PDA

View Full Version : Malo Muzike...

DaBear
22-08-2006, 04:38 PM
evo izeditovao sam po par minuta 6 stvari koje mislim da su naj-reprezantitvnije onome sto danas radim / produciram / remiksujem / miksam......stavio sam 192 mp3, jer su Wav - ovi mnogo veliki a verujem da nisu svi na brzoj konekciji..

http://www.yousendit.com/transfer.php?action=download&ufid=3F4CE9551F0AE69C

Ovo je Raghav, indijac, 4 top 20 hita u Engleskoj, masivno popularan u Indiji..ovo je glavni radio miks za Francusku (sa pojacanim istocnjackim elementima). trebao bi da produciram par stvari na njegovom novom albumu..

http://www.yousendit.com/transfer.php?action=download&ufid=B739581620ED0C95

Edwardo - moj projekat sa jos 2 lika..uskoro izlazi. ovo je club mix verzija

http://www.yousendit.com/transfer.php?action=download&ufid=AA6FE0951188787E

Candice - riba je imala broj 2 u Australiji i ja sam trebao da "osvezim" 3 pesme sa albuma za izdanje u Nemackoj i Japanu..

http://www.yousendit.com/transfer.php?action=download&ufid=BE08DFEE7D612E77

Isto ona, ova ima duplo brzi ritam nego na originalu...

http://www.yousendit.com/transfer.php?action=download&ufid=7729DDD969C720D4

Ovo je malo stariji 2 step remix od D Influence (poznati UK funk / RnB band)..minimalni groove i ludacki bass. U klubovima je razvaljivalo na velikim kutijama!!

http://www.yousendit.com/transfer.php?action=download&ufid=C37AF65B118F0E9F

Ovo je Narcotic Thrust. za njih sam uradio par remiksa..ovaj miks im je doneo deal jer ga je Judge Jules (jedan od najvecis UK DJ-a) vrteo 3 meseca na njegovom radio show-u na BBC Radio 1. Ima ga na brdo kompilacija i bio je No.10 na glavnoj listi..

http://www.yousendit.com/transfer.php?action=download&ufid=13DE64D955219536

ovo je Messy Boys remix Bob marleya sa DVD video singla (Palm Picture USA)..house, chill out...Ibiza, 4 sata ujutro..sunce izlazi..te fore,,he,he..

DaBear
22-08-2006, 04:49 PM
zaboravih da napomenem..na ovom yousendit.com web site, cuvaju upload samo 7 dana...

stigma
22-08-2006, 05:26 PM
Poslusao sam za sada prvu snimku i - odlicno. Posebno su me se dojmili "temelji" (bas i kick). Koliko god smanjio cuje se moc. Svaka cast

zoranche
22-08-2006, 05:30 PM
Ja sam sve skinuo,stvarno svetski zvuci

diviner
22-08-2006, 05:35 PM
Svaka cast za sve sto je do sada napisano i uradjeno unutar ove sekcije. Ja sam tu naravno samo da dam rijeci podrske, zadovoljan sa dosta odlicnih hitova, vec skinutih naravno (da ih kasnije natenane preslusam).

Jos jednom, svaka cast.

Moritz
22-08-2006, 06:39 PM
DA - To je taj SKUP ZVUK :). Sjajno . Samo si potvrdio to sto pises.

sasaristic
22-08-2006, 07:04 PM
Evo skinuo sam ovaj prvi mp3 i mogu samo da se pridruzim pohvalama...ako si ti radio i aranzmane onda stvarno svaka cast....sa ukusom..
Zivo me interesuje koji si bas koristio na pesmi ovog indijca.

DaBear
22-08-2006, 08:58 PM
Evo skinuo sam ovaj prvi mp3 i mogu samo da se pridruzim pohvalama...ako si ti radio i aranzmane onda stvarno svaka cast....sa ukusom..
Zivo me interesuje koji si bas koristio na pesmi ovog indijca.

Aranzman je nadogradjen na njihov. Trebao sam da "poboljsam" radio miks i da ga priblizim velikom broju Arapskih slusaoca u Francuskoj - taj market su gadjali!
Bass je (ima 2 jedan mutni i ovaj sto reze) u oba slucaja - Virus TDM (Pro Tools virtual!)

DADDY Z
23-08-2006, 10:14 AM
Bas kako sam i ocekivao..majstorski:!:
D-Influence>jedan od mojih all time favorita(good lover)

dadson
24-08-2006, 08:38 PM
Svaka chast, dodushe ubilo me malo u pojam:o

DaBear
24-08-2006, 09:55 PM
Svaka chast, dodushe ubilo me malo u pojam:o

PA VALJDA TREBA DA IZAZOVE SUPROTAN EFEKAT ? PODSTREK I TE FORE...

Jan
25-08-2006, 01:00 AM
E,ova prva stvar ovaj R'n'B....covece refren pesme ima istu melodiju kao ona nova Kebina pesma "Ti hodas sa njom"....ajde nek neko poslusa pa nek baci comment

Eo..okacicu ono sam ref posle:)

Sad sam izvalio sample na pocetku ove stvari,jel postoji mogucnost da je za Kebinu stvar i ovu stvar,koriscen neki isti etno turski sample i to...???

perun
25-08-2006, 01:27 AM
E,ova prva stvar ovaj R'n'B....covece refren pesme ima istu melodiju kao ona nova Kebina pesma "Ti hodas sa njom"....ajde nek neko poslusa pa nek baci comment

Eo..okacicu ono sam ref posle:)

Evo informacije... Originalna pesma Raghav Matura, za ciji je Radio Edit za Francusku Vrach radio miks obradjena je od strane D.K.Kebe, tj. prepev je Lj. Jorgovanovic. Copyright je u proceduri, dozvola za izdanje je dobijena (postignut je dogovor da C bude prosledjen nakon izdanja)... Vlasnici prava na ovu pesmu, tj. zastupnici Raghav Mathura su ljudi iz Kanadskog drustva (e ne znam ime da me ubijes...), tako da je sve Ok... SOKOJ je kontaktirao Raghavove zastupnike, tako da ne znam detalje, ali sve je chisto... Bar pravno. E sad... estetski!? To je vec stvar ukusa...:D

Jan
25-08-2006, 01:32 AM
Da,da izvalio sam da je stvar totalno ista...Mislim isti je tonalitet i to...Potpuno isti...Razlika izmedju kebine stvari i ove Vracheve je u aranzmanu i jos nekim deonicama ali je cak i drum isti...ono...ok...sad mi je razjasnjena dilema:)

DaBear
25-08-2006, 08:35 AM
Da,da izvalio sam da je stvar totalno ista...Mislim isti je tonalitet i to...Potpuno isti...Razlika izmedju kebine stvari i ove Vracheve je u aranzmanu i jos nekim deonicama ali je cak i drum isti...ono...ok...sad mi je razjasnjena dilema:)

eto sta se desava kad ostavim CD sa mixevima u Beogradu! he,he,he,,,,

Da, string samplovi su skinuti sa nekog turskog sample cd-a..(Kiki mi ga dao!)

Ovo je radjeno ima vose od godinu i po' dana, mozda i vise...

E daj, majke ti da cujem obradu..zivo me zanima. Okaci negde...

Ko je producirao / mixao? Jesi ti mozda Perune?

perun
25-08-2006, 11:01 AM
Evo mp3 parcheta Kebine pesme- Dechko...(ili Hodas sa njom, nisam siguran) (c) Sokoj 2006.

Iskrpljena je jer sam pokusavao da je skratim na 1.9 MB zbog Rumskog uploada. Dakle, ide od 2. strofe do kraja! Rnb meets Folk!;)

Link: http://rapidshare.de/files/30688298/Decko_duze.mp3.html

DaBear
25-08-2006, 02:43 PM
Evo mp3 parcheta Kebine pesme- Dechko...(ili Hodas sa njom, nisam siguran) (c) Sokoj 2006.

Iskrpljena je jer sam pokusavao da je skratim na 1.9 MB zbog Rumskog uploada. Dakle, ide od 2. strofe do kraja! Rnb meets Folk!;)

Link: http://rapidshare.de/files/30688298/Decko_duze.mp3.html

dobro je ispalo...bas radi kao rnb narodnjak...znaci Trag je radio?..

perun
25-08-2006, 03:09 PM
dobro je ispalo...bas radi kao rnb narodnjak...znaci Trag je radio?..

Yes... Aranzman i produkcija- Nebojsa i ja (Atelje Trag), ton majstor- Goran Shimpraga... da, text- Ljilja Jorgovanovic...

Snimano je i miksano u starom Pinku u Zemunu... kao i 90% nasih starih stvari.

Ma, Keba je kao probusen auspuh... Njim sam jedino nezadovoljan, ali Ok. Ispalo je solidno... I "radi" sto je najvaznije!;)

lesha
25-08-2006, 03:45 PM
meni je zanimljiva razlika u zvuku, izgleda da kod nas vokal mora da bude malo napred..

perun
25-08-2006, 03:57 PM
meni je zanimljiva razlika u zvuku, izgleda da kod nas vokal mora da bude malo napred..

Ne kod nas... Nego u GRANDU!!!:D Hahahaha... Kompromis mora da postoji, ali u sto manjoj meri... u korist pametnijeg!!!

Pozdrav!;)

perun
25-08-2006, 05:42 PM
Pardon, ja sam "napred" protumacio kao "glasniji"... ako si na to mislio, onda moj gornji post stoji. Ako si mislio na planove, onda ok... to i nije lose, kada se dogodi! Haha, uglavnom vokali u Srbiji odu "pozadi"...:D

lesha
25-08-2006, 06:51 PM
Pardon, ja sam "napred" protumacio kao "glasniji"... ako si na to mislio, onda moj gornji post stoji.
da, na to sam mislio, takodje ukupna slika ima malo jaci srednji opseg u odnosu na original.

perun
25-08-2006, 07:20 PM
da, na to sam mislio, takodje ukupna slika ima malo jaci srednji opseg u odnosu na original.

Pa, ne pricamo o originalu, pricamo o drugoj verziji... OBRADI! O drugom pevacu, drugom aranzmanu, drugom "svemu", tako da... Ne moze i ne treba niti da bude isto, niti da se poredi...:cool:

Uostalom, ni Vracheva verzija nije original. Sem sto, naravno, sadrzi vecinu elemenata iz originala!

Poz!

Jan
25-08-2006, 09:02 PM
Da,super je po meni i mix kebine pesme i mix ove rnb Vracheve stvari...S tim sto mi se cini da je Vrachev mix bolji u predelu bass-a od Kebinog...Ali i Kebin mix je vrh...Ja kad sam cuo tu pesmu na tv-u,reko sam "Keba poceo da sljaka r'n'b":),i bas mi se svidela stvar...pozdrav

perun
25-08-2006, 09:17 PM
Ma, obe su, realno, sranje!!! Sta kazes Vrach???:D

Hvala Jan, a za bass da ti dam odgovor odmah... Nije isti tonalitet, tako da se u originalu to podrucje mozda i bolje "poklopilo"... Zanimljivo, ali tonalitet je jedan od osnovnih, ako ne i najbitniji preduslov za DOBROZVUCHECU pesmu! Naravno, pored dobro spakovanog aranzmana...;) Haha, i svega ostalog!:(

DaBear
25-08-2006, 10:06 PM
[quote=perun]Ma, obe su, realno, sranje!!! Sta kazes Vrach???:D

Sranje - u kom pogledu? Raghav-ov mix je napakovan lepo i udara lepo...Kad sam ga pustio prosle godine u Zana studiju na velikim Genelecima, odma' su trazili da iskopiraju pesmu!
I svi u V2 Records su bili prezadovoljni....platili su lepo (ono jes da su me smorili malo..)
A pesma, ko pesma...konfekcija cista. Nema nikakvu vrednost, ako si to mislio...?
Ali, na racun nje cu mozda da produciram par stvari za novi album, jer ovaj mix bolje radi od originala sa njegovog albuma....
Sranje ne sranje, samo da donese jos posla - ne bunim se!

perun
25-08-2006, 10:10 PM
[quote=perun]Ma, obe su, realno, sranje!!! Sta kazes Vrach???:D

Sranje - u kom pogledu? Raghav-ov mix je napakovan lepo i udara lepo...Kad sam ga pustio prosle godine u Zana studiju na velikim Genelecima, odma' su trazili da iskopiraju pesmu!
I svi u V2 Records su bili prezadovoljni....platili su lepo (ono jes da su me smorili malo..)

Uhhhh, bre, VRAAAACHHH... Al' si bukvalista, jebo te... Satrli te ti Anglosaksonci! Opusti se... zajebancija!;)

A Zanine Genelece i slusanje necu da komentarisem... Never mind...:mad::(

Jan
25-08-2006, 10:54 PM
Ma, obe su, realno, sranje!!! Sta kazes Vrach???:D

Hvala Jan, a za bass da ti dam odgovor odmah... Nije isti tonalitet, tako da se u originalu to podrucje mozda i bolje "poklopilo"... Zanimljivo, ali tonalitet je jedan od osnovnih, ako ne i najbitniji preduslov za DOBROZVUCHECU pesmu! Naravno, pored dobro spakovanog aranzmana...;) Haha, i svega ostalog!:(

Hmmm...nisam mislio na bass liniju po pitanju tonaliteta i boje i to,mislio sam na odabir udaraca i svega toga,"masnija" mi je Vracheva verzija i to...nego je jednostavno ova strana verzija malo vise po mom ukusu i to...

perun
25-08-2006, 11:03 PM
Hmmm...nisam mislio na bass liniju po pitanju tonaliteta i boje i to,mislio sam na odabir udaraca i svega toga,"masnija" mi je Vracheva verzija i to...nego je jednostavno ova strana verzija malo vise po mom ukusu i to...

Ma, Kebina verzija je baladica, bre... meko, fino, sa malo auspuh-vokala!:D Slusaj je i tretiraj ko Dzejove balade iz 90-tih, a ne kao 50 Centa! Hahaha...;)

DaBear
25-08-2006, 11:08 PM
[quote=perun][quote=DaBear]

ma ja sam opusten sve vreme....Mogu ti reci da oni Geneleci u zidu kod Zane zvuce dobro...Tannoy-i (oni elipsasti) i oni treci - nemaju veze , ali Genelec sve sto sam pustio (pun CD) zvuci dobro...
Isto..svi kukaju, lose slusanje u Pinku na Dedinju....soba ime super slusanje. Svi moji miksevi zvuce isto kao kod mene (samo sa malo vecim bas opsegom - jer su njihovi Dynaudio duplo veci od mojih!) ali mega je zvuk....nego ljudi se nisu navikli...
Kod Vlade i kod Zeljka nisam stig'o nista da pustim...sledeci put kad dodjem...

Bio sam u jos par studija, ali to nema veze sa zivotom...

vozdra..samo cool...he.

perun
25-08-2006, 11:12 PM
Bio sam u jos par studija, ali to nema veze sa zivotom...

vozdra..samo cool...he.

Sledeci put dodji kod nas... Tu jos nisi bio!;) Heh, a i da chujesh nase zvucnike (AT Reference Series A)... U oktobru zvanicno prva 2 para idu u Italiju... Tako da... Pozuri!;) Ustvari, jebes slusanje, pijemo kafu i svadjamo se, vec smo se onomad dogovorili...:da:

Jan
26-08-2006, 02:50 AM
Ma, Kebina verzija je baladica, bre... meko, fino, sa malo auspuh-vokala!:D Slusaj je i tretiraj ko Dzejove balade iz 90-tih, a ne kao 50 Centa! Hahaha...;)
U svakom slucaju ja prezirem turbo folk i to...ali mi je ova Kebina pesma vrh:)Svaka cast i to:)

DaBear
26-08-2006, 08:10 AM
Ustvari, jebes slusanje, pijemo kafu i svadjamo se, vec smo se onomad dogovorili...

moze...mega!!!

Moritz
26-08-2006, 02:47 PM
@ Da Bear
na sta si tacni mislio kada si rekao da TANNOY-i nemaju veze, konkretno te pitam za elipse? Uskoro mi stize par 8-smica a jis nisam ima prilike da ih preslusam pa zato pitam.
I ostali su koji su probali TANNOY Elipse nek prenesu utiske zanima me.

DaBear
26-08-2006, 03:23 PM
@ Da Bear
na sta si tacni mislio kada si rekao da TANNOY-i nemaju veze, konkretno te pitam za elipse? Uskoro mi stize par 8-smica a jis nisam ima prilike da ih preslusam pa zato pitam.
I ostali su koji su probali TANNOY Elipse nek prenesu utiske zanima me.

Prvi put kad sam ih cuo (na vrlo kratko) su mi zvicali kao vece NS10, a ovo sad letos kao da je neki filter bio preko njih...necu mnogo da gresim dusu ali u prebacivanju sa jednog na drugi zvucalo je kao da ide kroz neki eq...

Ja kad prebacujem sa NS10 na Haflera pana Dynaudio M2, boja ostane ista, samo se bas drugacije dozivljava...ali nema drasticnih razlika u zvuku kao sto je bilo ovde...

Moritz
26-08-2006, 03:43 PM
Moguce je da su oni nesto babrali po EQ pozadi, ako neka kutija ne bi smela da zvuci kao da je krpa preko njih onda je to Elipsa :confused:.

perun
26-08-2006, 04:07 PM
Moguce je da su oni nesto babrali po EQ pozadi, ako neka kutija ne bi smela da zvuci kao da je krpa preko njih onda je to Elipsa :confused:.

Ne znam da li je do prostorije... Mislim, nije samo do prostorije, a Zanina prostorija je realno bulja... ali ti Tannoyi tamo rade tragicno, a kao stari ljubitelj, a sada "mrzitelj" novijih Tannoya, mogu da kazem da me nimalo ne chudi, sve to zvuci kao smece!!! Sve nove serije. HiFi magla "namenjena" studiju!?:confused: Naravno, ako pricamo o studijskom poslu... mislim da nikome ne prija shminka i "laz"... Opet, na sta smo/ste navikli!? Hmmmm.:(

P.S. Da konkretizujem pricu o "mrznji" Tannoya. Prvi utisak pred DMT15 Tannoyima bio je neverovatan, zaista... vise godina unazad, ali radeci na njima vec, evo, oko 5-6 godina, potpisujem NOGOM da su to najobicnija govna koja ne zasluzuju boravak ni u jednom studiju... Ako pricamo o perfekciji, oni to nisu... Ogromno, preduvano, mutavo smece! Kao i Elipse... Mislim, bar su takve i one bile tamo gde sam ih slusao!:D;) A i Vrach...

Pozdrav... Sve je stvar ukusa... Ali, Tannoy je ukus, izgleda, davno izgubio.

DaBear
26-08-2006, 05:29 PM
[quote=perun]Ne znam da li je do prostorije... Mislim, nije samo do prostorije, a Zanina prostorija je realno bulja...

Oko mixera, veliki Geneleci rade dobro...pozadi, dublje u sobi je vec druga prica.
I moj prostor nije nesto specijalno akusticki sredjen. Kad sam se uselio u Soho studio (posle studija koji je bio u Sensible Studios) trebalo mi je vise od mesec dana da se naviknem na sound....prva soba je bila pro - dizajnirana, ova ne uopste.
Ali sam namestio da oko miksera 2 metra ima dobar zvuk....

ton_majstor
28-08-2006, 01:00 PM
Зоћо, лепо си оно урадио. Има ту и тамо да се малко прича, али мени САМО оне са ГЛАСОМ "раде". Оне дечије песмице мало мање... :)

Само цепај. Љуби те стари крај! :cool:

Поздрав!

DaBear
28-08-2006, 07:53 PM
Зоћо, лепо си оно урадио. Има ту и тамо да се малко прича, али мени САМО оне са ГЛАСОМ "раде". Оне дечије песмице мало мање... :)

Само цепај. Љуби те стари крај! :cool:

Поздрав!

sat ima da se prica? Koje decije pesmice? :confused:

ton_majstor
28-08-2006, 10:00 PM
Ovaj... različiti su tripovi pesama, produkcijski su šarene, kapiram da je i jako tonski različito. Ovako, na gomili, lep presek tvog rada i tvojih inspiracija.

Par njih je po meni "dečije" prema kriterijumu koji nema veze sa tobom i tvojim idejama, nego sa muzikom koja se traži i vrti, tako da nemaš potrebe da se uzbuđuješ... :D

Dal' radio za Evroviziju, Budvu, HN ili Sunflower... nebitno je. Takođe, istu težinu imaju u "prečanske" namenske kompozicije.
Znači, svi smo u mašini za pravljenje novca. Ako me kapiraš.

Pozdrav!

alavuk
28-08-2006, 11:09 PM
ovaj mozda je tema malo off i ne bi da pravim neku novu temu posto na ovu moze i nekako da se nadoveze znaci cika vrace koji su ti muzicki "uzori" kad si bio mlad/sad i zasto ? ja ne krijem da su mi kraftwerk i jmj glavni uzori ima tu i "novih" kao sto su the advent(Cisco Ferreira),jeff mills,liebing,juan atkins,derik may,aux88,laurent garnier, daft punk (sa homework izdanjem posle su mi posali ljiga al' to je njihov 3p) i slicni za elektroniku,sto se tice "ostale" muzike tu su mi lee schratch perry,afrika bammbbatta,george clinton(parlament/funkadelic),human league,visage,anne clarke....

DaBear
28-08-2006, 11:25 PM
ovaj mozda je tema malo off i ne bi da pravim neku novu temu posto na ovu moze i nekako da se nadoveze znaci cika vrace koji su ti muzicki "uzori" kad si bio mlad/sad i zasto ? ja ne krijem da su mi kraftwerk i jmj glavni uzori ima tu i "novih" kao sto su the advent(Cisco Ferreira),jeff mills,liebing,juan atkins,derik may,aux88,laurent garnier, daft punk (sa homework izdanjem posle su mi posali ljiga al' to je njihov 3p) i slicni za elektroniku,sto se tice "ostale" muzike tu su mi lee schratch perry,afrika bammbbatta,george clinton(parlament/funkadelic),human league,visage,anne clarke....

Pa 80-ih, sam slusao i kupovao sve sto je bilo top tada: Human League, Soft Cell, DAF, Visage (bio Steve Strange kod nas u galvnom studiju pre 2 meseca!), otkidali smo na Depeche Mode i Yazoo, takodje japance ka na pr. Logic System i Y.M.O.

I dan danas slusam ponesto od toga..(novi) Depeche mi vise ne radi...poslusam puno retro-elektronike. Novi techno itd..nikad nisam slusao / voleo. Celu ovu ekipu koju si naveo - nije moj fah! Uvek mi je to bilo nekako hladno...

Vremenom sam se preorjentisao na comercijalni sound! Cenim puno Stock Aitken & Watermana (to sto su oni postigli kao fabrika hitova, niko nije potukao do sad!)
Ima i par producentsko / kompozitorskih timova iz Svedske...Merlyn Music, na pr..

Vise se sad lozim na producente / mixere itd...pogotovo hip hop, jer smatram da tu najvise ljudi eksperimentisu...Pharell, Neptuns, Timbaland, Missy Elliot, Babyface (ok, malo meksi ali je car!), Dre..itd..

Puno mi radi minimalni electro sound sto sad koriste u hip hopu (crunk)..

Od bandova - slusam sve sto je mainstream..Black Eyed Peas su mi koma! super spoj komerca i hip hopa...Justin Timberlake (prosli album koma! novi isto dobar - cuo sam 3 stvari!!)
Od mixera - Tony Masserati, Dexter Simmons, Serban Ghenea, Spike Stent..

Ima puno toga...ne mogu ni da navedem sve., a ima toliko muzike.!!

alavuk
28-08-2006, 11:35 PM
axam pretpostavio sam da je tako nesto :] elem sto se tice elektro tripa u hiphop-u (nazovimo hiphop-om) najvise mi se svidja missy elliot dooosta experimentise tj malo mi se cini da ide malo ispred svih ako ne i da diktira sta dolazi ... evo prva je pocela sa suppa doopa fly (bassment jaxx rmx) i work it potpuno minimalna produkcija sa dnb zvukovima kao i ceo taj album kao i sad sa ovim zadnjim singlom lose control gde je semplovala juan atkins-a tj cybotron clear iz 82-e godine pa eto njena pulenka riana/rijana kako se vec cita/pise soft cell - tainted love ... sta je sledece 50 cent ili nelly u obradi visage - fade 2 gray ? :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

a da setix se jos jednog primera al' mozda i nije toliko "kompetentan" jay z - sunshine (bassline iz pesme the kraftwerk - the man machine)

ProkDu
29-08-2006, 09:29 PM
Šta reći. :D

D Influence sub razvaljuje. Narcotic Thrust, mogu da zamislim sta to radi u klubu (inace koji je ono solo synth na pocetku?). ... i naravno Sun is shining ... I am the rainbow too. :D

Reece-p3kt-a

DaBear
29-08-2006, 09:56 PM
[quote=ProkDu]?ta reći. :D

D Influence sub razvaljuje. Narcotic Thrust, mogu da zamislim sta to radi u klubu (inace koji je ono solo synth na pocetku?).

Sinti je Virus TDM ali ispo ide i mali loop bubnja...(cela ta fraza je iz prvog remiksa koji im nije radio) pa sam je samplovao, sa sve bubnjevima...istanjio sa filterom i ubrzao, tako da su sint i bubanj postali jedno...
tu ima toliko filtera i raznih kompresora da nije normalno...matrica je na raznim mestima kompletno isla kroz filtere pa novi bubanj odozgo...ali vredelo je!
Na racun Narcotic Thrust mixa sam dobio jos 5 komada!

alavuk
29-08-2006, 10:15 PM
xmmm cega ???? brit awards-a ? :)

DaBear
29-08-2006, 10:38 PM
xmmm cega ???? brit awards-a ? :)

pa remixa............!

alavuk
29-08-2006, 11:17 PM
a jbg ... :] dobro i to je nesto :]

SumAnuT
30-08-2006, 12:12 AM
Ne znam da li je do prostorije... Mislim, nije samo do prostorije, a Zanina prostorija je realno bulja... ali ti Tannoyi tamo rade tragicno, a kao stari ljubitelj, a sada "mrzitelj" novijih Tannoya, mogu da kazem da me nimalo ne chudi, sve to zvuci kao smece!!! Sve nove serije. HiFi magla "namenjena" studiju!?:confused: Naravno, ako pricamo o studijskom poslu... mislim da nikome ne prija shminka i "laz"... Opet, na sta smo/ste navikli!? Hmmmm.:(

P.S. Da konkretizujem pricu o "mrznji" Tannoya. Prvi utisak pred DMT15 Tannoyima bio je neverovatan, zaista... vise godina unazad, ali radeci na njima vec, evo, oko 5-6 godina, potpisujem NOGOM da su to najobicnija govna koja ne zasluzuju boravak ni u jednom studiju... Ako pricamo o perfekciji, oni to nisu... Ogromno, preduvano, mutavo smece! Kao i Elipse... Mislim, bar su takve i one bile tamo gde sam ih slusao!:D;) A i Vrach...

Pozdrav... Sve je stvar ukusa... Ali, Tannoy je ukus, izgleda, davno izgubio.

Da li se ovo odnosi i na male tannoye? Reveal active proslu seriju (oni jednobojni)?

perun
30-08-2006, 12:26 AM
Da li se ovo odnosi i na male tannoye? Reveal active proslu seriju (oni jednobojni)?

E, za Reveal ovo gorepomenuto pljuvanje pomnozi sa najmanje 200... I dobices moje mishljenje (krajnje objektivno) o njima!:D

Pozdrav...;)

SumAnuT
30-08-2006, 12:31 AM
Nisam slusao puno monitora ali nisam primetio neku razliku u visokima kod reveal serije i npr. AIR15 serije na faxu?

Meni se bas cinilo da dynaudio vise zvuce kao hi fi nego tannoy ...

STUDIOTON
30-08-2006, 12:35 AM
E, za Reveal ovo gorepomenuto pljuvanje pomnozi sa najmanje 200... I dobices moje mishljenje (krajnje objektivno) o njima!:D

Pozdrav...;)

:rotfl: ma reveal je tragedija

Ja imam tannoy P8 i zadovoljan sam .. imam mogucnosti i sredstava da vec sutra uzmem bilo koje monitore .. ali meni se P8 jako svidja i na njima super radim:)

perun
30-08-2006, 12:43 AM
imam mogucnosti i sredstava da vec sutra uzmem bilo koje monitore .. ali meni se P8 jako svidja i na njima super radim:)

Pa, drago mi je ako imas sredstava za bukvalno SVE! Eto, uzmi ATC 300! A...?:D nije preterano skup main... nekih 70000$... Sitnica.:mrgreen:

STUDIOTON
30-08-2006, 12:50 AM
Pa, drago mi je ako imas sredstava za bukvalno SVE! Eto, uzmi ATC 300! A...?:D nije preterano skup main... nekih 70000$... Sitnica.:mrgreen:

Nije strasno .. Oprostis se od jedne pesme i gotovo :rotfl:

tom
30-08-2006, 11:48 AM
Drago mi je da se neko sjetio Stock,Aitken & Watermana.To sam slusao k`o klinac i svi su mi se sprdali! I danas to volim.Kome se svira,neka brate svira kad vec ne zna da programira ko oni!!!:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: (To o sektasenju tzv, sviraca - po principu:kurva o postenju...)

80 su zakon bile i ostale! Najveci gust mi je na netu pronaci neka "one hit wonders" kojih se sjecam od tad:Breakfast Club(Right on track),Blue Mecedes(Love is a gun,I want to be your property),Pepsie&Shirlie(Goodbye Stranger,Heartache):D

Da,da Camouflage-The great commandment.To je stvarcuga.

Sto se svi gade mainstreama???Dal neko stvarno misli da je svaki "art"/indie/alter projekat automatski kvalitetan???:banghead:

Odrastao sam sa takvim seljacinama a i sad ih trpim pa mi je to valjda kompleks.:confused:

Imam aktivne Tannoye i volio bih da imam nesto drugo...(oni zeleni):o

alavuk
30-08-2006, 02:11 PM
pa za razliku od 90-ih i 2000-e taj mainstream "trash" je imao nekog smeka , ja jesam mali tj najmladji (80. god) medju vama zverinama al' sam dosta uticaja pokupio upravo iz italo diska , tog pop/dance mainstrem-a,proggy diska (americka i kanadska produkcija) i sl... evo sta se desava kad je garnier pustio laid back - white horse , svi poceli da divljaju kao da je sad izasla a ne znaju da je pesma datira iz 83-e ili gomila elektroclash izdanja od 2002-2004-e ... dobro mozda je to meni mala "prednost" sto sam im'o tu srecu da su mi ujaci bili zaludjenici za muziku pa su to preneli i na mene :)

malo off:

celo to elektronsko ludilo u dens muzici je krenulo od lime-a sa singlom u r my magician(79 godina ako ne i ranije ne mogu da nadjem vinil ako ne i malo ranije ) mislim da bi "danasnji" producenti morali da kopaju po proslosti da bi skapirali danasnji nacin studijske tehnike i ostale forice ...

Sandzama
30-08-2006, 04:46 PM
Zato bi neke stvari od vItalic-a i felix-a, glat, mogle da prodju pre 20 god.

Verujem da niko ovde nije gadljiv na pare...ali ipak treba malo originalnosti u svemu :)

Najlakse bi bilo podrpati lupove ili .mid neke diskostarudije, pretumbati malo, i eto milion marke...ali nije to to...

tom
30-08-2006, 04:49 PM
Mel&Kim - Respectable

I danas bi moglo da prodje ladno!!!

Mislim da su to upravo i bili SA&W.

DaBear
30-08-2006, 05:29 PM
Zato bi neke stvari od vItalic-a i felix-a, glat, mogle da prodju pre 20 god.

Verujem da niko ovde nije gadljiv na pare...ali ipak treba malo originalnosti u svemu :)

Najlakse bi bilo podrpati lupove ili .mid neke diskostarudije, pretumbati malo, i eto milion marke...ali nije to to...

Problem je sto su vec podrpali sve lupove, uradili sve obrade i vise nema nista "za inspiraciju"!!!
A od omladine, malo ko zna da svira, svi samo seku i lepe lupove i gotove fraze....ili nabadaju sa dva prsta (ko ja! ha!..)

SnoopDaddy
30-08-2006, 10:07 PM
zaboravih da napomenem..na ovom yousendit.com web site, cuvaju upload samo 7 dana...Vidim ljudi se raspricali, pa ko velim da cujem o cemu, al' ja bio malo na moru i dok sam se vratio sve je skinuto.

Sta sad, predpostavljem da nisam jedini?

Snoop

DaBear
30-08-2006, 10:13 PM
Vidim ljudi se raspricali, pa ko velim da cujem o cemu, al' ja bio malo na moru i dok sam se vratio sve je skinuto.

Sta sad, predpostavljem da nisam jedini?

Snoop

znam, javilo se i par njih na moj mail...stavicu sutra opet malo, i mozda dodam jos nesto....

dadson
30-08-2006, 10:17 PM
Ee, meni je majka bila Tereza rodica.;) Hoćeš da uploadujem par pjesmica negdje? Čini mi se da imam ovdje dvije ostale su na kompu na poslu.

DaBear
30-08-2006, 10:26 PM
Ee, meni je majka bila Tereza rodica.;) Hoće? da uploadujem par pjesmica negdje? Čini mi se da imam ovdje dvije ostale su na kompu na poslu.

ma nije panika, ujutro cu na sabajle...imam 8mb konekciju, pa ide munjevito...
hvala anyway....

pozz

dadson
30-08-2006, 10:31 PM
Oops nisam vidio da je šef na netu, izvinjavam se :banghead:
Dodaj, dodaj:p