View Full Version : dr dre?
strasni zmaj
22-08-2006, 03:52 PM
doktore, sta kazes na ove igracke? jel valja sta? navodno vlasnistvo dr. drea. :)
http://www.putfile.com/ohadsshit/images
DaBear
22-08-2006, 04:41 PM
doktore, sta kazes na ove igracke? jel valja sta? navodno vlasnistvo dr. drea. :)
http://www.putfile.com/ohadsshit/images
neprijatno....pripade mi lose!!!
uuuuf!!
balthazaar
22-08-2006, 05:35 PM
ja licno mislim da su ovi dzinovski mikseri jedno obicno preseravanje i,oprostite na izrazu,kurcenje!
Nikad, ali bas nikad ovaj mikser nece biti u potpunosti iskoriscen...ne vjerujem da bi mocart kad bi bio ziv napravaio kompziciju za koju bi trebali svi oni silni kanali i citava ona grdosija, a kamoli Dr Dre koji pravi beatove za rap i u kojima, ne vjerujem, da iskoristi vise od 7-8 kanala-maksimalno deset...jbg to je neko moje licno misljenje...i spreman sam da garantujem da bih ja za, deseti dio novca koji je ulozen u ovaj studio, napravio studio iz kojeg zvuk uopste ne bi bio puno losiji, a mozda ni malo...ma ja bih za 10 000 e napravio studio koji ne bi zvucao nista losije i mozda bi mi i ostalo kesa da proslavim otvaranje:mrgreen:
balthazaar
22-08-2006, 05:38 PM
nadam se da nisam smorio, ali samo htio da kazem da licno mislim da su ovakva cuda danas sve manje potrebna
perun
22-08-2006, 06:43 PM
i spreman sam da garantujem da bih ja za, deseti dio novca koji je ulozen u ovaj studio, napravio studio iz kojeg zvuk uopste ne bi bio puno losiji, a mozda ni malo...ma ja bih za 10 000 e napravio studio koji ne bi zvucao nista losije i mozda bi mi i ostalo kesa da proslavim otvaranje:mrgreen:
Da je DRE ime napravio zahvaljujuci opremi, mozda bi i bilo tako!? Ali nazalost, za prethodnih 20 godina, koliko je u "igri", dokazao se i u mnogo gorim uslovima, mozda i od tvojih... Svejedno, mikser od ovoliko kanala ima svoje prednosti i mane... Naravno, mnogo vise prednosti. Return svakog efekta ima svoja 2 kanala, inserti idu svaki na svoj, pogledaj koliko imaju outboarda. Vecina sprava i nije za ukras! Pretpostavljam. Sve to ima smisla...
A za 10000 bi svakako mogao da kupis par solidnih monitora, dobar Amp i jedan solidan CD player. Ne bi moao da napravis otvaranje, jer bi u tom slucaju ostao bez akustike, ali eto... Jebes otvaranje, zavrsis akustiku, upalis taj sistem, pustis Drea sa CD-a i VIDI!!! To je taj zvuk!!! Dobio si Drea u svom studiju, zvuci do jaja i ti si presrecan!?:rolleyes:
Uhhhh... eto... ti pametan, a svi budale! Zamisli...
perun
22-08-2006, 06:43 PM
nadam se da nisam smorio, ali samo htio da kazem da licno mislim da su ovakva cuda danas sve manje potrebna
Kako kome...;)
balthazaar
22-08-2006, 06:51 PM
ne kazem da su ostali budale a ja pametan!Uopste to ne kazem, niti zeli da pokazem ni dokazem, samo kazem da ja mislim da je ovo preseravanje i da vise od pola ovih stvari bude neiskorisceno..eto, a za 10000 bi se moglo iskopati stosta...ne bih sad da idem po netu i pokazujem ti slike, modele i cijene...ali ako hoces mogu i to...
ne kazem da ne bih volio ovo da posjedujem...ali fakat je da je dosta toga tu cista sminka...
mada sve to ima svoje...a dre-ve producenstke sposobnosti nisam ni uzimao u pitanje...vec nesto sasvim drugo...
tebra, jbg, realnost je takva studio se, htjeli mi to ili ne sve vise smanjuje i sve je manja cijena dobrog snimka...
mozda bi se mogla napraviti i nova tema od ovoga i bas me zanima Vrachevo misljenje na pitanje "Da li veliki studiji polako(brzo!?)idu u istoriju"....
perun
22-08-2006, 07:11 PM
tebra, jbg, realnost je takva studio se, htjeli mi to ili ne sve vise smanjuje i sve je manja cijena dobrog snimka...
Kod mene je obrnuta situacija, hvala Bogu... Studio se povecava, kupljen je i veliki sto kakav tebi ne treba, kao i gomila bespotrebnih sprava... Pa, dobro, neko se pali i zeli to, neko ne... Jasno.
A dobre snimke jedva da chujem ovde i u okruzenju... Jebi ga, i u Americi ima promasaja... Ali tako je kako je.
Za cene jesi u pravu... Globalno.
Eto, kod mene tako stoje stvari... TEBRA!;)
balthazaar
22-08-2006, 07:17 PM
Ne kazem ja da meni NE TREBA sto i outboard...treba mi i te kako, ne bih ti se ja naljutio da mi poklonis jedan, vjeruj mi;) Ja kazem da ONOLIKI sto, realno, nikom ne treba..eto...niti oniliko sprava,pogotovo ne danas kad softver ludacki napreduje, mada nekolike spravice cu sigurno kupiti i ja...drugim i trecim rijecima, ja pricam o tome dje se zavrsava muzika i umjetnost a pocinje biznis i dokazivanje i primamljivanje musterija...na kraju krajeva najbitnije je IMATI STA snimiti..eto mene npr. Luis Armstrong i dan dans baca na dupe iako su mu snimci vise nego lo-fi
Rhino
22-08-2006, 07:21 PM
Bih ja isto jednog SSL-a, mada se ne bi bunio ni za 2-3:rotfl:
balthazaar
22-08-2006, 07:25 PM
a ako cemo posteno, dre se bas i nije nesto MUZICKI dokazao...vise od pola njegovih instrumentala su obrade i semplovi...cak je i cuvenu kaliforniju odradio Roger Troutman, a ne Dre...
perun
22-08-2006, 07:29 PM
a ako cemo posteno, dre se bas i nije nesto MUZICKI dokazao...vise od pola njegovih instrumentala su obrade i semplovi...cak je i cuvenu kaliforniju odradio Roger Troutman, a ne Dre...
Pa dobro... samo, ne pricamo ovde o Shopenu, vec o Dreu, kao sto ne pricamo ni o popu, vec o repu ili, ajde, RnB-ju... Ok? Sustina je da ces Drea provalitri iz aviona, ako je umesao prste u nesto... Bez obzira na semplove i ostalo.
balthazaar
22-08-2006, 07:33 PM
ma ok je to...mada meni je licno prepoznatljivije ono dje je George Clinton umjesao ruke, a umjesao ih je dosta i u Dre-ov zvuk i mnogih hip hop producenata...
citav taj west coast zvuk, sve je to George Clinton i pokojni Roger Troutman i mozda jos par ljudi...
vjerovatno si imao priliku da slusas Parliament Funkadelic?
Evo primjer...
Najbolja metal produkcija danas dolazi iz studija u kome uopće nema skupe opreme, niti analognog miksera, niti monitora od 10 000 eura...prije toga isti čovjek je radio prvoliga?ku produkciju na jo? manje opreme, običnom mackie analognom mikseru i adat recorderima pa je bio prva klasa metal zvuka.
To nisu bezazlene stvari, da se ne zavaravamo, tu se radi o izvođaćima koji imaju tira?e albuma i nekoliko stotina tisuca cd-a.
I najpoznatiji bandovi u ?anru, koji su vec prebacili milijun primjeraka sveukupno prodanih idu kod njega trenutno.
Ne idu u skupa studija sa milijunskom opremom, bili su u njima naravno, ali su pojeli govno.
Onda su oprali zube i otisli u studio gdje je vazniji covjek iza svega toga a ne puka oprema.
:D:D
strasni zmaj
22-08-2006, 08:52 PM
ja licno mislim da su ovi dzinovski mikseri jedno obicno preseravanje i,oprostite na izrazu,kurcenje!
Nikad, ali bas nikad ovaj mikser nece biti u potpunosti iskoriscen...ne vjerujem da bi mocart kad bi bio ziv napravaio kompziciju za koju bi trebali svi oni silni kanali i citava ona grdosija, a kamoli Dr Dre koji pravi beatove za rap i u kojima, ne vjerujem, da iskoristi vise od 7-8 kanala-maksimalno deset...jbg to je neko moje licno misljenje...i spreman sam da garantujem da bih ja za, deseti dio novca koji je ulozen u ovaj studio, napravio studio iz kojeg zvuk uopste ne bi bio puno losiji, a mozda ni malo...ma ja bih za 10 000 e napravio studio koji ne bi zvucao nista losije i mozda bi mi i ostalo kesa da proslavim otvaranje:mrgreen:
a cuj stari, to ti je vjerovatno pimp my studio spika. znas da vole pretjerivati u svemu. auti do bola, kile i kile zlata, mrak komadi. obleka, spika... zasto ne i studio sagraditi stani-pani. ne zamjeram nikom. i ja bi da mogu. za pocetak eurodesk i impreza, a kasnije cemo lako. :)
DaBear
22-08-2006, 09:20 PM
a cuj stari, to ti je vjerovatno pimp my studio spika. znas da vole pretjerivati u svemu. auti do bola, kile i kile zlata, mrak komadi. obleka, spika... zasto ne i studio sagraditi stani-pani. ne zamjeram nikom. i ja bi da mogu. za pocetak eurodesk i impreza, a kasnije cemo lako. :)
Jedan od onih studija je Eminevov....za njih je to sitnina. Jednom kupi sve sto treba i radi posao!! A monitori (oni veliki su do jaja) ko razglas u klubu!!! Kad sam boravio kod Stock Aitken & Watermana po studijima, oni su imali u jednom studiju isto razglas iz diskoteke! Mega da se proverava kako radi miks u diskotekama!!
A da imam pare i ja bi sve ovo pazario!! Pa i vise, jer ne bi mogao da se odlucim sta da izostavim!!!
A sto se tice Eurodeska - ja sam moj prvi veliki remiks (koji me postavio na mapu, sto kazu!) Gloria Estefan - Dont Let This Moment End (Messy Boys Mix) Epic Usa - Billboard Dance Chart No.2 -uradio na Eurodesku !!
(I M People, i Donnu Summer i 2 Bob Marlija!!!) sve na Eurodesku, pa ti vidi...
strasni zmaj
22-08-2006, 10:00 PM
Jedan od onih studija je Eminevov....za njih je to sitnina. Jednom kupi sve sto treba i radi posao!! A monitori (oni veliki su do jaja) ko razglas u klubu!!! Kad sam boravio kod Stock Aitken & Watermana po studijima, oni su imali u jednom studiju isto razglas iz diskoteke! Mega da se proverava kako radi miks u diskotekama!!
A da imam pare i ja bi sve ovo pazario!! Pa i vise, jer ne bi mogao da se odlucim sta da izostavim!!!
A sto se tice Eurodeska - ja sam moj prvi veliki remiks (koji me postavio na mapu, sto kazu!) Gloria Estefan - Dont Let This Moment End (Messy Boys Mix) Epic Usa - Billboard Dance Chart No.2 -uradio na Eurodesku !!
(I M People, i Donnu Summer i 2 Bob Marlija!!!) sve na Eurodesku, pa ti vidi...
lako moguce. eminem je dreov djak. ako se ne varam dre je eminemov producent. da nije drea, nebi bilo ni eminema.
inace sve sto posjedujem je behringer djx 700 i vmx 300 za djelove :)
gledam da nabavim pioneer djm 600 jer djx 700 je stvarno losa kopija, ma da ne valja mjesati studijsku opremu sa djing opremom, ali princip je isti, ne?
...a eurodesk, eee gledam ga sa stovanjem! opcenito mi se svidja uho u zutom trokutu. prava firma!
Arthur
23-08-2006, 10:54 AM
dobro ciji je ovo studio tacno?
MD na kojeg si metal producenta mislio? Rubi ne radi na krshu, a ni Andy Wallace..
perun
23-08-2006, 11:15 AM
dobro ciji je ovo studio tacno?
MD na kojeg si metal producenta mislio? Rubi ne radi na krshu, a ni Andy Wallace..
Ovo je Dreov studio! Deo je komplexa gde se valjda nalazi i Aftermath, njegova kuca...
To je to.
DaBear
23-08-2006, 12:01 PM
[Ne znam da li ste culi za lika koji se zove Scott Storch. On je Dre-u radio aranzmane / svirao klavijature / co-komponovao, itd...dok nije malo izgradio ime (2-3 goine). I sad SAMO 5 godina odkako ga je napustio je jedan od najvecih RnB producenata u Americi - nema za koga nije radio. Bijonci je uradio 3 singla sa zadnjeg albuma, 50 Cent, ...ma svi..i pri tome za tih 5 godina zaradio sitnih $70.000.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
evo pa citajte malo
http://www.rollingstone.com/news/sto...ageous_fortune
Andy Sneap
To je sad pojam za moderni metal sa kojim se rijetko tko uspoređuje.:)
Govorim za stvarne produkcije te?kog zvuka danas. Dvojac koji si nabrojao nije ba? u tome. Vi?e u pop metalu:D:D:D
http://www.discogs.com/image/A-262896-1117302749.jpg
Arthur
23-08-2006, 12:44 PM
i pretpostavio sam da mislis na njega.. znam, on fura control 24... al zato ima pristojan outboard... hehe
i pretpostavio sam da mislis na njega.. znam, on fura control 24... al zato ima pristojan outboard... hehe
Sve je to u granicama normale:D :D :
Desk and Pres
- Amek 9098 Eq and Pre x 2
- Colemans TB4 Monitoring system
- Crane Song Spider 8 Channel Pre
- Dangerous 2 Bus 16 x 2
- Digidesign Control 24
- Focusrite Red Quad Pre
- SSL G series stereo EQ and Pres
Monitors
- Bryston 2B Pro Amp
- Dynaudio M1's
- Genelec 1030's
- Genelec 1031's x 5 + 1092 sub
- Yamaha NS10's
Outboard
- Alan Smart SSL Stereo Compressor
- Alesis D4
- D Drum 4
- DBX 120XP Sub Unit
- DBX 160 x 2 (older ones)
- Emperial Labs Distressor
- Klark Technics 360 Stereo Graphic
- POD XT Pro
- RNC Compressor
- Sansamp PSA1
- SPL Transient Designer (4 way)
- TC Electronics Finalizer Plus
- TC Electronics M2000
- Tube Tech LCA2B Stereo Compressor
E da, ima jedan mladi dečko, 25 godina, Jens Borgen..rastura po skandinaviji.
Ali on radi u fascination street studiju, mrcina sa SSL-ima, među najjačim studijima u ?vedskoj itd.
No ne znam opet da je bolji ne?to od sneapa, ali opet, sve je stvar ukusa :).
DaBear
23-08-2006, 01:04 PM
evo malo prakticnih saveta (onih koje hoce da otkrije...)
http://www.eqmag.com/story.asp?storyCode=12989
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.