View Full Version : glazbena edukacija
strasni zmaj
21-08-2006, 01:29 AM
pozdrav g. vrac. citam malo tvoje postove i kuzim da imas karijeru o kojoj velika vecina ovdje moze samo sanjati. zanima me kakva ti je glazbena edukacija i koliko je presudna za rad u tvojem djelu glazbene industrije. osobno nemogu prezaliti dan kada sam napustio glazbenu skolu.
DaBear
21-08-2006, 08:46 AM
pozdrav g. vrac. citam malo tvoje postove i kuzim da imas karijeru o kojoj velika vecina ovdje moze samo sanjati. zanima me kakva ti je glazbena edukacija i koliko je presudna za rad u tvojem djelu glazbene industrije. osobno nemogu prezaliti dan kada sam napustio glazbenu skolu.
Verovao ili ne, nikad nisam isao u muzicku skolu, ne znam note...a po klavijaturi sam ispisao note (C,G,itd) da znam kad neko kaze odakle ide pesma..!!
Svirao sam bubanj jako dugo, pa ako nista drugo imam dobar osecaj za ritam.
Klavijature nabadam (sviranje akorda brzo mi nije jaka strana)..mono linije, basovi itd - bez problema...Imam session klavijaturistu koji mi odradi "krompire" od akorda (koje ja cujem negde u glavi)i ja onda pomeram, crtam itd...
Ali zato sam kao mali puno slusao muziku, analizirao itd...i sad kupujem dosta muzike, i slusam!
Pola je u slusanju! sve se lepo cuje - kako je izaranzirano, kad ko svira, kad ne, ko je tisi ko je jaci..sve je tu...samo treba obratiti paznju .
Pa i kad miksam, uvek uporedjujem sa CD-ima...covek se uci dok je ziv!!
Mislim da muzicko obrazovanje nije presudno..nekad cak moze i da odmogne u modernoj muzici. Znam puno klasicno obrazovanih ljudi koji tesko mogu da izadju iz tog sablona...
Vaznije je da znas kad koji instrument treba da svira i STA da svira...i ako je remiks u pitanju, koji stil najbolje lezi pesmi. Nemoze sve da se uradi u svakom stilu!!
A jedna od najvaznijih stvari je izbor zvukova / sounda...ako stavis neki "pogresan" sound, odmah se vidi / cuje !!
strasni zmaj
21-08-2006, 09:03 PM
e bas si me obradovao, znaci nije sve tako crno. ima nade! :)
i sam sam nekada sviruckao bubnjeve koje sam dao ca jer sam poceo prckati sa gramofonima, ali nisam se odrekao. doci ce dw i zildjiani kad tad. china pod obavezno! :)
evo, ako si voljan uciti ...covjek se uci dok je ziv, zvuci mi poznato! :)
http://www.musictheory.net
nadasve korisna stvar i jednostavna za nas neuke. :)
...puno srece u daljnjem radu. pozz!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.