definisan, brz, naravno ne svira nesto etra deep, zbog samih karakteristika drajvera, ali ono sto svira, svira! Tako, bice tu par dana, Sparrow ce mi vratiti na koji dan u utorak, jer snimam Sabana Bajramovica pa da vidimo kako radi tracking na coveku.

Da ne budem Offtopic i da zavrsim raspravu i time da sam cuo SUPERMEE na delu kod Barbe. Doduse to je bila neka rana beta faza (pre nekih mesec, dva sam ih slusao) falilo je nekog donjeg mida, ali inace ostatak opsega kao i dinamika i udarac, su bili na zavidnom nivou! S obzirom da je posle kutija doradjivana hiljadu puta, verovatno sad zvuci mnogo bolje, a Boggy rece da ce gledati da ih donese sledeci put za NS pa ce biti na testiranju malo duze.

Sve u svemu, divno je kad neko zeli da svoje znanje pretoci u neko parce hardvera koje moze da pomogne ljudima da dodju do onog sounda koji traze. Pocev od monitora koji su neophodni da covek stvarno cuje sta radi, komponuje, miksa... Amp koji tera te zvucnike... Sparrow koji baca izvodjaca u bolji trip jer sve cuje do jaja... A koliko cujem Boggy nam sprema i Mic Preamp njegove proizvodnje. Samo on hoce da ga radi bez EQ sekcije (jasno mi je da je covek sav "purist") ali kazem daj nek iskopira koncept nekog Neve ili Amek EQ pa da ga skonta na preampu, da se vesele ljudi :-)

Nadam se da nije bio smor citati post, ali covek me je zamolio da dam neko misljenje o njihovom radu, pa sam resio da to bude javno, i da ljudi ako mogu takodje poslusaju nesto od njihovog arsenala pa nek sami daju sud :-)

... sad bi moj drug Oggy Cvekic rekao "Ha ha, matori, zvucis kao tip sa Teleshopa, navlacis ljude da kupuju!" :-) Ali nema ovde toga. Ovo je cisto moj subjektivni utisak na BoZoEl hardware.
A za kritiku o akustici naseg studija koju radi Boggy ... pa kad proradi, bice :-)

pozz

Bitch
26-08-2006, 08:57 AM
...stigao sparrow nazad! Danas cemo da ga teramo Peri Zverku, pa onda Shabau. TO! :)

pozz

davidov
27-08-2006, 03:04 PM
Bitch, hvala sto si javno izneo svoje impresije :).

Ako je jos neko od clanova foruma radoznao da cuje nesto od BoZo audio hardware neka se javi na PM.

Jos uvek nam je praksa, da mi dolazimo kod vas i da nas hardware slusate u okruzenju na koje ste navikli (soba, akustika, muzika koju radite/slusate...)

Pozdrav.

puRe
27-08-2006, 09:16 PM
Meni je Sparrow ostao u najboljem secanju :)

Stvarno vrh sprava...

diviner
27-08-2006, 09:58 PM
Prvo sto ce biti predstavljeno na novom portalu kojeg uveliko spremamo, ce biti i Bozzo El. jer ovakve inicijative treba gurati i pomagati svim sredstvima.

Nesto slicno sam rumski pokusava da progura na trziste (ruDAW) koje vec naviklo na teleshop i grand-stocna-prehrana proizvode, tako da tacno znamo koliko treba sredstava, vremena i umijeca uloziti, a nadasve hrabrosti u nesto sasvim novo, a da za to postoji velika sansa da nece uspjeti (komercijalno), zbog toliko nakocenog kukolja, kojim su ljudi postali totalno opste zaglupljeni.

davidov
28-08-2006, 02:10 PM
Diviner,
ideja o predstavljanju firme BoZo Electronics na novom portalu Rumski je jako zanimljiva, hvala :).
Javi ako ti treba pomoc oko realizacije.
Pozdrav.

Oggy
28-08-2006, 03:14 PM
... sad bi moj drug Oggy Cvekic rekao "Ha ha, matori, zvucis kao tip sa Teleshopa, navlacis ljude da kupuju!" :-) Ali nema ovde toga. Ovo je cisto moj subjektivni utisak na BoZoEl hardware.

pozz

Hahaha matori, rekao bih ti i sada to da nisam imao prilike da se uverim u ono sto Bogi radi i ono sto covek jeste. :)

U ovom slucaju, samo reci hvale. Istina, nisam imao prilike da cujem "vrapca", ali se nadam da se uskoro vidim sa Bogijem, pa cu i to isprobati.

milos
28-08-2006, 05:03 PM
Koliko slusalica tera Sparrow i koja mu je cena?:)

OFF
28-08-2006, 09:27 PM
Ja jedva cekam da vidim i cujem to pojacalo, a raduju me i vesti za preampe. Samo napred!:)

davidov
29-08-2006, 11:23 PM
Milose, Sparrow ima jedan izlaz za slusalice.
Sparrow je prvi potpuno zavrsen BoZo proizvod, po izmerenim performansama je jedan od najboljih profesionalnih pojacala za slusalice na svetu (ako ne i najbolji) :da:.

Njegov konstruktor ima obicaj da kaze da je u njega ugradio svu svoju inzenjersku "zlobu", "pakost" i "surovost" :rolleyes:, rezultate toga mozete cuti.

Cena je 1460eur, tako da je Sparrow trenutno najskuplji BoZo proizvod.

Off, hvala na lepim zeljama :). Vidimo se uskoro u tvojoj Republici ...

Pozdrav.

boggy
24-02-2007, 02:43 AM
Evo, zavrsismo pojacala A1802 i A4002... evo par slicica :)

A1802:
http://www.bozoel.com/images/images/Amplifier/A1802_resize500.jpg (http://www.bozoel.com/content/view/68/42/lang,en/)

A4002:
http://www.bozoel.com/images/images/Amplifier/A4002_resize500.jpg (http://www.bozoel.com/content/view/23/42/lang,en/)

Utisci sto se izgleda i slusanja tice su dobrodosli! :)

pozdrav

bogi

bickomir
26-02-2007, 03:40 PM
Ne znam koji su apetiti i intencije firme Bozo electronics, ali prva stvar koju treba napraviti je promjena imena.
Ime Bozo electronics je blagorečeno katastrofa.
Za neupućene- riječ bozo na engleskom znači glupan, a potječe od imena glupog klauna iz serije za djecu.
Ja sigurno ne bi stavio proizvod od Glupan elektronike u svoj rack, bez obzira na performanse;)

Oggy
26-02-2007, 03:48 PM
"Bozo" su pocetna slova imena Bogija i Zorice koji prave fenomenalne sprave.
Ovakve izjave tesko moze da da neko ko se ozbiljno bavi zvukom, jer da je to slucaj, ne bi razmisljao sta ce ti pisati po reku, vec kako to zvuci. A zvuci!

Bitch
26-02-2007, 04:10 PM
ma da, ja kod mene imam ruzna imena kao Debeljko (fatso) i Izoblicator (Distressori) pa mi je muka da ih drzim u reku :(:(

:D:D:D:D:D:D:D:D :):):):):)

pozz

Oggy
26-02-2007, 04:33 PM
Nema frke, uskoro ja stizem, pa cu te resiti bede :D

alavuk
26-02-2007, 04:54 PM
slus'o sam oba pojacala u studio skala , mogu samo da se slozim sa bitchom oko ns10 da pevaju za sve pare i cak vise i da su oni ogromni tannoy-i seli na svoje mesto i dynaudio se stopili takodje gde treba , ako mozete narucite prezentaciju na vasu kucnu adresu i spremite novce jer ce vam tesko biti da vratite boggy-u pojacala nazad ;)

Poz !

"7"
26-02-2007, 05:21 PM
I ja mislim da ime nema nikakve veze, bar u njihovom slucaju, jer ako su sprave potpuno profi i kostaju 1,5k a ne 0,15k, onda ih sigurno nece kupovati ljudi koji se ne bave profi muzikom, a profesionalcima sigurno nije bitno ime a ni kako izgleda vec iskljucivo kako sprave rade.
... a to sto u prevodu znaci glupan moze da bude i fora, zamisli svetsku kampanju pod nazivom " BoZo with 200 IQ":D (ne znam da li je pravilno ovako napisati ali poenta je bitna).
BoZo El-u sve pohvale za trud, samo napred i srecno!:mase:

boggy
27-02-2007, 08:04 AM
Hvala svima na misljenju! :)

@bickomir, hvala na upozorenju i brizi! :)

Ime firme jeste nastalo tako kako Oggy navodi, od par pocetnih slova njenih osnivaca... sta ta skracenica jos znaci... ajd' i o tome...

Elem, znamo za znacenje reci na engleskom, bozo se takodje moze prevesiti i kao budala... i nekako se sve uklapa ako se malo razmisli.... :)

S obzirom da je, u danasnje vreme, globalni trend, odnosno pametnije i isplativije:

- prodavati maglu,
- mlatiti praznu slamu,
- prodavati sherpu ljudima, da je vuku po prashini, i loziti ih da "voze kamion",
- ...

...sta dodatno reci osim da smo PONOSNI na ime nase firme, :da:

...jer realno spadamo u grupu "onih drugih", u manjini, koji, eto, nisu bas toliko "pametni" kao vecina ostalih ;)

...za razliku od vecine proizvodjaca i dizajnera, mi istinski verujemo nasim klijentima, saradnicima, drugarima... da, pre svega, CHUJU ODLICNO, sto su i dokazali mnogo puta!

pozdrav i hvala jos jednom svima na misljenjima!

bogi

filip
27-02-2007, 09:40 AM
stvarno, e,

ZoBo, ggyrica! .... :D :rotfl:

boggy
27-02-2007, 10:30 AM
Da filipe, izmedju BoZo, ZoBo, girica, ricagi izabrasmo ovo ime... :)

a ionako nas skoro svi ovde zovu Božo Elektroniks, ukljucujuci i podizvodjace, kooperante, banke itd... vise ih i ne ispravljamo, niti spominjemo da je Z u stvari veliko slovo i zasigurno nije ž... digli smo ruke... ne smeta nam... :rolleyes: :banghead:

Iskreno, ne smaramo se puno tim, i mislim da je pametnije baviti se sustinom... a ime... pa ime postoji... ima pricu kako je nastalo, ima pricu "u pozadini"... i bolje nam ni ne treba... sprave i konstrukcije koje napravimo su mnogo bitnije nasim korisnicima, nego kako se mi zovemo... tako je, barem, bilo do sada. :)

pozdrav

bogi

filip
27-02-2007, 10:41 AM
Da filipe, izmedju BoZo, ZoBo, girica, ricagi izabrasmo ovo ime... :)

ma meni ni malo ne smeta BoZo,

pozdrav