PDA

View Full Version : Zr festival... Fotke sa prve probe

Oggy
25-08-2006, 01:15 AM
Sutra pocinje 7. Sunflower festival.
Bina nikad lepsa, nikad vise ulozeno truda i novca.
Takodje se belezi i rekordni broj pokusaja da se sve to osujeti, u cemu su ljudi delimicno uspeli, ukidanjem direktnog prenosa i pustanjem snimka u ponoc.
Jos uvek se nadamo da ce se sutra desiti cudo, ali smo se vec pomirili sa cinjenicom da su nas malo "sapleli" i sada gledamo da sve isteramo do kraja kako treba, bez obzira na sve.

Takodje se u ovako neprijatnim situacijama vidi i ko su ljudi dobre volje spremni da pomognu (VELIKO HVALA Janu) , ali necija zelja da nesto unisti, ponekada i pobedjuje dobru volju nesebicnih ljudi.

Kako god, ove godine ce to konacno biti festival sa nalepsom binom i najboljim zvukom. Stigla je oprema za broadcasting koju koriste najveci emiteri na svetu i trenutno je testiram dok sve ovo pisem.

Ove godine ce se na festivalu pojaviti Madame Piano, Night Shift, Koktel bend, Kaca Sotirovic, grupa Lowe iz Svedske (sin basiste iz Abbe)...

Upravo sam se vratio sa prve probe gde smo postavili razglas, svetlo i video wall i apsolutno sam odusevljen.
Uhvatio sam par slika mobilnim pre nego cu poci kuci, pa ih delim sa vama.
Pozdrav!

perun
25-08-2006, 01:30 AM
Uhvatio sam par slika mobilnim pre nego cu poci kuci, pa ih delim sa vama.
Pozdrav!

Ogi, dobar ti taj mobilni!!! Mislim, kamera na njemu... Gde si koj' K**ac nestao???:confused:;)

diviner
25-08-2006, 01:51 AM
E nek je sa srecom i da sve prodje u najboljem redu :)

lesha
25-08-2006, 02:03 AM
snimci su zaista impresivni..
jbg, steta sto ne ide direktno posle toliko ulozenog truda..

Oggy
25-08-2006, 02:05 AM
Hehehe... SE K800

Nisam nestao, nego cu da se ubijem!
Spava mi se jos od jutros kad mi je vec bilo puno sati nespavanja, a sada umesto da odmorim ja ganjam Orban sistem ne bi li otklonio sve sumnje da ce sutra sve biti OK.
Sprave su do jaja, a i cena... Najjeftinija je oko 5 somica, tako da kad sam veceras kretao kuci, nije mi bilo sve jedno da vozim "prtljag" koji su ko 2 nova automobila... :)

Inace Mihajlo, sve je vec krenulo po zlu, te smo fazu ocaja vec prevazisli i sad smo se usredsredili na druge stvari... :banghead: :D

perun
25-08-2006, 02:20 AM
Ajd' pa nek je sa srecom!!!

Oggy
25-08-2006, 11:40 AM
Sreca nam je opet okrenula ledja... (ovo me podseca na neki narodnjacki text :) )

Ovde se sprema nevreme... :o

E, ima da pravimo festival i po nevremenu, u inat! :mad:

Boli mene kad sam ove godine u reportaznim kolima :rotfl: :D

idekius
25-08-2006, 12:02 PM
Sa srecom Oggy... a kad se to chudo zavrsi... he, he... moram da te podsetim na dogovor :)

Oggy
25-08-2006, 12:10 PM
Onaj da mi dugujes 2k evra? :rotfl::rotfl::rotfl: :rolleyes:

idekius
25-08-2006, 12:15 PM
Onaj da mi dugujes 2k evra? :rotfl::rotfl::rotfl: :rolleyes:

Ma moze i to :)

Max
25-08-2006, 01:01 PM
Odlozeni prenos finalne veceri ??????

Uzas !!!!!!

Pozdrav

Oggy
27-08-2006, 02:52 AM
Na zalost da...

Ove godine su uspeli napokon da nam zavuku posle svih godina neuspelih pokusaja, mada nema veze, jer sve ostalo prolazi u savrsenom redu, bina izgleda sjajno, cuje se dobro i dobar je prenos, bas se malopre zavrsio.

Sutra finale.
Ima prilicno dobrih pesama. Moj favorit je pesma koju je radio Bitch, mada realno nije festivalska, kao i grupa Lowe iz Svedske koja je do j...a
Kao sto negde rekoh Madam Piano ima predivnu pesmu, koja takodje nije festivalska, pa se bojim da se moj ukus, kao i svake godine nece bas poklopiti sa zirijem, ali ko zna... Nismo ocekivali ni ovoliko dobrih pesama posle prosle godine, pa se ipak desilo...
Stvari se malo micu sa mrtve tacke.

STUDIOTON
27-08-2006, 11:01 AM
ZR festival je najbolji bio ove godine i u svojoj istoriji i uopste od festivala koji su se desili u 2006 .. ja sam odusevljen .. na prvoj veceri od 30 pesama nisam znao koja je bolja ili bolje uradjena .. impresivno .. Oggy svaka cast

Oggy
28-08-2006, 04:14 AM
Zavrsen je 7. Sunflower festival u Zrenjaninu...

Pobednik festivala je Madame Piano sa odlicnom pesmom "Kisa si".

Licno se slazem sa dosta dodeljenih nagrada za razliku od prosle godine.

Madame Piano je takodje osvojila nagradu za najboljeg zenskog interpretatora, Big Sisters ( jedna od mojih omiljenih pesama ove godine) nagradu novinara (inace radio Bitch sa foruma), Belorus za najboljeg muskog izvodjaca (tip ubi kako peva), Bugarin za najboljeg inostranog muskog (ovo je vec diskutabilno posle one zenstvene izvedbe pesme Maraje Keri u revijalnoj veceri :D ) izvodjaca, grupa Lowe iz Svedske za najbolju grupu (ili nesto slicno :) ), inace, takodje moji favoriti sa odlicnom pesmom "Out of the my head"...

Bilo je tu jos par nagrada, a objektivno se ne slazem sa jednom ili eventualno dve... Ne, samo sa jednom... Ali to necu navoditi, jer bi preslo u domen ogovaranja.

Nezahvalno je da licno komentarisem, zbog sopstvene umesanosti u najveci deo realizacije i organizacije i o tome ce najbolje reci oni koji su bili ili koji su gledali odlozeni "prenos" iliti snimak u kasne nocne sate, na veliku stetu svih...
Tehnicki posmatrano, iz veceri u vece smo bili sve bolji, ali na zalost se opet pokazalo da nas mentalitet funkcionise i dalje jedino po principu "cvrste ruke", te sam jedino na taj nacin mogao da prevazidjem lose rezultate u jednom od segmenta tehnicke realizacije.
NA srecu, nije se zavrsilo samo na mome "zatezanju" vec smo dobili i odlican rezultat.
Inace, kisa koja je pretila od prvog dana, pala je konacno, samo 10 minuta nakon proglasenja pobednika... Nikada na jednom mestu nije ni sva sreca, ni sva nesreca... :)

Ako ovo uzlici na reklamu, kome zasmeta, moze slobodno da brise, ali ja moram da istaknem da kompletna zasluga za vizuelni identitet pripada Djoletu Petrovicu i njegovoj kompaniji Magic Light, a da su zajedno sa nama "poginuli" takodje Sreta Kovacevic i njegovi momci iz Audio Konstruktora koji su bili zaduzeni za ozvucenje (a svi oni su dali i mnogo vise od toga).

Nasi veliki prijatelji...

To je ekipa koja vec puno godina ulaze vise od samog rada da bi smo postigli rezultat, a ove godine nam je po prvi put poslo za rukom da to uradimo onako kako smo sve vreme prizeljkivali.

Manje - vise, to bi bio rewiev ovogodisnjeg Sunflower festivala u Zrenjaninu.
Ko ima sta jos da doda, moze to slobodno da uradi, a ja odoh da spavam dok se sam ne probudim (konacno, posle vise od mesec i po dana nespavanja).
URAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!! :D

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz zzzzzzzz
zzzzz

idekius
28-08-2006, 05:31 AM
Gledao ja odlozeni "prenos" ;)

Bolje nego prosle godine, to sigurno... ovo je bio znatno bolji festival, posto ono prosle godine nije ni na sta licilo, sto se tice izvodjaca i pesama...

Ono sto smatram negativnim i ove godine su opet izvodjaci. Cudan spoj amatera i profesionalaca... To je kod nas vec uobicajeno, ali...
Ne bih se slozio sa tobom da je bilo puno dobrih pesama. Bolje je nego prosle godine, bolje je nego ovogodisnji festival u Budvi (sto za Zr. itekako znachi), ali slabije kompozicije nego na "Skalama". Generalno, mislim da su bile slabije pesme nego sto bi to trebalo da bude.

Najveca zamerka mi je ovakav "prenos"... Mislim... pustiti snimak festivala u sred noci, na drugom programu, to otprilike znaci da ga je retko ko i gledao...

Ono sto bih posebno pohvalio je tehnicki deo, bina nije stura kao prosle godine i to je stvarno bilo O.K., a i snimak se na mom TV-u prilicno dobro chuo.

Posebno mi je drago da jednom pobedi neko ko zaista ume da peva. Neznam sta bi ziriju? Navikao sam da se u tom Zr. pobednici izvlache iz leve cipele, pa me je ova pobeda Madame Piano prijatno iznenadila!

Ljilja je to zaista i zasluzila. Zasluzila je i ranije, ali... Po meni, potpuno pravedna odluka zirija! Pesmica i nije bas "komercijalna", nema neki miris "lakih nota" i stvarno je O.K. da jedne godine "bozicna jelka - aranzman" ne dobije prvo mesto.

Meni je ova pesmica skroz u redu i Ljilji i Branku (kompozitor) svaka cast...

STUDIOTON
28-08-2006, 12:15 PM
ja sam nocas radio do zore i nisam imao priliku da odgledam prenos ali sam svakako odmah obavesten o rezultatima i slazem se sa njima,generalno:)

idekius@

Kao sto rekoh nisam odgledao glavno vece ali prvo vece .. vece mladih nada .. je toliko bilo dobro da kada bih poredjivao naveo sam gore iznad 2-3 posta ... od 30 kompozicija .. mozda 2-3 su bile katastrofa kao i izvodjaci .. sve ostale pesme su bile ne pristojne vec odlicne .. toliko da ja jednostavno nisam mogao da procenim ko ce da ide dalje,ko je bolji .. odlicni interpretatori, super aranzmani,produkcija .. Oggy ,ovaj put si savrseno i pazljivo odabrao kompozicije i radove za primer .. Velika je steta sto nije bilo direktno pa da moze cela Srbija da se uveri u ovo sto pricam vec je retko ko gledao ... Kada je nesto zaista dobro , red je da se pohvali ..!

Max
28-08-2006, 12:45 PM
Stvarno odvratna odluka RTS a .....

Mislim da je ovo najgori potez koji su mogli da izvuku ......

Prenos je poceo u 2 i 30 ujutro i sumnjam da su i najzagrizeniji mogli da ga pogledaju ( ja jesam do glasanja ;) ..... a onda nisam izdrzao )

Pri tome nisam ni u kakvim vestima ni cuo da se nesto desilo !?!?!!? Nadam se da ce bar neko da se osvrne i da obavesti o Zrenjaninu .....

Stvarno je velika steta da se neko toliko trudi a da ovo bude toliko medijski ignorisano ....

Pozdrav

idekius
28-08-2006, 01:30 PM
Iskreno se nadam da RTS (ili neko drugi) nece iduce godine ponoviti gresku.
Valjda i oni vide pozitivne pomeraje...
Ja sam do juce mislio da je to festival u odumiranju... i bio je..., a posle ovogodisnjeg festivala, iduce godine ocekujem vece interesovanje za njega! I od strane medija i od strane izvodjaca...

Nadam se da ce RTS vrteti bolje pesme sa festivala... to je ipak bitnije nego sam prenos...

Oggy
28-08-2006, 06:35 PM
Na zalost, drugari, RTS je direktno znao ko ce ucestvovati, ko ce ziririrati (jer su tim informacijama uslovili i sam pocetak pregovora oko prenosa)i znali su KOLIKO CE KOSTATI, takav kakav je bio, znaci odlican.

Ako se uzme da je na nekom drugom potroseno 200.000 evra , onda se postavlja pitanje, gde su nestale 3/4 tih para, pa cak i vise, ako Zrenjanin sa skromnim budzetom napravi ovo sto je napravio...

U nadi da to nece bas mnogo ljudi videti i u jos vecoj nadi da ce nas sponzori zbog toga naguziti, islo se na taj, odlozeni "prenos" u "01:00 h" koji je bio u stvari u 02:30 h.

Sve je vrlo jasno.

Kad sam spomenuo sponzore, setih se da nisam spomenuo coveka koji je ove godine izuzetno "potegao" i zaduzio time festival, a to je nas drugar Dzimi Barka koji je kao i svi mi dao 140% sebe za ovo.

Sad valjda nisam nikoga zaboravio ... :)

p.s. Vece neafirmisanih umetnika je imalo cak mozda i jace pesme od veceri afirmisanih, te mi je jako krivo sto ljudi to nisu imali prilike da cuju, kao sto rece Ivan.

idekius
28-08-2006, 07:05 PM
...te mi je jako krivo sto ljudi to nisu imali prilike da cuju, kao sto rece Ivan.

Ne brini, bice prilike da se to cuje... znam jednog lika iz organizacije, pa mogu da obezbedim CD :)

Oggy
28-08-2006, 07:21 PM
Stvarno?!?!?!?! :o :bounce2::bounce2::bounce2:

:D

idekius
28-08-2006, 07:24 PM
Stvarno?!?!?!?! :o :bounce2::bounce2::bounce2:

:D

Eeeee... koliko kosta da Zani iz Slovenije radim... p... p... p...:banghead: pesmu? :):mrgreen:

Oggy
28-08-2006, 07:27 PM
Ko zna, taj i ne mora da joj radi pesmu da bi... :cool: :D

idekius
28-08-2006, 07:31 PM
Ko zna, taj i ne mora da joj radi pesmu da bi... :cool: :D

Pogresno si me shvatio:cool: Volim talentovane osobe, a ta Zana iz Slovenije ima jako lepe si... si... si... :banghead: sinkope u pevanju! :rolleyes:

Oggy
28-08-2006, 07:33 PM
Si si sinkope :rotfl:

idekius
28-08-2006, 07:34 PM
Uzivo izgleda jos si... si... si... :banghead: (sta je sa ovim mojim mucanjem?) simpaticnije! :da:

Oggy
28-08-2006, 07:37 PM
A ima i uzasno si...si...si... simpaticnu stariju sestru ili majku, ne mogu to zaista da procenim, ali se puno trudila oko njenog zvuka.... :)

Dushan_S
28-08-2006, 07:38 PM
Pa dobro Oggy, čestitke ?to si se izborio sa festivalskim nevoljama... Nisam mogao doći sa Shimetom onaj dan, ali mi je drago da je sve dobro ispalo i da si ti zadovoljan! :)

Oggy
28-08-2006, 07:43 PM
Uh.... To prvo vece se zavrsilo krajnje zanimljivo..... :)

To moze Ivan bolje da preprica, posto je on bio u boljem stanju nego ja u 6 ujutru kad smo poceli da pokusavamo da odemo kuci... :)

Ja sam svoja kola ostavio na parkingu hotela, a Ivan je herojski rizikovao da mu oduzmu dozvolu :)

Ne znam samo zasto nismo zvali Taxi... :confused:

Shime je pobegao na vreme... :)

Kasnije veceri nisu bile toliko zanimljive, obzirom, da sam imao rat sa delom tehnike, pa sam morao biti na oprezu sve vreme.

Mogli
28-08-2006, 09:40 PM
Bio sam na bini i imam celokupan utisak - festival je izvanredan, osvetljenje profi, zvuk odlican i nemam ni jednu zamerku, osim sto je nestalo piva...;)
Da ne zaboravim da kazem da sam prvi put uzivo video Ivana i mogu reci da je sarmantan momak i bas je dobro da nisam ovde doveo svoju pevacicu...Ta bi otisla za Kraljevo...

Oggy
29-08-2006, 12:49 AM
Ja sam tek danas ukapirao da sam od tebe dobio na poklon DVD sa onim tutorijalom za Melodyne Mogli.
Stigao mi je sa nekom turom diskova i Stanisa mi je cak rekao da je to od tebe, ali od onog silnog ludila, ja jos uvek nisam stigao da ga pregledam.
U svakom slucaju hvala!

STUDIOTON
29-08-2006, 01:54 AM
Da ne zaboravim da kazem da sam prvi put uzivo video Ivana i mogu reci da je sarmantan momak i bas je dobro da nisam ovde doveo svoju pevacicu...Ta bi otisla za Kraljevo...

Hehe .. cini mi se da samo jedan problem nikada necu resiti u svom zivotu .. eh zene :)

lesha
29-08-2006, 02:05 AM
Hehe .. cini mi se da samo jedan problem nikada necu resiti u svom zivotu .. eh zene :)
kad to budes prestao da gledas kao na problem, samo ce se resiti ;)

Oggy
29-08-2006, 02:29 AM
Na neke stvari mozes da gledas ili da ne gledas, ali uvek ostaju ili u nekom momentu postaju problem... :)
Pogotovo nasem drugaru Ivanu, koji je talentaovan da sam sebe zajebe...
Kad malo bolje razmislim, sve sam izrimovao :rotfl:

OFF
29-08-2006, 09:05 AM

Kod mene se taj problem poceo resavati prirodnim putem:( ... a onda Ameri izmislise Viagru

idekius
29-08-2006, 12:23 PM
Pogotovo nasem drugaru Ivanu, koji je talentaovan da sam sebe zajebe...

Ehhh... ovo bi mogli da reshimo tako sto ce Ivan da ozeni Zanu iz Slovenije, a da mene dozivljava kao "kucnog prijatelja", vodoinstalatera, postara, majstora... :rotfl:

Oggy
29-08-2006, 11:04 PM
A mozes i ti da ozenis Zanu, pa da usvojite Ivana? :rotfl:

perun
30-08-2006, 12:06 AM
Moja praksa do sada nije bila niti da kudim, niti da hvalim necije radove, ali ostavljam taj svoj princip u sekciji "promocija radova". Ovde bih ipak dao jedan komentar, kada je vec pokrenut thread o ZR festivalu...

Slusajuci pobednicku pesmu ovogodisnjeg zrenjaninskog festivala (nisam cuo ostatak, mozda jos pesmu-dve nekih debitanata), cuo sam jedan jako dobar snimak, solidnu interpretaciju (meni ne bas omiljene pevacice M.P.) i jednu jednostavno zamisljenu i realizovanu pesmu (koja ima malo vise prepevavanja, ali ok)... Hteo bih da cestitam pobednickoj ekipi, pretpostavljam na chelu sa kolegom Maxom na odlicno uradjenom poslu i trijumfu!

Pozdrav...:D

Max
30-08-2006, 09:12 AM
Kolega Max je bio tu do samog kraja , ali ne i na samom kraju .....

Da ideja je bila da se iskoristi jedna pesma koja je napisana pre 10 ak godina ( covek ju je napisao navodno sa 14 ili 16 godina :o )

Ljilja je dosla kod mene sa idejom i dogovorno smo odlucili da bude samo gitara i glas . I mada su kasnije padale ideje da se doda jos po nesto , ja sam totalno i do samog kraja insitirao na " organic " pristupu , cak sam i zeleo da se cuju " greske " i ostali surogati , jer sam hteo da pobegnem od " upeglanosti " od koje mi je nesto muka u poslednje vreme .

Na moju zalost neke stvari se nisu odigravale kako smo hteli ( menjali su se gitaristi koji su bili " svezi " pa nisu kapirali kompoziciju koja je kompleksna ) , rezultati nisu bili zadovoljavajuci , tako da smo potrosili 4 dana :banghead: snimanja GITARE I GLASA , dok nismo dosli do zadovoljavajuceg rezultata .........

A onda je Ljilja postala Ljilja ....... ( ko je zna , znace o cemu pricam )

Strofa joj je bila " presvirana " refreni sa " malo muzike " i jos svasta ......

Posto sam ja kao producent bio zadovoljan sa rezultatom koji smo postigli ( sto je bilo blisko onome sto sam zamislio ) , rekao sam joj da je moj posao tu zavrsen ..... LJilja ( kao Ljilja ) naravno je morala da uradi po svome i otisla je kod svog bivseg muza i snimila sve ponovo .....

Na zalost ......

Ali pesma je uradila svoje i pobedila ..... mada kakva je bila konkurencija ......:banghead:

Eto cele price iz prve ruke ....

Pozdrav

AVaX
30-08-2006, 10:48 AM
Da ideja je bila da se iskoristi jedna pesma koja je napisana pre 10 ak godina ( covek ju je napisao navodno sa 14 ili 16 godina :o )

Da, pesma je prvobitno namenjena bendu Deja Vouilla (cita se Dezavuja i nije greska jer i ne treba da bude Deja Vu).
Deja Vouilla je bila kombinacija sjajnih muzicara iz Nisa, radilo se nesto sasvim novo, i u ono vreme mislim da je idejno prednjacila cak i odnosu na tada aktuelne svetske trendove (a tada je bio aktuelan Acid Jazz).Znam da zvuci pretenciozno, ali ja to zaista mislim.
Mozak Dezavuje bio je Branko, pocelo se sa snimanjem u Beogradu, ali iz meni nepoznatih razloga, sve je odjednom stalo tek tako, na pola, a Branko je jos tada jednu pesmu obecao Ljilji, i eto to je ova pobednicka pesma.
Lik je stvarno odlican muziar, kao i svi koji su tada ucestvovali u projektu Deja Vouilla, i mislim da i dalje predstavljaju okosnicu muzicara iz Nisa, svako u domenu svog instrumenta.
Medjutim, obicno kada je neko jako dobar u necemu, mora da ima i minuse na drugoj strani, tako da Branko koga ja itekako cenim kao muzicara, ima neke, ajde da kazemo organizacione pa cak i moralne propuste, i to je ono sto ga je do sada sprecavalo da njegova kreativnost dodje do izrazaja.
A Ljilja (kao Ljilja) je to ocigledno znala da iskoristi.
Nadam se da ce ga ovo malo uzdrmati, i da ce polako zauzeti poziciju koju i zasluzuje....