View Full Version : Midi Time Code Sync problem
Ad Fines
21-08-2006, 04:19 PM
Do pred nekoliko dana dva kompjutera syncronizirana pomocu MTC-a su radila bez greske . Nista nigdje nisam promjenio, a problemi su poceli. Zapravo....dogadja se svakih nekoliko sekundi na slave racunalu kao neko malo zastajkivanje al odmah nastavlja raditi. Nakon prve minute u projektu ta dva racunala se toliko razidju u vremenu da je nemoguce raditi. Primjetio sam u midi terminalu da u trenutku zastakivanja racunala master komp ne posalje signal. Posoje dvije opcije...ili je softwaerski ili hardware-ski.
Formatirao sam disk,sve instalirao po PS-u, al opet isto.Zamjenio sam hardware,al opet isto.Od kud se taj problem pojavio i sta gauzrokuje....zna li netko?
Ako sam dobro objasnio........molim nekog ako zna da pomogne.
Lagano postajem LUD!!!!
:banghead::banghead::banghead::banghead::banghead: :banghead::banghead::banghead::banghead::banghead: :banghead::banghead::banghead::banghead::banghead: :banghead::banghead::banghead::banghead::banghead:
Arthur
22-08-2006, 11:43 AM
Meni se desavalo da MTC nije dovoljna referenca za sinhronizaciju, pa je neophodno i da master-clock-ovi kartica budu u sinhronizaciji, makar putem Spdif-a... Inace promena verzije Nuenda ume da izazove ovakva desavanja takodje...
Moritz
22-08-2006, 12:48 PM
MIDI je poznat po tome da ako "prepunis bafer" (puno kontrolnih poruka, nota ,sysex...po jednom portu) na drugom kraju bude problema. To delimicno moze da pojasni zasto ti je sve radilo a sada u novom projektu ne radi. Desava se da nekada nece sve note u akordu da odsvira ili da preskoci program change, buduci da je sync kontinulana poruka time je vise podlozan greskama ako se preoptereti MIDI port. Pokusaj da to resis sa MIDI interfejsom koji ima vise portova pa onda jedan port koristi samo za sync. Mozda je to problem.
Srecno
Ad Fines
22-08-2006, 09:03 PM
To sam i predpostavio, al nije mi jasno da je radilo bez greske ,a sad cak kad samo pokrenem nuendo na jednom i drugom kompu i playam master, slave skakuce kao lud.
kejkz
22-08-2006, 10:06 PM
A da li postoji mogučnost da se sinhronizuju preko vst system linka? Potrebne su samo audio karte koje imaju digitalni izlaz, pretpostavljam (ili se nadam) da ih imate. Ima i tu nekih mana, ali u principu radi prilično dobro. Sva podešavanja su u device setup-u nuenda, prilično je jednostavno. Potreban je još samo jedan optički ili koaksialni kabl i kompjuteri su sinhronizovani!
Ad Fines
22-08-2006, 10:14 PM
MIDI je poznat po tome da ako "prepunis bafer" (puno kontrolnih poruka, nota ,sysex...po jednom portu) na drugom kraju bude problema. To delimicno moze da pojasni zasto ti je sve radilo a sada u novom projektu ne radi. Desava se da nekada nece sve note u akordu da odsvira ili da preskoci program change, buduci da je sync kontinulana poruka time je vise podlozan greskama ako se preoptereti MIDI port. Pokusaj da to resis sa MIDI interfejsom koji ima vise portova pa onda jedan port koristi samo za sync. Mozda je to problem.
Srecno
Koristim samo jedan output za sync i to me najvise zabrinjava. Kroz njega ne saljem ama bas nista drugo osim sync podataka, a na prijemu, na drugom kompu je 8 in 8 out usb midi interface.
Moritz
22-08-2006, 10:19 PM
Super je to kome proradi (VST Link) :), mada iskreno jos nisam probao sa ADAT konekcijom. Ne znam da li covek sinhronizuje dva NUENDO-a zbog toga sto tera razlicite stvari sa svakog ili mu je jedan samo MIDI slave za VST i sl. pa zato nisam ni pominjao VST Link. Inace Steinberg je poznat po MIDI svinjarijama, cak i registrovanim kopijama u registrovanim custom DAW racunarima se to desava. Odem cesto na NUENDO POST forum pa tamo vidim kukanje i lelekanje, mada ja iskreno nikada nisam imao taj problem mada znam mnoge koji jesu. Midi ili kasni prilikom unsimavanja ili prilikom reprodukcije i ne mozes mu nista :banghead:...zato volim da koristim starije verzije softvera.
Verovali ili ne imam prvu verziju CUBASE-a za PC -CUBASE GS iz 1992, sve je isto kao na Atariju cak i grafika (naravno crno belo) i radi kao azdaja, cak mi je prepoznao i MIDEX i RME MIDI portove :D....instalacija citavih 1,5 megabajta !!!!!!!:rotfl::rotfl::rotfl: ....jos malo pa cu ga instalirati na mobilni
Ad Fines
22-08-2006, 10:41 PM
Jedan komp(nuendo) je audio masina , a drugi komp(nuendo) je VSTi.
Sto se VST linka tice...jos odavno probao i nakon nekoliko dana odustao.To meni nije radilo nikako,a znam jos jednog koji je napravio isto kao i ja.
Moritz
22-08-2006, 10:55 PM
Pokusaj da zajedno saljes MTC i MC (clock)....mozda upali:confused:
Ad Fines
22-08-2006, 11:03 PM
Pokusaj da zajedno saljes MTC i MC (clock)....mozda upali:confused:
Pokusat cu, al tek sutra. Vjeruj mi da vec danima se mucim sa tima i da sam morao otici kuci da nesto jos ne razbijem od ljutnje.
Hvala Ti.
Talino
22-08-2006, 11:36 PM
Provjeri BIOS od obe matične ploče (sa oba PC-a).
U slučaju iznenadnih nestanaka struje, nasilnog ga?enja i sl. bios zna da poblesavi i da se setuje na low performance... Kod mene recimo, na ploči MSI 915P/N ( i processor Intel 3.00ghz, LGA-775) ako dodje do zakivanja i nasilnog ga?enja, obavezno se uvijek promijeni BOOT-redodljed hardvera. Uvijek mi je prvi na redu butovanja HDD na kom mi je sistem, ali u slučaju nasilnog ga?enja, postaje prvi flopi, pa cd rom pa tek onda hdd. Osim toga, smanje se performanse procesora, zatim volta?a memorije... i jo? dosta toga. Znači, vidi da li je tamo na obe ploče sve kako treba da bude postavljeno. poz.
Talino
22-08-2006, 11:39 PM
Da.. i računice ne bi trebalo da budu iste kod intel-a i amd-a, pa se nadam da ti nisu različiti processori na ta dva kompa. :D Možda pomalo smiješno, ali bi čak i to moglo da bude razlog.
Ad Fines
23-08-2006, 10:45 AM
Razliciti su. Jedan je AMD a drugi INTEL,al opet se vracam na staro...mjesecima je radilo bez greske.
Moritz
24-08-2006, 12:08 PM
http://knowledgebase.steinberg.de/95_1.html
Pogledaj ovo, mozda tu nadjes resenje.
Ad Fines
12-09-2006, 09:46 AM
Nista nisam uspio.....ovo je za nevjerovat.Sad se desava sljedece. Slave komp vise na poskakuje. On nakon nekog vremena ubrza ili master komp uspori.
Poanta je da se svejedno razidju u vremenu i da se ne moze raditi.
Ovo vise nije normalno.
Ad Fines
12-09-2006, 12:58 PM
Dal mozda postoji opcija da je do SP2? Dali da instaliram Win sa SP1?
Ad Fines
18-09-2006, 10:44 AM
Ista stavr i sa SP1. Ima li neko ideju do cega je ovo?
Zaboravio sam reci...kad na audio kompu dignem protoolse i sa njima potjeram drugi komp, sve radi bez greske.
alavuk
24-09-2006, 10:58 PM
si probao latency zvucnih karta da uskladis ? vidim da niko to nije spominj'o ...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.